1 018 3

Харчим за Коледа от 150 до 500 лв.

Пик на бързите кредити две седмици преди големия празник

Харчим за Коледа от 150 до 500 лв.

Българите не теглят кредити за Коледа, разчитат на събирани спестявания месеци преди празника. В по-бедните райони, Северозападна България и Родопите харчат до 150 лв. на домакинство, а в столицата - до 500 лв. Това каза финансовият консултант Тихомир Тошев пред в. „Монитор“.

От друга страна, 28% от потребителските заеми през лятото се теглят, за да се правят ремонти. В сравнение със същия период миналата година ръстът на тези, които теглят между 5000 и 15 000, е с близо 16,5%. По-голямата част от домакинствата рядко взима кредит със срок на погасяване под 5 години, повечето семейства избират максималния 10-годишен период. За Коледа пък е обичайно две седмици преди празника българите теглят бързи кредити и то защото не им стигат между 200-500 лв. Банкови кредити се теглят със съвсем друга цел – закупуване на автомобил или с цел обзавеждане, коментира още Тошев.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 07:43  27.11.18
  Това говори само за нашата финансова неграмотност,като народ.Кредитите на са лесни пари,запомнете го хора,после нито политиците,нито съседите са ни виновни.
 • sadisty
  Отговор
  2 12:28  27.11.18
  то само толкова ще е храната, до там на докараха тия от герб и нащо овцедушие
 • Bubbles
  Отговор
  3 13:44  27.11.18
  Винаги съм се чудел на тая простотия в България - Още от началото на Декември всичко се юрва да купува всевъзможни простотии, та Парцали, да патъци, та техники за хиляди пари, та какви ли не ненужни джунджурии, па се запазват хотели и заведения ОЩЕ ОТ ЛЯТОТО(не бих се изненадал ако вече почват и от по-рано), пък като съвсем наближат празничните дни в хранителните магазини се пазарува така сякаш идва края на света, питаш ли някой - "Абе за какво ти е всичко това, вие сте 3-ма души у вас, с тъщата и майка ти общо 5?" следва отговор -"Еееемииии коледа е веднъж в годината". Иииии после като минат празниците вече никой няма пари щото всичко(или почти всичко) е похарчено за плюскане, боклуци и почивки, а повечето даже са теглили и кредити за тия щуротии, и всички се оглеждат като обрани евреи. Честно никога не съм го разбирал това. Интересното че до преди да замина, мислех че това е така по цял свят, да ама не, явно това си е поредната ганьовска простотия.

Напиши коментар:


Публикувай