846 5

Търновци искат да се криминализира участието в картели

За 10 дни във Велико Търново цените на горивата паднаха с до 13 стотинки на литър

Светослава Ингилизова

Организаторите на протеста срещу високите цени на горивата във Велико Търново настояват за промяна в Наказателния кодекс като превантивна мярка срещу картелите в различните браншове, съобщава БНР.

Организаторите на протеста изпращат в Комисията за защита на конкуренцията жалба, придружена с протестна подписка, подкрепена от над 500 граждани. Подготвя се и предложение до парламента, правителството, президентството и омбудсмана за промяна на Наказателния кодекс, обясни юристът Пламен Копанов, по чиято инициатива великотърновци излязоха на първия протест на Димитровден:

Вменяване на наказателна отговорност при организиране и участие в картели.

"Смятаме, че по този начин, дори да няма осъдени, имайки такъв член, ще действа достатъчно превантивно".

За 10 дни във Велико Търново цените на горивата паднаха с до 13 стотинки на литър. Въпреки това от таксиметровия бранш се готвят за 20% увеличение на тарифите.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 90 процента абдали
  Отговор
  1 18:57  06.11.18
  Да се криминализират незаконните протести. За толкова неща трябва да протестираме а те се хванали за най-безнадеждните. Някой пречи ли на някой да продава евтино гориво? Това се международни цени и нищо не зависи от правителството освен размера на акциза, но той е най-нисък в ЕС и едва ли може да се намали.

  Коментиран от #4

 • Лили
  Отговор
  2 19:05  06.11.18
  Защо да се криминализира ? Просто да ги карат да си плащат за безредиците. Ограничаването На движението ми струва нещо. Струва на всички които се движат. Протестите се охраняват от полиция , дори линейка. Всичко това трябва да се оцени , да се добави такса за почистване след мироприятието и да си се плаща от огранизаторите. Протест без организатори няма.. и не трябва да се допуска.

  Коментиран от #5

 • БУММ
  Отговор
  3 20:00  06.11.18
  Конкуренция му е майката , нека държавата направи така , че да може да се вкарат горива от Гърция , Турция Австрия и т.н и т.н Хем народа ще разбере какви ментета горива ни продават Лукооилл и на какви високи цени , видиш ли ама те били най ниски цени в европа - да бе дааааа. Отворете свободно пазара за внос на горива тогава ще си говорим...
 • Пешо
  Отговор
  4 20:35  06.11.18

  До коментар #1 от "90 процента абдали":

  Със сигурност трябват поне двама 100 % дебили за да напишат със задружните си усилия простотията, чийто автор си ти.
 • 5 20:37  06.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай