17 Юли, 2018 23:29 4 143 92

Над 200 000 се обявиха срещу еврото

  • евро-
  • възраждане-
  • референдум

Над 200 000 се обявиха срещу еврото. Това показва подписката на партия „Възраждане“.

Тя ще представи на 19 юли пред Народното събрание резултатите от подписката за провеждането на референдум срещу приемането на еврото като официална валута в България, която по силата на закона трябва да внесе в парламента. В 10 ч. пред входа на Народното събрание политическата организация ще обяви мотивите си за исканото провеждане на допитването сред хората.

Организацията е събрала над 220 хил. подписа, подкрепящи свикването на национален референдум с въпрос: „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото като официална валута в Република България“. „Възраждане“ започна събирането им още през април, като за целта бяха отворени пунктове в 30 областни центрове и общини. Доброволци направиха пунктове в още 30 общини.

„Подписката ни предизвика много голям интерес в чужбина“, обясни Костадин Костадинов, председател на партията. „Имаме изтеглени и попълнени бланки от САЩ, Аржентина и Египет, например. Освен това възрастовата граница на подкрепящите ни е много широка. Най-възрастният човек, дал своя подпис за провеждането на референдум, е 95-годишен мъж, а най-младият е току що навършил 18 години“, коментира той.

„Възраждане“ ще организира и символично преброяване на подкрепящите идеята народни представители.

„Така ще проверим нагласите на депутатите още преди да сме внесли подписите и ще знаем колко от депутатите биха подкрепили сформирането на референдум с въпрос: „Против ли сте премахването на българския лев и въвеждането на еврото, като официална валута в Република България“, коментира Костадин Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедливо

    41 8 Отговор
    + още един... Не си оставям личните данни на улицата!
  • 2 Plovdiv

    18 17 Отговор
    Не, не, не!!!

    Коментиран от #72

  • 3 onq s konq

    28 46 Отговор
    В БГ има около 184 ПАРТИИ.Ако всяка една от тях поиска РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗНИ НЕЩА С ЕДНИ И СЪЩИ 200ХИЛ. ПОДПИСА...къде отиваме?Немаловажно е,че един референдум струва около 10 млн лв/така бе оповестено/,но възниква въпроса-ЩЕ МУ ОСТАНЕ ЛИ ВРЕМЕ НА БЪЛГАРИНА ДА ХОДИ НА РАБОТА ОТ РЕФЕРЕНДУМИ?А нещата са простички-ПЕЧЕЛИШ ИЗБОРИ,ВЛИЗАШ В ПАРЛАМЕНТА,ПРЕДЛАГАШ КАКВОТО ИСКАШ,ГЛАСУВА СЕ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ДЕПУТАТИ.Ама да ми се приказва тука надълго и нашироко на колко години бил най-младия и най-стария кандидат-референдумджии и как бай Иван със жена си отишли в Мозамбик да гонят ПОКЕМОНИ,ама като дочули по местната радиоточка че БГ ще приема Еврото-моментално са отреагирали чрез Партия "Възраждане"...аре моля ви се:)

    Коментиран от #11, #13, #22

  • 4 Ефтини сензации

    41 45 Отговор
    Простолюдието не му се мърда напред. Та затова е нормално да има толкова малумници да гласуват против бъдещето.

    Коментиран от #5, #10, #57, #82

  • 5 мангу

    28 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ефтини сензации":

    Егати и бъдещето казало тику що изяденото кебаоче.Та така и с България.....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Морук

    15 20 Отговор
    И да щем и да не щем хурката всички ше ядем,поза Г и се дръжте за палците,поне 1 година докато свикнете на болката и да си задавате въпроса къде ми отидоха спестяванията
  • 8 1234

    25 41 Отговор

    До коментар #6 от "fakt":

    Предлагам да приемем рублата. Така ще станем милионери. Това е логиката според скромните ти познания. Пък и ще се харесаме на господарите ти. Тролче мое мило.

    Коментиран от #15, #30

  • 9 Бах

    45 11 Отговор
    За какво е това евро.Нали в случая лева е вързан с еврото и няма мърдане.Лева е част от наша идентичност.Политиците лъжат че с еврото , инвеститорите ще ни приемат пона сериозно.Това са пълни глупости.Да не би другите световни валути да нямат смисъл.Нашите политици целят окончателно да ни размият и в без това разпадащият се ЕС .Виждате че всяка държава в ЕС негодува и всеки ще гледа собствените си интереси и дай Боже по бърже да се разпаднат.Англичаните не са прости-те винаги оцеляват.
  • 10 ванката

    35 11 Отговор

    До коментар #4 от "Ефтини сензации":

    защо се заблуждаваш че еврото е нещо хубаво и ще ти оправи бъдещето единственото оправяне което ще получим от това евро е отазд...
  • 11 Ала бала

    16 16 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Арееее върви се порий някъде с твоите ПРОСТАШКИ И ПЛИТКОУМНИ разсъждения,че стана вече МНОГО СМЕШЕН!!!НЕ знам аз кон ли си катър ли си ама
    влезе ли ПРОСЛОВУТОТО ЕВРО ПРИ НАС ни кон ще се свърти при теб ни каруца!!!
  • 12 Ристе

    27 17 Отговор
    Приемането на еврото е обвърдано с куп изисквания за стабилност на икономиката и банките. Тоест вече руски плиткоумнизи няма да могат са фалират банки и държавата. Отделно за да ги стигнем по доходи също е задължително приемането, а тези тнърдения до курт 1 към 1 с еврото са просто смехотворти. Само елементарен необразован двуграмов каскет може да твърди подобни глупости.

    Коментиран от #14

  • 13 Дрън дрън

    15 9 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ей конче ПЛИТКОУМНО защо все се изказваш неподготвен???И много започна да умуваш ти на българина кога ще му остане време за работа.Ти от поредните бъдещи експоататори ли си т.е.БЪЛГАРСКИ МАФИЙОТИ ДЕТУ ПОСЛЕДНИТЕ 30г ДОВЕДОХА БЕДНИЯ И ИЗТРАДАЛ БЪЛГАРИН ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА ПРОДАЖНИК СМОТАН???Айде отивай вобора лягай и стига хвърляй купове!!!

    Коментиран от #16

  • 14 Един друг

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "Ристе":

    Скрий се и ти някъде СМЕШЕН СИ!!!
  • 15 Оня лудия

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Пий си хапчетата и си лягай!!!
  • 16 onq s konq

    10 16 Отговор

    До коментар #13 от "Дрън дрън":

    Няма знач дали си "ала бала" или "дрън-дрън",преди да ме изкарваш "неподготвен" относно финас състояние на народа тип "до просешка тояга",прочети ПРЕСНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ С ФАКТИ -КОЛКО МИЛИАРДА ДЪРЖИ "ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГ. НАРОД" В БАНКИТЕ!И след като забележиш СЛУЧАЙНО какви ЛЪСКАВИ КОЛИ се движат по ТЕРИТОРИЯТА БЪЛГАРСКА,КАКВИ ПАЛАТИ ВИЖДАШ /и български,и цигански/,КАКВИ ПАЧКИ ХВЪРЛЯ БЪЛГ "БЕДЕН ПЕНСИОНЕР" от балкона си,КАКЪВ БЪЛГ НАПЛИВ ИМА КЪМ НАШЕТО,ГРЪЦКОТО И ТУРСКОТО МОРЕ И КАК СА ЗАДРЪСТЕНИ МАГИСТРАЛИТЕ...чак тогава ми говори за собственото си финансово състояние ...ОТ МЪРЗЕЛ И НЕКАДЪРНОСТ!

    Коментиран от #23, #26, #78

  • 17 Гост

    21 10 Отговор
    Ааааа,излизане на България,първо от НАТО,после и от ЕС,че само хубави неща до сега получихме от неофашисти-джендъри.
    Искат да ни затрият и ни тровят с какви ри не хранителни-химически продукти и т.н.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГосТ

    13 2 Отговор
    Пф некадърници,ама успели. Много ясно, че не сме за еврозоната. К'во се натискат само.ей т'ва как може само идиоти да" успяват у живото " в тая кочина бе. Да поясня "успял у живото" в никакъв случай не значи професионалист. бг-стаил
  • 20 безсмислено

    16 2 Отговор
    Нашите мъдри управници и депутати не признават реферндумите, които не "отговарят на техните лични интереси".
  • 21 Аристотел

    25 3 Отговор
    Запитайте се защо Чехия и Унгария предпочетоха да си запазят националните валути преди да ръсите глупости
  • 22 ми немам кон

