Last news in Fakti

19 Ноември, 2018 20:47 2 487 56

И тази вечер протестираха срещу стандарта на живот

  • стандарт на живот-
  • горива-
  • протест

По-рано пред сградата на Министерския съвет имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания

Протестиращите срещу стандарта на живот и цените на горивата в София блокираха движението в района на парламента. До сблъсъци не се стигна. Те скандираха „Оставка”, съобщи бТВ.

След това протестиращите тръгнаха в шествие от парламента към Министерския съвет. Булевард „Дондуков” беше блокиран. Част от участниците в протестното шествие хвърляха пиратки по булеварда.

От Министерския съвет протестното шествие се насочи към „Орлов мост”. Протестиращите отдадоха почит пред паметника на Васил Левски. Всички граждани паднаха на колене и запазиха минута мълчание.

След това шествието се отправи към „Орлов мост”, където движението отново беше блокирано. Към 20.30 часа демонстрантите се оттеглиха и движението беше пуснато.

Малко по-рано пред сградата на Министерския съвет имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народната събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.

Инициативата „Системата ни убива” не е това, което беше в началото. Сформираха се два лагера на майките – едните казват, че се е прекалило с протестите и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първият са провокатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дидо

    57 13 Отговор
    Блокиране на границите с Гърция и Турция със селскостопанска техника , да се сложи край на мизерията 1000лв.минимална заплата без значение кой е на власт

    Коментиран от #6, #38

  • 2 БАТЕ И ИЗГЪЗИЦИТЕ

    44 11 Отговор
    Бате Б издишва, кметовете му правят колосални фараонски безсмислени проекти - като централната пешеходна улица на С. Загора, направена от малкото /едниствен/ успешни социалистически кметове -Евгени Желев - направена преди 7-8г идеално асфалтирана пешеходна алея и тротоари - ТЕ СА РАЗВАЛЕНИ ОТ ЖИВКО ТОДОРОВ, който слага на тяхно място грозни мраморни плочи, наклонени за да се отича водата, ОГРОМЕН И БЕЗСМИСЛЕН РАЗХОД, а джагалите са окупирали най-хубавият квартал Лозенец и броят им расте главоломно, все пак им плащаме да се множат, НАЛИ ЦЕЛТА Е ДА НИ ИЗТРЕБЯТ
  • 3 Патриот

    10 24 Отговор
    Ами шоп протестират срещу стандарта на живот да им го махнат да нямат стандарт:)
  • 4 Иван

    28 47 Отговор
    Тези протестиращи какво работят да попитам или май им плащат...
    Така наречените протестъри като ги гледам какви са една шайка напушени пияни дрогирани поне половината са криминално проявени...
    С една дума сбирщайн!
    Пази Боже такива да ми определят живота...!

    Коментиран от #7, #9, #37, #49

  • 5 Фен

    17 26 Отговор
    Лумпените да си лягат, че утре сме на работа.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Коментар

    36 12 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Шубето е Голям Страх.
    Ванка.🤗
    НАРОДА СЕ УСЕТИ.
  • 8 Франция

    39 10 Отговор
    Първи протест във Франция и горивото падна с 50%, а тук с 2-3 стотинки и днес пак се вдигна..

    Коментиран от #54

  • 9 СУй леп и Уешко мЕсо

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Ти, па си много убав.
  • 10 Като гост

    45 2 Отговор
    Който работодател няма пари да плаща нормална заплата да си работи сам или да затваря.
  • 11 ИСТИНАТА

    40 8 Отговор
    ИВАНЧО,НАРОДА ИСКА ПО -ДОБЪР ЖИВОТУПО ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ.И ДА НЕ СЕ КРАДЕ ТОЛКОВА МНОГО КАТО ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ШАЙКА,КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА В МОМЕНТА.ИСТИНАТА Е ТОВА,ЧЕ ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ИСКАТ ТУК ДА ЖИВЕЯТ,ТУК ДА СИ ОТГЛЕЖДАТ ДЕЦАТА И ДА НЕ НАПУСКАТ КАКТО МНОГО ДРУГИ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ.ЗА МЕН ПРОТЕСТИПАЩИТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ РОДОЛЮБЦИ.ИСКАТ СИ БЪЛГАРИЯ ОБРАТНО,ЗАЩОТО Е ЗАГРАБЕНА ОТ ШЕПА ПРЕСТЪПНИЦИ.

    Коментиран от #20

  • 12 Дидо

    15 8 Отговор

    До коментар #6 от "Тръмп":

    От на ма-ма ти п@тк@та бе охлю , такива като тебе през турско са ги бесили за продажност и предателство към българския народ , българомразец подъл
  • 13 Иван

    12 5 Отговор
    До коментар #9
    А ти кой си,какъв си?
    Аз съм пенсионер,от по младите, неосъждан!!
    Служих честно и достойно на НРБ и на сегашната Р. България!!
  • 14 Borisov

    32 2 Отговор
    В Берковица полицайте снимат кой са били на протест с коли и след това ги глобяват,май полицейският шеф в Берковица трябва да си ходи,а полицайте да не забравят че заплатите им идват от тези който глобяват
  • 15 А кой ще подобри живота ако не партиите.

    5 5 Отговор
    И пак тая. ПРЕМЕНИЛ СЕ е ИЛИЯ и пак в тия !
  • 16 Народа е като

    17 6 Отговор
    Врабче в стая . Литне към затвореният прозорец за да изхвърчи на вън и ПРАС в джама, пада в шемет, осигурява се литва и ПАК към прозореца и ПРАС, и НАРОДА лети - ОСТАВКА, МУТРИТЕ ВЪН, и т.н. И ПРАС отново в шемет и пак и пак и пак. Народа е ОВЧА МАСА, ще сменим Бойко и ще дойде ГОЙКО и ПРАС. Валери Симеонов си подаде оставката и ? Хепи ли сме? Същото ще стане и след новите избори. ПРАС и те така, ПРАС и до края на света.
  • 17 НАРОДА НЯМА ШАНС

    12 8 Отговор
    НАРОДА е племе, сган, тълпа, паплач, стадо без водач.Улицата с Уууу и Дай А, ВЛАСТ СМЕНЯ, НО СИСТЕМА - НЕ ! А у нас смяна на на партията, - не СМЕНЯ системата ! И отново - дръж се Пенчо за ритлите че пускам ВОЛОВЕТЕ ПО инерция ! А ся сипи по една ракия !
  • 18 Жоро

    18 12 Отговор
    Е,не дай Боже БСП да дойде на власт.Яко ни дупе.Тогава започва поредната трагедия за БГ.Алчните комунисти за власт и пари ще ни оправят.
  • 19 Вий протестирайте без мен

    9 9 Отговор
    ЗАЩОТО все ще тая. Ще слезе ГЕНЧО и ще се качи ПЕНЧО ! От трън - на глог. Почакай и ще видиш. Тридесет години ве м/на, все едно и тоже. Ай, чао, довиждане, лека нощ, приятни сънища, мерси и извинявайте че съ видя ми ! Тъй ве. Викайте си вие на душа ви да олекне. Друга файда - Йок.
  • 20 Емоции а теория, как и кой

    1 9 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНАТА":

    Ще кара влака - няма !! Иво Христов, Вацев, Ал. Симов , кой ? Та всички те, са като Педя човек - лакът брада, да приспиват старци и деца. Ала Бала. А каква система за управление на държавата ще осигури добър живот за хората. - НЯМА. Само Ала Бала ! Ала Бала и те така и някой ПЛАЩА им пара за да е НАРОДА АЛА БАЛА .
  • 21 098

    16 6 Отговор
    Тиквата ке падне! Свобода или Тиква!!!

    Коментиран от #23

  • 22 А Системата трябва да дойде от

    7 2 Отговор
    Професорите - Мъдреци от СУ " К. Охридски ". А там мъдреци няма ! Мадурчовци с мазни гуши и бради, получават бадева пари за туй що духа. Но отговор на националният проблем на нацията на днешния ден - туй тях не ги е.е ! ОТИ да копаят, кога може и да не копаят ? ПРАВ ли съм ? СИСТЕМАТА не се ТВОРИ на улицата а в катедрите на СУ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Протест,бунт,въстание - система не сменя

    4 7 Отговор
    Революцията сменя системата ! А за революция се иска - Причини, недоволство, разкол в администрацията, ръководни сили, политически цели и силов апарат. ТЪЙ ЧЕ не фъргайте много ЧУШКИ В БОБА, слагайте поливайте и утре на работа.
  • 26 Духайте духайте и слушайте Лека нощ деца

    3 6 Отговор
    Иво Христов, Вацев, Ал Симов и ще заспите сладко сладко с Ала Бала. Такива сте нужни на днешната СИСТЕМА. Като врабци в стая !
  • 27 Колкото си по-прост

    4 3 Отговор
    Толкоз си по-щастлив и ти е по-лесен живота. Ко иска простият ? Да е свободен и да мой да пътува в чужбина. И те ти го на - свободен и ВЪРИ на м/ната си ! Те туй то - щастие, идеал, мечти ! За друго няма за ко да мечтаиш и дерзаиш. Секс и музиката на 6. Е как да не си хепи? ТУЙ живота ! Тъй ве.
  • 28 Гледам и не мога да повярвам

    3 5 Отговор
    Това ли е българина? Лавандула поголовна. Живи марули. Жал да ти стане ! Плаче ми се, нима няма мисловна дейност в нас?
  • 29 Момчетата от Парламента

    4 4 Отговор
    Знаят че отвън е "маса" и е нищо сериозно ! Ще викат, скандират, помръзнат, прегракнат и ще си идат.

    Коментиран от #30

  • 30 герб

    2 7 Отговор

    До коментар #29 от "Момчетата от Парламента":

    всяко чудо за три дни е нека са двайсе
  • 31 Хасанчо

    6 2 Отговор
    Минимална заплата да е половината на основната на младши прокурор---- 1000 лв. Като не може да се плаща ,се закрива бизнеса или сам да си работи. Нас пита ли ни някой как да се издържа семейство и ,че трябва да се лишим от много работи включително от автомобил който е единственото средство за да отидеш на работа ,защото много е уреден обществения транспорт в страната. Да ходиш на работа за да плащаш данъци, осигуровки,застраховки, винетки, ток и др. ,като се лишаваш от храна ,култура и социални контакти,дърва на минимум,ток с адски икономии и температура в дома все по-ниска клоняща към 18 градуса , защото нямаш пари е безсмислено. Тези политици като отидат в София и забравят ,че народа не е само там. България не е само трите големи града.

    Коментиран от #32

  • 32 жалко

    1 6 Отговор

    До коментар #31 от "Хасанчо":

    нищо и никога няма да се оправи бедните ще стават все по бедни всяка година ще е с малко по мизерна от предната до безкрай

    Коментиран от #43

  • 33 Аз-врачанката

    6 4 Отговор
    До коментар-29. Дано не сте прави с вашето изказване господине! Моето мнение е, че този път,ще има някакъв резултат,от мръзненето на хората по площадите. На народа,вече ни пределя! Онези,там горе с вратовръзките и със скъпите костюмчета,могат да си вдигнат тлъстите депутатски заплати с още по100лв,а ние тънем в мизерията.Народа се усъзнахме и този път,ще има добър финал-вярвам в това!

    Коментиран от #35, #36

  • 34 Ша са опраим

    6 2 Отговор
    Които и да доиде по добре от тия боклуци
  • 35 врачанина

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Аз-врачанката":

    ти май не си разбрала че тези с вратовръзките ще ни изпият кръвчицата и не можем нищо да направим само много бой ни чака
  • 36 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "Аз-врачанката":

    Маце,когато се Осъзнаете ,може и да се оправите,но докато се Усъзнавате ,ще си бъдете същите идиоти.Аман от неграмотни хора,но Усъзнати.
  • 37 за ПРОТЕСТ

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Ти какво работиш, май си милиционер гербаджия, не ви се дава власта а, само лапате и обирате България.
  • 38 Не протестиращ

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Дидо":

    Премиера от 1-ви януари ни прави заплатите над 1000 лева. А,ти се сърди на твоя началник на фирма. И протестирай не по улиците и пешеходните пътеки ,а пред дома му. И пред дома на Корнела , че мъжа и е шеф във Лукоил !!!!!

    Коментиран от #50

  • 39 Непротестиращ

    3 5 Отговор
    Премиера от 1-ви януари ни прави заплатите над 1000 лева на държавните служители. Пенсиите догодина, пак ще бъдат индексирани,нещо което се прави от както сме с с правителството на Б.Б. А,ти се сърди на твоя началник на фирма. И протестирай не по улиците и пешеходните пътеки ,а пред дома му. И пред дома на Корнела , че мъжа и е шеф във Лукоил !!!!! Лъжат Ви , и вярвате за дойде на власт старата Тройна коалиция. А, може и Четворна....
  • 40 Някой си живеещ в Англия

    1 6 Отговор
    Ако сте се навикали,напсували,напротестирали хайде у вас на ракия щото ше метем.Тъй де затваряме кръчмата .
  • 41 Хасково

    7 3 Отговор
    Днес затворихме магистрала Марица,защо никоя медия не отразява???

    Коментиран от #45

  • 42 Хора,народ

    6 1 Отговор
    Гласуват си заплати от 5000 до 11000. Не ги е грижа , не ходят на работа. Обикалят градове и села, вземат командировъчни да събират подписи за нови избори. Да си подсигурят пари ,защото свършиха. Това е положението ! А, Вие мръзнете и чакайте увеличение...

    Коментиран от #44

  • 43 Българин

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "жалко":

    Хасанчо, ще ви видим отново на власт. Да видим с какво ще ни изненадате . Ха бакалъм .
  • 44 1994

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хора,народ":

    А какво?Да стоим на топличко и да търпим още?Нима има накъде повече?
  • 45 Също

    2 5 Отговор

    До коментар #41 от "Хасково":

    За какво да ви отразяват.Като протестирате кажете къде работите и колко получаватеАко сте недоволни от стандарта на живот пеотестирай срещу работодателя си ,ако въобще работиш.Защо пречите аз да работя и да се движа спокойно.Не искам нови експирименти 26 години ми стигат.В момента има работа и пари.Всичко е с нови телефони кара кола и е на дискотека и се оплаква че живее зле.Ще живеем зле сле 2020 като минат изборите.Тези дето реват не помнят Лукановата зима и Виденовата също.Неуки хора говорят за смяна на системата като не знаят как функционира държавата и какви задължения имат, не само права.Не може да искате справедливост като нарушавате закона защото това се връща винаги.Аз това съм го гледал .За мен първи виновен е Филип Димитров от него 3години пропуски в развитието ,Костов още две и пълно ограбване От тях тръгнаха излъганите надежди от другите просто се очакваше това което стана.
  • 46 Бах

    8 1 Отговор
    Дебелият Плъх се е скрил в дупката си.Не Го ли виждате че е неадекватен / като Тодор Живков преди да го свалят / .Царството Му се разпада и това му е пределно ясно.В момента е оставил чакалите с течащи лиги / министрите си / да доиграят театъра.Не ме разбирайте криво че лансирам БСП или който и да е.Всички са гнусни изроди , пръснати в различни партии пърдящи в едно гърне.Всички те окрадоха България .Върхът е обира на века КТБ. Всички са в играта и никой нищо не прави. Хората разбраха нещата , нещо като „ Дядо Йоцо гледа ” . Тоест спасението е в тотална смяна на управлението , пряка демокрация / всичко важно с референдуми / , президентска или полу-президентска държава като Франция и парламент със 180 човека , като в Израел , който 9 - милиона вече.
  • 47 На фотото от статията

    1 2 Отговор
    На заден план, зад манефестиращите се вижда фасадата на сградата, от където следва да се излюпи ИДЕЯТА ЗА НОВАТА СИСТЕМА. Но никой не я забелязва. Там е цвета на мозъчните капацитети и некой там не се спира и запита Декана как е добре ли е ? Как е с храносмилането и малибу
    АЦИЯТА. Как е с баумувмента ? А ДРУГАРЮ платен мислител, какво търгаши на родната НАУКА за парата дето лапа ? Ко фъргаш ? Спотайват се професори са и кодът по Ямбол да разтяга месали и лакърдии. С.епи ли сме че едни си барата Х и за пет пари работа не вършат за продукт от който НАРОДА СЕ НУЖДАЕ - ЗА НОВ НАЧИН НА СОЦИАЛНО УСТРОЙСТВО НА ДЪРЖАВАТА НИ, която се разграбва от делитантии АПАШИ. Що тъй никой не спира и попита професо.ата дето знаят историята от Адам и Ева Омир, Илиада, Френската революция, Сталин, Гьоте, Шилер, Бисмарк, Вашингтон. А как да управляваме живота си човешки НЕМЕЯТ БЕЗХАБЕРНИ ? Що тъй ве ?
  • 48 Зайко Байко многознайко

    2 2 Отговор
    Въсторжен скок от трън на глог! Да си дойдем на думата. Както се казваше в един съветски филм " Губернаторът на Чукотка" : "Експроприяция, експроприяторов" . Така им се пада на ненаситните кретени. Сто пъти казвам и повтарям това, което дядо ми Мъдрият Заек обичаше да казва, че ковчегът няма джобове и никой, нищо няма да вземе със себе си.
  • 49 ГосТ

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Хахаха че то точно криминално проявен, полуграмотен ти определя живота в момента бе умник !
  • 50 Дидо

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Не протестиращ":

    Всички трябва да сме единни и когато пишеш отговор саможивецо подъл прочети какво точно съм написал - 1000 лева МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА - ВЪОБЩЕ НЕ МИ ПУКА КОЙ УПРАВЛЯВА ЩОМ НАРОДА МИЗЕРСТВА И ЦИГАНИ ДЕРИБЕЙСТВАТ , ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ДЕЛОТО И БОРБАТА ЗА НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ - ЩОМ ЦЕНИТЕ НИ СА ЕВРОПЕЙСКИ - ДА ПОКАЖЕМ НА ВСИЧКИ В ЕВРОПА ЧЕ ТОЯ НАРОД НЕ Е ВТОРО КАЧЕСТВО НАРОД , ВСИЧКИ НА УЛИЦАТА ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ
  • 51 ГосТ

    3 0 Отговор
    Айде пак да напиша: реформа в съдебната система за ефективни присъди, прозрачност при усвояването на еврофондовете-свободен достъп до всички проекти които предстоят да бъдат финансирани по кооперативните програми, привличане на големи корпорации които да осигурят работни места и да плащат данъци,прогресивно облагане. За мен това са реалните искания
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 El comandante

    4 4 Отговор
    тикво върви си со кротце со благо,че.......!

    Коментиран от #55

  • 54 Да да

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Франция":

    Да не е паднало с 500%? Какво пиете бе хора? Разрешено ли е, с рецепта или си е ваше производство? Най-интересни са хората с Мерцедеси и ВМЗ-та от новите(2004-2010 год.) дето са социално слаби на протеста!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 сноу

    2 2 Отговор
    Че какъв стандарт искате бе ,всичкото говне кара по две Меевета едновремено и то на пълна газ ,дори до кенефа а МОЛ-а пращи по шевовете от нищо неправещи ама здраво купуващи и накичени като за ревю.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове