Last news in Fakti

17 Януари, 2019 09:36 2 047 15

Осъдиха учителка, изтезавала деца в Шумен

  • учителка-
  • побой-
  • деца-
  • шумен

Тя съзнателно наранявала пет деца от начален курс на обучение

Учителка беше осъдена за изтезания на деца, предаде БНР. Преподавателката от Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен Розалина Христова е била осъдена на пробация, след като направила самопризнания.

Тя съзнателно наранявала пет деца от начален курс на обучение. За това свое деяние жената ще бъде обществено порицана на таблото за съобщения в Община Шумен.

Решението на Районния съд в Шумен не подлежи на обжалване.

Директорът на центъра Мария Пенчева обясни, че за случаите на изтезания е разбрала от самите родители, след което били изгледани и записите от видеокамерите.

На тях ясно се виждало, че учителката системно ритала, удряла с пръчка по тялото и скубела косите на деца.

Малтретираните ученици са със специфични образователни потребности. Те не могат да говорят добре, за да разкажат на какво са били подлагани. Мария Пенчева заяви, че учителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Подобно поведение при нас не е практика и то не се толерира, категорична бе тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ezio

    9 7 Отговор
    тази заслужава да я ритат и скубят докато диша!
  • 2 бай Тодор

    15 1 Отговор
    Едно време що бой съм ял от учителя си и като се прибера в къщи наново от баща ми че не съм слушал в клас. Пък тогава не му се викаше на това деяние "малтретиране", казваше му се "вкарване в правия път".

    Коментиран от #3

  • 3 мдаа

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "бай Тодор":

    Те за това сегашните ученици в болшинството са ла@нарчета.
  • 4 ключаря

    10 1 Отговор
    Само боят учи - всичко останало прави децата джендъри - трудно е да се признае,но е истина!
    Има и още един начин - комунизъм в чист вид, както го е предвидил Маркс, но никой до сега не е живял в такова масово общество.Нашият СОЦИАЛИЗЪМ не можа дори да се доближи до такова общество.
  • 5 Ужас

    5 5 Отговор
    Щели да я порицаят на таблото за съобщения!? Засрамете се! Тази трябва да лежи в затвора, мама й мръсна! Тормозила е дечица, които са с някаква форма на увреждане, не могат да говорят добре и нито могат да се защитят, нито да се оплачат! Деца се възпитават с любов и внимание! Боят смачква психиката, подтиска и озлобява детето!

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Патрона

    3 1 Отговор
    Национал социализъм
  • 7 gost

    3 2 Отговор
    Малко им е на копеленцата.Само Макаренковия начин ще подейства!
  • 8 Bubbles

    5 0 Отговор
    Пръчаката добре, ама ритане и то на деца с увреждания, по-прекалила е.
    И все пак заглавието кърти - ИЗТЕЗАВАЛА!!!
  • 9 Bubbles

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ужас":

    Айде айде боя смазвал, друг път!
    Нас в детстака едно време като не слушахме идваше лелката и ни почваше наред с джапанката по задниците, оплачем ли се вкъщи и там ни нашамарваха и си знаехме че трябва да уважаваме, пък вземхме че станахме хора.
    А сега какво?
    Само галене, глезене...
    После олеле яха чичковци още на 12, па на 13 бременна, или ако е момче на 12-13 вече е пиянде и/или дрога, и двата пола не уважават никой, тиквите им празни и т.н...
    Да съгласен съм това са деца с увреждания и не трябва да се постъпва така с тях, но останалите само тояга ще ги оправи.
  • 10 ужас и невежество

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ужас":

    Затворът също "смачква психиката, потиска и озлобява". Едно наказание има положителен ефект само ако: 1)съответства на провинението и 2)съгрешилият осъзнава вината си. Според тебе тази защо е толкова жестока? Смяташ ли, че го прави защото смята, че е правилно или пък очаква някаква полза от това?

    Коментиран от #13

  • 11 ужас и невежество

    2 1 Отговор
    Работата с такива деца не е за всеки. Изисква се специфична теоретическа и практическа подготовка, която да настрои психиката на учителката за такава среда. Но дори и тогава ако в личния ѝ живот има проблеми (кой днес няма) може да превърти и да си го изкара на децата. Мисля, че и общественото порицание е прекалено. Достатъчно е само да бъде уволнена. И мисля, че шефката ѝ също носи някаква отговорност, че не е наясно със качествата и състоянията на подчинените си.
  • 12 безименен

    2 1 Отговор
    Колко лесно било да се очерни човек!Ами тая жена лежа два пъти в стационар заради "згрижената"директорка.Въпросните"невинни"дечица са агресивни и арогантни,които я ритаха по краката до посиняване,обикалят по казаните и псуват.А г-жа директорката доста се потруди докато накара родителите да "подадат сигнал до нея"Но директорката е свикнала да лъже,лъже и сега.Тя уволни дисциплинарно трима учители.Много съдисти в това училище бе?Тя е постоянен клиент на съда.Ами кога работиш бе госпожо?Опитайте да влезете в този център!Само с чип.По лесно сигурно се влиза в Бастилията!Там и сега бият деца но камерите си свършиха работата и сега си почиват.Колко си жалка директорке!ззАми тя рибата се вмирисва от главата!А ти миришеш много!Има ли родители-мазохисти да запишат децата си в този център?!
  • 13 Ужас

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "ужас и невежество":

    Ще ти отговоря - Смятам, че е толкова жестока тази учителка и възпитава с бой, защото някога и нея са я шамарили и са я възпитавали с бой. Затова повечето хора днес са агресивни, защото като са били малки са ги възпитавали с бой и сега така възпитават и децата си. Това е причината големи хора да решават споровете с юмруци и децата да се пребиват в училищата. Защото това са видели и смятат, че това е начинът. Когато бяха малки моите деца сядах с тях и говорех кое е правилно, кое не е и защо не е правилно. Как да постъпват в различни ситуации. Постоянно им повтарях, че ги обичам, че се гордея с тях, когато получеха слаба оценка им помагах да я поправят и никога не са били наказвани или бити за лоша оценка, нито за счупено или да някоя детска беля. Казвах им, че всичко се оправя, ако дойдат и го споделят, но ако някога излъжат някого - лошо им се пише - животът много ще ги накаже за лъжата! Изслушвах мнението им и им давах съвети. Гласувах им доверие за всичко. Когато имаше за решаване семеен въпрос, било то ремонт, къде да отидем, какво да направим, какво да купим и т.н. винаги изслушвах и тяхното мнение. Сега са големи и станаха много свестни хора, почтени и честни! И до ден днешен сме като приятели и се търсим, говорим си, споделяме. И хората ги уважават и в работата си напредват. Това го постигнах с говорене и с любов, а не с бой!!!

    Коментиран от #15

  • 14 неизвестен

    0 0 Отговор
    Всичко това е много хубаво!За жалост сигурно е било много отдавна!Децата приличат повече на времето в което живеят!
  • 15 ужас и невежество

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ужас":

    Браво! Много хубаво! А колко работни дни имаш с деца, които имат "специфични образователни потребности"? Помисли малко, не можем да напълним планетата със затвори, те и сега са прекалено много и причината за това е неправилното устройство на обществото. Възмездието е тъпа и погрешна цел, рефлектира върху този, който го търси. За съжаление залитаме все към него и все повече губим възможностите си да направим анализ на проблемите и да ги решаваме с мисъл, а не с тъпи емоции.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове