15 Декември, 2018 20:06 8 147 53

Валери Симеонов със силни думи за Борисов

  • валери симеонов-
  • протести-
  • бойко борисов

Той похвали международната политика на премиера

Валери Симеонов със силни думи за Борисов - 1
Снимка: БТА

Нека не забравяме, че БСП повдигна въпроса в Европейския съюз - искаха европейска експертиза и прочее /бел.ред. - за качеството на пътищата/. Както знаем, те никога не закъсняват с доносите си срещу България. Аз напълно разбирам работещите и управляващите строителните фирми, защото съм човек от бизнеса и когато се хвърлят такива петна, българските закони не позволяват фирмите да съдят някой, който е изнесъл клеветническа информация по адрес на фирмата (не по адрес на конкретно лице). От тази гледна точка аз подкрепям този протест срещу тази кампания, която беше подета от БСП. Вярно е, че от една страна това може да прави БСП да изглежда значима, но от друга страна, да не забравяме, че по волята на народа това е втората по големина партия в България. И поведението на тази партия не може да бъде определено като патриотично. Напротив, в името на собствения си рейтинг тази партия не се спира пред нищо. Тя би оклеветила не само строителните фирми, тя би оклеветила и България. Така стана и със строителството на оградата. Същото е и по отношение на твърденията за некачествено изграждане на пътища. Не че няма некачествено изградени пътища (ние самите, които пътуваме до Бургас всяка седмица, ги знаем къде са), но да се лепне такова петно върху целия строителен бранш, е най-малкото некоректно. И аз разбирам, че хората протестират. Имат право. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред Флагман.

Между другото, протестът не беше като тези хаотични протести на софийските „талибани“ от най-различни цветове и полове, които запушват Орлов или Лъвов мост. И вечерта като се съберат на пет водки, решават кой булевард да запушат и да побъркат София. Забележете, че протестът на строителите беше без затваряне на пътни участъци. Те демонстрираха сериозна мощ от гледна точка на техника, но не блокраха „Цариградско шосе“, нито нещо друго. Което показва, че степента на отговорност на тези протестиращи е много над на нивото на протестиращите жени с деца инвалиди или пък на протестиращите псевдозелени еуглени. Вижда се просто, че има интелектуална разлика в пъти.

Трябва да си призная, че Борисов се развива. Безспорна е неговата значима еволюция от гледна точка на външно-политическите му действия. Той направи така, че за България да се говори. Да бъде значим фактор в Европейския съюз не само заради председателството, но и като инициатор на организацията за влизането в ЕС на държавите от Западните Балкани. Но също и с отношенията с другите съседни държави, което няма как да отречем, че са лично негови заслуги. По отношение на взимането на решения също мога да кажа добри думи. Бързо взима решения. Но не одобрявам прекалената му чувствителност към медиите. Защото тази чувствителност, тази нагласа да се угоди на всеки репортаж и да се реши всеки проблем, дори и измислен като например с оня палячо от „Помияри на ефира”, или как бяха… Той там направи недопустим гаф. Нареди да се арестуват хората, които нямат вина и го направи от Брюксел, ако се не лъжа. Но това показва една прекалена чувствителност към медиите, уязвимост, която аз не мисля, че е държавническо качество. Също така и недостигът на достатъчна мотивация и решимост за извършване на по-сериозни промени. Така че когато съм давал преценката, съм бил народен представител и от тази гледна точка съм преценил, че партия ГЕРБ има достатъчно кадърни хора, които биха могли да организират изпълнителната власт и без Борисов. Сега виждам, че това не е точно така, защото когато кажеш, че не трябва да е Борисов, трябва да кажеш – добре, а кой да бъде. И човек може да дава оценка, но когато трябва да направиш сравнение, на база на сравнителен анализ да издигнеш друг от ГЕРБ, вече е малко по-трудно да се каже дали има подходящ заместник.

Няма авторитарен начин на управление. Това не е така, това е впечатление, което не е вярно. Няма авторитарен начин на управление. В определени моменти обаче предприема прибързани действия под влияние на медиите. Това е проблемът на Борисов. Но в никакъв случай не мога да го определя като авторитарен ръководител. Като сравнявам неговия начин на организиране примерно на дейността на министерствата и т.н., по-скоро е либерален. По-скоро, ако може да се говори за авторитарен стил, аз съм в по-голяма степен привърженик и представител на по-авторитарен начин на водене на дейност, на политика, на организация, на администрация и т.н.

Много често той е прекалено мек. Особено по отношение на всякакви протести, псевдопротести, искания, псевдоискания и т.н. на всякакви маргинални групи. Готов е да ги приеме и да им угоди, което на мен не ми харесва.

Аз от моята позиция на вицепремиер трябва да ви кажа, че много рядко съм контактувал с Борисов. Да не кажа, че почти не сме разговаряли, освен на Политически съвет и на Министерски съвет. За година и половина в частен разговор с Борисов съм бил може би 2-3 пъти. Така че аз не мога да дам аргументирано становище, че е зависим или че не е зависим.

Главна прокуратура се захвана със знакови фигури, което е добре, но се занимаваше и с много глупости, което е зле. Имаше случаи, в които главна прокуратура по модела на Борисов тръгваше едва ли не преднамерено по отношение на проверки, които бяха инициирани от медии. Или примерно много често, което е факт за всяка държава – обществото изпада в много временни заблуди и малко по популистка линия прокуратурата тръгваше да му угажда, което не е редно. Прокуратурата трябва да е независима власт, която да взима своите решения само по отношение нарушението на закона, а не под обществено въздействие. Това е недопустимо.

Аз съм се подписал за четиригодишен мандат и това, естествено, е под условие – че програмата се изпълнява и че коалиционният договор се спазва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Санкция

    88 16 Отговор
    ГАДЕН ПОДМАЗВАЧ!!!!!

    Коментиран от #11, #47

  • 2 Пешо

    89 20 Отговор
    Подлога на мафията е Валерката ...
  • 3 Баце

    79 11 Отговор
    Защо ли го четох?
  • 4 Марлон Брандо

    72 18 Отговор
    Целува ръка като истински лакей

    Коментиран от #53

  • 5 Тръмп

    53 9 Отговор
    Страхотен тандем заформиха тия мъжаги,евала!!!:):):)
  • 6 Вуна

    67 17 Отговор
    И тиквате и симеоноФ са ЦЪРВУЛИ !!!
  • 7 325

    57 12 Отговор
    Бутански подмазвач.
  • 8 Анатема

    57 19 Отговор
    герб ,анатема! бб, анатема, цц ,анатема! WCимеонов, анатема! Има Господ и за вас мърши.
  • 9 философа

    61 18 Отговор
    Не знам кой е по-голям боклук-този или Тиквата. Знам само, че ще са на власт точно толкова, колкото ще ги изтърпим
  • 10 Народен съд

    60 16 Отговор
    Този меркантилен и безнравствен б....к е толкова патриот, колкото Тиквата е интелектуалец. Подкрепял бизнеса. Ми ще го подкрепяш, нали си слуга на мафиотския бизнес. Друг печеливш бизнес у нас няма. За пет сребърника си готов да продеш майка си и баща си, патриот се пишеш. Какъв патриот си ти бе, б....к. Мафиоти и престъпници като теб и останалите мутри, които управляват, не ги интересува род, родина и народ, а само колко повече могат да откраднат и присвоят.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 талибан

    41 11 Отговор
    Нема такъв вулканизиран галош като Валери Симеонов.Ша го любя като жена!!!!!
  • 13 Този нагъл боклук

    47 12 Отговор
    отново обижда - и майките с болни деца, и природозащитниците, и протестиращите срещу бедността и мафиотската държава. Този боклук обижда целия българския народ. Съществуването на това корумпирано мафиотско правителство, както и всички боклуци в този мутренски парламент са обида за българския народ. Смърт на всички мафиотски партии, свобода на народа.
  • 14 Пацо пойзана

    40 9 Отговор
    Как няма да го похвали,нали и двамата ядат от една ясла

    Коментиран от #17

  • 15 Ввд

    29 8 Отговор
    Долу псевдо патриотите от атака ВМРО и НФСБ.
    Това са едни мошеници.

    Коментиран от #27

  • 16 Алоо

    29 6 Отговор
    Бай Ганьо ...по 2!
  • 17 Р.Овч.

    12 20 Отговор

    До коментар #14 от "Пацо пойзана":

    Други ясли опоскаха България - БСП, ДПС, царската...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 анонимен

    21 4 Отговор
    Той какво си мисли че ще даде на един милион работа като държавни служители и ще им вика ще ме слушате бе. Ей пубер
  • 20 анонимен

    17 2 Отговор
    ми пропяха бе Бойко майките дето ги тъпчат твоите ти какво си мислиш, че ще иммълчат. Боже....
  • 21 анонимен

    6 1 Отговор
    папата те галил с Румен си пипате всека вечер и докарахте дефицит на отлежалото уиски
  • 22 анонимен

    1 0 Отговор
    пък на всичко отгоре трите пеят като в хор айде вземи ти спори с тях
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 анонимен

    0 1 Отговор
    ти какво като ми изневеряваш аз не ревнувам и не мрънкама тя?
  • 25 анонимен

    1 0 Отговор
    пак те държи на сухо да и ходиш по гайдата аз съм си жаден влажно ми е
  • 26 Хайдук

    11 0 Отговор
    Валери , това чувстваш това казваш и то е твоята истина , но моята е друга . Ако беше ти или друг на местото на Бойко нещата щтяха да са по-истински а не дослук с мангала ИЗДУХАН и неговите копои в България !
  • 27 Ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ввд":

    А ти да не би да си от реформаторите, л.йно миризливо!
  • 28 анонимен

    0 2 Отговор
    изсуши ме бе жена този черен дроб как да го поддържам жив има нужда от качествена нафта
  • 29 анонимен

    1 1 Отговор
    не ги ли чуваш не сме се пипали от няколко седмиции почнаха да ревнуват и завиждат не може така и той така мисли
  • 30 анонимен

    5 1 Отговор
    то е по БДС проверено и гарантирано това да не ти е като едно време да ядеш каквото има и никой нищо да не проверява
  • 31 анонимен

    1 0 Отговор
    в днешно време винаги имаш право на избор и мнение
  • 32 анонимен

    1 1 Отговор
    то ако все я слушаш постоянно ще си мнителен аз съм уравновесен и спокоен не съм като нея
  • 33 анонимен

    1 0 Отговор
    пак за това си е помислила и ти говори за банове как може така бе жена тя на това ли те е възпитала
  • 34 анонимен

    2 0 Отговор
    на Татяна децата са възпитани и образовани да не са като вашите дето ги контролирате
  • 35 анонимен

    1 0 Отговор
    прекалихте набъркахте се в лични семейни взаимоотношения и тя не е длъжна да го толерира и търпи ходете си при Бойко да ви контролира
  • 36 1222

    5 1 Отговор
    Тоя Валерката сигурно го е похвалил устно той ги умее много добре тия неща
  • 37 анонимен

    8 1 Отговор
    часовникът тиктака за такива неща не се прощава
  • 38 анонимен

    9 0 Отговор
    време е да потъркат нара
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 той

    0 7 Отговор
    Валери Симеонов президент.

    Коментиран от #43

  • 41 Disela

    4 0 Отговор
    И за тези гласувахте.Боже господи след и си събери вересиите.
  • 42 1234

    4 0 Отговор
    Валеркоооо, чеп за зеле не става от теб и твоите"патриоти". Я се върни в дупката, от която си изпълзял, и повече не се показеай...
  • 43 1234

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "той":

    Откачалка
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Асенчо

    2 0 Отговор
    НЕПРЕГЛЕДАН от такива сме на тоя хал ЛАПАЧИ а НЕ ПАТРИОТИ
  • 46 Горо

    2 0 Отговор
    Егати си лакеяЗа власт би целунал Бойко по задника.И този лакей управлява България.Жалко.
  • 47 КРИБ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Санкция":

    Да не забравяме ,че и той е от крадците на европари .С тая фалшива ограда доста пари открадна да не говорим за договорите с воените
  • 48 бял

    2 0 Отговор
    Духач
  • 49 Borisov e putka

    1 0 Отговор
    Da im eba maikata
  • 50 S.G.

    1 0 Отговор
    МА-А-А-З-З-Н-О-О !!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 аката

    2 0 Отговор
    и той е в мафията валерка скапан
  • 53 май

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Марлон Брандо":

    Май му целува нещо по надолу
    Тва го може най добре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове