1 004 9

Масови проверки за Никулден

От БАБХ призовават хората да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск

Венцислав Михайлов

От днес започват извънредни проверки на рибата и рибните продукти в цялата страна. Инспектори от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) съвместно с Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, както и Комисията за защита на потребителите (КЗК) ще проверяват водоеми за развъждане на жива риба, обекти за отглеждане на аквакултури и търговия с риба и рибни продукти, складове, както и заведения за обществено хранене.

Инспекторите ще следят дали рибата се продава на места, регламентирани за тази цел, какъв е произходът на предлагания продукт, ще се правят проверки и за нелоялни практики и злоупотреби.

От БАБХ призовават хората да купуват риба от регистрирани обекти, за да не се излагат на риск. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз, ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Не трябва да има разкъсвания. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят. Очите трябва да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ТИМ Варна ви такова
  Отговор
  1 00:10  04.12.18
  Айдееее, сега як рушвет на проверяващите покрай края на годината и коледните бонуси! Я па да не ги знаем тея хватки! Сигурен съм, че проверките за здравето и благоденствието на хората е всекидневно, безпристрастно и неподкупно! Също като 24 май, или 15 септември с цветята или Великден с яйцата и козунаците - ахй да не се репчим на Вожда със суджуците! Ъъъъ само от религиозна гледна точка питам, дали свещениците на Никулден ще им проверяват, дали са им чисти ръцете или им е чиста устата с която са напявали в урната с вода... Иначе всичко си е ОК - къфто си беше миналогодишният рушвет, тъй си е и сега! БАБХ, НАП, Пожарната и РПУтата са готови да теглят майната на всички будни граждани, които са възмутени от търговците, които се ползват с мафиотската благословия - ХА НА БА3!
 • гост
  Отговор
  2 00:12  04.12.18
  Местя
 • Рибар
  Отговор
  3 00:29  04.12.18
  Вчера хванах 40 кг. Шаран на Волуяк
 • LCI
  Отговор
  4 00:45  04.12.18
  На т.нар. никулден на прицел са рибките, на коледа - прасенцата, на гергьовден - агънцата. Помогни, моля Те, Боже, на човекът да се опомни!

 • Анонимен
  Отговор
  5 00:55  04.12.18
  Заврете си ги отзад тия шарани смрадливи, заедно с фалшивите проверки.
 • Баш готвача- старата школа
  Отговор
  6 01:07  04.12.18
  Рибен пастет:500 извара, 1 скумрия пушена, 1 глва чесън, 1/2 кутия майонеза, черен пипер, сол, - рибата се обезкостява и се забърква с изварата и майонезата чесъна се мачка и прибавя вътре черен пипери сол на вкус. Може и маслинки отгоре!

  Коментиран от #7

 • Собиески 1 литър
  Отговор
  7 01:43  04.12.18

  До коментар #6 от "Баш готвача- старата школа":

  Махлииий туй колко нещо изпиваааа...
 • Гост
  Отговор
  8 07:06  04.12.18
  Ай бегай от тука. Написали за парлама проверки. Изобщо свързано ли е с държавата не вярвам на никого и нищо. Вчера разпънали едни маси по тротоарите на пазара в Красно село. Хората буквално няма откъде да мина и се създават конфликти между шофьори и граждани. Помолих да ми предоставят разрешително, за да си разположат масите по този начин и те ми показаха такова от общината. Пълен фарс. Всичко що е от държавата е брак и затова децата трябва да се спасяват навън - задължително.
 • джендър
  Отговор
  9 14:12  04.12.18
  Ний от БХК сме подготвили щандове шаранки с прашки и жартиери

Напиши коментар:


Публикувай