Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 18:48 1 825 13

АПИ не била виновна за мелето на АМ „Струма“

  • струма

При гъста мъгла и намалена видимост шофьорите трябва да карат с по-ниска скорост

АПИ не била виновна за мелето на АМ „Струма“ - 1

Агенция "Пътна инфрастуктура" призовава представителите на неправителствени организации да се въздържат от отправянето на обвинения без конкретни доказателства по повод тежката верижна катастрофа край Сандански.

От агенцията правят уточнение, че за пореден се прави опит да им бъде прехвърлена вината за тежък пътен инцидент и то на новоизградена отсечка, сигнализирана с пътни знаци и маркировка по всички правила на нормативната уредба.

Предприети са стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград.

От агенцията подчертават, че участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала "Струма" има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система.

Тя включва станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, информационни табла, измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.

При гъста мъгла и намалена видимост шофьорите трябва да карат с по-ниска скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват по-голяма дистанция и да не предприемат резки маневри, изпреварвания или внезапно спиране. Изключително внимателното шофиране при много слаба видимост е един от сигурните начини шофьорите да избегнат верижни катастрофи, каквито стават при мъгла и слаба видимост. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод опитите за пореден път да се хвърли вина за тежък пътен инцидент върху пътната инфраструктура и то на новоизградена отсечка, сигнализирана с пътни знаци и маркировка по всички правила на нормативната уредба. В тази връзка призоваваме представителите на неправителствени организации да се въздържат от отправянето на обвинения без конкретни доказателства преди да е завършила работата на разследващите компетентни органи.

Участъкът между Кресна и Сандански от автомагистрала „Струма“ има изградена техническа инфраструктура за интелигентна транспортна система. Тя ще продължи да се надгражда, тъй като е част от цялостния проект за интелигентна транспортна система за лотове - 3.1, 3.2 и 3.3 от АМ „Струма“. Системата ще има общ център за управление на трафика и той ще започне работа със завършването на лот 3.1 между Благоевград и Крупник, тъй като изграждането на центъра за управление е включено в лот 3.1 на АМ „Струма“. Тъй като изграждането на лот 3.3 от Кресна до Сандански завърши предсрочно, а лот 3.1 е в процес на изграждане АПИ предприе стъпки за изграждането на временен контролен център за управление на трафика, който ще е в сградата на Областното пътно управление в Благоевград. Интелигентната транспортна система включва станции за броене и управление на трафика, видео наблюдение, информационни табла, измерване на теглото на превозните средства и метеорологично наблюдение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво 68

    3 7 Отговор
    Дали в този участък има парници? Дали от тези парници сутрин не се отварят едни капаци за да се испусне топлия въздух? При среща топъл-студен въздух и мъглата е готова.... Нови парници има и ще се правят нови при Диканите до АМ Струма.... Това защо не се провери.
  • 2 БЪЛГАРСКИ ПРОСТАК

    7 6 Отговор
    ВИНАГИ С ГАЗ ДО ДУПКА ВИДИ ЛИ ПРАВ ПЪТ. ПЪК МЪГЛА ДЪЖД СНЯГ НЕ ГО ПЛАШАТ ЩОТ ДРУГИТИ ШОФЕРИ ГЛУПЦЕ ША ГО ПАЗЯТ...
  • 3 тони

    12 6 Отговор
    Ама разбира се цялата държава е виновна. БСП/ГЕРБ/ДПС/ОДС и т.н. са виновни, че малоумниците карат с висока скорост в гъста мъгла.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 563

    9 2 Отговор
    АПИ , за нищо не са виновни. Те само са виновни какви пари да прибират. Всъщност АПИ защо ги има ?
  • 6 месара

    7 3 Отговор
    какво са виновни от АПИ че малоумните шофьори не знаят как да си карат колите?! ако бяха карали със съобразена скорост и с правилната дистанция, дали щеше да се случи това меле?
  • 7 НПО

    1 0 Отговор
    НПО "Лаком гъз" призовава за оставки в АПИ.Или за някой лев за да си траят.
  • 8 Ванко

    2 0 Отговор
    Кога ли са носили вина за нещо, явно и срещу тях трябва някой да заведе дело за да си припомнят за какво вземат заплати...
  • 9 Миризлив пор

    5 0 Отговор
    Веднага се прибегна до "онзи член" от закона "несъобразена скорост". Пичове, това че има идиоти с огромно самочувствие си е едно на ръка, сигурността на пътя със знаци "40" не се пази, с такива знаци се пълнят милиционерски джобове. Дано тези които сега си измиват ръцете като Пилат Понтийски... да го понесат до 1 година същото и тогава да се замислят. Лека му пръст на загиналия, дано останалите пострадали да се оправят и да нямат големи здравословни проблеми за в бъдеще.
  • 10 Бачо Киро

    5 0 Отговор
    У нас никой никога не е виновен - условието е да е циганин, политик или държавна институция.
  • 11 АПИ за майтапи

    5 1 Отговор
    Тия от АПИ са невинни колко 13 годишно родило цигане.
    Мили родни кратунковци, в коя посока стана мелето и в кой час?
    Колко от пострадалите са карали за работа?
    Защо не си признаете , че ако хората от околията ако бяха карали в този час по стария Е 79 , това можеше и да не стане
    Натикахте хората да ползват магистралата. НО ДА СТИГНАТ ОТ АМ ДО ГРАДА ПЬТЯТ Е КАТО РАЗОРАНА НИВА. НО РАЗБИРА СЕ ТОВА НЕ Е ПЬТ НА АПИ( А НА ОБЩИНАТА.
    Наистина сте за резил
  • 12 уууууууууууууу

    4 0 Отговор
    Българите-най-големи мрънкачи в света,пак търсят под вола теле,пак търсят някой друг да им е виновен. Няма надежда за тая територия.
  • 13 Гост

    1 0 Отговор
    На идиотите им е виновен винаги някой друг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове