2 866 9

Черни пушеци над Русе, гори депо за отпадъци

Пожар в Регионалното депо за отпадъци в крайдунавския град

Черни пушеци над Русе, гори депо за отпадъци
Константин Карагьозов

Гъсти облаци пушек се носят над Русе, алармираха граждани от кв. „Изток“, цитирани от TVN.

Източникът се оказа пожар в Регионалното депо за отпадъци. Директорът на дирекция „Управление на кризи“ в Общината Спасимир Димитров потвърди информацията с уточнението, че огнищата са на няколко места в сметището.

На мястото работят четири екипа на противопожарната служба. В потушаването на огъня е включена и техника на оператора на смегището. След като бъде угасен огънят, ще бъде извършено и запръстяване.

По думите на Димитров, процесът на потушаване на пожара е бавен, като вероятно гасенето ще продължи часове. Работата на екипите се усложнява и от вятъра, който допълнително разгаря огъня. След потушаването на огъня екипи ще дежурят денонощно в депото, за да не се допусне ново запалване.

Причината за пожара към момента не е установена. За произшествието е уведомена Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе, като служител на институцията е бил на място.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • киро
  Отговор
  1 17:20  03.11.18
  ураааааааа
 • Един
  Отговор
  2 17:38  03.11.18
  Циганите са го запалили!
 • Гост
  Отговор
  3 17:41  03.11.18
  Ти плащай по-високи данъци!
 • Кълвач
  Отговор
  4 17:55  03.11.18
  Рокери в гетото, а? Дишайте сега пушеци! Терористичен акт срещу хората от Русе, носърите си отмъщават!

  Коментиран от #6


 • Радо
  Отговор
  5 19:12  03.11.18
  Те поне са свикнали от едно време още.
 • 6 19:51  03.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • onq s konq
  Отговор
  7 19:53  03.11.18
  Днес почти цял ден бях из центъра на Русе-НЯМА И ГРАМ ИСТИНА В НАПИСАНОТО!Сметището доколкото знам е извън пределите на градската зона и времето си беше слънчево,ветровито и леко хладно,без никакво замърсяване на въздуха.
 • нфсб
  Отговор
  8 22:40  03.11.18
  с колко ще глобят кмета инчхаи
 • Интересно
  Отговор
  9 12:41  04.11.18
  Интересно кой е оператора и защо в статията не се казва нищо за отговорността на оператора? Не е изключено оператора сам да си е запалил сметището, най-лесно е вместо да правят разходи за преработка, да се запали с две туби нафта, а метановият газ ще поддържа горенето! Хем обема на боклука ще намалее, т.е. по дълго време ще се използва сметището, хем икономия от необходимостта от преработка, хем потенциалният виновник е много лесно да се посочи - тъмнозелените "съграждани", хем виновника се показва в ролята на жертва!.. не малка част от тъмнозелените ровят в сметищата в България за пластмасови отпадъци, така че на тях не им е изгодно да палят, още повече, че ЦК (циг@нският квартал) е в непосредствена близост до сметището, т.е. пушека ще трови и тях! Бедните русенци, преди ги тровеше румънският хлорен завод, като бълваше отровен газ като през първата световна война, а сега собствените ни олигарси -кралете на боклука! Жалка работа!..

Напиши коментар:


Публикувай