802 10

Каракачанов: Сътрудник на македонския президент се занимава с шпионаж у нас

Мария Атанасова

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов даде интервю за Канал 3.

В него той коментира решението на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева да отложат срещите си с македонския президент Георге Иванов, както и името на Република Македония.

- Правилно ли отказаха българският премиер Бойко Борисов и външната министърка Екатерина Захариева среща с македонския президент?

- Правилно, да. Той е основната причина да се развалят нещата в преговорите между Македония и Гърция за името. И всъщност един от неговите най-близки сътрудници продължава оперативно да се занимава с шпионаж в България. Правилно са постъпили премиерът и външният министър, защото всъщност какво има да говориш с Георгe Иванов, който на практика спъва усилията на правителството в Скопие за постигане на някакъв компромис по отношение на спора с името, а България беше една страна, която помага на Македония за НАТО и ЕС. И един такъв, който саботира твоята политика, какво да си говориш с него?!

И един от близките му сътрудници продължава да работи по линия на техните служби оперативно, няма да му казвам името, но да се знае, че и това знаем.

- Ние приветстваме договорката на Скопие и Атина за името Северна Македония, заехме деликатна позиция.

- Приветстваме разбирателството между тези две наши съседни държави, но това не означава, че България ще спре да се интересува от правата и интересите на етническите българи в Македония и че ще спре да се противопоставя на всеки опит в Македония, било то държава или някакви други институции, да фалшифицират българската история и да си я присвояват. И като гледах изказването на македонския премиер Заев, в което той говори за Кирил и Методий, за тоя-оня, нещо някакси ми става чудно Кирил и Методий кога станаха македонци. Няма нищо лошо, но да каже, това е част от общата ни история с България. Гоце Делчев какъв македонец е?!

- Правилно ли е тактически България да стои и да изчаква Македония и Гърция да се разберат за името?

- По темата за името ние няма какво да кажем. Тъй като ние признахме името Република Македония, това не е наш спор, не е наш въпрос. Ние си имаме теми, свързани с историята, с фалшификатите, с езика на омразата спрямо България, тъй че това правителство в Скопие прави определени действия в тази посока, но това не решава проблемите окончателно.

- Очевидно няма да остане и това име Северна Македония, като гледаме напрежението в двете държави, с което бяха посрещнати двамата премиери?

- Според мен екшънът продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Умен
  Отговор
  1 16:43  14.06.18
  Руският слуга Иванов - марш в Сибир! Македония в ЕС и НАТО!
 • Българин
  Отговор
  2 16:46  14.06.18
  Радев за пореден път сгафи жестоко, като покани македонския шпионин. Радев е срам за България и слуга на враждебен на България режим.
 • Истина
  Отговор
  3 16:57  14.06.18
  Хората населяващи така наречената държава Македония, са етнически от български произход. Говорят български език и пра-дядовците им са се самоопределяли като българи. Това че не им се иска това да е така е в резултат на пропаганда и манипулации от Сърбия. Но ИСТИНАТА не се интересува от това на тях какво им се иска и какво мислят. ИСТИНАТА е една и е факт. Имам приятели македонци, които са се разтърсили да намерят сами отговори и зса им се отворили очите и сега казват: „Ние сме българи!”
 • РАЛИ
  Отговор
  4 17:09  14.06.18
  Няма държава която да няма шпиони в България, само ние подържаме мира, даже са по сигурно им искараха и досиетата .

 • ПЕЕВ
  Отговор
  5 17:41  14.06.18
  И РАДЕВ И ИВАНОВ СА РУСКИ МЕКЕРЕТА ,РАЗЛИКАТА Е ЧЕ РАДЕВ НЕ ГО КРИЕ А СЕ ГОРДЕЕ.НООООООООО ДО КОГА.
 • Legio X Equestris
  Отговор
  6 18:00  14.06.18
  СЪТРУДНИК НА ДС си ти бе АГЕНТ ИВАН. КАКВИ НАГЛИ СЪЗДАНИЯ СТЕ ТОВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ БЕЗРОДНИЦИ
 • 988
  Отговор
  7 18:12  14.06.18
  Защо Каракачанов е изненадан за Кирил и Методий и Гоце Делчев, нали приятелката му Гърция призна езика и народа като македонски?
 • шкембе чорба
  Отговор
  8 18:58  14.06.18
  Главният шкембелан бързо забрави за загиналите пилоти и с удоволствие коментира и хвали простотиите на шефа си !
 • Шпек народен
  Отговор
  9 19:04  14.06.18
  Кво има да ни шпионира? Ние нищо нямаме.
 • 10 20:48  14.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай