14 Декември, 2018 19:30 8 885 79

И САЩ с нова оферта към България за Ф-16

  • f-16-
  • ф-16-
  • ф-16-
  • f-16

Премиерът Бойко Борисов намекна за своя избор

И САЩ с нова оферта към България за Ф-16 - 1

В деня, в който политико-военната комисия разглежда отговорите за подобряване на офертите за нов боен самолет на българските ВВС, основните претенденти в надпреварата показаха сериозна активност на всички фронтове.

Заместник-държавният секретар на САЩ Джон Съливан пристигна в София за разговори с президента, външния и военния министри.

„В момента върви технически преглед и зависи от българските власти да оценят офертите и да взимат решение. (…) Радвам се да видя, че американската компания е направила атрактивна оферта за продажба на изтребители, които други наши партньори вече притежават и ще ги направи съвместими. (…) Ние в САЩ правим всичко възможно да подпомагаме нашите партньори в НАТО”, подчерта Съливан по време на съвместно изявление с вицепремиера Екатерина Захариева, цитиран от бТВ.

Американската оферта за нов изтребител е F-16V „Вайпър”. Към момента няма подробности за новата подобрена оферта.

Основен негов конкурент е шведският „Грипен”. Малко след изказването на Съливан стана ясно, че правителството на скандинавската страна също значително е подобрило предложението си. Има и конкретика – офертата вече е за 10 изтребителя, а не за 8.

Премиерът Бойко Борисов обяви пред журналисти в Брюксел, че се надява на по-добри условия в офертата за закупуване на изтребителите F-16.

„Надявам се да дадат по-добри условия, защото от това, което съм разговарял с пилотите – нов F-16 е значително по-добър самолет от всички останали, които се предлагат. И от старите "Юрофайтър", и от "Грипен"-ите, и от другите самолети.

Но има комисии, които разглеждат тези оферти. По никакъв начин не се меся, с дебели букви подчертавам, освен, че искам за нашата изтребителна авиация да има най-добрия самолет. Защото ситуацията в района се усложнява, виждате. И не ние само "еърполисинга", който, дет` се вика, до вчера беше да си охраняваме само небето. Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. Към този момент, мисля, че и съседите са се съсредоточили и имат такива самолети. Но, пак казвам, по никакъв начин нито влияя на комисиите, нито искам да влияя.

Надявам се по геостратегическото партньорство, което имаме с НАТО и със Съединените щати, в един момент, и то в най-скоро време - дал съм много кратки срокове, защото това година, две, три, протакане вече почва да изнервя всички - заделили сме парите и искаме колкото може по-бързо комисиите да си дадат заключенията и да напазаруваме за нашата авиация това, което е необходимо.

Тъй като в момента имаме само транспортни (самолети). В последните 10-15 години, в други правителства, разбира се, са купували само транспортни "Кугъри", транспортни "Спартани", транспортни "Пантери", без въоръжение - много пъти съм се шегувал - колкото да натоварят Генералния щаб и да избягат. Това сме към момента закупили и затова искам да имаме действително бойни машини, които, кат` се качат летците на тях, да знаят, че имат шанса да победят”, заяви Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 huha

    85 6 Отговор
    Бай Х. ако си мисли, че ще изтъргува Магнитски срещу F16-ки... яко му се е разместило индигото.
    Съд, затвор и конфискация!

    Коментиран от #23

  • 2 mom4eto

    68 5 Отговор
    Било негов избор, ехооо ще играе сопата ей :)
  • 3 333

    28 9 Отговор
    Като гледаш най-добрите самолети, да вземем Рафал.

    Коментиран от #66

  • 4 Николов

    23 20 Отговор
    България 100 броя изтребители Ф-35 !!!

    Коментиран от #13

  • 5 Stari brakmi

    17 9 Отговор
    Kato sa kupuvat novi po dobre 4 samoleta no ot posledno pokolenie i sega imat brakmi za letene za kvo sa i oste 8
  • 6 F-16

    35 8 Отговор
    Ot 1970g

    Коментиран от #14

  • 7 антрашпиц

    40 3 Отговор
    Истински военен стратег! Абе направо файтър..
  • 8 Бай Шиле

    53 2 Отговор
    Да бе,да - никак не влияе.Той го реши.Това ще ни идзлезе най скъпото потупване по рамото от президента на САЩ.
  • 9 Мемфис

    19 84 Отговор
    Най-добрият избор е F-16!!!!
    Това е най-сигурният и най-безпроблемен самолет на НАТО.
    Непрекъснато е модернизиран и с най-малко проблеми.

    Коментиран от #19, #77

  • 10 Чудя се

    57 3 Отговор
    Хем не искаш да се месиш в работата на комисията,хем изказваш личните си предпочитания!?! И сега въпросът е може ли комисията да ти счупи хатъра?!?
  • 11 F-16 strahoten za vremeto si

    40 4 Отговор
    Ot 1974 g na minalia vek
  • 12 F-16 strahoten za vremeto si

    24 4 Отговор
    Ot 1974 g na minalia vek

    Коментиран от #73

  • 13 Патето Яки

    28 3 Отговор

    До коментар #4 от "Николов":

    Ние и децата ни ще ги пращаме самолетите за милиарди. Атентатите стават при имащите и ползващи самолети и бомби - Стразбург, Лондон, Стокхолм, Берлин .... защото избиват народи
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Насран русофил

    6 26 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко путин
  • 16 Borislav Popov

    51 20 Отговор
    Супер тъпи управници имаме и това е. Защо не купят 10 Су-57? Това е най-доброто в момента на пазара?!?

    Коментиран от #28, #56

  • 17 Иво

    35 5 Отговор
    Значе Турция може да поръча от САЩ 100 броя изтребители Ф-35, но България "има" пари само за тези кошници дето ни предлагат...
  • 18 ГОСТ

    47 3 Отговор
    Премиерът Бойко Борисов обяви пред журналисти в Брюксел, че се надява на по-добри условия в офертата за закупуване на изтребителите F-16.Надявам се да дадат по-добри условия, защото от това, което съм разговарял с пилотите – нов F-16 е значително по-добър самолет от всички останали, които се предлагат. И от старите "Юрофайтър", и от "Грипен"-ите, и от другите самолети. ТОВА ДА НЕ ТИ Е ШЛАНГ ОТ ПОЖАРНАТА ЧЕ РАЗБИРАШ ОТ НЕГО. ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ СЕ ИЗВЪДИ РАЗБИРАШ ОТ МАГИСТРАЛИ САНИРАНЕ И ТЕМП ПОДОБНИ А СЕГА СИ ПРОЛИЧА ЧЕ РАЗБИРАШ И ОТ ХВЪРЧИЛА.
  • 19 ХХL

    28 2 Отговор

    До коментар #9 от "Мемфис":

    Да бе! - Работното време свърши. Обади се на началниците от ул. козяк, че е ден на майстора. Ще работиш отново в понеделник. Вероятно разбираш толкова от самолети и военна техника, колкото Борисов и Цветанов от макроикономика и показатели. Те в полицейската школа и спортната академия са филиали на УНСС, Свищовската академия и Икономическият във Варна
  • 20 Neustoima oferta

    24 0 Отговор
    Kato da prodades frizer na eskimos
  • 21 Бай Шиле

    42 4 Отговор
    Брежнев и Бай Тошо се целуваха в устата.Живков беше готов да го целуне и отзад.Даваше му ордени за всички стари планини.Еленът Гошо от зоологическата отиде зян.МИГ-овете ги плащахме със стоков кредит.Беше отвратително, но след това идваха съветските танкери с петрол.Бензина беше 18 стотинки. Сега за да остане на власт и за едно потупване по рамото,Борисов ще даде милиард и половина на "братския партньор" САЩ.
  • 22 Batushka

    42 2 Отговор
    Подобрили офертата ама е тайна ...ако не предлагат 11 самолета ...значи чао и толкУз...а то не е само да го купиш те разходите са след това Грипен 4700....ф16 7000 долара за час полет....ние с една ескадрила нищо освен полисинг не можем направи.....
  • 23 Антикорупция

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "huha":

    Точно в сърцето на , това не е Премиер, а Въшлясъл задник...
    За пари, ще си продаде децата ,този мръсник.
  • 24 Хи их хи

    21 2 Отговор

    До коментар #14 от "Преброяване на бесните язовци":

    Публикувано във факти.бг: системи и оръжия последен писък на модата... Хахахаха, това да не ти е Victoria's Secret!
  • 25 Oferta

    14 1 Отговор
    12br f-16 bez dvigateli i oburudvane
  • 26 onq s konq

    21 5 Отговор
    След като Борисов заявява че "няма да се меси по никой начин" на комисията за определяне модела самолет,значи ВЕЧЕ Е ВЗЕТО РЕШЕНИЕ ЗО Ф-16 ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ Й.А аз лично се ОБЗАЛАГАМ със всички рускогознаещи,че точно АМЕРИКАНСКА СТОКА ЩЕ КУПИМ-запомнете ми думите от днешна дата!
  • 27 Иванов

    28 1 Отговор
    Да не забравяме, че Боеко е на власт с германски пари и американско ноу хау за подмяна на изборните резултати. Ние си лаеме, а Боеко вече е превел парите на янките.
  • 28 ГОСТ

    22 4 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Защото чичко САМ ще им скръцне със зъби. Като сте в НАТО ще купувате нашите музейни експонати дори да са по скъпи и демоде. От който по богатите се държави се отърват като ги продават на такива като нас. Но нали някой трябва да им пълни бездънната им яма в която са се вкарали сами. Защо не оставят държавите сами да определят от къде и какво ще купуват а им налагат разни изисквания и санкции за да ги принуждават да им купуват скъпите играчки. След като не могат да създадат нещо ново с малко пари ние не сме им длъжни да им плащаме сметките.
  • 29 чичо Митко

    24 1 Отговор
    И кого ще плашим с тези самолети... То армия нема ...а детска градина. Луда работа - На гол г....з, чифте пищови ....те това е !!!!!
  • 30 ЦРУ

    12 22 Отговор
    БРАВО Б.Б.! Българи - юнаци !!! …..Фантомите са ДОКАЗАНИ БОЙЦИ.....разпердушиниха МИГ-овете на арабите....при израелска -арабската война...затова Решетников и русофилите - българомразци искат по-слабият Грипен ! А Су -57 е в 7 бройки....ботиков...но без ЕЛЕКТРОНИКАТА . отказана им от Индия ….жалка кочина !

    Коментиран от #33, #78

  • 31 Хасан

    24 5 Отговор
    Не знам за вас, ама за беден човек 10 кози са мнооого повече от 8 кози. Още повече, че 10 - те кози са и с 10 ярета( резервни двигатели), а това вече си е стадо!

    Коментиран от #63

  • 32 foxbat

    35 2 Отговор
    Добре бе , шведите излязоха хората и казаха "за тези пари предлагаме 10 изтребителя , 2 хангара на наше летище за ремонт , обучени пилоти и 4 получени изтребителя до 24 месеца " . Не разбрах каква е офертата на американците ?!????

    Коментиран от #44

  • 33 Иванов

    13 1 Отговор

    До коментар #30 от "ЦРУ":

    Ей, ние с москалите няма да воюваме,така, че не ни трябват чак толкова много усъвършенствани машини от 1970 година. Трябва ни нещо евтино и сигурно при полет, на което като му светне чек енжина да не се налага смяна на целия самолет. Нали така Асанчо?

    Коментиран от #39

  • 34 Анонимен

    14 0 Отговор
    Самолетът трябва да е с два двигателя. Всичко друго оставам на вас.
  • 35 Чукундур

    12 0 Отговор
    Ей шматароци нема грипен нема f-16 одите до Китай Боко да им се надупи и ше има оферта купуваш 1 получаваш 3 пък ние ще им пращаме сирене и извара ша ги храним
  • 36 Механка

    21 7 Отговор
    Тия таряляснаци Ф16 никой не ги иска само някоя клошарска държава би си купила от тях
  • 37 Джигит

    22 3 Отговор
    Соросите няма да ни натрапват тази СКРАБ ОТ ПРЕФИ 40Г.Или нови или ремонтираме старите руски! Щайги не ни трябват
  • 38 Убиец на червени боклуци

    9 22 Отговор
    Всички кирливи пацифисти да се хващат с червените тролове и да заминават в кочината азиатска. Естествено, че ние и децата ни ще плащат за оръжие. Отдавна трябваше да подменим руските боклуци. Вече не можем и да ги продадем на африканска държава. Ф-16 и това е. Всички червени родоотстъпници и бъдещи предатели, като онзи предател пред лицето на врага - Владимир Заимов , да им се отрежат по 10 см от сухожилията на краката, парчетата на кучетата / сталински патент от бандитския му период /и да се интернират за лечение в родината им със столица Москва.

    Коментиран от #48, #51

  • 39 ЦРУ

    8 26 Отговор

    До коментар #33 от "Иванов":

    ЕЙ.....единствените ни ВРАГОВЕ СА АЗИАТСКИТЕ МОНГОЛОЙДНИ москали ! А външната граница на НАТО . граничеща с азиатски АГРЕСОР се пази със АМЕРИКАНСКИ самолети - най- добрите !

    Коментиран от #50

  • 40 О.Р.

    5 0 Отговор
    Скоростно набиване на канчетата.
  • 41 Иванов

    30 0 Отговор
    САЩ не плаща за бази у нас, пробутват ни изтребители, но не дават визи за българите.
  • 42 Боеко

    30 0 Отговор
    Абе, вие ли ще ме учите къде да си харча парите? Питате каква е новата оферта на американците, офертата им е още един мандат!

    Коментиран от #47

  • 43 Лъжците

    30 2 Отговор
    Президента лобирал за Грипен,а тоя нерез какво прави.Ако говореше за за пожарни коли нищо ,че неразбира и от тях да се съгласиме а той говори за самолети все едно Винету да говори за компютри.Наглост.
  • 44 каубой сенатор

    16 0 Отговор

    До коментар #32 от "foxbat":

    Офертата ни е ясна-купувате Ф16!

    Коментиран от #45

  • 45 foxbat

    25 0 Отговор

    До коментар #44 от "каубой сенатор":

    А , нали :) няма хънта мънта ... яко демокрация , няма натиск , няма тука набиване на канчета :) тия са по-зле и от комунистите от едно време . Започват много да приличат на старите тоталитаристи
  • 46 кобрети

    13 1 Отговор
    КОГО ДА ПОБЕДЯТ БЕ ГАШУН....РУСНАЦИТЕ ЛИ .....ТИ ЧУВАШ ЛИ СЕ ГВИ ИДИОТИЗМИ РЪСИШ...
  • 47 Иванов

    21 1 Отговор

    До коментар #42 от "Боеко":

    Премиере, ти много добре знаеш, че Путин няма да ти позволи да разполагаш с по- добри самолети от руските. Ще ги вдига тези ф16 докато им изчерпи двигателите и ще останат в хангарите за експонати, защото може да го направи, а и досега го правеше редовно. Вземи грипените, така и вълкът сит и агнето цяло.
  • 48 Гост

    18 0 Отговор

    До коментар #38 от "Убиец на червени боклуци":

    Такива като тебе който дават някакви присъди най много ме отвращават по същата ваша логика другите могат да кажат троловете като теб да заминават за козяк.А що се отнася кое е по таралясник от двете само ми обясни защо много държави се отърват от Ф 16 като Израел Португалия и други а ги купуват само източни държави като нас.
  • 49 Борислав

    22 0 Отговор
    В момента тримата шишковци спасяват кожите. В противен случай американците ще задействат закона МАгнитски. Просто бизнес, Боко и сие, ще купят каквото и колкото им кажат.. А милиардите ще връщаме ние, както винаги!
  • 50 до ЦРУ

    28 4 Отговор

    До коментар #39 от "ЦРУ":

    Идиот, ся чети внимателно ! Колко пъти руснаци са ни бомбардирали ??? Докато американци и англичани са го правили и българи са убивали да не говорим, че заради тях държавата ни е разпокъсана и дадена на други и са ни оставили една плюнка, айде не една две с тебе дето им се кланяш и им лижеш ан*ла ! Разбра ли ме идиот родоотстъпен !

    Коментиран от #53, #58

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ЦРУ

    11 18 Отговор

    До коментар #50 от "до ЦРУ":

    ЕДИНСТВЕНИТЕ. които са ни бомбондирали . БЕЗ ДА ИМ СМЕ ОБЯВЯВАЛИ ВОИНА са руските азиатски монголойдни ОРДИ !! ВАРНА....Шумен ПОМНЯТ ! СЛАВА на ген. КОЛЕВ ...в Добруджа сме направили РУСКИТЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ на ПАЧА !!! …..и са подписали Брест - Литовският договор за КАПИТУЛАЦИЯ пред БГ....Германия...Австроунгария Турция ! ...ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО бе....ИДИОТ ЧЕРВЕН ! …..СКОРО ...много скоро ще се разправим със вас . русофили - българомразци ….вс. сте в списъците ...ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ !

    Коментиран от #55

  • 54 Без аналог!!!

    11 1 Отговор
    Лично на мен Грипен ми е по на сърце , но ако трябва да сме обективни оферта за Блок 70 в рамките на 1.5 милиона е много добра . След време ще разберем какво точно са орязали американците , най-вероятно въоръжение, което ще трябва да закупим допълнително , но самолетът наистина е по-доброто решение за съвместни мисии в рамките на НАТО . Ева ли някой смята че страна с 8-16 самолета ще налага някога въздушно превъзходство . От друга страна възможноста за 10 Грипен C/D с опция за още 6 от варианта E/F , който определено превъзходство Блок 70 , след време , също е много добра

    Коментиран от #57

  • 55 Бай Шиле

    12 4 Отговор

    До коментар #53 от "ЦРУ":

    Браво на "ЦРУ"! Освен авио експерт,то и гоУлем разбирач на историята.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Доктор Ох Боли

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "Без аналог!!!":

    .... аз бях 90 % сигурен, че ше земеме Грипен .. и10 % ... за нещо такова Ф-16 блок 70... Словакия купува 14 самолета Ф-16 блок 70/72... и ... може би и ние.... абе.... ше смениме миговете....

    Коментиран от #59

  • 58 РОСФАКТ

    6 12 Отговор

    До коментар #50 от "до ЦРУ":

    Два пъти през първата световна и веднъж през втората, са ни бомбандирали руснаци. Чети, не особено умни русофиле!!!

    Коментиран от #62

  • 59 без аналог

    12 0 Отговор

    До коментар #57 от "Доктор Ох Боли":

    всъщност вероятноста за дърти щаги Ф-16 изглеждаше огромна в един момент и лично аз бях много разочарован , когато прекратиха процедурата за закупуване на Грипен . Дано се окаже че е било за добро . С бюджетните излишъци от 2-3 милиарда лв. в периода 2006-2008 г. отдавна можеше да имаме нормална авиация , за съжаление парите бяха използвани за строене на чешми и ALL INCLUSIVE за отбрани пенсионери в отбрани хотели през септември и октомври

    Коментиран от #60

  • 60 Доктор Ох Боли

    5 5 Отговор

    До коментар #59 от "без аналог":

    ....в Полша от източна Европа има Ф-16 Блок 52.... са и Словакия зима Ф-16 Блок 70/72.... явно и ние..... след нас са румънците.... в Чехия и Унгария има Гпирен.... Аз лично не виждам по-добра оферта от тази.... и така...
  • 61 карлик

    9 1 Отговор

    До коментар #56 от "Преброяване на бесните язовци":

    както винаги Borislav Popov кърти !!! Що не вземем и няколко МиГ 41? А най-добре 10 -тина "Сармат" и да се свършва , то нито танкове нито кораби , нито самолети , нито армия ще ни трябват .
  • 62 Доктор Ох Боли

    9 4 Отговор

    До коментар #58 от "РОСФАКТ":

    ....теее....американци и англичани ... бомбардират София..... ако трее отбилиежими... ха хаха.... тя историята трее се знае.... ха ха ха
  • 63 Авер

    6 16 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Десет кози ама ялови,како Грипните,само за разходка,те и така се рекламират.Ф16 си е един от най-добрите бойни самолети правени някога,както и СУ 27,това са доказали се самолети в реални бойни условия и ефките идват със най-добрите модерните системи.
    Те затова русофилите пикаят газ.
    След ф16 взимаме и Пейтриът и руската сган забравя за нас.

    Коментиран от #64, #69

  • 64 Доктор Ох Боли

    7 4 Отговор

    До коментар #63 от "Авер":

    .... хах ахаххаа..ааааа.....е тека те искам..... ха хаха.... навремето Тодор Живков искал Су-27 за България ...и.... Добри Джуров му казал.... "Тодоре..... тоа самолет не мое обърне у България...".... ха хахах...... и сме зели МИГ-29.... ха хахах.......
  • 65 Ю Кортес

    7 4 Отговор
    Авиацията ни трябва задължително да е съвместима с тези на Румъния и гърция
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 търтейчо

    11 2 Отговор
    F16 е морално остарял изтребител дори и в последната си версия. Последния Ф16 с нищо не е по-добър от последните модификации на миг29 (има много писано на тема изтребители в специализирани издания). Въпроса е ако ще се взима ф16 и ще се дават такива пари защо не си държим старите мигове и не ги модернизираме за по-малко пари. Грипена е предпочитания самолет от българските пилоти, защото знаят, че едва ли ще влезнат в бой, че да им трябва предимство в техниката. Предпочитат за дадения бюджет да имат технически изправна и безкомпромисно подържана техника. Въпроса по дяволи защо са ни 8-10 самолета, при положение, че можем да имаме 4 от 4, че дори от 5-то поколение и да останат тренировачни самолети за да има повече учебни полети. Ако стане война, авиацията ни и с 4 Ф22 и с 4 СУ35 и с 8 Ф16 и с 10 Грипена ще бъде свалена за минути на земята. ВВС ги убиха бавно и мъчително и за да си дойдат на нивото от едно време бюджета е непосилен за нашата държава. Факт. За съжаление.
  • 68 Гост и то просъ

    4 1 Отговор
    Боже прибери си версиите!
  • 69 ГосТ

    5 1 Отговор

    До коментар #63 от "Авер":

    Хуу де ама за к'во са ни тея боклуци ? Тея ако загробят армията с прахосмукачките с които няма да се лети и искъпият им сервиз от фащ,са направо за убиване. пейтриът щел да зима 😂
  • 70 генерал

    1 0 Отговор
    Що не си вземете по едно ферари всички и да си го карате по дупките които правите и подъжате със данаците на така оръфаната от вас (политягите)нация, ами се занимавате със военна авиация последно покоение?!Срещу кого ще исползвате тези самолети?По скоро ни трябват отбранителни ракени системи,онищожяването на целта е не-ибежНО!
  • 71 ДОКО

    1 0 Отговор
    И АЗ ИМАМ ОФЕРТА..ДА СЕ ПРЕДАДЕМ ПРЕДВАРИТЕЛНО И ТАКА НИКОЙ НЕМА ДА НИ НАПАДА..ТО В РБ СЕ СТРАХУВАТ САМО ДЕПУТАТИТЕ И ГЕРБАДЖИЙТЕ ДА НЕ ИМ ГЕПЯТ ДАЛАВЕРАТА НИЕ ДЕТО СМЕ НАВЕДЕНИ НЕ НИ ТРЕБВАТ САМОЛЕТИ ТРЕБВА НИ САМО ВАЗЕЛИН..МУУ
  • 72 BG citizen

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:

    с дебели букви подчертавам.....
    Ехааа, глей сега народе.... ти да видиш правилен български език, банкянска граматика и др. такива! От БГ фолклор - не ма глрдай бат Иване, че съм гола и боса ами глрдай бат Иване каква п....ка нося! Не се меся - не как ще се меся?! Само да кажа за правилният избор - да не вземете да се объркате и да вземете по-добрат оферта, че нали знаете като се ядосам колко съм лош?! Хайде весело посрещане на празниците и умната , че шефовете от ФАЩ да не ми стъжнят коледата!!
  • 73 иуръовеиур

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "F-16 strahoten za vremeto si":

    Българският народ е прост и затова трябва да бъде наказан, чета 90% коментари на бавноразвиваща измет миришеща на СССР
  • 74 ормв

    0 0 Отговор
    имах си аз нали цв. цв. и боко ги е страх от джонката баерли,че им знае и долните гащи.
  • 75 незнайко

    0 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ПАРИ И ПАК ПАРИ ! Никакви приятели не сме на НИКОГО !
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мемфис":

    Така е Data Link e бъдещето на всичките 4то поколение изтребители. Засега се влъга само в американските. Няма вариант до момента за Грипен за съжаление. Иначе хубаво да е по-евтинко ам кел файда.Ще става само за еър полисинг и нищо повече. След 5 години ще е обсолейт, защоти всички ще имат дейта линк или 5то поколение. С Ф-16 с малко помощ отвън с два Ф-35 при съвместна работа при недай се боже евентуален конфликт и са ни останали все още самолети имем възможност за реално постигане на доминиращ отговор от дистанция. Колкото и тъпо и под натиск да е това изказване е така. Въпроса е все едно дали да вземем обикновен опел или форд или да си купим наточена версия за 20% върху цената. Аз съм за второто.
  • 78 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "ЦРУ":

    Виж не трябва да бъдем на нивот на русоблизците..
    Пише се бутиков а не ботиков....
    за другото си донякъде прав като изключим че 57-та си има електроника, но други са слабите и места и това е на първо място, че още не знаят доколко е стелт...засега самофронтално,но и там е далеч по-висок RCSот на Ф-35 и Ф-22...според експертни оценки, все още ниеко не знае, а и съдейки по това което приказват руснаците, че стелта не им най -първата цел с този самолет. Те влагат малко по-разбично понятие в 4то поколение, където стелта не е първато и най-важно качество. Поне такива ги разправя главния конструктор.
  • 79 G0400LO

    2 0 Отговор
    ЦЪРВУЛИ НЯМА,ГАЙДА ИСКА.........Нар.поговорка..........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове