Last news in Fakti

12 Март, 2012 15:06 1 163 1

НДСВ: Разделяме се с Меглена Кунева

  • меглена кунева-
  • ндсв-
  • христина христова

Вчера чухме от Меглена Кунева, че публично напуска НДСВ, защото има свой собствен политически проект, който се отличава от НДСВ. Това е право на Кунева, щом смята, че за нея са гласували хора, различни от НДСВ, че нейните и на бъдещата й партия ценности са различни от ценностите на НДСВ.

Това се казва в официална позиция на лидера на НДСВ Христина Христова, разпространена до медиите.

Днес ясно се разграничават два отдели пътя в политиката – на НДСВ и на проекта на Кунева. Единият път е на НДСВ – партията, която продължава да иска върховенството на закона, свобода на гражданите, стимули за предприемачите, разбиване на монополите, повече работни места и инвестиции. НДСВ ясно е доказала своята последователност от 2001 година досега.

НДСВ е партията, която заради държавнически, а не тясно партийни интереси остана в една управленска коалиция като гарант за ниските данъци, за доверието на инвеститорите, но загуби част от доверието на избирателите. НДСВ продължава да се бори за своите поддръжници, за да помага на хората да постигат по-добър живот и по-висок стандарт.

Другият път е на все още неясната бъдеща партия на Кунева. Ние внимателно ще следим този проект, искаме да разберем какви са нейните различни от НДСВ идеи, принципи и цели. Внимателно ще слушаме и изявленията на водачите на „България за гражданите”.

И чак, когато разберем повече за ценностите на този политически проект, ще направим политическата си оценка за него. Тогава ще стане ясно дали пътищата ни ще се разминат или има вероятност да се срещнат.

На последните местни избори НДСВ се сдоби с немалко нови лица, някои от които станаха общински съветници, други кметове.

Партията се готви за парламентарните избори и вярва, че ще намери подкрепата на демократично мислещите хора, на онези, които ценят принципите и последователността, а не търсят нови спасители.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 каду

    0 0 Отговор
    ммммммммммммда-и ние и повярвахмеееееее-беее- бееее-ми тия сериозно си ни мислят за балъци да ви кажа-