Last news in Fakti

17 Юли, 2018 19:54 1 969 20

Премиерът обяви: Акция "Пречупване" срещу контрабандата

  • контрабанда-
  • аикб-
  • бойко борисов

При БСП сивата икономика става огромна, а щом дойде правителството на ГЕРБ икономиката изсветлява

Тази седмица ще видите, обещали сме под 6% ще падне контрабандата на цигари, от 34%. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на събитието "Икономика на светло".

Той посочи, че се полагат усилия за намаляване прага на плащанията в брой и допълни, че с финансовият министър Владислав Горанов са привлекли вицепремиерът Валери Симеонов да ги подкрепи, за да свалят плащанията в брой на 5 хил. лв. или поне на 7 000 лв.

"Само за 1 г. нови 10% изсветляване на икономиката, борбата с корупцията и то по критерии на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна, а щом дойде правителството на ГЕРБ икономиката изсветлява", допълни премиерът.

Борисов посочи, че за 2 месеца и половина при управлението на служебното правителство се е отчело 120 млн. лв. по-малко събрани пари от контрабанда.

"Боят по контрабандата не само няма да го изпуснем, виждате издиханието им с жълти новини. Нарича се акция "пречупване" на старите ченгета. Няма да им се дадем този път", обеща премиерът.

Румъния не е поканена в Еврозоната, толкова ни ги набиваха в очите, продължи той и обеща нивото на контрабандата да падне още. Борисов обеща успешни резултати, ако ГЕРБ е на власт. Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем, подчерта Борисов. Акция "Пречупване" се казва, допълни премиерът.

В тържествена атмосфера от Асоциацията за индустриалния капитал в България (АИКБ) връчиха наградите "Икономика на светло".

Наградите са първото по рода си признание за постиженията в борбата с неформалната икономика в България. Събитието популяризира сред обществото както приноса на българските предприемачи, бизнесмени и политици за подобряването и развитието на бизнес средата, така и добрите практики за ограничаване и превенция на сивата икономика.

Целта на конкурса е да открои стимулиращи примери за успехи в борбата с неформалната икономика и да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивия сектор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    22 1 Отговор
    прасеееее коледата ти доидеееее!!!!!
  • 2 Onq s konq

    19 0 Отговор
    Е, признавам, че тук се издъниха! Пускат самолети без проверка, а се борят с контрабандата! Няма как да стане. Няма как да не призная - русофилите ни хванаха.
  • 3 Фас

    20 0 Отговор
    Косуматорите са навън и населението намалява.Затова се увеличават успехите.Минаха и на електронни цигари
  • 4 Будалата

    24 1 Отговор
    Намалява контрабандата казваш. Ами то ГЕРБ е на входа и на изхода на държавата. Или намалявате контрабандата на конкуренцията. Като гледам сме цъфнали та вързали по време на крадливото ви управление. Голям шегаджия си е наш Боко.
  • 5 469

    13 1 Отговор
    Акция "пречупване" е акция за разчистване на всички останали извън Пеевски и Тим. Така да се каже никой освен упоменатите не могат да продават контробанда . А иначе предвид новите изисквания от ЕС по идея на компанията "Филип Мориц" ще затвори почти всички дребни производители на цигари. Допълнителните устройства които трябва да се сложат на пакетиращите машини струват по 200 бона в евро всяко. Представете си ако имате 3 машини ще трябва да се изръсите 600 000 евро. Ще се слагат баркодове на кутиите, стековете и боксовете, а информацията ще се изпраща по интернет към службите вкл. и тези в ЕС.
  • 6 просто бизнес

    21 0 Отговор
    Елиминиране на конкуренцията ?
  • 7 любопитен

    19 1 Отговор
    За дванайсет години изкарваха, че контрабандата намалява всяка година с 10%! Това не прави ли за тези години 120%? Значи сега контрабанда та е - 20%!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ти си корупцията

    6 2 Отговор
    тиквата ли ще си пречупваш?
  • 10 Морук

    6 0 Отговор
    Дай вожде води ги всички към панделка има кой да ви заключи
  • 11 Толи

    4 0 Отговор
    Иииии,тоя не се издържа вече!Майкоооо,10 години едно и също!Ама,тоя път много изнервен,бе!Какво ни се пули,какво ни се кара!Хайде,марш да си гледаш Западните,че не могат без тебе!
  • 12 111

    7 0 Отговор
    Графиката е ,че сме най-бедни по покупателна стойност и най-бързо изчезващи,сивият сектор е повечето от държавата или там където те осигуряват на 4 часа ,а работиш 12 не се брой.Моля най-голямата подлога на" ес "ПРЕДАЛ българският интерес ...
  • 13 111

    7 0 Отговор
    И Румъния се оказа недостижима,с Българоубийците,а бяхме над тях.
  • 14 Поправка

    5 0 Отговор
    Операция "НАЧУКВАНЕ", а вие отгатнете на кого.
  • 15 Тото

    6 0 Отговор
    Моля подавай оставката и се махаи с мир че ми писна от теб тикво
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 мдааа

    1 0 Отговор
    сега сивия сектор ше стане законен и край с контрабандата...
  • 19 Грую

    0 0 Отговор
    Разбирай: "Всичко само през Канала и никакви своеволни изпълнения", а доколкото за сивия сектор ами по времето на БСП имаше икономика и имаше работа и се плащаше. Сега нито икономика има, нито се заплаща труда ако въобще намериш работа, а поне на мен доколкото ми е известно еврофондове за подпомагане на сивия сектор няма, защото то само от там идват пари. На другаде няма и като няма никакви сектори няма и сив разбира се.
  • 20 SAAB

    0 0 Отговор
    Галош !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове