Last news in Fakti

18 Октомври, 2018 15:10 17 391 23

Ани Цолова най-накрая проговори за раздялата с НОВА

  • ани цолова

Журналистката Ани Цолова, която бе водещ в сутрешния блок на „Здравей, България” по Нова тв и един ден просто безследно изчезна от екрана, даде първото си интервю за сп. „Жената днес”.

В него тя говори за разочарованието, за плановете си и за ситуацията, за неудобните въпроси и за журналистиката и че действително е напуснала Нова тв през февруари.

„Миналото лято, в един особен момент, телевизията ми предложи да започна подготовка за ново предаване извън новините и актуалната журналистика. Защо предаването не е в ефир? Не мога да отговоря на този въпрос. Мога само да кажа, че последните телевизионни проучвания показваха високо зрителско одобрение и доверие към мен и работата ми. През февруари, по мое желание, прекратих трудовия си договор с Нова”, започва интервюто на Ани Цолова.

Тя уточнява, че е имала телевизионен проект, различен от публицистиката и, че е обмисляла от доста време да напусне активната журналистика.

„Не бях планирала момента, в който това се случи”, казва обаче тя, а на въпроса кой го е планирал, отговаря – „Въпросът не е към мен”.

Иначе от интервюто й става ясно, че е намерила нов смисъл. „Изчезна двигателят, който ми даваше енергия да съм на педала по 15 часа на ден. Всеки взема решението си как да продължи, за да може да гледа хората в очите и да е чист пред съвестта си. И не трябва да позволява това, което не може да промени, да промени самия него”.

За натиск Цолова не отговаря еднозначно: „Винаги е имало недоволни от въпросите ми и формата на това недоволство е била различна. И не само от моите въпроси. Била съм в окото на бурята близо 20 години. Заставала съм с лицето си всеки ден и не съм се крила от нищо. Не съм се поддавала на никакъв натиск. Когато съм виждала смисъл, не съм имала никакъв страх да плувам в бурни води. Не съм се приемала за остър журналист. Затова бях учудена, че нормални и задължителни въпроси, се приемат за смелост, героизъм и острота. Задавала съм въпроси, според съвестта си и според стандартите, на които смятам, че трябва да отговаря един журналист. Но всяко нещо има своя край. През последните години виждам, че не малко колеги напуснаха активната журналистика. Явно не само аз съм се чувствала така”.

„А задаването на честните, логични журналистически въпроси започнало да се нарича смелост и острота и започнало да се извежда пред скоба”, пише в интервюто.

Сега тя виждала смисъл в това да помага на хората, имала и нов проект и спокоен и нормален живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бахура

    24 50 Отговор
    Колко цола е муфата ????

    Коментиран от #11, #17

  • 2 метлата

    33 48 Отговор
    Тъпа ``гъска`,като другата дърта Ани/Салич/......
  • 3 кулагинпрезидент

    33 48 Отговор
    Да ги махат тия дръти кранти,окопали се до уши в тия телевизии.Смотана противна и нагла селянка.Кой ги лъже, че са добри и че става от тях нещо...дееева всичко се изкриви в тази страна,най-смотаните и простите хора ни убеждават, че са добри и професионалисти, а кадърните седят за по 500-1000лв макь заплата и това е....връчкарите гейове и коври са по телевизиите и не пускат кокала,баба ГАЛА,баба САЛИЧ,едни и същи старти и пртивни до гуша мутри,Дойнов,хекимян гейтак смотан,то не беха Румен Луканов, то не беха какви ли не още протежета и бездарници, а спрете се вече.Омръзнахте ни, не ви искаме..всички сте измислени,с връзки,комплексирани,прости и диви мазни селяндури.Само Кулагин, да го дават искам, да вися как ви бърка у дупангите с коментарите си и въпросите си..евалата как го казва и не му дреме.

    Коментиран от #18

  • 4 малоумния

    38 33 Отговор
    значи 6 месеца са и плащали по 10-12 хилки без да бачка ,за да и затворят устата,а след това са я освободили,още 4 заплатки и сега12 месеца по 60% от заплатката пък нека и е зле!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ТИКВОландия

    30 7 Отговор

    До коментар #4 от "малоумния":

    Нова телевизия пропада!
  • 6 Хахахаха

    8 5 Отговор

    До коментар #4 от "малоумния":

    Публикувано във факти.бг: сега12 месеца по 60% от заплатката пък нека и е зле!

    Вярно че са 60%, но от максималния осигурителен доход. Първо разбери материята, после я преподавай.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Радо

    46 4 Отговор
    НОВА трябва се се забрани със закон в Конституцията, заради системно опростачване на нацията с тъпите и риалити шоОта.

    Коментиран от #10

  • 9 ДРАГАН ОТ ДРАГИЧЕВО

    15 3 Отговор
    ГОТИНА Е АНИ...ДОБРЕ ,ЧЕ СЕ Е МАХНАЛА...
  • 10 Балканец

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "Радо":

    И Бтв също трябваше отдавна да бъде забранена.
  • 11 Мераклия

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бахура":

    Ако ми падне ще я проверя най-подробно .
  • 12 Един ....

    17 5 Отговор
    Сигурно я е заболяло ухото от слушалката от която и шушнеха въпросите . Иначе заплатката и беше сносна , около 17 000 лв !
  • 13 бай кръстан

    17 9 Отговор
    това е най ТЪПАТА журналистка която съм виждал
  • 14 Хито

    9 9 Отговор
    Въобще не ни интересуват тъпите проблеми на това изчадие
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Коя е тая

    8 7 Отговор
    Тая за какво се има дива селянка
  • 17 Бонева

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бахура":

    Много грубо и просташко.
    Сигурно така изпъкваш.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Пеньо

    1 2 Отговор
    Професионално е много зле!
  • 20 нгжгжв

    1 2 Отговор
    Когато постъпваш като предател, накрая и теб те предават. Една телевизия е направи журналист и име а тя избяга в конкурентна такава, след като спечели славата, дали за пари или нещо друго няма значение. Едната телевизия и изгради кариерата а другата и я закри. ФАКТ!
  • 21 ЯНИ

    0 2 Отговор
    Да не би да е заради некво гуро-гуро с викторчо...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ааа

    1 0 Отговор
    Да напуснала ама друг път.Направо си я уволниха защото много знае
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове