Last news in Fakti

21 Февруари, 2019 20:13 4 100 27

Борисов сподели за тъжна история с Меркел

  • бойко борисов-
  • меркел

Премиерът обясни още, че юли месец влизаме в чакалнята на еврозоната

Борисов сподели за тъжна история с Меркел - 1
Снимка: БГНЕС

Не е случайно, че най-тъмносините в Европа дойдоха в България и ни благодарят за това, което сме направили. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на честването на 25-годишния юбилей на Фондация „Конрад Аденауер“ в България.

„Благодаря на фондацията за оценката за българското европредседателство – то не е на Борисов, на ГЕРБ, на правителството. То е на България. Цял свят призна, че може би е най-доброто европредседателство в последните години. И не само в чисто техническо отношение, а защото сложихме на масата една от най-трудните теми – Западните Балкани“, коментира Борисов, цитиран от Фокус.

Премиерът посочи, че фондацията винаги се е грижила добронамерено за ГЕРБ.

„Историята е тъжна, защото НДСВ се опитаха да блокират ГЕРБ като партия. Спомням, си че шефът на Европол ме заведе в Берлин и за първи път срещнах Ангела Меркел. Тя ме гледа и казва: „Учудвам се. На себе си се учудвам, защото ти си един кмет на един град в Европа, а аз съм канцлер на най-голямата държава в Европа. Ти дори не си шеф на партията си, но за България трябва полицай и затова ще те подкрепям“. Но аз казах, че „Конрад Аденауер“ не искат да ме срещнат и тя вика, че сега ще ме приемат. И се срещнах с Герхард – дал съм му отчет по всяка една тема. И стана така, че днес най-тъмносините в Европа да дойдат и да благодарят на България за това, което е направила“, коментира той.

„В наше лице фондацията има партия, която спазва всички ценности, под които сме се подписали. Но по-голяма е опасността от военен конфликт и това те трябва да го отчитат и им го казах“, заяви министър-председателят.

Той добави, че юли месец влизаме в чакалнята на еврозоната.

"В края на тази година ще имаме 17.5 процента външен дълг. Ще финишираме с над 120 млрд. лева БВП", съобщи още Борисов.

"Очакват се огромни инвестиции. Безработицата и контрабандата ще паднат под 5 процента", заяви още Борисов и посочи, че през юли страната ще влезе в чакалнята на еврозоната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Инкогнито

    50 9 Отговор
    И народа и гости забравиха за това предцедателство обаче латерната няма друга мелоди и затова си върти все същата!!

    Коментиран от #15

  • 2 Batushka

    45 4 Отговор
    Вай Алллаххххх как са станали нещата ...Меркел е виновна...полицай и трябвало....ма оу....тоя е пожарникар и бухалкажия....

    Коментиран от #5

  • 3 Генералът

    32 1 Отговор
    И аз ти благодаря бате Боцко. И на семейството си, ще кажа че днес, ще се храним и ще си плащаме сметките с благодаря
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 43 Отговор

    До коментар #2 от "Batushka":

    Бойко Борисов, е работил РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е хитър шоп за ужас на безродните комунистически лакеи на масква? Знаещ ли, че ТРИМА комунистически министър председатели на България са били полковници от Лубянка? Не е трудно да се досетиш, че руската агентура е проникнала до всички нива на обществото.

    Коментиран от #6, #24

  • 6 Капиталист

    7 36 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Родните русофили се тресат от злоба по повод напредъка на правителството.А на тези които ще започнат след малко да ме хулят ще кажа- ако искате да получавате високи заплати, работете усилено и ще ви е лесно в живота.

    Коментиран от #10

  • 7 ггггггггг

    27 6 Отговор
    Този човек през живота си толкова много лъжи наговори, че е готов да влезе в Гинес. Всеки нормално мислещ човек би си погнусил от него. До сега знаехме, че БСП са пречката в живота му, сега набута и НДСВ между шамарите - и те му били пречели.
    Докога бе, Борисов?!
  • 8 999

    25 3 Отговор
    НПО-то Конрад Аденауер заедно с НПО-то Ханс Зайдел финансират ГЕРБ от самото и начало! - Това е партия финансирана от чужда държава и за това някои наши проекти сега са германски. Недопустимо е чужда държава да финансира собствена партия в България. На ли разбирате какво ще стане ако Ердоган налее толкова пари в ДПС или в Лютви Местан или пък Руснаците налеят толкова пари в някоя партия колкото немците наляха в Герб за 10 години. Как мислите? - Редно ли е и този, който ние Министър председател лакей ли е на чужда държава? - Аз определено мисля че е! - За това партията му трябва да бъде разтурена а той заедно с Цветанов да бъдат вкарани в затвора

    Коментиран от #13

  • 9 ванката

    15 0 Отговор
    винаги унищожаването да дадена нация е тъжна история...
  • 10 бял

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Капиталист":

    Нас ни остави,ти вземи мерки да не мъчиш с огромната си тъпотията семейството си.
  • 11 буратино

    18 1 Отговор
    Хахаха,очакват се огромни инвестиции,откъде бе ,т'юфлек,като последната година избягаха едни от големите инвеститори заради рекетьорските ти свинщини
  • 12 ванката

    14 1 Отговор
    голямо пазене на тоя бойко бе всеки път когатонапиша нещо за неговите шефове от сик и немога да публикувам после?!?!?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Чавдар войвода

    9 10 Отговор
    През 1996/1997г, при световен икономически растеж, червените боклуци докараха България до поредната катастрофа.

    Коментиран от #16

  • 15 Паисий

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Инкогнито":

    Грешка - не е "предцедателство", а "председателство"!!!
  • 16 Едни съмнения

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Чавдар войвода":

    Айде сега убеди ни, че Бочко и компания НЕ CA "Б" отбора на БКП, демек НЕ СА червени боклуци!!! Да започнем от убеждаването, че Бочко НИКОГА НЕ Е БИЛ член на БКП! И за бая още народец трябва да ни убедиш...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 бай хой

    7 0 Отговор
    няма ли масивния инфаркт вече да похарчи тез нагли свине
  • 19 hater

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Червената шайка-терористи,":

    за сички като тебе олово в наглата тиква незабавно
  • 20 Друг Един

    7 0 Отговор
    Пичове, всичките сте в грешка! Бат Бойко си е партиец-комунист от 80-те години! Ама като му е станало ясно , че в БКП-то не всеки може да прави каквото и колкото иска - си направи партия ГЕРБ (Граждани за Едноличния Рахат на Бойко) за него си ! И там прави едни работи дето само той си ги знае! Хайде сега "ръкопляскайте"!
    А, и следващата "демокрация" ще си я направя за мене!
  • 21 Тодоров

    4 0 Отговор
    С това "най-тъмносините в Европа" какво има предвид ? Крайно десните или тъмносините от Судан, Нигерия, Арабския свят, или баш циганите.
  • 22 химлер

    5 2 Отговор
    народа те иска мъртъв - това дали ти говори нещо
  • 23 Ентропа

    2 0 Отговор
    Милите, ако се вземат ще се роди нова красавица , като Мооогерини.
  • 24 анализатор

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Имаше и един друг хитър шоп от Правец, на когото ББ искаше да прилича и вече в някои отношения го настига, но тъй като вече краят на управлението му се вижда, няма да успее да го достигне във всичко. На първо място в грижата за интереса на България - при ТЖ той-беше най-важен, докато за ББ най-важен е неговият личен интерес.
  • 25 бббббб

    0 1 Отговор
    Хахаха и нямало вмешателство в изборите ни до сега,за да спечели ГРОБ
  • 26 Бай

    0 1 Отговор
    Не виждам нищо добро от европа нито заплати нито пенсии нито здравеопазване нищо
  • 27 възмутен

    1 2 Отговор
    НЕЩАСТЕН НАГЛЕЦ! ХВАЛЕЛИ ГО. Я виж, че държавата се тресе от беднотия, погнусен е народа от ВАшите нагли кражби, а той ще ме говори колко го хвалили. НАГЪЛ ТИКВУН!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове