664 16

Оставките на министри няма да решат проблемите

Според Цвета Караянчева парламентарната група на ГЕРБ не е съгласна за освободените министри

Оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта, подадени след жестоката катастрофа край Своге, няма да решат проблемите, но са морален акт на поемане на политическа отговорност. Такова мнение изрази в ефира на „Събуди се” председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя каза, че парламентарната група на ГЕРБ като цяло не е съгласна с оттеглянето на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, но всичко зависи от решенията на Коалиционния съвет.

„Как може един министър да знае какво се случва на всички нива в администрацията? Има много хора, които трябва да отговарят за отделните проблеми. На парламентарния контрол в петък Нанков отговори на 16 въпроса и дори депутатите от опозицията му ръкопляскаха, защото е изключително компетентен”, коментира Караянчева.

Тя допълни, че следващата седмица в пленарна зала ще бъде обсъден законопроектът за задължителното поставяне на колани в автобусите. Идеята обаче срещала сериозна съпротива.

Председателят на НС коментира и напрежението в управляващата коалиция. Караянчева изрази надежда, че партньорите ще спрат да си комуникират чрез медиите. И каза, че очаква ГЕРБ да изкара пълен мандат и да изпълни поетите чрез предизборната програма ангажименти поне на 90%.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ежко бежко
  Отговор
  1 10:31  08.09.18
  Абсолютно вярно!!!
 • Така е
  Отговор
  2 10:33  08.09.18
  "Грешката" е системна. То поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.шката" е системна.
 • аналитик
  Отговор
  3 10:34  08.09.18
  Цвете, права си. Пставки не решиха проблемите. Само АК би ги решил или някой да ви погне с бренекета да претичате и преплавате Дунава, но никой не става тук. Че като търтиш през Русе, че като заплаваш, ама кеф.

  Коментиран от #5


 • 4 10:39  08.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Така е
  Отговор
  5 10:40  08.09.18

  До коментар #3 от "аналитик":

  Ама само с АК и "бранеке" не става - трябва и акъл. Щот после други такива ще изпълзят и се намърдат, да ни "упраят".
 • 360 градуса
  Отговор
  6 10:46  08.09.18
  Откакто не е задължително гласуването тук,всички ,дори и,, умните,,вяло се гласува!!!!А познайте защо???Тези ,дето гласуваме за тях,нали имат умни ,големи глави!Висшисти! Старите хора казват,,Толкова стига пущината,,!!!!

  Коментиран от #7

 • 42 градуса
  Отговор
  7 10:51  08.09.18

  До коментар #6 от "360 градуса":

  И като те задължат от две лай.а да "избираш", ще цъфне и ще вържем, и ШЪ СЪ УПРАЙМ.

  Коментиран от #9

 • шофьор
  Отговор
  8 10:51  08.09.18
  ДА проблема се решава с отставка на цялото правителство.
 • 360 градуса
  Отговор
  9 10:56  08.09.18

  До коментар #7 от "42 градуса":

  Нали това казвам!!!!
 • патриотъ
  Отговор
  10 10:59  08.09.18
  Когато министрите нямат контрол над подчинените си и не знаят и не могат да предотвратят и решат проблемите,за какво са тогава такива министри???Нали за това са на тези постове,а не само да лапат народни парички и да се возят на скъпи и прескъпи лимузини,купени с ограбените парици от бедния български народ!Нямат място в тези ведомства,защото не могат да ги контролират!!!
 • Гробари
  Отговор
  11 11:05  08.09.18
  Колко си права .Не оставка ,а затвор ще реши проблемите.Ако имаше независима съдебна система сега нямаше да сме на това последно място по доходи.

 • мнение
  Отговор
  12 11:16  08.09.18
  Велико Народно Събрание, отнемане на всички привилегии на партиите, Президентска Република...
 • Шаран БГ
  Отговор
  13 13:28  08.09.18
  Преди 50-60 години"Миладин и Костадин" бе предаване на радио София.Не" бръснеха" никого в хумористично-сатиричното си предаване.Един ден предаването бе за някакво ТКЗС, в което есенната сеитба бе извършена с некачествени семена." Семката е грешна" - казва бай Петко Карлуковски-Костадин. Същата вечер радио "Свободна Европа, прави "идентично"" контра-предаване и оттам почти същите реплики, като най-накрая единия актьор казва: " Грешката не е в семката, байно, грешката е в системката! " Санким в комунистическо-социалистическата система. Сега целия Министерски съвет да подменят, барабар със шефа им, грешката не е в семката - ГРЕШКАТА Е В СИСТЕМКАТА !!Ако продължим по същия начин да се "избираме"/ да се гласува за партия, която както си иска, когото си иска, там курдисва/, без всякаква отговорност на практика /Иначе на думи - всеки ПОЕМА страшно голяма отговорност - разбирай страшно голяма заплата/, до никъде няма да я докараме. Те не се посвениха да опорочат и фалшифицират референдума, измислиха закон против / де факто/ референдумите, тъй наречения Конституционен съд открито противоконституционно отхвърли половината точки от това допитване...... Защо ? С единствената цел ДА СЕ ЗАПАЗИ СТАТУКВОТО - зер е много добро за България.Безсрамието и арогантността на всички управляващи след 1989 година са удивителни ! Да се чуди човек - това българи ли са ?

  Коментиран от #14

 • Пешо
  Отговор
  14 14:50  08.09.18

  До коментар #13 от "Шаран БГ":

  "+"
 • 15 01:44  09.09.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • нфсб
  Отговор
  16 22:33  09.09.18
  таралеж,таралеж каквото акаш това ядеш ами да ги оставим да си крадат или и ти си крадец гаден.

Напиши коментар:


Публикувай