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Като те чета и ми идва да се гръмна, ами немам пищов. Пък за 1 гръмване не си струва да се купува, мога да пукна и от 12 водки. Ликвидирането а лева е дозакриване а символичната суверенност на България. СДС, БСП, ДПС, ОДС, ДБГ, НДСВ, ГЕРБ ликвидираха и армия и суверинитет на България, поставяйки я васал в ЕС - това е и Византийската, Османската, Хитлеристката и вече Европейската империи. До какво доведе това? И преди при соца властта не и чуваше и сега си прави каквото поиска и не дава отчет на нас, а е на себе си вНС. Минуси: ссободно движение на хора и капитали. Всеки приет африканец в Германия ще си идва тук и не можелш каза нищо, нали ЕС е едно... ГЛОБАЛИЗЪМ. Всеки ще ти купува свободно земя, имоти тук, ще дойдат големи капитали. Ти нямаш заради Винету и мафия, те са на постове за да служат на други не на нас. Ще те изкупят, но ти какво ще купиш в Австрия, Дания...!? Плсове: аз не виждам. Да, свободно движение а стоки, но това може да се уреди и чрез споразумения. Посочи плюсовете а европриемането, за да разберем, кк ще е според теб бъдещето?!!!!
  • 23 ми немам кон

    14 6 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Разбра ли сега, защо България не съществува от столетия? Заради такива като теб - продажни подмолни подлизурковци, готови да предадат, продадат и прецакат българите, за да си уредят келепиреца. Да изброявам ли? : Иванко Асеноубиеца, Николица Калояноубиеца, бай Ганьо, Спас Турчев, Боко Тиквата лъжец, предател и враг на българите, Филип Димитров, Симеон СакскобургГотски, .... хиляди хиляди, които ни геноцидират. Защо считаш, че Шенген ще е плюс и за нас, не само за мафиоти като Винету и теб, ласкателя за келепирец? Много те моля, поочи плюсовете за нас, ако се въведе Юрото! Лично не виждам такива, но очевидно ти виждаш. Покажи ни ги!

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 обяснявам на простите

    8 9 Отговор
    Какво е икономиката? Производство и търговия!? Обяснявам го, като за прости хора.
    България е ПОД ВАЛУТЕН БОРД, това означава, че нашата валута е аут ъф спейс, слаба, не важи, в момента сме вързани с еврото, както и да е. Търговията ни и икономиката, производството е обвързано с тази на ЕС страни, от там ПЕЧЕЛИМ ПАРИ, общата валута стабилизира банковата система и улеснява търговията, така да се каже се интегрираме финансово, но най-важното е, че банковата система се стабилизира и НЯМА ДА МОЖЕ ДА СЕ ОБИРАТ БАНКИТЕ, това е болката на комуноидите, на руските подлоги, които дезинформират и манипулират простите душици.
  • 26 ми немам кон

    11 4 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Когато защитаваш или отричаш едно нещо е редно да се аргументираш! Аз твърдя, че единтвенно ПП Възраждане показва, че все още има и българи. Защото генералитета тук ни е враг - допусна да ни крадат убиват прецакват мутри, битови банди и политици. ДАНС не си мръдна пръста да смачка доказали се политици врагове, а знаят всичко. ГЕРБ и повечето политици ни досъсипаха с наредби и пречки през годините. МВР слугуват за заплатки при политиците. Господа на поповете е джендър, защото проповядва като ни бият, крадат, убиват политици и бандити да прощаваме. И той е предател. Институциите са овладени от кариеристчета, готови за пари да ни загробят. Ето, запушиха устата на жената казала за радиацията на плажа, явно искат да ни доизтрепят. Винету се умилква около Топлото, но ЛукОйл не е руска както плюете руснаците ти и други, а е на РодШийлдови - искали да ни изтрепят казват. Посочи нещо добро в управляващите тук и в ЕК, че да разберем, дали има?!!!

    Коментиран от #31

  • 27 Николов

    8 4 Отговор
    Работя в сферата на валутите и спокойно мога да каже, че една от най- често фалшифицираните банкноти са 10€ и 20€. В нашата пропита страна само стоя и си мисля колко ли хора ще станат милионери от приемането на тази валута. Все пак в България се правят едни от най- добрите фалшификати

    Коментиран от #32

  • 28 гощо

    6 1 Отговор
    Я не знам тва как е ма и те така не е! Това сме ние!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 чичоХ

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "1234":

    Умньо, не гледй в канчето на руснаците преди да си погледнал в
    нашето.Ако лева не беше деноминиран сега 2000 лева щяха да се
    обменят за 1 евро.А те не са си деноминирали рублата досега, за
    разлика от нас.
  • 31 обяснявам на простите

    9 10 Отговор

    До коментар #26 от "ми немам кон":

    Знаеш ли как може да се оправи една държава, като нашата? Чувал ли си лафа, "С каквито се събереш, такъв ставаш"?
    Защо са богати западните държави??????
    Ще кажеш, щото са имали колонии? Ами аз съм чувал за много милионери, които стават бедни, щото не знаят как да харчат парите!
    Не, богати са, защото имат работещи икономики!Стабилна банкова система, ОТ ТАМ идват и стабилните институции, липсата на корупция, правилната политика, ПРИЕМСТВЕНОСТ!
    Ти с кой искаш да си, с умния, можещия, проспериращия или с руските олигарси?
    45 години в съветската орбита, 4 фалита на държавата, в момента руснаците отново ни дърпат назад със своите мекерета, докога???????
    Русия има интерес България да е бедна, олигархична, за да могат да купуват на безценица икономиката ни, чрез банките, пример, КТБ, това е схемата.
    БГ компании взимат кредити от банката, после тя се източва и със същите пари се изкупуват компаниите, това ли е суверенитет?
    Сатбилна банкова система, ДОВЕРИЕ в ЕВРОТО и ИНВЕСТИЦИИ, равитие на икономиката, достойно заплащане и липса на корупция. Дойдат ли ПРАВИЛНИТЕ компании и пари в България, бандитите трябва да се съобразяват с тях и няма да могат да крадат, защото ще има ШЕНГЕН и контрол над еврото, димек банковата система.
    Сега разбираш ли, колко е важно и съдбоносно да приемем еврото, не го ли приемем си оставаме с ОЛИГАРСИТЕ! Олигарси ли искаш, като в Русия, това ли ти харесва? Това ли е патриотизъм, като предаваш страната си на чужди интереси???????
    Въ
  • 32 onq s konq

    7 5 Отговор

    До коментар #27 от "Николов":

    Ееее,...Ти направо натръшка овцете бетер чумата!Е тоя аргумент никой не го беше чувал досега-че не е хубаво да минем към Еврото,ЩОТО ЛЕСНО СЕ ФАЛШИФИЦИРА!Ами то ако сме обективни-и долара също се фалшифицира на поразия.И кво остава?АМИ РУБЛАТА ЕСТЕСТВЕНО,защото с тая ПАРИЧНА ПЛЯВА едва ли някой ще се занимава.И понеже не съм чул за "Руски валутен борд",направо да приемаме рублата за национал. парична единица и да ставаме ГОРДА РУСКА ГУБЕРНИЯ!
  • 33 никой

    10 1 Отговор

    До коментар #24 от "обяснявам на простите":

    ей умния и къде ни отиде икономиката бре.да не я скри някой от северозападнала България в мазето си а.
  • 34 ми немам кон

    12 4 Отговор

    До коментар #29 от "обяснявам на простите":

    Не съм руска подлога, макар и да съм за приятелство с руснаците. Аз гледам нашите какво прилагат. Дто, чумата се лекува с карантина и медикаменти, но БАХК побърза да изтрепе овцете на хората. Даже не ги предупреди. Това е тероризъм, идва някакъв чиновник с ченгета и нарежда евтаназия. От Брюксел се казва, че отпуснали по около 1000 лева на животно, а местните крадци плащат по 3.5 пъти по-малко... Явно разликата е за тях. Ами проследете къде отиват парите, не ми обяснявай колко съм прост! Прост съм, защото живея с умници като теб и хиляди бандити по институции. Даже съм най-простия, признавам си. В такава скапана среда или ставаш прост и търпиш или емигрираш или вземаш Узито и почваш да плащаш лихви на бандитите. Правете както сте решили, писна ми и да ви мисля ядовете вече! На Дънди подарихте златото ни, на корпорации земя, вода, ток, ти чакай умнико продажен да забогатее тоя народ като слуга на други... Инвеститор гледа да взема, не ти да богатееш. Да Економист съм, но и политици и ти не сте. Спирам да чета, коментирам, просто съсипва да си свързан с предатели, че и горделиви и съсипващи те като теб и много на постове из държавата. Нито ще ставам и Левски - за такива като теб не си струва, вие сами създавате злото за нас. Да си подариш активите на чужденци и мафия и да чакаш да те направят богат е висша ГЛУПОСТ. Ти и Тиквурника я въвеждате и хиляди като вас, не аз простия.

    Коментиран от #37

  • 35 Трябва

    7 13 Отговор
    Трябва да приемем еврото, ако искаме да си оправим държавата. Какви са тея дето се подписват от чужбина? Те нямат право на глас!
  • 36 Еl comandante

    7 8 Отговор
    Ще приемем на майките ви путките гербави изсипани ебани гърбави сороски комундрта тиквета.скоро живи ще ви дерем джендърииии!!!!!!!

    Коментиран от #38

  • 37 обяснявам на простите

    7 6 Отговор

    До коментар #34 от "ми немам кон":

    Не съм искал да обиждам никой, извинявам се, за което, но като гледам как манипулират и обработват народа, как дърпат България назад, вече 30 години, как ни държат бедни и неразвити, как ни натрапват разни олигарси(бизнесмени), как ни крадат банките и се гаврят с народа, включително и с мен, защото живея и плащам данъци в България се напрягам страшно много, защото ми писна от простотии, а искам да живея в България, бил съм и в чужбина, но си обичам страната, а трябва толкова малко, за да живеем добре. Мисля, че сме на прав път и макар и бавно, нещата се променят за добро, НО не може да стоим и да гледаме как чужди сили ни натикват в трета глуха, как лъжат най-безцеремонно народа, възползвайки се от добрите му чувства към Русия. Все пак България трябва да гледа своя инетерс, не чуждия, и тези групировки, олигарси и ДС бизнесмени ги създаде пак КГБ!!!!!!!
    Време е да се противопоставим и да сме единни срещу руската агресия, за да има България, силна и просперираща!
    Нека да проявим разум и да взмемем правилното решение, заради децата ни, защото бъдещето принадлежи на тях, мислете за децата на България, тези, които няма да имигрират, заради олигарси, беднотия, мутри, ку*ви и продажни политици, беззаконие, корупция, липса на сигурност и спокойствие.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Банкер

    7 1 Отговор
    През 1995-1998 г. дадохме около 150 милиона долара за да си построим печатница и доста хора добре живяха и живеят от това деяние. А сега да се лишим от лева- това пак ще е от полза на някой тарикат. ЕС се разпада. До две години от него ще излязат още държави.
    За какво ни е това евро?

    Коментиран от #43

  • 41 обяснявам на простите

    4 6 Отговор
    Мишко, докато не започнеш да работиш и да изкарваш пари все някой друг ще ти е виновен, включително и еврото.
    Виновен ли съм , че си прост и те мързи, но при капитализма е така, трябва да се работи!
    Майка ми каза да ти предам, че ни ти става и е твърде малък, не е виждала толкова малък член, ако може да се нарече член, по-скоро приличало на вагина.
    2, 50 лв, това ли са ти джобните пари бе, бедняко, палячо, по добре се самоубий, не си заслужава да живееш с толкова пари.

    Коментиран от #42, #84

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 обяснявам на простите

    2 5 Отговор

    До коментар #40 от "Банкер":

    ХАХАХА, я обясни, какво стана с лева 95-98г и кой взе парите, "банкерче"?
    Ти излизал ли си от България, да видиш, какво се разпада и къде се разпада!?
    Разпада се единствено желанието на нормалните хора да живеят в България, като чета някои коментари.

    Коментиран от #47

  • 44 без мен

    4 5 Отговор
    1 кафе - 1лв. - сега. Хляба, също. А, после? ...
    Помня за Германия как беше с приемането на €/DM - дойче марката. Цените им на всичко се превърна в €!! Колкото бяха в ДМ, станаха толкоз за кафе, хляб и всичките им стоки...
    Кой и какво би коментирал по случая за България какво ще стане, ако това се приеме заради "улеснение на търговците вносители"?
    Биха ли се "индексирали" заплатите ни спрямо курса на еврото - сиреч 2лв. към 1 евро?
    Как ли с 5-600лв. заплата някой би могъл да си го позволи кафето и от автомат дори? А какво ли ни чака нашите пенсионери с по 200-220лв. пенсии? По 1000€ месечно за парно ли ще плащат?... :( ?!...

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 СССР

    7 7 Отговор
    Другари махайте го това упадъчно капиталистическо евро - нека направим референдум за приемане на Рублата !
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 обяснявам на простите

    7 7 Отговор

    До коментар #44 от "без мен":

    Скоро да си ходил в Германия? И кво да стане бе мой, хляба от 1 лв, ще е 50 цента?
    Хората ти казаха, че ще има две цени, първоначално!!!!!!
    Пазарна икономика, цените ще се саморегулират, като в Германия!
    Сега в Германия цени-заплати са ок, или не си съгласен?
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 малоумници

    4 7 Отговор
    Партия ''Израждане'' брои глупаците. И какво ще се разбере, като приемем еврото: колко малко плащат нашите бизнесменчета. Точно това ми каза един словак, като те приеха еврото: - Разбрахме, колко малко получаваме. Хайде всички троли в Русия под строй. Там няма, да приемат еврото.
  • 51 обяснявам на простите

    3 5 Отговор

    До коментар #47 от "El comandante":

    Директно си за газовата камера или тухларната, ще дойде и твоето време и час, не се тревожи.
    Дотогава лапай еврото и умри в мизерия и глад.
    Гладомора идва, научи се да си ядеш лайната, за това поне не се изиксва много акъл, а ти си достатъчно прост.
  • 52 гост

    8 8 Отговор
    Като чета коментарите прави ми впечатление че по-простите хора - комунистите и русофилите не искат еврото … Чудя се защо ли ?
  • 53 обяснявам на простите

    4 6 Отговор

    До коментар #49 от "El comandante":

    Прочети си коментарите, за да разбереш, защо си беден и нямаш дори и 50 лв да отидеш на проститутка.

    Коментиран от #55

  • 54 El comandante

    4 10 Отговор
    Слава РОССИИ!!!гербави надупени сороспииии!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 политолог

    6 5 Отговор
    И аз съм против
  • 57 психолог

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ефтини сензации":

    А Вие сте толкова "умен"
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 до El comendante

    4 5 Отговор

    До коментар #55 от "El comandante":

    И с това се гордееш ? Че си измамил държавата със 150 000 и си на свобода ?! Не е реално да си толкова прост ??? Всичките руски подлоги сте такива - престъпници на свобода които са антибългари !

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 обяснявам на простите

    5 7 Отговор

    До коментар #62 от "El comandante":

    Е, щом крадеш, значи си завършен комунист, димек престъпник. Крадлив, мазен, прост и лъжлив комунист, който не иска в България да има ред, благоденствие и спокойствие.
    Типичен комунист, русофилистик.
    Иначе тия 150 бона и екскурзии са само във плиткоумните ти фантазии, върви на лекар момче, много си болен.
    Обяснявам само на простите, не и на лудите.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Монтреал

    7 4 Отговор
    Ха ха, въвеждането на еврото щяло да докара инвеститори, вие вярвате ли си. Чехия отговаря на всички изисквания за еврото, но реши да не го въвежда. Независимо от това привличат много инвестиции, защото са почтени и работят здраво. Цените в Чехия са по ниски от българските, а доходите им са по високи. Евро, лев, долар, никой не иска да инвестира в корумпирана държава с мързеливо и крадливо народонаселение, освен мутрите които през офшорки изпират парите които са ограбили от вас.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Чичо Влайко

    6 4 Отговор
    Здравейте, форумци! Аз имам само един въпрос: като приемем еврото, заплатите и пенсиите ще се изравнят ли с европейските? Стандарта на живот на обикновеният българин ще стане ли като европейският? Или ще си останем пак най бедната държава, с най скъпите стоки и услуги, най некачествени- в здравеопазване, образование, съдебна система и т. н. Само дето богатите ще станат още по богати, а обикновения човечец още по беден и отчаян. Вижте само колко много българи се самоубиват през последните години! Да сте прочели за самоубил се циганин? Ще имаме ли право да се защитаваме от циганския гнет , или само циганския башибозук и политическия башибозук ще оцелеят и просперират.

    Коментиран от #69, #70

  • 68 RIDIK

    1 5 Отговор
    Ако се обяви решение " Хората трябва да дишат" , гарантирам поне 20 000 гласа против. Против ще са , ей така за принципа. Едно време нямаше "против". Сега, понеже може, сме против всичко и всеки.
  • 69 Onq s Konq

    1 1 Отговор

    До коментар #67 от "Чичо Влайко":

    Ас слет като прочетух тава ти отговарям-НЕ, НЕ и НЕ.
  • 70 Иван Грозни

    1 4 Отговор

    До коментар #67 от "Чичо Влайко":

    Хей Чичо. Каото ти е толкова зле защо не си купиш от най-близкото стрелбище един патрон 9х19 за 0.60 лв. и да се гръмнеш в десетката. Писна ми да ми реват разни колко е зле и колко е хубаво на вън, след като не са си подавали носа на вън от тоалетната в двора. Да си ходил в болница в САЩ, Канада или друга голяма страна. Ще си запишеш час един месец по-рано при личния лекар и то само за едно оплакване. Ако те боли още нпещо - нов час. Отиваш със счупена ръка или бъбречна криза. Чакаш с часове докато ти дойде реда. Ако припаднеш, идва сестра, свестява те и продължаваш да чакаш. Тъкмо ти дойде реда и идва някой държавен служител и влиза без ред. А ако не си осигурен поне минимално - жална ти майка. Вкарва те пътен патрул за това, че не си спрял на червено при дежурен съдия. Оня го е изгонила жена му сутринта и света му е крив. Думва ти 1 седмица затвор само за това , че ни си използвал думата "сър" в оговор на зададен въпрос. Стоките са най-скъпи ама следващия път. Пак караш по инерция или злонамерено манипулираш. Къде са по-евтини стоките от у нас ? Само не ми говори за доходи и сравнения. Като искаш пари ще работиш на 2-ро, 3-то място, като много хора в Европа и Америка. За времето, което отдели да се оплакваш можеше да свършиш нещо или да научиш нещо полезно. Свърши се тая с това, някой да се грижи да си добре. Сам си отговаряш за дереджето. Като не ти харесва 9х19. Пистолетите ги дават без пари. Постели си найлон, за да не изцапаш на хората, защото не с
  • 71 илия

    2 1 Отговор
    Никой не ни пита дали сме за или против еврото.
    Казвам ви, че няма да въведем еврото поради простата причина че долара и еврото ще изпаднат в дърлбока инфлация съвсем скоро, така че сами ще се откажам. Банкрута ни е гарантиран понеже сме вързани за еврото!
  • 72 Знахар

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Plovdiv":

    Да, Да и още сто пъти Да на Еврото. Стига с тая Чехия. Няма вечно да я управлява комунист.
  • 73 638

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "fakt":

    Не! - Идиотите си мислят че знаят! Моля вземи обясни как при смяната на паричната единица ставаме 2 пъти по- бедни? - Как се измерва покупателната способност и как промяната на лева с Еврото при валутен борд ще станем 2 пъти по- ниска покупателна способност. Като вземете да говорите глупости, та чак не усещате какви "бисери ръсите". Ние първо нямаме друг шанс да излезем от борда. Второ ще спечелим от постоянните такси за превалутиране. Трето, ще се затегне контрола върху мерките за изпиране на пари. Ще имаме още един орган от ЕС, който пряко ще наблюдава паричните потоци, особено на милите ни политици. Четвъртото е че лесно ще можем да сравняваме цените на потребителските стоки на целият европейски пазар, което подпомага пазарният принцип. Това ще влияе и върху статистиките за заплати, данъци и разбира се инвестиции. Пето няма да държим резерв допълнително в Евро, както е в момента. Тоест ще можем да използваме наличните ресурси,вместо задължителните валутни резерви. Ще влязат в обръщение! Ние сме в практически фалит и девалвирана парична единица! Не можем да съществуваме самостоятелно! Сега правилното решение е Еврото, като предварително изместим стойността на лева в посока нагоре преди практическата подмяна. Тогава ще станем по- богати, ако схващаш за какво говоря. Тоест изменяме лева не 1:1,955831 , а например 1: 1,50 или пък още по- добре 1:1. Така ще спечелим при превалутирането.

    Коментиран от #80

  • 74 Шеби

    3 1 Отговор
    Относно еврото:Във Франция маслото"Президент"е3 пъти по-евтино от това в нашите магазини! Даже от грънясалия прокиш на"Вълчев"!?!? Не се карайте за глупости.ЕС ще се разпадне преди да въведеме еврото.

    Коментиран от #77

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Грую

    3 1 Отговор
    Спазвайте пунктоацията: Нарича се Ойро!

    Коментиран от #83

  • 77 Morgoth

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "Шеби":

    Ами купувай си българско масло, бе! Президент ще ми взема, дето го внасят в малки бройки и няма как да не му вдигнат цената! Направи сметката за цяла седмица ядене, пазарувай основно местни продукти и ще видим къде ще ти излезе кяра с френските магазини.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Morgoth

    5 3 Отговор
    За партия Възраждане е по-важно не България да е добре, а самите те да си направят реклама, защото така и така никой не знае кои са. България е вързана е бившата германска марка, а от там и с еврото. За обикновения човек разлика няма да има когато приемем еврото, освен някой и друг спекулант, който ще се възползва да вдигне цените, но те това и сега го правят. Идете на един пазар и ще видите как сергиите на по-добри места имат двойни цени. За бизнеса и за банките обаче членството в еврозоната ще даде множество предимства, ако щете най-малко по-добър кредитен рейтинг и по-ниски лихви при вземане на заем.
  • 80 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "638":

    Не можеш да обясниш това на новите социалисти кланящи се на Бай Тошо. А борда не трябва да го пипаме и трябва да си оставим 1.95583, защото по-скоро бих повярвал, че ще стане 2.5 вместо 1.5. Ако се заговори за смяна на курса преди преминаването към евро моментално си прехвърлям всички левчета. Отвързана дори и за ден българската валута може да върви единствено надолу.

    Коментиран от #85

  • 81 Morgoth

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "fakt":

    Прав си - всеки идиот знае, че въведем ли еврото ще обеднеем. Останалите знаем, че това не е така :)
  • 82 1 во

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ефтини сензации":

    Първо - с приемането на еврото ще сепревърнем в зрители на изкупуването на останалото в държавата ни от евро-африкански субекти и нашето окончателно капитулиране. Второ- кое те накара да се помислиш за умен, че да говориш за простолюдие?! Такива умни и красиви като теб, като теглим чертата накрая, излизат най-глупави
  • 83 Ей пунктоацио

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Грую":

    Ти нещо се обърка. Знаеш ли какво е пунктоация? Явно не!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 638

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Morgoth":

    Промяната на фиксинга в посока на увеличение на лева ще доведе , до автоматично намаляване на дълга и повишаване на покупателната способност. Заемите в евро и долари автоматично ще паднат почти на половина, а цените на потребителските стоки не могат да скочат двойно, понеже пазарът ги отрегулира почти веднага. Напрактика с подобна хватка можем да си върнем дълговете буквално за няколко години, а не за 50 както се очертава при сегашната ни политика. А иначе аз на такива години, които ми дадоха възможност да живея и по времето на СОЦ-а. Убеден съм и го видях, че онези тогава правеха в пъти повече, от настоящите. Тоест по вторият въпрос и конкретно в тази посока нямаме еднакво мнение. Настоящето е в пъти по-лошо и не е основание след 30 години да се оправдават кражбите и некадърността на всички, подчертавам всички управлявали до този момент от 89 година насам.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Чичо Влайко

    0 0 Отговор
    До Иван Грозни. Бях ти написал едно кърваво писмо , след като си теглих куршума, но модератора ми го изтри. И на твоите близки и приятели ли им казваш да си теглят куршума, или сам вършиш това! ?!
  • 88 Гого

    0 0 Отговор
    С този икономически растеж 3% няма начин да се въведе еврото едва ли ще го допуснат западняците те да ядат доматите с колците просто пързалят нашият Тиквун. Даже Гърция с толкова дългове има по голям икономически растеж ако приемат България за еврото това значи и цяла Африка може да приеме еврото защото са толкова бедни като нас.
  • 89 Вижте сега

    1 0 Отговор
    И да направят референдум, и резултатите от него да са примерно 70% ДА т.е. против , и 30% не. То народното събрание пак няма да се съобрази с желанието на народа както се случи на последния референдум. Пак ще кажат че резултатите не са задължителни тъй като бройката е под необходимата за минимума, а това те го постигат като не изчистват от избирателните списъци над 1 милион мъртви души. И така вдигат необходимия процент за да бъде референдума задължителен. Е тия мъртви хора няма как да станат да гласуват. Но никой не изчиства списъка, при положение, че всички политици си признаха, че има над 1 милион мъртви души в България, отделно такива които вече не живеят у нас, но не ги трият и ни казват че 6,8 милиона пълнолетни у нас имало които трябвало да гласуват....е то няма толкова у нас. Пълнолетните са около 4-4,5 милиона души. На практика нито един референдум у нас няма да бъде задължителен за приемане, докато тази хитрост на политиците не бъде ликвидирана, т.е. да се изчистят списъците от мъртви души и хора които не са в България, и да се даде наистина точната бройка на можещите да гласуват у нас....която е близо 1,5 до 2 милиона души ПО-МАЛКО от бройката която те ни дават.
  • 90 Шеби

    0 0 Отговор
    До#77от#74
    1-не съм ти "бе". 2-не купувам "президент"
    3-купувам само българско, домашно.
    4-много си ПРОСТ дето не си разбрал коментара ми.
  • 91 Ботев

    0 0 Отговор
    И като се откачихме от СССР и се закачихме към …. и сега ни предстои да се закачим към Китай (Ванга е рекла че от тази година Китай става номер 1, някой да го оспори?) е след това ще се закачим към Свети Петър, а? … о беден българино...
  • 92 анонимна

    1 0 Отговор
    Да си остане левът наша валута.Против еврото съм.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове