Last news in Fakti

31 Януари, 2019 09:19 6 863 32

Цветан Василев: Прокуратурата си направи харакири с офшорката на Йончева

  • елена йончева-
  • цветан василев-
  • ктб-
  • офшорка

Услужливо вкараха делото за КТБ в спецсъда, където съдиите са с кожурки и винтовки

Трудно е да се стигне до правната мисъл на Югозападната магнаурска школа на прокурор Гешев по отношение на офшорката, която е дала пари на Елена Йончева да си купи техника. Това заяви банкерът Цветан Василев в предаването „Честно казано с Люба Кулезич”.

Прокуратурата си направи харакири с офшорката на Йончева, тъй като тя е финансирала медия шопа на Красимир Гергов. Към 2015 г. „Пиеро” продължава да дължи средства на офшорката „Далий Трейдинг”, тя пък на други компании. Гергов подписва споразумение с КТБ за кредит от 32,5 млн долара.

Обезпечението срещу тях са акциите му в bTV, които той залага. Става дума за 6% от акциите, държани от негова офшорка TOP TON. Семейната фирма на Делян Пеевски и Ирена Кръстева закупува 4 000 кв. от сградата на bTV за 5 млн. лв. на Околовръстен път. Това е цена, която и по соца няма такава. Интересен е въпросът как телевизията намери Пеевски да му продаде на тази цена сградата. След това тя е продадена на Едоардо Миролио за 65 млн. лв. Продадена е като компенсация за придобиване на „Техномаркет” от масата на несъстоятелността на КТБ.

Пеевски и Бисер Лазов присвоиха част от активите на КТБ. Така стана с "Петрол", „Рубин”-Плевен, а „Гипс Кошава” стана хранителка на всичките защитени свидетели.

Услужливо вкараха делото за КТБ в спецсъда, където съдиите са с кожурки и винтовки. Нормален съд не би допуснал подобен пасквил за обвинител акт, категоричен е Цветан Василев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Alpha_Lone_Wolf

    31 62 Отговор
    И все пак си признава, че давал пари на Йончева! Нас това ни интересува един по един да изгърмите всички!
  • 2 А тоя защо не дава :

    14 58 Отговор
    Интервюта от затвора а се прави на остроумен!! Даже и бесилото му е малко!!!

    Коментиран от #9

  • 3 КТБ

    51 5 Отговор
    Без пари не е лесно, но и с много пари не е. Един друг ще се изядете, гадове алчни! Безплатен обяд няма за никого!
  • 4 Така е!

    9 46 Отговор
    Ако беше станало това с КТБ то в Гърция, тоя щяха да са го линчували публично, ама ние тука сме свикнали да ни е... Т!!
  • 5 Реалист

    46 4 Отговор
    Всички неграмотни ченгета придобиха в югозападната правна мисъл,много пъти съм писал че образованието е девалвирало в българия и ще продължават да девалвира, статията не я коментирам защото не съм наясно с материята,но съгласна съм само за югозападната правна мисъл в кавички разбира се,,,,

    Коментиран от #20, #23

  • 6 Неро

    9 34 Отговор
    И Цветанов и тези смешници от правителството само разиграват цирк. Пълната истина за КТБ и евентуални наказания за виновниците ще видим само, ако "Да, България" дойдат на власт. Единствено те се борят устойчиво и последователно за съдебна реформа. Другите само говорят, а някои даже не смеят да говорят.

    Коментиран от #15, #19

  • 7 Японеца

    19 7 Отговор
    Итересно в случея е, кой го пази този? Иначе досега да са го пренесли на по-доброто место.

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Бай Хой

    10 9 Отговор
    Тия до кога ще ни занимават със собствените си проблеми , цитира ми някакви офшорки сякш аз съм длъжен да ги знам и да знам какво прави прокуратурата. Като си се продал за пари на младини (в т.ч. слагам и Станишевица, и прокурорите , и пеевски, и всеки който се сетите от тези среди) ще стискаш дупарата щот могат да ти го набият по всяко време. А после да се жалваш и да занимаваш хората със своята персона и видиш ли той бил радетел за БГ бизнеса ....няма нужда.

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Чичо Гошо

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Никой не го пази, той си е агент на редица служби, просто това което той говори е известно на всички тях. Неговата роля сега е да служи за компромати срещу всеки , за да разбунва обществените духове. А реално той си свърши работата - няколко десетки милиарди потънаха и никой не знае къде. Едва ли са се изпарили :)
  • 11 гост

    5 22 Отговор
    Василев ,ела си и говори пред българския съд,иначе няма кой да ти повярва!

    Коментиран от #13, #18

  • 12 Све

    29 5 Отговор

    До коментар #7 от "Японеца":

    Сърбия не е мутренска държава. Не е случайно , че всички ни надминаха в развитието. Вече можем да мечтаем да стигнем Албания. Ние си спим , а мутрите ограбват бъдещето на следващите 3 поколения. Протестират хора, а те емигрираха от България
  • 13 Истина зла

    20 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Ако си дойде едва ли ще доживее старини ! БГ е несигурна територия !
  • 14 Све

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    Жалките персони сме ти и всички овце пред евтаназия , умнико. Всичко плащат от активите на България. Прост народ… .
  • 15 847

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Неро":

    Записах си го.
  • 16 Пешо

    2 13 Отговор
    Ми ела и го кажи в съда.Що ли неси за вярване сега.
  • 17 jorj

    4 19 Отговор
    Рашанска наглост!!!! Открадна 6 милиарда и дава съвети!!!!! Изрод рано или късно ще кацнеш в България!!!!!
  • 18 ти имаш ли доверие на т.нар съд

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    и прокуратура?Аз-не!!!И ако съм в неговото положение ще постъпя като него!
  • 19 Дай българия

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Неро":

    с рада Дълбоката ли?
  • 20 Alpha_Lone_Wolf

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Написал си България с малка буква и се правиш на умен. ДС спи, трябва първо вас русофилите по форумите да изчистят.

    Коментиран от #25, #26

  • 21 Не ни заблуждавай боклук

    4 4 Отговор
    Тоя циганин що се обажда сега, ако беше проговорил в разцвета , когато се къпеше в власт и пари щеше да е национален герой, сега е просто лишей опитващ се да спаси кожата! Ама вече е късно всички знаят истината, те с пеевски и искров мекерето си бяха като дупе и гащи:-)
  • 22 Мангалия романещи

    3 0 Отговор
    Само циганите крадат.
  • 23 Реалист

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Реалист":

    Едва ли има по-неграмотно написан пост от твоя! Забравил си пенджурите или граматиката. Или не си ги знаел никога. Тоя отворко защо не дойде в България да дава акъл на вложителите дето изгоряха. От кочината в "сръпско" лесно се обяснява. Те крадените парички ще свършат. Както фалирахте Първа Частна Банка, така фалирахте и КТБ. Червени мафиоти...

    Коментиран от #27

  • 24 Полина

    1 5 Отговор
    Този обаче е много нагъл, хем се крие от прокуратурата, хем й дава съвети....
  • 25 реалист

    5 1 Отговор

    До коментар #20 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Не съм толкова умен да се именувам самотен вълк...някой да е самотен не говори хубаво за него-обикновено комплексираните хора и хората с проблеми са самотници-не знам ти от кои си...за разлика от теб съм си умен по рождение,но не го афиширам...България е с малка буква,защото диктувах докато чакам на светофар и нямах време да редактирам...явно ти спиш дълбок сън,защото си пропуснал ,че ДС няма от дълго време...ако изчистят русофилите ще останете един файтон хора и взаимно ще се унищожите...
  • 26 реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Пропуснах да отбележа,че моя коментар е свързан с неграмотните ченгета платили си да получат юридическо образование от правната мисъл на Югозападната магнаурска школа...явно си тъпо ченге,щом си се засегнал от моя коментар,а може и да си тъпо парче...няма да се спирам на тъпото ти изречение,само ще отбележа,че обикновено ДС не чисти русофили ,а объркани индивиди като теб...
  • 27 реалист

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    Много реалисти много чудо,явно трябва да си търся ново име,за да не ме бъркат с такива сбъркани реалисти като теб...както писах на умника Alpha_Lone_Wolf №20 диктувах докато чакам на светофар и нямах време да редактирам и гледам какво е излязло,аз съм бързащ и зает човек,така че рядко обръщам внимание кой какво написал или казал...имам доста добро образование,което не е получено от правната мисъл на югозападната магнаурска школа,не знам твоето какво е... явно си тъпо ченге,щом си се засегнал от моя коментар,а може и да си тъпо парче възползвало се правната мисъл на югозападната магнаурска школа...в коментара ти няма реализъм, а само объркани твърдения и емоции,за това не пиши под името реалист,може би ти подхожда нещо от рода на психо...
  • 28 Иван

    3 4 Отговор
    Този пък мустакат измамник Цецо Василев откъде се появи?!? И защо все още не е в затвора!?
  • 29 Борис

    2 3 Отговор
    Цветан Василев каквото и да разправя, остава факта, че отмъкна над 2 милиарда и ние му плащаме сметката сега чрез данъците си.
  • 30 Гагарин

    2 2 Отговор
    Цецо Василев, Йончева и Гергов са за една килия - да чупят ключа и да не видят слънцето отново.
  • 31 банкерчето цецко

    1 2 Отговор
    аз съм невинен виновен е Американския империализъм

    Коментиран от #32

  • 32 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "банкерчето цецко":

    разбира се...всички играят по неговите правила...По-лошото е че той определя ,,виновните,,...по правилото ЗАКОН/ЗАКОНЧЕ........за кон-ЗАКОНЧЕ....за конче- ЗАКОН.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове