2 660 9

Черни пушеци над Русе, гори депо за отпадъци

Пожар в Регионалното депо за отпадъци в крайдунавския град

Константин Карагьозов

Гъсти облаци пушек се носят над Русе, алармираха граждани от кв. „Изток“, цитирани от TVN.

Източникът се оказа пожар в Регионалното депо за отпадъци. Директорът на дирекция „Управление на кризи“ в Общината Спасимир Димитров потвърди информацията с уточнението, че огнищата са на няколко места в сметището.

На мястото работят четири екипа на противопожарната служба. В потушаването на огъня е включена и техника на оператора на смегището. След като бъде угасен огънят, ще бъде извършено и запръстяване.

По думите на Димитров, процесът на потушаване на пожара е бавен, като вероятно гасенето ще продължи часове. Работата на екипите се усложнява и от вятъра, който допълнително разгаря огъня. След потушаването на огъня екипи ще дежурят денонощно в депото, за да не се допусне ново запалване.

Причината за пожара към момента не е установена. За произшествието е уведомена Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, като служител на институцията е бил на място.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • киро
  Отговор
  1 17:20  03.11.18
  ураааааааа
 • Един
  Отговор
  2 17:38  03.11.18
  Циганите са го запалили!
 • Гост
  Отговор
  3 17:41  03.11.18
  Ти плащай по-високи данъци!
 • Кълвач
  Отговор
  4 17:55  03.11.18
  Рокери в гетото, а? Дишайте сега пушеци! Терористичен акт срещу хората от Русе, носърите си отмъщават!

  Коментиран от #6


 • Радо
  Отговор
  5 19:12  03.11.18
  Те поне са свикнали от едно време още.
 • 6 19:51  03.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  7 19:53  03.11.18
  Днес почти цял ден бях из центъра на Русе-НЯМА И ГРАМ ИСТИНА В НАПИСАНОТО!Сметището доколкото знам е извън пределите на градската зона и времето си беше слънчево,ветровито и леко хладно,без никакво замърсяване на въздуха.
 • нфсб
  Отговор
  8 22:40  03.11.18
  с колко ще глобят кмета инчхаи
 • Интересно
  Отговор
  9 12:41  04.11.18
  Интересно кой е оператора и защо в статията не се казва нищо за отговорността на оператора? Не е изключено оператора сам да си е запалил сметището, най-лесно е вместо да правят разходи за преработка, да се запали с две туби нафта, а метановият газ ще поддържа горенето! Хем обема на боклука ще намалее, т.е. по дълго време ще се използва сметището, хем икономия от необходимостта от преработка, хем потенциалният виновник е много лесно да се посочи - тъмнозелените "съграждани", хем виновника се показва в ролята на жертва!.. не малка част от тъмнозелените ровят в сметищата в България за пластмасови отпадъци, така че на тях не им е изгодно да палят, още повече, че ЦК (циг@нският квартал) е в непосредствена близост до сметището, т.е. пушека ще трови и тях! Бедните русенци, преди ги тровеше румънският хлорен завод, като бълваше отровен газ като през първата световна война, а сега собствените ни олигарси -кралете на боклука! Жалка работа!..

Напиши коментар:


Публикувай