2 388 11

Поморийска мандра правела сирене менте

Представяла го за истинско

Поморийска мандра правела сирене менте
Светослава Ингилизова

432 килограма продукт, имитиращ сирене, но представен като такова, е иззет от мандра в поморийско село. Предполага се, че стоката е била за износ в чужбина, съобщи БНР.

Мандрата е регистрирана и работи легално от повече от 10 години. При промените в закона, е декларирала, че няма да произвежда сирене от мляко, а от имитиращи продукти, поясни началникът на областната дирекция по безопасност на храните Георги Митев:

„И действително може би произвежда такива. Те дори и да са наистина имитиращи, те са били длъжни да опишат и на самия етикет. Или при етикетирането на продуктите. При вчерашната проверка беше установено, че се съдържат опаковки, на които, на английски език, е изписано, че това е бяло саламурено сирене. Което нямат абсолютно никакво право, особено за нашия пазар“

Откритите близо половин тон от фалшивото сирене били в тенекии за истинско. То предстои да бъде унищожено, а на мандрата ще бъде наложена глоба до 1000 лв. Тя е затворена за десет дни. Сиренето не е пласирано в български магазини. Това е единственото нарушение в областта до този момент.

При съвместна акция пък е разбит нелегален склад, в който се е държала сладководна риба. Помещението се е намирало след комплекс „Меден рудник“ към Мандренското езеро. Проследени са два буса с прясна риба, а във фризерите е имало около 200 кг. Замразената ще бъде унищожена, а другата ще бъде дарена на социалния патронаж. Акцията е била заедно с Агенцията по рибарство и аквакултури и Граничната полиция.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 18:17  08.11.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ачко
  Отговор
  2 18:18  08.11.18
  С тия ''големи'' глоби и нулев контрол,така ще си бъде години наред!
 • Будалата
  Отговор
  3 18:21  08.11.18
  Аз освен менте нормално сирене не съм виждал.
 • гост
  Отговор
  4 18:22  08.11.18
  При разлика в цената от над 5лв то на мандрата с ай нужни едва 200кг, за да си избие глобата, не че ще я плати. Изключително смехотворна глоба. А за това половин тон сирене, макар и не истинско от мляко, да се унищожи, а не да се раздаде на бедни хора, е върла форма на простотия. Все едно менте дънки да се изгарят, нелегален внос коли да се мачкат с багер, като на фона на горящата сирене пещ стои някое гладно дете, а идиотите хвърлят сиренето в пеща, а не го дават на детето. Това са 450 деца, гладни циганчета да кажем, които ще се наядат със сирене. Да не мислите, че ядат такова от 8лв? Или пък в домовете за изоставени деца се дава класно сирене и кашкавал от 15лв?

 • ванката
  Отговор
  5 18:32  08.11.18
  то да беше само тази мандра...
 • Ахаха
  Отговор
  6 18:45  08.11.18
  Герберастите как мислят за народа - с този половин тон сирене менте могат да избият над 1000 човека, но им дават глобичка от само ДО 1000 лева!!! Ако откраднеш 2 буркана с лютеница ще лежиш 2 години и ще платиш над 2000 лева разноски. Ей това са Герберастите - снизходителни към убийците!!! Вместо да им дадат смъртна присъда и конфискация на цялото имущество и спестявания - те им дават някви си до 1000 лева глоба.... Тцтцтц
 • БЕНЗИНДЖИЯ
  Отговор
  7 18:47  08.11.18
  Менте сирене има навсякаде най-масово е в Родопите поради пречината че могат да го прекупуват да го препакитират да го преекспонират че е най-доброто био мио и тем подобни всичко е жив обир посред бял ден 1кг месо е по-евтино за какво ми е сирене и кашкавал няма смисъл да си го ядът те еб.ати химията
 • Пешо
  Отговор
  8 19:32  08.11.18
  То в България истинско сирене няма. БАБХ изби на хората животните точно с тази цел - да се храним с боклуци.
 • патриот
  Отговор
  9 22:07  08.11.18
  къде са агенциите,асоциациите,комисиите за защита на населението,мързеливите гадове.
 • коРа
  Отговор
  10 14:13  09.11.18
  Изобщо дали има в някой магазин истинско сирене.Българина отдавна забрави истинския вкус на сиренето и кашкавала,да не говориме за салами, кренвирши и тн.Дори да попаднем на истински продукти, ние вече сме свикнали на мутренските долнопробни помии и си ги ядеме.То хляб-боклук, то всичко.После,защо сме затлъстели,дебели, болни и умираме, като мухи, е точно заради боклуците които ядеме всеки ден.Мошениците и магазините направиха милиони на гърба на българиан, първо всичко е супер скъпо,второ е опасно за здравето.Аз лично пазарувам всичко от Македония,Сърбия, понякога и от Гърция,качествени сирена,кашкавали,меса и всичко е топ, може и от Турция, там също храната е добра и истинска.Спрете да купувате от тук храна, няма смисъл, само се тровите, ако имате възможност, купувайте от съседите ни,там е истинско и качествено всичко.
 • Гого
  Отговор
  11 19:31  09.11.18
  Не ме учудва то цялата държава ние е менте като започнем от Патриотите

Напиши коментар:


Публикувай