938 13

Валентин Радев: Няма да подавам оставка, мога да се справя

Мартин Христов

Аз си гледам добре работата. Опозицията иска оставки. Виждам амбицията на всички около мен, дано имаме време да направим всичко добро, което сме решили. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Има много забележки по случая с Владимир Пелов. Много от нещата не могат в момента да бъдат казани, защото се води досъдебно производство. Хората са прави да се възмущават от фактите, които са чули. Колегите са били по следите му и на крачка да го заловят. След като заловим другия избягал затворник нещата ще бъдат казани", увери министърът. „Ще има промени в МВР след този случай, но чакам анализа“.

"Ще подам оставка, ако не мога да се справя. Аз обаче знам, че мога", категоричен беше Радев.

„Трябва да се вземат мерки, но не само заради случая "Пелов", каза министърът на вътрешните работи. "Днес взехме четири мерки за Ботевград, за да успокоим хората. Там има недостатъчна сигурност и доверие към органите на реда". Хората са се страхували да уведомят полицията. Това показва, че няма доверие не само в органите на реда, а и в държавата. След като е станало всичко, е лесно да се разсъждава. Имало е сигнали, които е нямало как да доведат полицаите до квартирата на Пелов“, разясни министър Радев.

На въпрос дали Марио Панчев е бил агент на МВР, министър Радев не пожела да отговори. „Не коментирам личности, а дейности“. Той отказа да отговори дали е бил агент, защото подобни хора помагат на полицията.

„Опитвам се да прочета всички мотиви на опозицията за искане на оставка и да се поправя. Посоката, която сме избрали е вярна и правим добри неща. На този пост съм само от една година. Смятам, че с всички колеги работя добре и се справяме. Служителите работят, стараят се. Сменяме хората, които не са достатъчно активни“, посочи Валентин Радев.

Той коментира и старите неразкрити случаи. "Рано или късно правосъдието ще ги застигне. По-добре е по-рано, но е важно да се случи. Вече нямаме случаи на отвличане. Има баланс, аз го усещам. Разследванията вървят".

„Много трудно разкриваме телефонните измамници. Стават изобретателни, местят се в Румъния. Как може хората да им се доверяват. Нещо положително е, че се повишава доверието в МВР“.

„Едно от най-откритите министерства сме ние, въпреки, че сме МВР“, каза още Валентин Радев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пенчо
  Отговор
  1 19:20  12.06.18
  Този пък кой го излъга, че се повишава доверието в МВР?
 • ИВАН
  Отговор
  2 19:21  12.06.18
  Господин министър, вижте си в огледалото само муцунката, и ако намерите нещо човешко във физиономията си - продължавайте да мачкате тоя народ .... алтернативата е - да покажете, че сте мъж и човек.
 • ейййй
  Отговор
  3 19:22  12.06.18
  една дума не каза за верните избиратели на герп...шведите !!! а бе радев как ще се справиш като явно циганската престъпност не ти е приоритет...за разлика от желанието на народа който изнемогва а вие си играете на стражари и апаши с 2-3 човека .
 • ИЗТРЕПАХА СУМАТИ ФИРМАДЖИИ
  Отговор
  4 19:35  12.06.18
  СУМАТИ ОБЪРНАТИ ТИРОВЕ ЧИСТАЧКИ ПРЕСЛЕДВАТ ЗАТВОРНИЦИ .ЦЕНТРАЛНИЯ ЗАТВОР С БАРИЕРА СЕ ЕДНО ЧЕ Е СКЛАДОВА БАЗА ВМЕСТО С ЯКИ ЖЕЛЕЗНИ ПОРТИ .....

 • Гербестан
  Отговор
  5 19:42  12.06.18
  Бандитите да спят спокойно, човекУ остава !
 • ало опозицията
  Отговор
  6 20:00  12.06.18
  Къде беше министърът в деня на престрелката? Според Борисов, той е гостувал в Германия на фирма имаща бизнес в Божурище!?
 • малоумния
  Отговор
  7 20:09  12.06.18
  Прав е министър Радев,може да се справи да разказва приказки от 1001 нощ!
 • 8 20:59  12.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 9 22:48  12.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Гост
  Отговор
  10 23:09  12.06.18
  Няма да подаде оставка!!! Поредно разочарование за България.
 • Коментар
  Отговор
  11 23:29  12.06.18
  Ти МОЖЕШ НО ШЕФА ТИ СЕ ДЪНИ
 • ПЕНКО
  Отговор
  12 13:43  14.06.18
  АЗ РАБОТИХ НА " УЛИЦАТА " И КАТО ОФИЦЕР И ИНСПЕКТОР ОТ МВР -24 ГОДИНИ . ТЕЗИ ,КОИТО МЕ СМЕНИХА СА "ПЪЛНИ ЛАЙ.НА" !!! ТЕ НЕ РАБОТЯТ КАТО ПОЛИЦАИ , А ТОРМОЗАТ РАБОТЕЩИЯ ПОЛИЦЕЙСКИ СЪСТАВ / МОМЧЕТАТА НА БЪЛГАРИЯ / - С " ПРОВЕРКИ " : "КЪДЕ СИ , ЗАЩО СЕДИШ, НЯМАШ ПРАВО НА ..."!!! ВСИЧКИТЕ ИНСПЕКТОРИ СА ДЕЦА НА "МАМА И НА ТАТЕ " И "РЪКОВОДСТВОТО " НА МВР ТЪПО -ТЪПО -ТЪПЕЕ !!!!МНОГО ОТ ТЕЗИ ИНСПЕКТОРИ СА С ПЕНСИЯ И ЗЪПЛАТА !!!!!
 • ПЕНКО
  Отговор
  13 13:50  14.06.18
  МИНИСТЪР НА ВР МОЖЕ ДА БЪДЕ САМО ЧОВЕК ,КОЙТО Е СЛОЖИЛ ЕЛЕЗНИЦИ НА ПОНЕ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК !!! -И ЛАЙ.НОТО ПЕТКОВ И ТАВ.ТОТО ПЕТКАНОВ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА БИЛИ И СА С ЦИП ОТЗАД ...И ТОВА СЪСИПА СИСТЕМАТА !!! ВЪВЕДЕТЕ ПРАВИЛАТА НА ПОЛИЦИЯТА В САЩ !!!

Напиши коментар:


Публикувай