Last news in Fakti

19 Август, 2018 14:46 3 580 27

Последователите на Дънов посрещнаха Слънчевата нова година

  • петър дънов-
  • слънчева нова година-
  • паневритмия

Край езерото Бъбрека в Рила те изпълниха своя свещен танц Паневритмия

Днес последователите на учението на Петър Дънов посрещат Слънчевата нова година. По традиция те посрещнаха изгрева на слънцето, а в 10,30 часа, край езерото Бъбрека в Рила, те танцуваха своя свещен танц - Паневритмия.

В най-външните кръгове танцуват новите последователи на учението, а опитните са във вътрешността. Хората в бяло проповядват за чиста душа, любов и сливане с природата.

„Движението на вселенския ритъм, който хармонизира живота, такъв е принципа на учителя - да покаже как се решават противоречията, които хората имат и които им причиняват страдания”, казва един от последователите на Петър Дънов, цитиран от бТВ.

Съборът ще продължи и утре под засилено полицейско присъствие.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JPower

    15 13 Отговор
    Преди някалко дни, когато едни БЪЛГАРИ играха хоро в езерото, ни проглушиха ушите, че били прости, диви селяни. Нооо,когато някви сектанти по пижами обикалят по гори и паланки, журналистите им се радват!!!!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 гост

    11 1 Отговор
    Бая народ са. Бая "любов" е паднало :)
  • 3 СссереМ

    5 11 Отговор

    До коментар #1 от "JPower":

    Ти чувал ли си за Дънов?А ония гашници бяха нагазили да пикаят в езерото.

    Коментиран от #6, #8

  • 4 Един човек

    8 11 Отговор

    До коментар #1 от "JPower":

    Нямаш си представа дори какво огромно знание се крие за това учение, много повече от знание е! Като неразбираш нещо, то по-добре си замълчи...

    Коментиран от #9

  • 5 Иванов

    6 10 Отговор
    Да са живи и здрави! Шапка им свалям!
  • 6 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Сеерем ти ходиш ли да ти правят любов по такива събития? :)
  • 7 Чернодрешко

    7 2 Отговор
    Тия колко трева тъпчат ....ще се пържат в казана ...
  • 8 JPower

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "СссереМ":

    Тез като акат си прибират изпражненията и пишкат в шишенцето... Що за дивотии приказваш!!!!
  • 9 JPower

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Един човек":

    Аз МНОООО добре знам за сектата!!! Заблудените овце да проверят...кой е тоз, какво и при кого в Америка е учил!!! Да проверят, защо беше забранен първата световна война и защо го утрепаха... Какво мисли църквата за него??? Дъновиститете, дали ходят на църква???

    Коментиран от #11, #12

  • 10 черноризец храбър

    7 2 Отговор
    След сбора си, дъновистите остават чиста местността. Те са културни хора. Три пъти съм бил свидетел, как на х Пионерска са смъквани чували с боклуци от Бъбрека. От същите тези дъновисти.
    А гъзарчетата нагазили в езерото, няма да станат повече българе.
  • 11 седмото джудже

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "JPower":

    Тези хора не са за подигравка. Те почитат природата, вегетарианци са, пеят, танцуват, веднъж годишно изпотъпкали малко трева и това не ги праси грешни и лоши. Аз съм изследвал учението на Дънов, има много хубави неща, но в живота има и много гадове изроди за трепане и не може да се пфилага буквално. Аз не съм като бай Добри, считам, че мутрите, мошенниците трябва да се трепят, а не да им се прощаса...! Лично нд спазвам никакви учения, защото и Хризтиянство, Дъновизъм, Даоизъм, Ислям, Вишнутантризъм, Шиваизъм, Кришнаизъм и др., за всеки момент са трудно приложими като обобщение. Но тези, последователите на Дънов са добри хора, те не са злото. А управниците на България са убивали не един достоен българин и е трудно да вярваш на думите и мотивите им. Не виждам причина да осмиваш и злословиш по тези от Дъновистите. Те са кротки хора, вегетарианци, вярват в Бог, почитат природата и не виждам защо да ги осмиваш? Те са добри хора.

    Коментиран от #13

  • 12 седмото джудже

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "JPower":

    Църквата не е гаранция за святост и безпогрешност. Много грешни има и сред служители, колко педофили, гайове, доносници... Църквата отрече дори йогите, макар, че Йисус Навин е живял и учил литература и друго, при хиндуистки йоги и след време е напуснал и тръгнал и да пфоповядва. Поповете, имамите, пасторите пфоповядват пл шаблони, а живота е многопластов. Не са виновни Дъновистите за злото тук.

    Коментиран от #14, #15

  • 13 JPower

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "седмото джудже":

    Ааа, не съм искал да ги усмивам, още по-малко да ги обиждам...Просто се прилагат двойни стандарти!!!Не видях нищо лошо в момчетат с хорот....Но дънов си е евангелист!!!

    Коментиран от #16

  • 14 JPower

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "седмото джудже":

    Въпроса за църквата е по-скоро риторичен. Няма как да си дъновист и християнин, като изключим,че Дънов,веднъж се бе назовал,че е Христос...
  • 15 JPower

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "седмото джудже":

    Другото,което ме дразни в неговите изказвания,че България плащала за прогонването на богомилите с османското владичество!!! Тоз лаф, после го поема всяка врачка. Както и за кармичноста. Като видиш как живеят наследниците на някой личности, таз теория нещо куца....

    Коментиран от #17

  • 16 седмото джудже

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "JPower":

    Църквата е йерархия и като всяка такава пирамида се бори за кокал и влияние. Инквизицията, също е пример. Дънов казал, че е Христос? А, защо да не е? Христос е човека. Всеки от нас човеците е Христос, Син и дъщеря Божии. Но мошенници, крадци обирджии, изнасилвачи, побойници над невинни, рекетьори мутри за пари имоти, насилници над жени за проститутки и секс, убийци над невинни и за органи и лъжесвидетели под клетва трябва да се трепят - това е моята пък фдлигия. За съжаление хората по постовете тук търпят за тяхна изгода много отрепки мошенници лъжци и крадци по постовете в обществото. Това вече е грях... Църквата ндка си слави Бог, няма лошо! Но и Библията, Коран, Талмуд... все са окупирали Бога и всежтвърдят, че те са неговата воля. А те са частица от света, а частицата не може да представи Бога и проявите му във вселената - те са огфомни.

    Коментиран от #18

  • 17 седмото джудже

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "JPower":

    Българина плаща много грехове. Да, Богомилите са гонени, но не от всички, а от обособилата се фарисейска прослойка с времето. Най-големият грях, който плаща българина е толерантността към неправдите. Ето, премиера и колко политици и други ни лъгаха и вредиха с годините, а ги търпим? Грешни сме, прощаваме им, те продължават да ни прецакват. Ако всички спрем работа, отидем в София и където са, хванем ги и ги линчуваме за злините им към нас, следващите ще внимават повече.... А ние ги търпим и им прощаваме? Ето, този грях се самонаказва и ни цакат. За което нито САЩ нито Русия, Сорос,... са ни виновни.

    Коментиран от #19

  • 18 JPower

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "седмото джудже":

    Точно това имам впредвид...Най-големите престъпления срещу човечеството е на верска основа от Аврамовите религии. Ватикана е най-богатат държава-институция в света с най-много имоти...и същите тия проповядват смирение и скромност!!! Така са окупирали душевноста на хората,че ги превръщат в зомбита. Защо вярващия трябва да пали свещи, да посещава църква, джамия или синегога...Ако има Бог, то той трябва да е навсякаде и във всичко...защо трябва да си дадеш и другата буза, а не да се защитиш, защо трябва да се дарява на храмовете, даже и да умираш от глад...Защо трябва да платиш молитвата на духовник при погребение, кръщение и т.н., уж служител на Бога. Религията е огромен бизнес....за съжаление, има едни примати,които изобщо не мислят и следващата война ще е религиозна.!!!

    Коментиран от #20

  • 19 JPower

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "седмото джудже":

    За да се случи такова нещо, да излязат българите на улицата, трябва буквално живота да му е застрашен!!!За това и смятам,че само с война може да се промени нещо...туй на кафенце пред парламента, хорце зад него си е...
  • 20 JPower

    1 4 Отговор

    До коментар #18 от "JPower":

    Богомолството е внесено от азия пак от гърците с подривна цел, за това се разпространява най-много сред простите прослойки и най-вече в Родопите...тия същите подривчици сега са мюсулмани... Цар Петър ги изолира в Босна, само най-отявлените са изгорени..но причината не е вярата-религията а, че съботират царството и успяват...падаме под византийско!!!!

    Коментиран от #23

  • 21 Валя

    0 0 Отговор
    Колективна психопатия
  • 22 Румяна Костова

    1 1 Отговор
    Е,това е бисер,че богомилите ни са виновни ,че сме паднали под византийско власт.Но всеки си чете историята както му е угодно и в зависимост от духовното и интелектуално си ниво.Голяма част от тези български богомили в Босна приемат исляма.По това време той им е давал по-големи свободи от официалната православна църква.Защото,за да оцелеят е трябвало да се пишат ,че изповядват или исляма или християнството,друг вариант не са имали.Нямало е графа атеист.
  • 23 седмото джудже

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "JPower":

    Да, такава е за съжаление истината, че тогавашното Богомилско движение отрича държавата. Държавата е създадена като средство на обединение, където умните мъдрите справедливитд глави да организират живота вслушвайки се в хората и да ги защити държавата от агрессори. С времето гова е забравено и следващите се борят за да богатеят и да властвуват, а някои и за да ни ликвидират от властта. И понеже и тогава управниците са като сегашните ни душмани, Богомилите отвратени от това имат оснлвание. И сега държавниге чиновници на върха ни геноцидират. Държавата се е изродила в система за репппкет над народа и ограбсането му от малцина. Не е само тук.
  • 24 Иванов

    1 0 Отговор
    Като араха на Теравада ще обясня за падането под робство. Когато се върши някакво зло с което се поругава Истината, Духът Божи напуска това място и на негово място идва духът на разрушението. Не само български богомили са приели ислям, но и всички босненски богомили го приемат, заради една арабска хитрост. Мюслимските платноходи си боядисали платната в синьо и нашите юнаци ги припознали като Духът на Истината. Приели ги с хляб и сол. После си видели грешката, но късно. Щяла ли е да падне разпокъсана на три части България от османците? Ми когато едно царство се разделя и воюва срещу себе си, обикновено пада. Имат ли вина богомилите? Нямат никаква вина и обикновено ги обвиняват църковници, които иначе би трабвало да признаят вината на църквата за тяхното изтребление. И изобщо, като не ви ври гърнето в тези неща, защо пишете пълни глупости и петносвате тези хора? С какво друго можем да се похвалим пред света? С нищо.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 гост

    1 2 Отговор
    Че е секта, секта е, но е добронамериена, нищо лошо не се прокламира, напротив, учат се хората на добрина и на близост с природата. Секта е, защото отрича много научни факти, има много разминавания в проповядваното, та не е идеална. Но са добри да, така е.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове