Last news in Fakti

26 Април, 2012 14:47 1 709 1

Заека остава за постоянно в ареста

  • марио любенов-
  • заека-
  • остава-
  • арест-
  • мирослава-
  • софийски апелативен съд

Марио Любенов - Заека остава за постоянно в ареста за убийството на 18-годишната Мирослава Николова от Перник. Това постанови Софийския апелативен съд (САС). Съдиите взеха предвид показанията на покойния Стойчо Стоев. Съдът прецени, че Николов може да извърши и друго престъпление.

"Нямам и никога не съм имал нещо общо с тези престъпления. Изказвам искрени съболезнования към близките", заяви пред съда Любенов.

"Нямам представа защо го е намесил Стоев, те са се познавали, съветвал го е как да тренира, но не са били близки", заяви след заседанието защитникът на Любенов - адвокат Диана Ангелова.

"Показанията на Стойчо Стоев са твърде подробни и са за различни обстоятелства около убийството на Мирослава. В тях са изяснени всички въпроси около отношенията му с Марио Любенов – как да се отвлече Мирослава, мотивът – да се получи откуп от Борислав Чолев, който е бил съученик на обвиняемия и е живеел на семейни начала със сестрата на Мирослава. Тези показания освен подробни, са и проверени с много доказателствени способи", заяви в определението съдия Алексей Трифонов.

Според съда Стойчо и Марио са комуникирали конспиративно и затова нямало разговори по телефона, а къде е бил телефонът на обвиняемия нямало пряко отношение към неговото местонахождение. Това също обосновава авторството на престъплението.

Стана ясно още, че в  мазето на Любенов било намерено 10-метрово метално въже, подобно по състав на това, с което е била удушена Мирослава, за което има данни от стружки по пръстите й. Отпечатъци и ДНК обаче не са открити.

За срещите на Стойчо и Марио имало показания от свидетели. Пак по показания на свидетели, Марио бил забелязан до залата, където Мирослава е тренирала.

"Обвиняемият е виждан да се придвижва с колело в квартала, където жертвата живее", допълниха в изтъкването на събраните доказателства от прокуратурата.

Адвокат Диана Ангелова се позова на разпечатки от мобилен оператор, които показват, че той е бил в дома си на 7-ми срещу 8-и ноември вечерта, когато се твърди, че е похитена Мирослава.

"Няма нито едно обективно доказателство, което да го свързва с престъпленията, освен показанията на покойния  Стойчо Стоев. Между тях двамата няма нито един проведен разговор по телефона, той не е и криминално проявен, няма прякор и това е някакъв журналистически сценарий ", заяви  още адвокат Ангелова. Тя поиска мярка "Домашен арест" за Заека.

В началото на годината МВР задържа Стойчо Стоев и от самопризнанията му разбра, че изчезналата Мирослава е била удушена и заровена край Перник. Преди  да се стигне до разпит на Стоев пред съдия, той е бил закаран на място да посочва къде е тялото и след това - на претърсване в дома му. Именно там Стойчо умира след прострелване в главата. Тогава  от МВР обясниха, че е успял да се добере до личния си пистолет и да се самоубие. Преди това Стойчо обяснил на полицаите, че негов съучастник е бил Марио Любенов. Двамата отвлекли Мирослава, като имали намерение да поискат подкуп от 250 000 евро от Борислав Чолев – приятел на сестрата на момичето.

Повдигнати бяха редица въпроси около смъртта на Стоев, но парламентарна комисия която нищеше случая като, че ли не стигна до край.

От ноември м.г. до намирането на тялото висшето ръководство на МВР уверяваше, че момичето е добре и вероятно само е избягало извън страната. Близките на Мирослава говореха публично за отвличане, но от МВР и следствието отричаха.

За  Марио Любенов има данни и за психично заболяване, назначавани са му и експертизи, но по друго производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.