Last news in Fakti

6 Април, 2012 12:57 1 386 1

Заловиха наркодилъри след екшън с Golf

  • екшън-
  • наркодилъри

Служители на ОДМВР – Велико Търново неутрализираха престъпна група, занимавала се с търговия и разпространение на наркотици, съобщиха от МВР. Двама от задържаните са вече съдени и криминално проявени, при опит за бягство ударили полицейски служител, предизвикали и пътно-транспортно произшествие.

В спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества участвали служители на областната дирекция и на районните полицейски управления в Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Стражица. Акцията е реализирана на 4 април на територията на Бяла черква.

В.К./23 г./- криминално проявен и осъждан за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси, Т.Т. /24 г./- също криминално проявен и осъждан за кражба,  и И.К. /22 г./ - тримата от Павликени, били засечени непосредствено след наркосделка. Те пътували в лек автомобил Volkswagen Golf.

При вида на униформените – двама от които стояли зад колата им, В.К. включил задна скорост, ударил единия от полицаите, след което натиснал педала на газта и потеглил, но не можал да овладее Golf-а и самокатастрофирал. Оказана е медицинска помощ на служителя на реда, който за щастие е с леки охлузвания. Последвал оглед на място, при който е иззето найлоново пликче с 12 грама бяло прахообразно вещество, реагирало на метамфетамин при направения наркотест.

В хода на извършените претърсвания в жилищата и колите на тримата, както и в търговски помещения в Павликени и Бяла черква, са открити още 20 грама от същия наркотик и 10 грама марихуана.

Разследващите влезли в следите и на Й.Т. /32 г./ от Бяла черква, известен на МВР и осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. Той бил в тясна връзка с В.К., установили криминалистите. Двамата били главните играчи в разпространението на дрога в този регион – отговаряли за доставката и съхранението на наркотиците. По случая в ОДМВР - Велико Търново е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в прокуратурата В.К. и Й.Т. са привлечени като обвиняеми, постановено е 72-часовото им задържане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Всичко е ясно, обаче катастрофа е събитие, изискващо участие на минимум двама участници. Какво означава това безъмно "самокатастрофирал", със своята кола сам в нея ли е катастрофирал.