1 278 9

Масови проверки за Никулден

От БАБХ призовават хората да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск

Масови проверки за Никулден

От днес започват извънредни проверки на рибата и рибните продукти в цялата страна. Инспектори от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и Комисията за защита на потребителите (КЗК) ще проверяват водоеми за развъждане на жива риба, обекти за отглеждане на аквакултури и търговия с риба и рибни продукти, складове, както и заведения за обществено хранене.

Инспекторите ще следят дали рибата се продава на места, регламентирани за тази цел, какъв е произходът на предлагания продукт, ще се правят проверки и за нелоялни практики и злоупотреби.

От БАБХ призовават хората да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Не трябва да има разкъсвания. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят. Очите трябва да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТИМ Варна ви такова
  Отговор
  1 00:10  04.12.18
  Айдееее, сега як рушвет на проверяващите покрай края на годината и коледните бонуси! Я па да не ги знаем тея хватки! Сигурен съм, че проверките за здравето и благоденствието на хората е всекидневно, безпристрастно и неподкупно! Също като 24 май, или 15 септември с цветята или Великден с яйцата и козунаците - ахй да не се репчим на Вожда със суджуците! Ъъъъ само от религиозна гледна точка питам, дали свещениците на Никулден ще им проверяват, дали са им чисти ръцете или им е чиста устата с която са напявали в урната с вода... Иначе всичко си е ОК - къфто си беше миналогодишният рушвет, тъй си е и сега! БАБХ, НАП, Пожарната и РПУтата са готови да теглят майната на всички будни граждани, които са възмутени от търговците, които се ползват с мафиотската благословия - ХА НА БА3!
 • гост
  Отговор
  2 00:12  04.12.18
  Местя
 • Рибар
  Отговор
  3 00:29  04.12.18
  Вчера хванах 40 кг. Шаран на Волуяк

 • LCI
  Отговор
  4 00:45  04.12.18
  На т.нар. никулден на прицел са рибките, на коледа - прасенцата, на гергьовден - агънцата. Помогни, моля Те, Боже, на човекът да се опомни!
 • Анонимен
  Отговор
  5 00:55  04.12.18
  Заврете си ги отзад тия шарани смрадливи, заедно с фалшивите проверки.
 • Баш готвача- старата школа
  Отговор
  6 01:07  04.12.18
  Рибен пастет:500 извара, 1 скумрия пушена, 1 глва чесън, 1/2 кутия майонеза, черен пипер, сол, - рибата се обезкостява и се забърква с изварата и майонезата чесъна се мачка и прибавя вътре черен пипери сол на вкус. Може и маслинки отгоре!

  Коментиран от #7

 • Собиески 1 литър
  Отговор
  7 01:43  04.12.18

  До коментар #6 от "Баш готвача- старата школа":

  Махлииий туй колко нещо изпиваааа...
 • Гост
  Отговор
  8 07:06  04.12.18
  Ай бегай от тука. Написали за парлама проверки. Изобщо свързано ли е с държавата не вярвам на никого и нищо. Вчера разпънали едни маси по тротоарите на пазара в Красно село. Хората буквално няма откъде да мина и се създават конфликти между шофьори и граждани. Помолих да ми предоставят разрешително, за да си разположат масите по този начин и те ми показаха такова от общината. Пълен фарс. Всичко що е от държавата е брак и затова децата трябва да се спасяват навън - задължително.
 • джендър
  Отговор
  9 14:12  04.12.18
  Ний от БХК сме подготвили щандове шаранки с прашки и жартиери

Напиши коментар:


Публикувай