15 Юли, 2018 16:19 12 734 60

БАБХ отприщи гнева на Трифонов

  • бабх-
  • евтаназия-
  • животни-
  • животновъди-
  • шарково-
  • дамян илиев

Как хората да вярват на поголовната некадърност на корумпираните институции?

БАБХ отприщи гнева на Трифонов - 1
Снимка: БТА

Слави Трифонов се възмути от "поголовната некадърност" на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) във връзка с действията ѝ спрямо евтаназирането на дребен рогат добитък в странджанските села. Полупярният телевизионен водещ оправда народното недоверие, давайки пример с избиването на екзотични птици в столичния зоопарк заради "съмнения за птичи грип". Заключението на Трифонов във Facebook бе, че не домашните животни в Ямболско, а институциите заслужават евтаназия.

Преди по-малко от 5 месеца Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) изби 100 екзотични птици от столичния зоопарк, транспортирани от Европа. Изби ги заради, забележете – съмнения за птичи грип. Изби ги, в нарушение на два закона и прекрачвайки дори съдебно определение. И прославилата се крава Пенка щяха да я убият, щото се е разходила до Сърбия.

Хайде сега, кажете ми, как хората от Ямболско да повярват на същата тая БАБХ, че в района им има епидемия от чума по дребните преживни животни? Ами, няма да повярват, защото доверието на хората в БАБХ, а и във всички институции по принцип, е на възможно най-ниската точка – нула. Закономерното сриване на институциите, вследствие на поголовната некадърност, нехайност, а и корумпираност в ръководните им нива, доведе дотам, че хората не искат да имат нищо общо с институциите. Има една огромна група хора, които са направили трудния избор да се справят сами, те казват на институциите: „Не ни помагате, тогава не ни и пречете.“

Сред тези хора е и баба Дора от Шарково. Баба Дора не я интересува европредседателството, вероятно не знае и какви са тия Западни Балкани. Баба Дора живее единствено със своите кози, те са пълноценен заместител на липсващите близки и деца. Козите са нейните близки, козите са нейните деца и неслучайно всички те имат своите имена. Екзотичните птици от столичния зоопарк нямаха имена, нямаха си своята баба Дора, която да ги защити. Те бяха ничии деца. Между другото, засега оцеляват единствено козите на баба Дора, защото, представете си, имало „медиен интерес“ към нея.

Начинът, по който се извърши евтанизирането на животните в Ямболско, показа не само некадърност, а и безчовечност, уродливост дори. Институциите, които изпълниха задачата по евтанизирането, очевидно не съзнаваха, че убиването на животните е като смъртна присъда и за техните стопани. „Да влизам и аз в трапа“, каза една от жените фермерки. Никой предварително не поговори човешки с тези хора, никой не даде нармално обяснение дали евтанизирането е единственото решение, още по-страшно – държаха хората насила извън домовете, докато вътре избиваха „децата им“. Заради блокадите, от БАБХ са влизали в стопанствата дори през нощта, за да умъртвяват животните. Това ли се нарича хуманно умъртвяване? Не, така убиват психопатите. И въобще, такъв ли обществен договор сме сключили – да ни представляват психопати?

Тоталната липса на доверие в институциите доведе дори до вътрешно убеждение у мнозина, че изтребването на животните е част от план за обезлюдяване на района, последвано от заселване на бежанци.

Всъщност, случващото се в Ямболско за пореден път показва едно – голяма част от българските институции трябва да бъдат евтанизирани, Системата, която ни убива, трябва да бъде евтанизирана. За да започнем да я съграждаме начисто и наново. За да я има България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    156 5 Отговор
    Време е за връщане на смъртното наказание за държавно предателство. Кандидатите от властта са вече мнооого. Наблюдаваме умишлено унищожение на народа и държавата.

    Коментиран от #53

  • 2 обикновен българин

    96 4 Отговор
    БРАВО!!!!!!!!!!!
  • 3 Будалата

    107 6 Отговор
    Една дрянова сопа им трябва на некадърните управници. И кат се почне от Бойко надолу и наред. Та като дойдат следващите да имат обеца на ухото.

    Коментиран от #19

  • 4 Пенка

    131 2 Отговор
    Зелените що не скачат сега ?! или няма финансиране от бедния народ!

    Коментиран от #5

  • 5 зеленчук

    44 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пенка":

    оФците не са зелени.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 иуоп3

    93 2 Отговор
    Предлагам да направим ефтаназия на кратуните от бабх. Време е за революция!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ФАКТ НЕОСПОРИМ

    22 93 Отговор
    Е ЗА ТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ, ЗАЩОТО ВСЕКИ РАЗБИРА ОТ ВСИЧКО ! ЕТО И НЕКАДЪРЕН ВИОЛИСТ РАЗБИРА ОТ ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА !

    Коментиран от #11

  • 11 Да се възмутиш

    83 4 Отговор

    До коментар #10 от "ФАКТ НЕОСПОРИМ":

    от идиотизма на чиновниците от БАБХ трябва ли ти ветеринарно образование? На този хал сме заради такива, като теб!
  • 12 Отговорност за глупави решения

    61 3 Отговор
    Болестите по животните в този район идват от Турция. Сега потърпевшите да линчуват този политик който демонтира на времето оградата ни с Турция. Тя щеше да ни пази от болести по животните и от нежелани "бежанци". Сегащната е бутафорна и само ни глътна парите.

    Коментиран от #50

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Eee

    19 51 Отговор
    Скоро ще станем напълно чалгарска държава с чалгарски премиер Славчо😂

    Коментиран от #16, #52

  • 15 висок

    18 61 Отговор
    Виждам Простака Трифонов и Лъжата Нинова прегърнати да водят следващия митинг!

    Коментиран от #17

  • 16 Бай

    54 11 Отговор

    До коментар #14 от "Eee":

    По добре чалгарска а не тиквена държава !?!?!?
  • 17 бау

    46 4 Отговор

    До коментар #15 от "висок":

    Лъжлив простак е тиквоча б.б.
  • 18 777

    48 1 Отговор
    СМЪРТНОТО Наказание трябва да се върне,какво е това,убил,заклал човек-смърт,а не да го хрантутиме години наред,сега за всички в парламента бесило.Докога народа ще търпи това БЕЗАКОНИЕ!!!

    Коментиран от #57

  • 19 ....

    7 23 Отговор

    До коментар #3 от "Будалата":

    ....та се стигне до Славчо популистка....
  • 20 Коко

    19 21 Отговор
    Личи си че ще става политик Славчо.И както всички бъдещи политици е много принципен.Като влезе във властта ще видим истинския Слави.Дупе да ни е яко.
  • 21 Що после

    8 1 Отговор
    Бе наборе. Като ги разбираш тия неща, пиши преди да сгафят. Помагай на бедните уфцъри.
  • 22 ПРЕСТЪПНИКА Бойко

    23 5 Отговор
    Евтаназия в Банкя! Веднага!
  • 23 Siap

    9 1 Отговор
    С оглед на развилата се ситуация предпазвайте СЕ ОТ МЕСО С НЕЯСЕН ПРОИЗХОД. Ситуацията е много опасна.
  • 24 Стоян Иванов

    7 31 Отговор
    Празноглав, импотентен чалгар с претенции! Да си гледа работата! И СЕМ да не спи-превърнал е шоуто си в място за политическа пропаганда, целяща да руши доверието към държавните институции!

    Коментиран от #41, #59

  • 25 ДАААА

    9 13 Отговор
    ПРОСТИЯТ ЧОВЕК ЛЕСНО СЕ ГНЕВИ, ОСОБЕНО КОГАТО СИ НЯМА ХАЛХАБЕР ОТ ТОВА, КОЕТО СЕ СЛУЧВА ! ЧИСТО И ПРОСТО ДА Е В ИГРАТА !
  • 26 арджентата

    15 1 Отговор
    Сега, като футболисти ще си подават топката, т.е. вината... После с оставка ще се заличи гнусното дело! В България с оставки се поправят непоправимите неща! До кога????????
  • 27 Така де

    29 5 Отговор
    Който се е хванал да играе със Западняците добро не е видял! Най-вероятно искат да напълнят Странджа с бежански лагери. Няма лошо да дойдат в БГ да живеят чужденци, които да работят и да увеличават БВП, но те ще докарат едни изкуствено подържани в мизелия и простотия чужденци, както направиха с нашише цигани, и тези хора ще са пречка за БГ населението. Тяхната цел е заличаване на БГ и заграбването на суровини за над 1 трилион долара в Черно море и планините
  • 28 CL500

    11 6 Отговор
    Популизъм, полулизъм , явен, та дрънка! Защо не изказа позиция преди да се раздуха новината и преди да се види всеобщото недоволство. Сега ли се сети? И нали е доста богат, поне да затвърди популизма си и да изкара някой лев да им даде на хората.
    Но иначе темата се преекспонира - земеделците като им се съсипе реколтата (посеви или овошки) след градушка, какво да правят. Имат субсидии да, но и животновъдите имат. Целяло да се затрие животновъдството в района - глупости, 2000 глави не са такъв фактор, а и им казаха, че могат да изберат да ги овъзмездят с други животни. Явно е, че всеки там е спестил да си направи застраховка... Ами, ако болестта се разпространи и съседни ферми имат загуби от 10-ки хил глави, какво правим. Проклинаме съдбата и зяпаме замислено?!? Неприятно е, дори гадно, но нека да ги компенсират и да се спира с тоя драматизъм!

    Коментиран от #37

  • 29 CL500

    5 5 Отговор
    Популизъм, полулизъм , явен, та дрънка! Защо не изказа позиция преди да се раздуха новината и преди да се види всеобщото недоволство. Сега ли се сети? И нали е доста богат, поне да затвърди популизма си и да изкара някой лев да им даде на хората.
    Но иначе темата се преекспонира - земеделците като им се съсипе реколтата (посеви или овошки) след градушка, какво да правят. Имат субсидии да, но и животновъдите имат. Целяло да се затрие животновъдството в района - глупости, 2000 глави не са такъв фактор, а и им казаха, че могат да изберат да ги овъзмездят с други животни. Явно е, че всеки там е спестил да си направи застраховка... Ами, ако болестта се разпространи и съседни ферми имат загуби от 10-ки хил глави, какво правим. Проклинаме съдбата и зяпаме замислено?!? Неприятно е, дори гадно, но нека да ги компенсират и да се спира с тоя драматизъм!

    Коментиран от #32

  • 30 Иванов

    10 5 Отговор
    Боеко да мята оставка и да ходи в щатите да си гледа внуците. Тея мангизи се ще им стигнат...щото има и вариянт Б, но няма да му хареса!
  • 31 Качо

    6 7 Отговор
    Славуца е копие на тиквата. Дали ще ни управлява чалгар - каруцар, или илитерат - селянин е едно и също!

    Коментиран от #60

  • 32 Иванов

    12 8 Отговор

    До коментар #29 от "CL500":

    Господине, чета ти глупостите за застраховки цял ден и ми писна.Кой застраховател ще поеме чума в пограничен район с Турция, като се знае, че комшитата натират болната си стока през границата и то от години, а нашите управляващи ибрици си траят и никакви мерки не вземат.

    Коментиран от #34

  • 33 Иванов

    15 0 Отговор
    Както си траят и за всекидневните тежки катастрофи предизвикани от турски тирове. А решение има и е много лесно, още на границата кръвна проба и листовка за шофьорите им, а на границата нарезни карабини с оптика и мерне ли се добитък- на място!
  • 34 CL500

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    Господине, колко бързо четеш, щом цял ден си чел моите глупости? Застрахова се всичко! Тая чума да не става всяка година и да става на 100% от животните? В повечето случаи, както и сега, приносителите са дивите свине. Странно ми се вижда турчилята да и се заразяват животните толкова често (все пак това са загуби и за тях) и да ги натирват към нас и прочие... Колко ще са тези животни и колко често ще става това?
    А предложенията ти за някакви оптики и не знам си какво, разбираш колко инфантилно звучат...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бай ПЕТКО

    21 3 Отговор
    Господа от БАБХ как така дойде тази зараза като всеки ден събирате такса ОБЕРАЗЯВАНЕ на Капитан Андреево Къде отиват толкова много пари Някой ще дадели отчет или се крадат от шайката ГЕРБ.
    Само за сведение между 6000-10 000 коли на ден по 5лв а за автобуси и камиони е по90лв а те са над 2000 на ден. Как не се наядахте кръвопици, че посегнахте и най-бедните селяни от Странджа
  • 37 К.К.

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "CL500":

    Какво правим като избием животните и ги възстановим?
    Огнищата на заболяването са на 10км, от другата страна на оградата с Турция, или ще правиме само избивания през определен период от време.

    Коментиран от #38

  • 38 CL500

    4 7 Отговор

    До коментар #37 от "К.К.":

    Разбира се, че коренът на проблема трябва да се премахне и има превенция. Но сега първо трябва да се реши проблема, да се спре заразата, дори и с пожертването на някои здрави животни. Дразнещо става вече цялото това преекспониране и драматизъм, та дори и сляпото вярване на появилите се фалшиви новини. Някакъв германски политик се изказал, анонимно разбира се, обезлюдявания, заселване на мигранти в лагери, договори м/у Борисов и Меркел за 3 млрд. евро за този процес и какво ли не. Толкова глупости и толкова наивници ... Ако ти си от тези хора и ти умъртвят животните, получиш някаква компенсация (голяма или малка) и какво ... ще напуснеш къщата си ли? И къде ще отидеш, какво ще правиш? Ясно е, че е имало и има пропуски в превантизма на заразата, това трябва да се обсъжда, както и справедливи компенсации. Това е!
  • 39 Бай Х

    6 3 Отговор
    Ми направи партия и се яви на избори. Стига се писал само коментари.
  • 40 Бай Х

    14 1 Отговор
    А компенсацията в този случяй трябва да бъде: по 1 младо животно за едно убито плюс цената на убитото. По реална стойност. Така би трябвало да постъпи държавата. Ако няма пари - да иска от Европа. Нали я пазим от зараза. Доколкото съобщават става въпрос за 4000 животни. Но защо ли разсъждавам на глас.
    Тиквеника не е казал..........още не са му дошли под прозорците да му запалят гащите. Като дойтат и ще "подаде остовката" на оня якия началник дето се изказва по телевизиите. Всъщност той си знае какво го чака - бушон.

    Коментиран от #54

  • 41 Чичо Ангел

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Стоян Иванов":

    Колко си красива, колко си добра.
    Абе я марш у лево.
  • 42 Ачко

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "Дядо Митко":

    Бабо Митке и твоя акъл е толкова
  • 43 Хари

    8 4 Отговор
    Абсолютно верни неща е казал Трифонов. Аз се срамувам че съм християнин вече, долнопробни некадърници, кадапи, безчовечни подизпълнители. Естествено че те са за евтаназия - хуманна и масова. Че вижте им само муцуните - вкопчили се в службицата примитиви.
    Мръсни гадове, нямат почитание пред нищо, нито пред животни, хора, нито пред БОГ.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Къде е болното ЖИВОТНО ? ? ?

    11 0 Отговор
    Къде е доказателството ? Кой наду БАЛОНА ? Проба изпратена в ЕС във Фравция която била положителна. А нашите ветерина.ни лаборатории ? А нашите ветеринари де са? Как сме оживели 1350 години без ЕС? Какво стана у нас от как СТАНАХМЕ цивилизация? ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА !
  • 46 Много БОКЛУК в таз СОФИЯ

    6 0 Отговор
    Как се срине тази измет?
  • 47 А СЕЛАТА днес не са ли вече

    8 0 Отговор
    СТАНАЛИ БУНИЩА ? КОЙ ИЗХВЪРЛЯ ОТ ТАМ СМЕТТА ? КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА КОЯТО ЗАСИРА СТРАНАТА, заприличали на БУНИЩЕ. А ИСКАМЕ ЗДРАВИ животни. Та ние живеем в засилващо БУНИЩЕ ! Клозетни ями, мухи, без канализация и пречиствателни станции? ЕВРОПА ? ТОВА ЛИ Е ТЯ ? ОРИЕНТ, МУТРИ, ЧАЛГА, РАЗВРАТ, КРИМИНАЛ, БЕЗИСХОДИЦА И ОТЧАЯНИЕ ? 30 години търсим изход и път за спасение от таз демокрация и ЗАПАДНА цивилизация? Затова един СКАЧА от балкон, друг се пали ЖИВ, облякъл палат с бензин балтон, трети
    с вратовръзка от въже и увиснало краче, друг проституира, някои пък ХВАНАЛИ гората, други летището -Терминала - НАРОДА В ЧУДО ПОСОКА ТЪРСИ КАК ОТ ТОЗИ УЖАС ДА ИЗБЯТА. А изхода е един без помощ от РУСИЯ ОТ ТАЗИ ЧУМА НАШЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПАСИМ. ОТ ЗАПАДА ДОБРО НЕ СМЕ НИКОГА ВИДЯЛИ ОСВЕН РОБСТВО И МИЗЕРИЯ !
  • 48 ПАРОДИЯ И ДРАМА Е В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА

    9 0 Отговор
    Кой очаква МОРАЛ от к.рви ?
  • 49 Колю

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: За да няма Българщина и съпротива , турците на времето са унищожили горите чрез сеч и огън . Там се отглеждали прасетата . Няма гора и прасе -няма хайдути и населението става мохамеданско. Има ли някаква връзка с любимите ромляни на управляващите и вноса на "туристи" с автобуси по същите тези места , или няма ? Какво не направиха и защо за да задържат народа си тук ? Цяла България е с подменено национално съзнание и циганизирана като хората в 5 големи града са забравили поговорката за мечката в комшията. Е , тези управляващи през последните 30 години ще я напомнят и последните ще я приложат с пълна сила. На тях се пада честта след като и Герб не промениха нищо. Нищото започва от съдебната система- " Договорка със съда " . Трябва ни Закон за Защита на Държавата или няма от какво ? Политици ,олигарси,съдебна система ,държавна корумпирана администрация , цигански терор , данъчна система ,ДДС -та и много други убийци на Народа.
  • 50 B52

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Отговорност за глупави решения":

    Ами да му кажем името на този продажен политик - СОЛОМОН ПАСИ!
  • 51 Гост 4

    4 3 Отговор
    Трифонов, кой те слуша бе другарю? Пумпал.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Баба ДОРА

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Све":

    КОЙ, КОГА,ОТКЪДЕ И КОЛКО ПРОБИ Е ВЗЕЛ?ИМА ЛИ ВТОРИ ПРОБИ И КЪДЕ СА НАПРАВЕНИ? Пази ли се БГ границата?
    Защо периодично се избиват животни в района? Преди 7 година там са ликвидирани всички животни!
    ЗАЩО БАБХ НЕ САМО НЕ ЗНАЕ,НО И НЕПРИЛАГА МЕЖДУНАРОДНИ НОРМИ И НЕ СПАЗВА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА?
    ГУЗНИТЕ ФИЗИОНОМИИ И ФАЛШИВИ ОПРАВДАНИЯ ДОКАЗВАТ, ЧЕ МНОГО ХОРА НЕ СА ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ПОСТОВЕ И ЗАПЛАТИ!
  • 54 Я па ти я

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Бай Х":

    Европейските директиви са категорични, че животните в определения ареал се избиват. БАБХ действа съобразно европейските директиви. Но да си отворим очите и видим, че държавата не носи отговорност за бизнеса на местните фермери, тя извършва определените дейности по закон. Щом местните избират да гледат животни близо до границата и от дългия си опит в това знаят, че през година-две има проблем с огнищата на болестта и масово се заразяват животни - дали трябва да продължават да са животновъди? Или си избират да си спестят застраховките и к“от стане? После - държавата да ни обезщети. Чакай, бако, държавата сме 7 мил. български гражданина! За какво аз и 2 мил. софиянци, 300 хил. пловдивчани, 100 хил. пазарджиклии и т.н. да плащаме за разболените ти животни?! Като ти се случва всяка година - ми прави нещо друго! Иначе си приеми последствията от провалената бизнесинициатива.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 555

    0 0 Отговор
    Наборе, наборе голяма си Тиква...
  • 57 Аида

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "777":

    Колят животни мълчиме,престъпници пускат на свобода мълчиме,вдигат ни тока и водата когато и както си искат пак мълчиме .И какво е заключението,че и ние сме като овцете само гледаме и чакаме да ни унищожат.Не случайно е казано"Прост народ ,слаба държава",жалко наистина.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 селянин

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Стоян Иванов":

    Оди у Карлуково..да пиеш апчета.
  • 60 РЖД

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Качо":

    Тва да не е ачо цигането от сиолипиново..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове