1 440 4

Рокади по върховете в БДЖ

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков извърши промени в състава на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. С протоколно решение на министъра като членове на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД са избрани Григори Григоров и Светломир Николов.

Със същото решение като членове на Съвета на директорите са освободени Велик Занчев и Владимир Владимиров.

Назначеният одит е констатирал сериозни организационни пропуски в системата за прогнозиране, планиране и провеждане на обществени поръчки за доставки и услуги, свързани с поддръжката на подвижния железопътен състав.

Одиторите сочат, че Съветът на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД не е извършил анализ на докладвани неизпълнени мерки по ремонтната програма на дружествата, забавянето на обществените поръчки, недоброто ресурсно осигуряване, липсата на професионални кадри, както и няма конкретни взети решения от Съвета на директорите за подобряване на състоянието на подвижния състав и други мерки за обезпечаване на графика на движение на влаковете.

За констатираните проблеми и пропуски министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията бе уведомен след възлагането на одитна проверка, започнала на 24 октомври 2018 г.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 20:45  06.12.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Жепеец
  Отговор
  2 21:01  06.12.18
  От години го съсипвате и крадете
 • Най после
  Отговор
  3 21:09  06.12.18
  Ееее най после се отървахме , бяха най най най отвратителни и нагли паразити. Съсипаха всичко в жепето.
 • Имам предложение!
  Отговор
  4 01:31  07.12.18
  Електората на ГЕРБ и БКП и сие да си подбира кадрите! Ами да си търсят кадрите в Електората!

Напиши коментар:


Публикувай