14 Август, 2018 14:41, обновена 14 Август, 2018 15:47 20 320 112

Застрахователят „Олимпик“ фалира! 275 000 коли без "Гражданска отговорност"

  • олимпик-
  • застраховки-
  • коли
Застрахователят „Олимпик“ фалира! 275 000 коли без "Гражданска отговорност" - 1

Застрахователна компания "Олимпик" е в несъстоятелност. Това става ясно от съобщение на сайта на компанията.

Според съобщението Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като временен ликвидатор. В него се цитира законът, според който всички застрахователни полици, издадени от дружеството, се прекратяват едновременно с публикуването на назначаването на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Кипър.

Тази публикация ще се извърши в петък на 17 август.

"Всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие", пише още в сайта на "Олимпик".

Застраховани чакат изплащане на щети с месеци.

В България Комисията за финансов надзор (КФН) е органът, който контролира застрахователите.

На въпроси на bTV по казуса с „Олимпик” оттам отговориха: "Комисията за финансов надзор има ограничени правомощия за надзор по отношение на клонове на застрахователи от други държави - членки на Европейския съюз, като има право да се намесва, когато застрахователят не спазва задълженията си спрямо ползватели на застрахователни услуги в България".

На "Олимпик" се забранява да сключва нови застраховки, да удължава срокове по вече сключени договори, както и да се разпорежда с активи на клона на територията на България.

Въпреки че по закон процент от всяка застраховка "Гражданска отговорност" се насочва към Гаранционния фонд, който изплаща щети, когато се случват катастрофи с автомобили без застраховка, оттам обявиха пред бТВ, че дейността на "Олимпик" на територията на България не се гарантира от тях.

Всъщност единственото, което е ясно до момента е, че 275 хиляди коли ще останат без "Гражданска отговорност".

Дали в срок от 2-3 дни собствениците им ще успеят да си купят нови застраховки, не е ясно. Почти 2000 души чакат да им се изплатят щети, като има и суми от по 20 хил. лева. А всяко искане за плащане е спряно от назначения ликвидатор в Кипър.

По данни на КФН, цитирани от в. "Капитал", към началото на май застраховки в "Олимпик" са имали близо 275 хил. автомобила, което му отрежда 9.2% пазарен дял в автомобилното застраховане в България и четвърто място след "Лев инс", "Бул инс" и "Евроинс".

От съобщението на сайта на компанията се разбира, че всички със застраховки в "Олимпик" трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие.

Застрахователната компания "Олимпик" е създадена през 1995 г. Освен в Кипър компанията работи и в България, като у нас предлага основно "Гражданска отговорност".

Ако водач без "Гражданска отговорност" бъде хванат от пътната полиция на пътя, му се отнема временно книжката, докато представи валидна полица. До сключване на застраховка се спира от движение и колата.

За липсата на "Гражданска отговорност" е предвидена и глоба - 250 лв. за физическо лице и 2000 лв. за юридическо лице или за едноличен търговец. При повторно нарушение наказанието е съответно 800 и 4000 лева. Лице, което не е собственик и управлява МПС без валидна застраховка, се наказва с глоба от 400 лева. При повторно нарушение наказанието е 800 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    114 1 Отговор
    Честито на застрахованите и как ще си вземат парите-май никога.
  • 2 579

    41 0 Отговор
    И сега какво?

    Коментиран от #4, #6, #9

  • 3 637

    96 0 Отговор
    Стил Цв Василев
  • 4 444

    162 2 Отговор

    До коментар #2 от "579":

    И къде е държавата? Гражданска отговорност =?= държавна безотговорност...

    Да сме живи и здрави....
  • 5 Експерт

    93 2 Отговор
    Сега всички застраховани в ОЛИМПИК, да си направят нови застраховки ГО!
    Иначе зле за тях!

    Ако не са съгласни да съдят ОЛИМПИК...
  • 6 Ivan

    119 0 Отговор

    До коментар #2 от "579":

    Сега се пуска хита "Пирамиди, фараони...."
  • 7 Стеф

    36 35 Отговор
    Честитоооо, преди три месеца бухнах един тъпак с ново AMG, сега остава и без пари. Ххаххаха!

    Коментиран от #14, #60, #80, #84

  • 8 Пасатор

    121 0 Отговор
    Всичко е менте в тая държава! Нема лабаво
  • 9 Петко

    106 11 Отговор

    До коментар #2 от "579":

    ЩЕ ПИЯТ ПО ЕДНА СТУДЕНА ВОДА И ПАК ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА бойко защото така им харесва
  • 10 onq s konq

    46 2 Отговор
    Малееее изгорех!!!
  • 11 Ристе

    70 6 Отговор
    Днес Олимпик утре Армеец а накрая Булстрад и Левинс.
  • 12 Гост

    46 1 Отговор
    И аз, а съм платил за цялата година.

    Коментиран от #94

  • 13 Писна ми

    156 5 Отговор
    Няма по камуфлажна държава в света. Всичко е картон, мукава напикаеш ли го пада. Банки, застрахователи, Търговски регистър, държавни институции - само стадото го стрижат ежедневно. Ами то и си заслужава, нали е стадо.
  • 14 Амг

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "Стеф":

    Дали той е тъпакът?!

    Коментиран от #15

  • 15 Стеф

    19 2 Отговор

    До коментар #14 от "Амг":

    Той е ами! И без кола и без пари! Ххахахаха!

    Коментиран от #27, #39, #70

  • 16 Българина

    116 7 Отговор
    Герб не можеш им преброи гафовете, бсп ли са виновни? Сега ще изпразнят и този гаранционен фонд като банковия, който също е празен, иначе бюджета е на излишък, УЖ! Герб са пътници, безобразията им са ежедневни! Значи за това вдигат ГО С 50 ПРОЦЕНТА! За да напълнят гаранционния фонд който се е знаело че ще бъде източен! Герб са мафия!

    Коментиран от #22

  • 17 Алексей

    62 3 Отговор
    От мен съвет, ако мога да си посволя. Правете застраховка ГО на 4 вноски, така, ако се стигне до подобен абсурд, ще изгърмите с по-малко от една от 4-те вноски.
    Превете си застраховка ГО в малко от малко по-отбрани компании, а не водещото да бъде, че някъде е 20 -30 лв по-евтино на годишна база.

    Коментиран от #23

  • 18 ба ги другарко

    67 0 Отговор
    минали са паричките от капитала им в офшорни зони... демек през цялото време все едно е била фирма фантомас :) пирамидка :)
    не са фалирали, а собствениците просто са решили една вечер на една от яхтите си да си приберат натрупания капиталец от жертвите и да го харчат за друго :) кипърско-гръцка афера :) ся кой ще духа супата незнам, обаче ако имахме държава, то нямаше на тия клети хорица да им трябва да правят нови полици към друг грабител... а трябваше да си има дзи, което да работи както си трябва... друго е, че изобщо не бива да са задължителни тия застраховки, но управляват мафиоти, тъй че явно може :) аз повече нямам намерение да я плащам обаче! бензин+газ+вода=приятно шофиране из дупките :) т'ва е! ари 4ау ся :P
  • 19 Фен на България

    96 4 Отговор
    Абе тия раьказаха играта на обикновения БЪЛГАРИН като мен.Те са за разстрел.м...ви мръсна продажна,вдигнахте екотаксата,застраховката,регистрациата в КАТ,горивото,тока . ,т.н.Тикви ,комунсти и турци мам..ви мръсна долна измет.Духате на Всички от Европа Русия САЩ даже и на скапаните македонци.На вас ви трябва съдбата на клошаря и нищо друго.
    P.S.Абе вие верно ни затърквате като НАЦИЯ.

    Коментиран от #32

  • 20 Пасатор

    47 2 Отговор
    Въобще не е проблем на клиент да проверява финансовото състояние на застрахователно дружество. Има си контролни органи и регулатори. Съветвам всички които имат застраховки в Олимпик, да не бързат да правят нова застраховка, ами дажсе обърнат към адвокат.
  • 21 ссср

    46 1 Отговор
    по закон процент от всяка застраховка "Гражданска отговорност" се насочва към Гаранционния фонд, който изплаща щети, когато се случват катастрофи с автомобили без застраховка

    една от най-големите глупости в закона... тези без застраховка трябва да си плащат от джоба 100%
  • 22 Иванов

    22 0 Отговор

    До коментар #16 от "Българина":

    Много си прав! Абсолютно, така е!
  • 23 ба ги другарко

    36 3 Отговор

    До коментар #17 от "Алексей":

    че то всеки кат' иде в някое брокерско фургонче из хранителните магазини и първата му раб'та е да пита: "къде е най-евтината застраховка" :) и сключва при тия дет' е най-евтино за момента и то плаща на няколко пъти, но излиза по-скъпо така... ще търсим ний старото дзи и то да е само едно такова дружество, и застраховките да не са задължителни, ама на няма :) хич и няма им ги плащам повече! пари вече само за гориво и нищо друго! но т'ва ще е от догодина, понеже за тая съм си прилежен :) който има смелост, ще ме последва, който е овца, ще го стрижат мафиотите и т'ва е!
  • 24 653

    24 0 Отговор
    Дал Бог живот и здраве.
  • 25 Иво

    80 0 Отговор
    И кво сега пак още 270лв за застраховка.Майната ви.Това нема как да стане.Може тоя коментар да го пратите на кат Враца номера на колата ми Вр273...черно волво S80.Ще карам докато не ми изтече по договора които сме подписали с застрахователя¡!!!¡!!!!

    Коментиран от #29, #53

  • 26 999

    53 0 Отговор
    Заколиха поредното прасенце-касичка, пълнено с парите на народа, разбира се.
  • 27 123

    17 3 Отговор

    До коментар #15 от "Стеф":

    Да не те разочаровам, ама по щетата, която си направил отговаряш ти. Ако имаш застраховка - твоята отговорност се покрива от застрахователя, ако нямаш ще си търси парите от теб. Тоест, не е много радостно. Моли да е имал каско и да са му изплатили вече щетата.

    Коментиран от #45

  • 28 газо

    18 1 Отговор
    Те за това на четири вноски!
  • 29 мразя политици

    82 0 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    Напълно си прав, не си длъжен да плащаш нова застраховка, имаш сключдна! Държавните органи, КАТ, включително са лицензирали Олимпик, като право да застрахова тук. Значи държавата трябва да поиска внесените суми на застраховалите се и да ги застрахова по списък, до края на застраховката с тези вноски по други застрахователи тук! Държавата да се научи да си носи отговорността, не само да иска пари от хората,! Щом си сключил застраховка в допусната лицензирано от бг институции и комисии дружество, то държавата ти гарантира валидността на застраховката. Абе вие майтап и гавра си правите с живота? Ей, кожодери на държавни постове, престанете да се гаврите със справедливостта и живота на хората!
  • 30 Гост2

    8 23 Отговор
    Винаги ми е било чудно как застрахователите правят пари в България, като застраховките на запад са от 500евро нагоре. Първата година ми искаха 7500, защото тъкмо бях взел книжка и автомобила беше с голям двигател и к.с.

    Коментиран от #34, #36, #46

  • 31 България

    49 0 Отговор
    Всички пред парламента да дават обяснения корумпираните властници.
    В Сърбия и Хърватия гражданската отговорност може да е 150 лева тик 500.
    Долу корумпираната власт долу герп.
  • 32 Истината боли много

    43 2 Отговор

    До коментар #19 от "Фен на България":

    Джамбазки си каза човека, как се процедира в нормалните държави!!До стената и конфискация на откраднатото....
  • 33 Ryty

    25 0 Отговор
    Много нагласено бе много багласено
  • 34 Фен на България

    31 1 Отговор

    До коментар #30 от "Гост2":

    Кво ми сравняваш тук и там ?Разликата е от небето до земята.Кви 7500евро те гонят ,ти на кой го казваш това?Ти си първият които излиза в Европа и ние незнаем нищо.Психо
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 123

    24 0 Отговор
    КОДЕКС за застраховането

    Обн., ДВ, бр. 102 от 29.12.2015 г., в сила от 1.01.2016 г.

    -----------------------
    Изисквания към застрахователите със седалище в друга държава членка

    Чл. 51. (1) Застраховател, който извършва дейност на територията на Република България, при условията на правото на установяване или на свободата на предоставяне на услуги и който покрива рискове по застраховка по т. 10.1, раздел II, буква "А" от приложение № 1, е длъжен да членува в Националното бюро на българските автомобилни застрахователи и да участва във финансирането на Гаранционния фонд по реда на този кодекс.


    (2) Застраховател, който извършва дейност на територията на Република България, при условията на свободата на предоставяне на услуги, назначава лице с постоянен адрес или седалище в Република България, което да го представлява в отношенията му със застраховани лица или увредени лица по задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, които пребивават или имат седалище в Република България. Представителят трябва да разполага с достатъчно правомощия да събира всички необходими сведения за уреждане на претенции на такива лица, както и да извършва плащания и да представлява застрахователя в административни и съдебни производства във връзка с уреждането на претенциите. Представителят е длъжен да удостоверява пред комисията и пред други компетентни органи наличието и валидността на застрахователни полици по задължителната застраховка "Гра
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДолуГащите

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "Стеф":

    Сори ама сега ти ще му ядеш главата. При щета имаш право да си избереш дали ще погнеш затрахователя или самия човек. Когато погнеш втория обикновено той прехвърля делото на застрахователя. Ти на кой ще го прехвърлиш сега? Та колко викаш струваше новото АМГ на тъпака?
  • 40 Фен на България

    32 0 Отговор
    Не хубаво да се преписва.НО ТРЯБВА ДА ПРЕПИШЕМ ОТ РУМЪНЦИТЕ,даже и по- добре.Бах тия смрадове ни затъркаха,бах тия мръсни долни боклуци.Тия са не - напечелиха,на оня свят пари и злато се не носят.Къде,какво ,незнам.Така съм ядосан,че бих еб....л пут....а ма...на.
  • 41 123

    4 0 Отговор
    За размера на глобите може ако шофирате без ГОА да видите ЗДП:
    Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:

    1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:
    който управлява моторно превозно средство без застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите - до предоставяне на сключена валидна застраховка;

    Има и глоба
  • 42 мангалезич

    47 1 Отговор
    Скоро ще има гръмотевици и от частните пенсионни фондове, помнете ми думата !
  • 43 Прост

    40 0 Отговор
    И кво излиза? Плащаш си като поп и пак си в тиквите ?!
  • 44 адвокат

    38 0 Отговор
    Въпреки че по закон процент от всяка застраховка "Гражданска отговорност" се насочва към Гаранционния фонд, оттам обявиха пред бТВ, че дейността на "Олимпик" на територията на България не се гарантира от тях.
    ____________________________

    Ами защо събират тогава пари?!?!???? Да върнат на всяка полица на олимпик 10-те лева за ГФ...
  • 45 Майора

    16 3 Отговор

    До коментар #27 от "123":

    И каско да има, компанията, в която му е каското ще му плати щетите и после ще заведе регресен иск срещу виновния водач.Сега тебе ще те бухнат.И застрахователя му като вземе изпълнителен лист, довечера може да спиш под звездите.
  • 46 Пасатор

    19 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гост2":

    Как правят пари? Ми тъй както направи Олимпик.
  • 47 Стопанин

    39 1 Отговор
    Да я закриват най-накрая тая кочина и да се приключва! В най-лошия случай - на ОРУЖИЕ пък каквото дойде!
  • 48 Сигнал

    20 0 Отговор
    Видинският КАТ са регистрирани хиляди коли които се карат в Румъния с пълномщни от подставени лица най вече бедни роми ,Иван влата регистрира коли на тяхно име и взима по 300 евро от Румънци за БГ регистраци .

    Коментиран от #54

  • 49 боклуци

    31 0 Отговор
    Дефакто в КФН има едни негодници дето не стават за нищо! Второ КТБ, бял ден да не видят боклуците скапани, иначе вдигат застраховките през ден, изроди!
  • 50 ОЛИМПИК

    11 1 Отговор
    ГАРАНЦИОНЕН ФОНД
  • 51 1234

    30 0 Отговор
    Ако смисъла на кфн е да цитира закона, много скъпо е да държим 100 човека за констатации... Смисъла е да не се стига до тук. Не може да имаш 275 хил активни клиента да допуснеш техните застраховки да изгорят.. Разтурете кфн, безмислена структура

    Коментиран от #52

  • 52 Bubbles

    10 1 Отговор

    До коментар #51 от "1234":

    Това е бройката само в България, кой знае колко са изгорелите общо.
  • 53 Пламен

    28 2 Отговор

    До коментар #25 от "Иво":

    От мене ВТ6139ВН. Изтича на 13.09., това е последната вноска. Дотогава ще съм извън закона... явно. Имам си полица, стикер, всичко. Никой не може да ме бутне, такива кьорфишеци - някой написал нещо на някакъв сайт??? Аз нямам задължение да знам точките на законите, да се информирам от сайтовете. Ако някой има зор - трябва да ме уведоми в писмена форма с мой подпис за последното. Дори ако щеш, и това тук може да е "фейк нюз"?! То ако е такава системата, могат да ме уволнят като ме известят във фейсъ. Няма такова нещо!
  • 54 Пламен

    16 0 Отговор

    До коментар #48 от "Сигнал":

    Ти ги знаеш тези неща, както и цял Видин(т.е. тези, които се интересуват). Ако бях оттам, и аз щях да ги знам. Така по места всички знаем кои продават наркотиците, само МВР-то "сега чуват"... Баса мамата и държава. Всички ходим 5дни, от 8-5, за 600лв. И толкова ни и дреме! И така и трябва да бъде!
  • 55 жую

    8 0 Отговор
    Дал бог са същите боклуци,те са следващите.
  • 56 Драги ощетени,

    17 0 Отговор
    ...не чакайте нито миг,а се задействайте. Омбудсман,евродепутати,еврокомисари. Нека се вдигне гласност. Ако трябва и иск с/у държавата заведете. Дали с/у Кипър или Бг някой специалист ще ви посъветва. Нямате време за губене
  • 57 pazenek

    12 0 Отговор
    Фалираха КТБ, а сега и "Олимпик"--Сценарии!!! Като си траем,да го Д----е!!!
  • 58 Колю

    12 0 Отговор
    Чуеш ли Кипър се сещай за Бг . политици олигарси и офшорки. Що си давате там парите ? То застраховател ли е ,все е крадец за политици ама тези...
  • 59 LMHJK

    24 0 Отговор
    Застрахователна компания създадена в Кипър - ошфорка от грък. Много ясно взехо си паричките и фалираха - стара схема. Ние па духаме супата. Другите застрахователи използват това за още по голема печалба - увеличават Гражданската. До кога ?
  • 60 Mitaka

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Стеф":

    Батка, моли се застрахователите да са си уредили взаимоотношенията, че не те виждам. Петцифрена сума не ти мърда, а от опит знам как е ценообразуването при тия паразити.
    Мен ме блъснаха, имах каско и за подменени 2-3 детайла и боя ми обявиха ремонт за 6 хил.лева от сервиза, които ще дадат на застрахователя, отидох да дозастраховам и ми съобщиха приятната новина, че след като аз не съм виновен при инцидента, ще търсят парите от застрахователя на другото лице. Сега като няма такъв(застраховател), може и да потърсят теб!

    Коментиран от #71

  • 61 незнайко

    30 1 Отговор
    ВИЖДАТЕ ЛИ КАК СЕ КРАДАТ ПАРИ ??? 275 000 коли по 160 лв. застраховка минимум, са 44 000 000 МИЛИОНА !!! Така окрадаха и
    КТБ но с МИЛИАРДИ !!!

    Коментиран от #69

  • 62 Гост1

    8 0 Отговор
    Доколкото знам съпругата на собственика на олимпик е българка.До скоро издаваше и "Вестник на българите в Кипър" или подобно заглавие но и той спря да излиза преди около 2години
  • 63 Ivan S

    19 1 Отговор
    Колко ви е къса паметта на всички... Забравихте как фалира застрахователна компания Юпитер/Хилдън и собствениците избягаха в ЮАР.. Мутрите даже не пуснаха квесторите придружени с полиция в офисите на компанията. Представяте ли си? Полицаите си тръгнаха като бити педе*аси с подвити опашки. Казаха на квестора " Искате да се изпозастреляме ли? Оправяйте се.." И пак имаше КФН, и Ралица Агайн нищо не направи.. Догодина имам местни избори, просто парите се инкасираха.
  • 64 Гост

    15 0 Отговор
    И какво излиза, задължават те да дадеш едни 200лв на крадец, после "дръжте крадеца".
    хайде сега всички щети и застраховки от заплатите на тези дето го мислят и мъдрят.
    Другият месец дори ще имат решение, като им спрат бонусчетата.
  • 65 Гост1

    12 1 Отговор
    А между другото в Кипър още преди около месец дилърите им спряха да подновяват застраховки!Защо чак сега информацията за фалита излиза в България??????????
  • 66 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    Джамбазова държава от неолиберално пъпчиво и неграмотно поколение.........ОСНОВНА РОЛЯ---КИБИК!!!И да ИЗЛЪЖЕ клиентите да си платят още веднъж/щото законът казва друго/.......Ма то нали ОСНОВНОТО ПРАВО!!! на клиента е да си плати.....ИМА, ТОВА право....
  • 67 Бай Тошо

    9 2 Отговор
    Боко ще оправи нещата, надупете му се още няколко пъти и ще ви богослови
  • 68 галя

    12 0 Отговор
    НЕ искам да съм циничен като използвам епитети и изрази, но ми идва да ВЗЕМА ДЪРВОТО... сега като съм платил 60лв начална вноска(с повишението) онзи ден , сега нямам застраховка тоест...МОИТЕ УВАЖЕНИЯ! няма да стане пак да прася в платен период съм до тримесечие..не ме интересува какво и как... и без това в тая държава всичко е КРАЙНО ФИКТИВНО ( НЕНУЖНО, ИЗМИСЛЕНО ) и се покриват някви минимални разходи... ще си карам ЕБЕ СИ МАЙКАТА КАТ!
  • 69 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "незнайко":

    Е що у Германия или Япония не крадат така пари ? У Франция, най много от време на време некой генерал от ВВС да отскочи с Миража до вилата си в Бордо , за по бързо.
  • 70 Простено ти е

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Стеф":

    Типичен Ганьо си ти
  • 71 Стеф

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Mitaka":

    Нищо не могат да ми вземат. На мое име нямам нищо. Ххахахаха, AMG-то изгорЕ!
  • 72 мизирабъл

    18 0 Отговор
    Когато Държавата ,абдикира от всичко е така..... Продължавайте да гласувате за ББ !
  • 73 jambazina

    22 0 Отговор
    Е разбрахте ли сега защо точно в момента се вдига гражданската посред лято, нито е шестмесечие или тримесечие, нито е края на годината - защото 275 хиляди бонаци ще се юрнат да си купуват!
    А КФН каквото и да става, е извън нейната компетентност, освен да си консумира бюджета, който идва от същите тия бонаци.
  • 74 Голям Слон

    16 1 Отговор
    Колко ли народ плаща ГО за година напред?! Не познавам такива. Минавка, но не голяма. Да му мислят тия с каското. Инак държавата отново за нищо не става. Но поне на приказки сме рай небесен.
  • 75 гневен

    24 0 Отговор
    "Въпреки, че по закон процент от всяка застраховка "Гражданска отговорност" се насочва към Гаранционния фонд, който изплаща щети, когато се случват катастрофи с автомобили без застраховка, оттам обявиха пред бТВ, че дейността на "Олимпик" на територията на България не се гарантира от тях". Е да ама сега по телевизията казаха, че точно този Гаранционния фонд е налапал едни 16 милиона, а сега не гарантират изплащането на щетите на тези, които са се застраховали при тях. ЕТО ТОВА АКО НЕ Е МАФИЯ И ЛИПСА НА ВСЯКАКВА ДЪРЖАВНОСТ НЕ ЗНАМ, КАКВО Е. Могат да лапат милиони Гаранционния фонд, а не могат да обезщетят тези, които са се застраховали в "Олимпик". Браво бе. Е АЗ ПЪК ЩЕ ВИ КАЖА, ЧЕ НЯМА ДА СИ НАПРАВЯ ЗАСТРАХОВКА ГО ДОКАТО НЕ МИ ИЗТЕЧЕ СКЛЮЧЕНАТА ТАКАВА. ПО ЗАКОН АЗ НЕ СЪМ В НАРУШЕНИЕ, ЗАЩОТО ДАТАТА НА ЗАСТРАХОВКАТА МИ НЕ Е ИЗТЕКЛА И Е НАПЪЛНО РЕДОВНА И ЗАКОННА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОМПАНИЯТА ФАЛИРАЛА ЛИ Е ИЛИ НЕ. И ДА Е ФАЛИРАЛА АЗ НЯМАМ ВИНА ЗА ТОВА И КОЙТО ИМА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ МЕН ДА СИ ГИ ОТПРАВИ КЪМ "ОЛИМПИК". АКО ПОЛУЧА АКТ ЗА ЛИПСА НА СКЛЮЧЕНА ЗАСТРАХОВКА ГО ЩЕ ОБЖАЛВАМ АКТА, ЩЕ ГО СЪБОРЯ КАТО НЕОСНОВАТЕЛЕН И СЛЕД ТОВА ЩЕ ОСЪДЯ НЕ ВЕДОМСТВОТО МВР, А ЛИЧНО ПОИМЕННО ТЕЗИ, КОИТО СА МИ ГО СЪСТАВИЛИ, А ИМЕННО СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ КАТ ЧИИТО ИМЕНА ЩЕ СТОЯТ НА АКТА.
  • 76 НАТО ВЕЦ

    19 0 Отговор
    Те така е у Герберландия. Гражданската поскъпва шоково. После "застрахователят" фалира и бунаците пият по една студена вода. На същият принцип сега ще "повлекат крак" и пенсионни дружества и банки и господ знае още кой. Държавата е "вирнала ръчички" и вика "частници са, не моом ги бутам". Е оти тогива ме изнудвате да им шарим задължително? В "Агенцията по вписванията" им изчезнали четири харда, сигурно е ходил Цецо с отвертката. Въобще, "Трети мандат ГЕРБ. Трети мандат цирк". И сички ми "пеят": "ГЕРБ няма алтернатива". Аре стига бе. На тия и Мунчо им е алтернатива.
  • 77 Хасан

    10 0 Отговор
    Поредното прецакваее на наивните граждани..пак не се знае кой е виновен,не се знае кой е проспал ...но го плащаме ние ..и нито един няма да излезе да протестира...защото ..«наведена глава сабяне сече»

    Коментиран от #85, #86

  • 78 прост българин

    5 0 Отговор
    ТО И КТБ ФАЛИРА АМА ОНИЯ ИЗПЪВА МУСТАКА ОКОЛО БЕЛГРАД НА ТАТЪК БЕЗ КОМЕНТАР ПОЧВА ДА МЕ БОЛИ ГЛАВА .....
  • 79 прост българин

    1 1 Отговор
    ,ЧЕ ПАК ТРЯБВА ДА ПЪЛНЯ ....ХАЗНАТА НА МАГАРЕШКИ .... ГЛАВАТА МЕ БОЛИ ОТ ТЕЗИ ........закони ........ДАЛАВЕРИ......... бай ти сотир да не гледа на другата страна когато ставаше тази закона РАБОТА АААААА............
  • 80 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Стеф":

    Много нагъл си! Дано да те осъди за щетите, пък ти се оправяй с фалшивата си полица.
  • 81 прост българин

    6 0 Отговор
    ЗАКЛЮЧЕНИЕ ...НА ..народна РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ . Е САМО ЕФТАНИЗИРАНЕ И ГОРЕНЕ Е МУ Е МАЙКАТА ДРУГО СПАСЕНИЕ ..... НЯМА.................. МОЙ МИЛИ СЪГРАЖДАНИ ...........
  • 82 hmhmhm

    7 0 Отговор
    аз защо не се блъскам тия хора какво чакат държавата къде е тези дето са надзор?????Ало няма такава държава няма такъв народ
  • 83 ааа

    7 0 Отговор
    закакво е тоя гаранционен фонд хем непокривал нищо щото нее българска компания хем ти издава докумен когато сключиш застраховка
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Димов

    17 0 Отговор

    До коментар #77 от "Хасан":

    Наведена глава сабя не я сече, ама всеки я подритва.
    Така е пълният текст на поговорката. И казана цялата, поуката от нея е съвсем друга. Но някой нарочно е поспестил половината част, за да учи хората на раболепие и преклонение пред висшестоящите, векове наред. За това сме си овчи народ. За това ни тъпчат и цедят вече 50 мандата, все едни и същи грабители, но всеки път облечени в различни лозунги.
    Днес чух за тази афера. Слязох до колата да видя на кое дружество е моята ГО. Познай! Ще го ям неомит.
    196лв съм им наринал наръка, за валидност до края на февруари 2019-а, за един 23г кенеф. До тогава имам още 6 месеца и половина да ползвам, но след кратка консултация с брокерът ми, ще трябва да олекна с едни 260лв, само дни преди почивката ми.
    Взели са ми парите. Платил съм си - изряден клиент съм. Ама щели да свършат работата само наполовина и нямало да ми върнат останалите. Защо? Кой разреши? Къде е държавата да ме защити? Къде останаха предизборните обещания, надъхващите закани за оправия и справедливост? Къде е законът, дето 250 прасета го гласуват и взимат тлъсти заплати за това, вече почти 30г?
    Не съм гербаджия. Нямам партийна принадлежност. Отдавна загубих вяра в лозунгите. Гласувам, колкото за утеха, че не съм бездействал по изборите. Щото, то, избор нямаме. Все сме на пангара. И така ще е, докато не почнем да протестираме, като другите нации. Ония тръгват и прегазват въоръжен кордон, докато ние веем с байрачетата. Ония разпердушинват народни предс
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 селянин

    7 0 Отговор
    Я преди три месеца ми предлагаха у таа компания..ама като чух олимпик,олимпиада,олимп..тва са каракачани,не..и сключих гражданска с,Бог дал..бог взел,,тия кви са не знам.
  • 88 ТъпСъм

    6 0 Отговор
    Щом законите позволяват тия просто да си бият камшика вината автоматично трябва да е на управленците ни,тия мутрите от парламента
  • 89 селянина

    7 1 Отговор
    БОКЛУЦИ!!!!!
  • 90 селянина

    7 0 Отговор
    Б.О.К.Л.У.Ц.И!!!!
  • 91 мразя политици

    14 0 Отговор
    Моля, кажете ми как да си изтрия коментара?! Искам да се изтрия и от регистрите, че съм се родил в това, което наричат България, но е мафиотска банда обсебила всички лостове тук? Аз българина, шотомък на тракийските мъже и жени, създали култура навред по света съм отвратен и от военни и полиция и висши магистрати и законодатели, създали една престъпна схема за геноцид над народа и вземащи пари без да си ссършат предназначението. Моля изтрийте и този коментар, защото всяка цензура е в угода на властта! Но едно е сигурно, съдейки от историята - самозабравила се власт се реже, защото сама не иска да си отиде. И докато не се нареже Октопода и пипалата му на парчета, все ще е както досега. Сбогом България, отивам си!
  • 92 Пасаториста

    12 0 Отговор
    Знам,че Олимпик ще фалира от два месеца, но ме обеждаваха че застраховките ще си важът до датата на изтичането. Че всико с гаранц. фонд е наред и ще се изплащат щети. 275000 застраховки -хора, ми то площада пред парламента няма да ни събере. Да живеят румънците.
  • 93 РОБ НА ГЕРБ

    15 0 Отговор
    Утре всички изгорели пред ПАРЛАМЕНТА да ги застраховаме !!!!!!!!
  • 94 Ядосана

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Аз също платих на 08.08.Да ни е честито!!!!Оказва се,че отдавна тази информация се знае-по-точно от месец май.Не мога да проумея какви идиоти допускат в БГ чужди фирми да си правят каквото си искат?????Много добра схема.Напомня ми за КТБ.Пари няма да видим,то е ясно,а сега ще платим СПЕШНО по новите цени.Това си е най-нагло ограбване на хората.Техният мафиотски план вече е изпълнен....
  • 95 Борисофф

    12 1 Отговор
    Имате ли още пари, бре? Ей нахален народ. Аз им съдирам кожите, те пак гласуват за мен!
  • 96 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 0 Отговор
    Пирамиди фараони и балъци за милиони куче влачи рейс
  • 97 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    7 1 Отговор
    Така се става милиардер..227 000 х 500лв средна полица на гражданската 113 5 000 00 лв са това сто и тринадесет милиона
  • 98 Пасатор

    19 0 Отговор
    Съветвам ощетените да не плащат за нова ГО. Има си международен съд, подава се колективен иск, запорират се сметки и активи на застрахователното дружество. И в България съд за тези, които са допуснали фирма от Кипър, да завлече 275000 българи. На полицата има час и дата на валидност. Това че Олимпик е фалирала не е ваш проблем. Не бъдете агнета!
  • 99 Герб

    6 0 Отговор
    Още има за дране, продължаваме в същия дух! Който не му оттърва- терминали 1 и 2. Не забравяйте да пращате пари на родителите си- чрез ало схемите, пак ще ви ги вземем.
  • 100 Plovdiv

    3 0 Отговор
    Това е съизмеримо единствено с катастрофата от 1996 г... Когато всичко се сриваше, а жан/бойко виденов/борисОФФ се криеше като плъх и се правеше на ни чул, ни видял. Търговският регистър се срива и няма да бъде възстановен... Фалира застраховател, от което са засегнати стотици хиляди българи... А тая ненаситна свиня нехае, все едно не става дума за народа му... Всъщност - народ ли сме?! И тоя - Ненакралия се - някога пукало ли му е за нас?!...
  • 101 Димов

    4 0 Отговор
    Овчи народ. Само за доене и стрижене става. Кво друго да го прайш?
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Лост

    2 0 Отговор
    И като ме спре кат и ми иска ГО, и я давам аз- валидна! И оня кво прави- вади лаптопа и отива на чек в търговския регистър!!!! Аре стига с тия кьорфишеци.
  • 104 СССС

    4 0 Отговор
    Пълня простотия България !Хубаво фалирам няма проблем може да не може човек да си събере оставащите вноски но да бъдат прекратени активни полици по рано от това,което е уведомен човек при заплащането е чист резил на Гаранционния Фонд защо тогава събира повече пари с първата вноска ?А сега не бил отговарял за чужди компании ама те всичките са такива няма нито една българска значи този гаранционен фонд е напълно излишен!По-закон са длъжни да поемат нещата щом една компания обяви несъстоятелност но сме в бг и знаят че тук ще се имъкнат ПЪЛНИ МИШКИ!Колко хора ще останат без застраховки от тези 200 000 може би 90 процента ?Колко ще платят 400 лева глоби аа най лошото колко птп ще станат ?!??! РЕЗИЛ РЕЗИЛ !!!
  • 105 БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО

    2 0 Отговор
    Скъпи народници, вадете колелета и си карайте! Спортът е полезен за вашето здраве!
  • 106 асд

    2 0 Отговор
    Ох добре че съм на разсрочено плащане, деба боклуците, фалирали били, айде бе..
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Застраховател

    3 1 Отговор
    Моля всички да се успокоят и без излишни истерии. В момента има един сайт, наречен КФН, в него може всеки един от вас да влезе и да си провери по рег.номер на колата има ли гражданска или не. Хората, които са клиенти на Олимпик, ще продължава да им отчита, че имат валидна гражданска отговорност. В този случай нито един друг застраховател не може да издаде друга полица, поради факта, че не можеш да имаш 2 или повече застраховки по едно и също време. Така че дишайте спокойно и няма нужда да ходите за нови полици.

    Коментиран от #109

  • 109 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Застраховател":

    Но полиците от Олимпик спират да действат на 18-и този месец. Само след два дни. Денят, в който трябва да си заведа семейството на почивка. Тогава вече ще трябва да съм с нова ГО, към друго ЗД. Има ли вероятност, полицата ми към Олимпик да продължи да си действа, след 17-и, а аз да съм се самопрецакал, като съм я сторнирал и сключил нова?
  • 110 ба ги другарко

    3 0 Отговор
    по-важното е, че нямаме алтернатива за коя партия да гласуваме!
    к'во ще правим на изборите? ще избираме едни и същи уроди, пф!
    логическа порочност се завихря... 45г. ония уроди и 30г. тия уроди... на мен ми писна! едни и същи скапаняци ни тровят жовота, а той си мина в гадории ... къде да избягам? к'о да прая на запад? да чистя друг посран кенеф ли? да строя сгради там, а не мога ли тук да градя нещо у нас? и там роб и тук роб, пф! шах-матиран се чувствам без ник'ва переспектива за нищо... кодя от 20г. и пак нищо... то не ста' дума само за пари... ста' дума за читави хора да има около мен... срещам ги само из нета виртуално с писанията си... вънка реално - няма такива! фишеци, хора менте, правещите се на приятели, лицемери, двуличници... а властимащите са нехора! къде да избягам се чудя и мая... изход има в смъртта винаги, ама ми рано :) време за там има винаги :) писна ми всеки около мен да ми лафи само за пари, дрога, престъпност, и как някой се изпотрепал с кола, самоубил и т.н.! писнаха ми и новините по тв и всякакви медии дето 98% от новините им са все лоши новини... олигофренясах и съм облъчен :) мамата ми ебахте, ей!
  • 111 Nema takava darjava

    2 0 Отговор
    Бунт му е майката вдигаи се народе
  • 112 Даниел Иванов

    2 0 Отговор
    Поредната пирамида глътнала 55 000 000 лева .А честито на печелившите .Това е България една голяма измама 🤣🤣🤣🤣🤣
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове