Last news in Fakti

18 Юли, 2018 11:44 2 256 16

От ЕК категорични: Само евтаназията може да спре чумата

  • чума-
  • животни-
  • евтаназия

Евтаназията на заразените животни е единственият начин да се овладее ситуацията с чумата по овцете и козите в Южна България. Това заяви еврокомисарят по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис пред камерите на БНТ.

"Брюксел ще покрие 75% от разходите, свързани с компенсирането на собствениците на умъртвени животни. В случай като този, когато вирусът се пренася между животните, единственият начин е тези, които са заразени, да бъдат убити", добави още той.

"Този вирус е много опасен и не е време за политически игри. Искам да напомня на българското общество, че в момента имаме и друг вирус в Румъния - в Дунавския регион има африкански свински грип", каза комисарят.

"В Румъния хората също не разбират какво става, но те виждат как прасетата им умират. Констанца е много близо до българската граница. Можете ли да си представите какво ще стане, ако африканския свински грип дойде и в Северна България, след като на юг има чума. Моля ви - бъдете много бдителни и внимателни по отношение на вирусите и заболяванията", завърши Витянис Андрюкайтис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТРЪН

    25 3 Отговор
    Ще се борим с чумата докато и едно животно не остане. После ще ни построят още Кауфланди.
  • 2 СссереМ

    7 19 Отговор
    Обяснете го това на руските тролове.

    Коментиран от #4, #6, #12

  • 3 Morgoth

    5 12 Отговор
    Гадно е да се убиват здрави животни. Но пък ако се оставят и се сложат под карантина същите тези собственици, които сега се тръшкат за тях, като видят, че почват да мрат едно по едно ще направят всичко възможно да ги пробутат някъде, за да може загубите да са на чужд гръб. С което ще разпространят болестта, а от ЕС ще ударят карантина на цялата ни страна и загубите за животновъдството ни ще са драматични. Затова по-добре да режем от живото, отколкото заразата да се разпространи.
  • 4 Morgoth

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Всичко за съжаление се използва за политика. Дори обичта на хората към животните се екплоатира. Кака Кори има цял Бойко да сваля, пък той здраво се държи. Най-якото беше как в момента, когато се видя, че има вълна за яхване се появиха и Динковци, че и платени цигани на протеста.
  • 5 ветеринар

    17 5 Отговор
    Глупости на търкалета. Вирус не се ограничава, като се избият животните!!!
  • 6 ветеринар

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Ти внимавай да не те закачи вируса, че току виж си последвал овцете!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 МТН

    18 1 Отговор
    Да ЕС пак ни разпорежда да унищожаваме. Какви ли не ни наложиха да унищожиме вече Унищожихве цялото селско стопанство, лека и тежка промишленост, хранително вкусова, химическа , отбранителна и пр. Какво вече ни остана - само едни наричащи се политици сляпо изпълняващи поръчки на Брюксел.
  • 9 гларус кръстоносец

    17 0 Отговор
    "Евтаназията на заразените животни" казва човекът . А при нас всичко е под ножа преди да се е разбрало болно ли е или здраво.Бастисват животновъдството на едро - на стада.Не спазват дори собствените си инструкции за действие при тази болест, които предвиждат отделяне карантина и чак след това убийство на животни. За кой ли път се показахме по-големи католици от папата за да пазим Европата, но в ущърб на обикновените българи. На кой от управляващите му пука въобще.
  • 10 хахаааааа

    0 5 Отговор
    Ще оставят Курнелия гладна. Толкова се насяваше на тези овце
  • 11 ГАД

    13 2 Отговор
    Всичко се прави умишлено има подписано споразумение от Тиквата с ЕС за обезлюдяване на тези райони и заселване на бежанци от европа.А що се отнася дали има наистина чума,има и тя е партия ГЕРБ
  • 12 Уили

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    И аз това каьвам, чумата се бори само с евтаназия! Но никой не ме чува, странно, а го твърдя от 30 години насам? Затова, веднага политиците от БКП, БСП, СДС, ДПС, НДСВ, ЕВРОРОМА, ДОСТ, ГЕРБ, .АБВ, .. незабавно трябва да бъдат евтаназирани, дофи е закъсняло! Закъсня Темида, БАХК, БАН, МВР, СДОТО, ГДБОП, .... да ги евтаназира и те ни изпоядоха и довършиха за 30 години. Незабавна ЕВТАНАЗИЯ Иначе ние стадото от около 5 млн. Неимигранти загиваме. Боце, дай патриотичен тон, бъди Левски! Когато печелиш, губи цял народ, ако загубиш, печели цял народ, освен пътните фирми. Никви патриоти не сте повечето, страх ви е за заплатки и бонуси.

    Коментиран от #13

  • 13 Уили

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Уили":

    И за последен коментар искам да напиша нещо, което искам да запомните. Аз съм един от съществата, които могат, да унищожат то, и сват. Буквално. От десетилетия търпя гаври, подигравки, убиха военни брат ми, прикри Главна прокуратура и Ген. Щаб убийците, гавреха се институции с мен семейството ми, с невинни хора. Една дума да кажа и държави ще се изгрият, планетата ще гръмне, а търпя. Само защото съм българин и в чест на предците ни, те са най-древните човеци на земята. Искам да го кажа, не за да се правя на нещо си. Аз не понасям суетата фалша. А, за да предупредя за последно и юро Юдокомисарите и Османн мечтателите и всеки, който е заличавал и вреди на българите включително и българи Мейсъни и други, че унищожите ли България и българите, заселите ли други в тази територия, ако направите това ще наредя територията да бъде унищожена с всичко, което се намира на нея. Може да стане и до часове. Звучи ужасно, но вашия геноцид е по-ужасен над българите. После, понеже няма да има какво да правя като нечовек, ще стане същото и с Брюксел и всяка държава и народ, който прилага геноцида ще бъде пресшедван. За повечето това би звучало смешно и дори налудничаво, но това е субективно мнение. И нека родните политици да спрат да ни търгуват с корпорации и комисари, защото те първи и децата им дори в САЩ ще бъдат наказани! Аз повече не мисля да го пиша, вие предателите и Костов и Борисов и хиляди други не се страхувате от възмездиет

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Уили

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Уили":

    Аз повече не мисля да го пиша, вие предателите и Костов и Борисов и хиляди други не се страхувате от възмездието. Но ако довършите българите, територията ще потъне на поне 20 км под земята, от Мусала надолу. Не се страхувате да крадете, лъжите и вредите? Но както я карате ще дойде ден ще изтръпнете от страх, не от господарите си, а от Смъртта. Вашите господари са влиятелни, но са нищо пред мощта на други същества. Онези двата астероида, които идваха и върнах обратно, бяха за предупреждение, да се осъзнаете, покаете, за алчността и вредите си и промените. Не можете ме спря да ви накажа и като окован човек, да не говорим за огромната мощ, която имам като нечовек. Не злоупотребих с нея за своя власт, но ако ликвидирате и дпвършите българите, ни Майерови РотБШийлд, ни лорд Мърдюк с всичките им флотилии ще ви спасят. От вас зависи какви ще бъдете! Щом заемате български постове ще защитавате българите, а не погубвате! Променете се или ще доведете денят на възмездието! Не можете се скри до края на космоса. Моля, повече няма да коментирам, нека узнае властта тези думи! Не се крия, не парадирам, само учтиво предупреждавам. Извинение към сайта и всеки, когото съм обидил, ако и по някакъв начин!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Глупчо Бездънски

    4 0 Отговор
    Само евтаназията на политическата чума ще спре трагедията на българите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове