Last news in Fakti

8 Април, 2012 11:33 2 143 0

Христина Христова: Раздялата с Кунева беше очаквана

  • ндсв-
  • христина христова-
  • меглена кунева

"Вотът на недоверие е важна класическа демократична практика в парламентаризма. Вотовете на недоверие трябва да се случват, не е задължително да се предизвиква правителствена криза, но такъв вот е сигнал към хората за поставяне на важните въпроси". Това каза пред „Неделя 150“ по БНР председателят на НДСВ Христина Христова.

За възможните коалиции, Христова посочи, че не смята, че БСП и "Атака" са коалиция. "Отношението на НДСВ по проекта за АЕЦ "Белене", няма нищо общо с отношенията на БСП и "Атака".

"През 2002 г. правителството на Сакскобургготски размрази проекта "Белене". Това стана на основата на много сериозна експертиза. Към 2025 г. България ще има недостиг на мощности за производство на електрическа енергия. Сега знаем даже, че има консултант, който да каже за всички параметри по проекта. Дори не се изчака консултантското мнение на този консултант. На каква воля е взето това политическо решение за отказа от "Белене", попита реторично Христова.

За Меглена Кунева, Христова каза, че въпросът е приключен.

"Тази раздяла с госпожа Кунева беше очаквана. Има напрежение в партията, защото НДСВ направи президентската кампания на госпожа Кунева. С много усилия беше направена тази кампания и се очакваше тя да върне на хората жеста. И все пак напускането на НДСВ от Кунева беше очаквано", обясни Христова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА