4 823 15

Човек на Очите стопанисвал общински язовир с 20 тона риба

Обвиняемият Калоян Колев представи пред спецсъда договор с кмета на Тунджа Георги Георгиев за наем на водоема

Мария Атанасова

БСП може да стане обект на още политически нападки за връзки с Митьо Очите. Новата атака би могла да дойде по линия на ямболията Калоян Колев, който е сред обвиняемите като участник в организирана престъпна група за изнудване и палежи.

Във вторник съдът остави в ареста Колев, но на делото излязоха някои любопитни факти.
Обвиняемият представи доказателствени материали, с които се опита да убеди съдиите, че мярката му следва да бъде намалена до домашен арест.

Адвокатката му показа брачно свидетелство, както и актовете за раждане на двете му малолетни деца, за които той трябвало да се грижи, съобщи "Флагман".

Тя обясни, че Калоян Колев е и управител на търговско дружество, което е сключило договор с кмета на Община Тунджа Георги Георгиев. Контрактът е за наем и стопанисване на язовир и е с дата на сключване 15 май 2017 г.

Справка в сайта на Централната избирателна комисия показва, че на последните местни избори Георги Георгиев е бил кандидат за кмет от името на коалиция между БСП и „Земеделски съюз Александър Стамболийски”. Според електронната страница на общината Георгиев е на власт в района вече четвърти мандат и управлява Тунджа от далечната 2003 г.

По отношение на общинския язовир, който стопанисва, Калоян Колев обясни пред съда, че го чакал водоем с площ от 100 декара и 20 тона риба, за които трябвало да полага грижи. Той поиска от съдиите „да не се влияят от натиска на журналистите” и призова да му бъде наложен домашен арест. Същата мярка пожела и адвокатката му.

Калоян Колев посочи още, че е бил на екскурзия в Испания, когато разбрал, че е издирван. Той обаче имал двупосочен билет и нямал пари да се прибере по-рано в България с друг билет.
На екскурзията бил със съпругата си, но без децата, тъй като малкото било само на две години.

Колев обясни и че нямал нищо общо с палежа на казиното „СтарБет Кристал” в Слънчев бряг на 10 ноември 2017 г. И двете съдебни инстанции се съгласиха, че на този етап доказателства за участие на обвиняемия в това деяние няма въпреки твърденията на прокуратурата.

За да изтъкне достойнствата си, Калоян Колев заяви и че е бил свидетел по две дела, на които са издадени доживотни присъди.

Трябваше ли да не кажа какво се е случило, попита той и допълни: Общувал съм с влиятелни хора като Румен Миланов и Ботьо Ботев заради взрива в Несебър (срещу близки на Митьо Очите през 2001 г. – б.а.). Бил съм защитен свидетел. За миг не съм се отклонявал. Помагал съм на разследващите.

Колев каза пред съда и че имал „две момиченца, красиви като птиченца“, за които трябвало да се грижи.
Семейството му разчитало само на неговите доходи, подчерта и адвокатката му.

По думите на Калоян Колев, той се познавал с Димитър Желязков „задочно“.

През май, когато свидетелства срещу групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата за стрелбата срещу Митьо Очите, Колев коментира пред bTV: „К’во да видя. Десет жаби нападнаха един крокодил и искаха да го изядат.”

Тогава стана ясно и че Калоян Колев е едноличен собственик на ямболското дружество „К. М. Джи пропърти”, чрез което вероятно е бил сключен и договорът с Община Тунджа.

В сряда на делото за мярката на общинския съветник от Несебър Пейко Янков отново бе споменато името на Колев.

Тогава представителката на прокуратурата описа групата на Димитър Желязков-Митьо Очите. Според държавното обвинение ролята на Калоян била да извършва палежи заедно с Иван Найденов, както и да извършва силови действия спрямо определени лица с цел принуда.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • garbage
  Отговор
  1 09:47  16.08.18
  Бкп/Бсп - мафия!

  Коментиран от #8

 • Инкогнито
  Отговор
  2 09:50  16.08.18
  Гербераски инсинуации и клевети

  Коментиран от #14

 • гост
  Отговор
  3 09:50  16.08.18
  БСП=мафия

 • 4 09:55  16.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 5 09:58  16.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ПЕЕВ
  Отговор
  6 10:00  16.08.18
  МРЪСНО КОМУНИСТИЧЕСКО ПЛЕМЕ.ИГРАЯТ ПО НАЧИНА АЗ НА ТЕБЕ ,ТИ НА МЕНЕ.
 • Усмивката
  Отговор
  7 10:05  16.08.18
  Нищо изненадващо ,за картинката в България.Корупция по всички нива.А как да се овладее.Немощни мозъци ли.Ми нали точно те са в организирането на тези престъпни схеми.
 • Реалист1
  Отговор
  8 10:05  16.08.18

  До коментар #1 от "garbage":

  За шефа на ГЕРБ нещо да кажеш, сегашния министър председател?

  Коментиран от #10, #12

 • Реалист1
  Отговор
  9 10:06  16.08.18

  До коментар #5 от "CUKOVSKI":

  Като са хора на БСП, защо ГЕРБ ги държи на свобода?

  Коментиран от #13

 • Усмивката
  Отговор
  10 10:13  16.08.18

  До коментар #8 от "Реалист1":

  УСЛУГА.Това е в разменната валута при мафията НЕ ПАРИТЕ

 • Оппааааа
  Отговор
  11 10:14  16.08.18
  Туй горе на снимката, ако мяза на човек, аз съм Ален Делон на квадрат! Заклевам се!
 • garbage
  Отговор
  12 12:39  16.08.18

  До коментар #8 от "Реалист1":

  Мога да кажа нещо за шефа на Бсп ако искаш!Мога да кажа нещо и за шефа учителя на шефа на Бсп неговата ученичка!Мога да кажа много неща за всички!А ти какво можеш освен това дето си облагодетелстван от шефа на Бкп/Бсп!Нищо!Освен лъжи, че всичките мафиоти са създадени от ГЕРБ!Ама то когато мафиотите бяха съдадени след 90г тогава ГЕРБ нвмаше!Тогава имаше Бкп, стана на Бсп и после те си създадоха и Сдс, нали така!!!Хубав ден!!!
 • garbage
  Отговор
  13 12:43  16.08.18

  До коментар #9 от "Реалист1":

  Защото изчакват хората да стъпят на криво в крачка!И така и стана!Хванаха мафиотите (както са го правили и преди) в крачка на бантитството, за да ги уличат (както са го правили винаги)!!!
 • гражданин
  Отговор
  14 12:46  16.08.18

  До коментар #2 от "Инкогнито":

  Бесепедер@стки глупаци които имаха тяхно служебно правителство и пак паднаха!!!
 • 15 12:53  16.08.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай