Last news in Fakti

6 Юли, 2018 15:16 2 678 7

Зарязаха луд германец в Бургас, никой не го търси

  • германец-
  • болница-
  • бургас

Луд германец втора седмица е зарязан в УМБАЛ Бургас. От него не се интересува нито туроператорската фирма, с която е дошъл на почивка, нито германското посолство, пише Флагман.бг.

Германецът е пощурил цялото отделение по ортопедия и освен персонала, тормози и останалите пациенти.

Освидетелстван шизофреник е, но в психодиспансера също не го искат. Няма пари, нежелае да бъде изписан, а и няма къде да отиде. Последната надежда за спасение е фрау Меркел, до която персоналът подготвял подписка.

58-годишният Михаел дошъл на почивка с „Некерман“ в Слънчев бряг. Бил настанен в хотел „Тия Мария“. Там спрял да си пие хапчетата, станал агресивен и започнал да налита на гостите.

Персоналът не можел да го укроти. Една вечер налетял и на собственика и тогава чашата преляла и хотелиерите го изхвърлили навън.

На 19 юни Михаел се озовал в Спешното на УМБАЛ Бургас със счупена ръка. Бил гипсиран и изписан. Твърдял, че е бит, преследван и репресиран. Уведомена била и полицията.

На следващия ден германецът отново цъфнал в болницата, този път – със счупен таз. Разказвал, че отново е бит и преследван. В куфара му, облепен с лепенки на „Некерман“, бил открит странен боен арсенал със средства за самозащита. Трябвали му, за да се пази от „враговете“.

Оттогава до момента, германецът се намира в Отделението по ортопедия. Счупената тазобедрена става трябва да се смени, но той не желае това. Не иска да заплати изкуствената става, не желае друга операция, не желае да бъде изписан.

Европейската му здравна карта покрива оказването на спешна помощ, но не и цената на имплантите.

Пари няма – лекарите в отделението му купуват храна, самобръсначка, четка за зъби. Два пъти е викан психиатър, който изписал хапчета за шизофрения, но мъжът отказва да ги пие. Вече е добре, може да се придвижва с инвалидна количка. С нея обикаля цялото отделение, влиза в другите стаи, плаши персонала.

Откакто е приет, туроператорската му фирма не се е поинтересувала от него. А трябвало да отлети обратно още на 25 юни.

„Страх ни е от него, неприятно е да се работи така. Неприятно е и за останалите пациенти. Нямаме механизъм, по който да го махнем от отделението. Два пъти го водихме в Психото, обаче там не го искат“, разказа медицинска сестра, пожелала анонимност.

От пресцентъра на УМБАЛ Бургас не пожелаха да навлизат в детайли по случая, но потвърдиха, че има такъв проблемен пациент. Болницата е уведомила германското посолство, от което са обещали да издирят близките му. До момента обаче никой не е пожелал да си прибере Михаел обратно, от посолството няма и друга реакция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пак аз

    12 1 Отговор
    Ето заради такива изроди страда реномето на българския туризъм-идват разни слаботокови,социално слаби, бедни и дъртаци и щом се приберат почват да ни плюят.. що не си ходят на тяхното бодензее? Щото там ако си с колело ти струва 79€ а с тези пари пие седмица при нас и се оплаква че пил менте щото не може да пие 45° ракия а техният шнапс 21° ние го ползваме за разредител... така че нека не идват при нас
  • 2 гост

    13 0 Отговор
    Да се обадят на в-к "Билд", там обичат такива сензациии.
  • 3 onq s konq

    9 4 Отговор
    Лошо е това което се случва с тоя германец,но народът не случайно е казал "Всяко зло-за добро".А доброто е,че както персоналът,така и пациентите ЩЕ НАУЧАТ БЕЗПЛАТНО НЕМСКИ!Естествено първо "говоримо",но с течение на времето /както се очертава/...и писмено.
  • 4 ШОП

    6 3 Отговор
    Нашите цигани в германия са 100 пъти по зле и харчат много повече пари на немския данъкоплатец отколкото този беден човечец на българския. Неможе да се депортира както и циганите не могат да ги депортират обратно в бг това е евро съюз..и ние все още сме от печелившата страна за момента.

    Коментиран от #5

  • 5 ванката

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "ШОП":

    никой не му плаща до момента лечението ако прочетеш статията ще разбереш че здравната му карта покрива разходите за престой в болницата...
  • 6 Миро Антонов

    5 1 Отговор
    Миналата година беше полунормален швед,тази година-още по-ненормален шваба. Сякаш е "извън пътя" заради отпадането на Бундестима от Световното. Досега не съм чувал български гражданин да е бил в подобно състояние където и по света да е.
  • 7 Пак аз

    6 0 Отговор
    Аз като имах застраховка в сериозна компанията покриваща ми лечение в болница що в Мюнхен ми показаха среден пръст докато не се обадиха застрахователите и когато се увериха след 6 часа че е истинска се ухилиха и какво ме боляло-ами болеше ме хура щото видях Меркел гола и се стреснах...премериха температурата и чудо-имал съм висока температура...в Италия как дойде линейка защото ми се затвори окото от възпаление и в болница ме разкарваха с количка все едно не боли крак,а не окото-прегледа ме докторката,изписа ми капки и на 3 ден нямаше следа от възпаление...в Мюнхен изписаха антибиотици и от аптеката не ми го дадоха щото не били от познатите им лекари!!!! Рецепта от болницата не я приеха...та да си го взимат тоя с изгорелите бушони-на нас не ни трябва
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове