Last news in Fakti

12 Март, 2012 15:17 1 478 0

Опозицията: Премиерът да каже дали Чочо е бил сътрудник на полицията

  • мирослава-
  • иван костов-
  • христо бисеров
Опозицията: Премиерът да каже дали Чочо е бил сътрудник на полицията - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите от алтернативната комисия за полицейското насилие поискаха от премиера Бойко Борисов да бъде изяснено дали самоубилият се Стойчо Стоев - Чочо е бил сътрудник на полицията. Според народните представители има много неясноти и несъответствия между казаното от МВР и част от фактите, до които те са стигнали в разследването на случая.

Поискахме да се разкрие обстоятелството дали Стоев е бил сътрудник на МВР и получихме уверенията на министър-председателя, че ще направи необходимото, за да стане ясно това, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

И второ, поискахме да ни се съдейства и да получим положителен отговор на поканата към Цветанов, главния секретар, шефа на БОП, конвоиращи лица и така нататък, за да изясним важни обстоятелства, тъй като има многобройни несъответствия между това, което те са твърдели, и това, което ние сме установили, поиска лидерът на ДСБ.

Например алармата. Алибито за влизането в апартамента е алармата. А всъщност аларма няма как да е имало. Има и други обстоятелства обаче, заключи Костов.

Друг от депутатите в алтернативната комисия Христо Бисеров пък задочно обвини директора на ГДБОП Станимир Флоров заради това, че е заблудил вътрешната комисия в парламента с информацията за включена аларма в апартамента на Чочо.

Шефът на ГДБОП Флоров явно въведе в заблуждение комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, като базира целия си доклад на обстоятелството, че алармата е предизвикала суматоха, която суматоха е използвал Стоев, за да извърши това, което те твърдят, че е извършено, каза Бисеров.

Депутатите уточниха, че премиерът е бил критичен към начина, по който са действали от ГДБОП и признал, че има сериозни нарушения на закона. Премиерът обещал да не пречи служителите да бъдат наказани и дори да има съдебен процес срещу тях.

Антимафиотите, участвали в инцидента, вече бяха наказани, но само с порицание.

От алтернативната комисия обаче са поискали Бойко Борисов да им съдейства и за среща с Цветан Цветанов, главния секретар на МВР Калин Георгиев и Станимир Флоров.

Още в петък миналата седмица те изпратиха писмо до вътрешния министър за разговори, но до момента няма отговор.

В началото на февруари лидерът на ДСБ Иван Костов стана инициатор на създаването на алтернативна парламентарна комисия за случаите на полицейско насилие в Перник, Мировяне, в Скравена и Бесоолу.

Депутатите от опозицията бяха бесни на ГЕРБ за малкото им отпуснати места в официалната комисия, която трябваше да разследва случая „Мирослава“.

В комисията участват Иван Костов и Йордан Бакалов от Синята коалиция, Христо Бисеров и Неджми Али от ДПС, Огнян Стоичков и Явор Нотев от "Атака", Михаил Миков и Ангел Найденов от Коалиция за България. Представител на независимите е Георги Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА