Last news in Fakti

24 Февруари, 2019 09:10 4 433 37

Проговориха пострадалите полицаи в екшъна с таксито

  • полицаи-
  • такси

Свикнали сме да ни обиждат, казват те

Ден след екшъна с непълнолетен шофьор в София пострадалите полицаи разказаха подробности за инцидента пред bTV.

И тримата са с леки травми след опит да спрат за проверка издирвано такси. Заради зачестилите посегателства Законът за МВР предлага нови наказания за агресия срещу униформени.

Веднага след инцидента арестуваните са доведени в столичното Първо районно управление. Те опитали да избягат, защото в колата им имало оръжие и наркотици. Прокуратурата обаче разпореди тримата да се приберат у дома. Двамата криминално проявени пътници остават със статут на свидетели на инцидента, а непълнолетният и неправоспособен шофьор остава под надзора на Детска педагогическа стая.

Патрулът от Първо районно управление засякъл издирваното такси в района на Софийския университет. Обичайната проверка обаче се превърнала в истински екшън.

"Автомобилът не спря. Премина през неговата обувка. Впоследствие удари мен в коляното и лакътя", разказа Даниел Дашев.

"Същият намали и в следващия момент ускори отново и премина през ходилото ми. Прегази десния ми крак с предна лява гума", допълни Георги Георгиев.

"Рязко се отвори дясната врата на автомобила и ми нанесе удар в лявото коляно и дясната ръка. Там съм пострадал, но се чувствам добре", разказа Красимир Бабечки.

Истинската опасност осъзнали в мига, в който видели пистолета в таксито.

"Водачът оказа яростна съпротива. След това при опита ни да осъществим контакт с него той започна да рита единия от колегите в областта на рамото и ръцете", продължи разказа Даниел Дашев.

Казват, че отдавна са приели агресията срещу униформата като част от професията.

"Свикнали сме да ни обиждат. Изградили сме някакъв имунитет. Изтърпяваме ги нещата, претръпваме. Не им отдаваме значение", каза Георги Георгиев.

"Може би трябва да се помисли нещо - вероятно за повече права. И да ни защитава повече законът в такива ситуации, защото този случай можеше да завърши по много лош начин", допълва Красимир Бабечки.

Заради инциденти като този в новия Закон за МВР за първи път са разписани предложения за солидни глоби - 2000 лева за посегателство срещу униформен и от 200 до 2000 лева за неизпълнение на полицейско разпореждане.

Полицаите признават, че агресията срещу тях е ежедневие. На 16 декември в столичния квартал "Младост" криминално проявен мъж помете полицай при опит да бъде спрян за проверка. Той едва оцеля след серия операции.

Ден по-късно трима полицаи пострадаха при опит да арестуват пътник в автобус. Мъжът извади нож и рани униформените.

През октомври петима полицаи бяха нападнати с камъни и няколко патрулки бяха изпочупени в Мъглиж. Причината - бунт в ромската махала заради арести след състезание с каруци. Това са само част от инцидентите с униформени през 2018 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Клюкар

    82 9 Отговор
    Сигурно сме единствената държава в света,в която посягаш на полицаи и те глобяват..
  • 2 И АЗ ДА ПИТАМ?

    46 29 Отговор
    Кога ще въведат задължителни тестове за наркотици на всеки 6 месеца за служитеки на Вътрешното Минисъерство? И кога ще им сложат камерите на унифирмите защото ми омръзна да слушам само техните версии на света вода не напита?

    Коментиран от #7

  • 3 Гудьо

    55 6 Отговор
    На нас ни трябва милицията от времето на Тодор Живков......
  • 4 😃АНАЛлизатор😂

    63 14 Отговор
    При бай Тошо милицията първо биеше, после питаше. След това ги пращаха на почивка в Белене. Там имаше избор-или ставаш ЧОВЕК, или отиваше за храна на прасетата. При бай Тошо НПО-та нямаше, хелзински комитети и соросоидите бяха непознати категории.

    Коментиран от #34

  • 5 азаз

    38 17 Отговор
    Обижда ли ги,мразели ги,нямали доверие в полицията?!ами погледнете в каква поза дават интервю и в какъв вид!това полицай за доверие ли са?!?!?!

    Коментиран от #14, #20, #30

  • 6 леле

    30 13 Отговор
    17 годишен пикльо не могат да заключат„ако имат съвест нека си признаят че са гола вода вместо да мрънкат пред всяка медия
  • 7 Напуснал МВР

    38 7 Отговор

    До коментар #2 от "И АЗ ДА ПИТАМ?":

    Подкрепям напълно за теста за наркотици. Пълно е с наркомани в сини униформи. Аз лично съм работил с такъв, който за капак го хванаха с наркотици, уволниха дисциплинарно и нашия сЪД го върна на работа... Само дебил би стоял да работи в такава среда. Но Клюкара е прав. Само в септичната яма бълХария глобяват за посегателство над полицай. В САЩ им пускат оловни топчета в челото, в Русия ги бият по 3 дни в ареста и ако оживеят, ги пускат да си изкарат инвалидна пенсия. Само да ти отговоря на питането: няма незаслужено набит от Полицията. Над 50% от българите когато и да ги набиеш, закъснял си!

    Коментиран от #13

  • 8 гост шофер

    27 6 Отговор
    Неуважението полицайте са си го извоювали като се продават за 20лева.Полицията в България не помага на хората-само и пречи.

    Коментиран от #15

  • 9 чичо Гошо

    12 7 Отговор
    Имам предложение към униформите да им раздават и балетни полички.
  • 10 Бог да пази БЪЛГАРИЯ

    35 6 Отговор
    Едно време като беше разрешен боя и всичко си беше наред. Всички слушкаха и изпълняваха и на никой през ума не му минаваше да прави неща, които днешните разхайтени дегенерати си позволяват. А циганите (ромите) дори не смееха да се появят на центъра, на който и да е град. Така беше и считам, че беше хиляди пъти по-добре от днес. Какво имаме днес, цигани навсякъде, усилили циганската си музика от Мерцедеси S класа закупени с незнайно какви пари при положение, че никога не са работили през живота си. ТЕЛК решения за същите тези (роми) с инвалидност 100 % слепци иначе карат автомобилите си, мутри, деградирали индивиди на всеки ъгъл, наркомани под път, проститутки и какви ли не още. Това не е демокрация това е свободия, но човек го разбира едва, когато бъде лично засегнат от някакво престъпление я жилището му обрано, я колата му открадната, я изял боя някъде по пътищата от самозабравили се анаболни-стероидни напомпани кретени, а в същото време полицията умишлено отслабена от към права и лишена от защита. Няма друга такава държава, в която цигани да си позволяват да нападат военни и полицаи, да им нанасят телесни повреди и да им се разминава с някаква си мижава глоба. Това е пълен разпад на държавата. Истината е, че ромското малцинство е оставено да прави каквото си поиска от управляващите, защото са използвани на всички избори и докато това е така за никого няма да има сигурност. Ще продължават ромските престъпления срещу старците по селата, срещу военни, полиц
  • 11 Бог да пази БЪЛГАРИЯ

    28 1 Отговор
    Ще продължават ромските престъпления срещу старците по селата, срещу военни, полицаи и изобщо срещу всеки нормален човек. Докато българите не излязат да ГЛАСУВАТ МАСОВО без значение за кого няма да се оправят нещата и все с циганските (ромските) гласове ще ни управляват, а хората все ще негодуват и нищо няма да се промени.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 И АЗ ДА ПИТАМ?

    14 6 Отговор

    До коментар #7 от "Напуснал МВР":

    Миналата година един такъв ме нападна в извън работно време, опита се да извърта с колегите му случая, добре че имах свидетели иначе щеше да му се размине поисках да му направят тест за дрога, и отказа, имал бил право! Напръска ме в очите със лют спрей за животни и ме удари с металната сгъваме палка 2 пъти на сляпо!
  • 14 922

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "азаз":

    А ти какво искаш мирно ли да ти стоят бе
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 иванов

    14 2 Отговор
    През тоталитарно време щяха да бъдат застреляни на място
  • 18 jambazina

    11 1 Отговор
    Полицаите, както и всяка друга професионална група, са огледало на обществото.
  • 19 гост шофер

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "968":

    Защо си мислиш че давам пари на полицията!? Това е истина че се продават за пари.И за това са на този хал,и никой не ги уважава.И си плащам глобите и наказанията без да рева като женчо.А вие господине сигурно сте голям мъж.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Шаран БГ

    9 1 Отговор
    ИНЦИДЕНТИ С УНИФОРМЕНИ !? -Каква е тази диващина и до кога ще продължава? Сигурно така е по целия свят, че и по Европа ? И в Чехия, и в Унгария, и в Полша ? Да не говорим за многомилионните държави.....Полицаите нямат никаква вина за това отношение на престъпници, цигани и разни келеши, срещу тях !!! Цялата манджа я джуркат онези, чиито охранени задници пазят същите тези полицаи, сакън някой да не ги ощипе и полицейските началници !И не разбирам, какво очакват законотворците и "независимите"?!Тези като живеят само със собствените си проблеми и на близките си, явно не ги интересува ни най-малко хала на хората, въобще не помислят и за униформените полицаи, които олицетворяват ТЯХНАТА власт. Не са ли жалки и смешни ???!!!Какъв е този закон за МВР, който позволява неговите униформени служители да бъдат докосвани ? И така и така се разхождат по целия свят за сметка на народа, да прескочат двама-трима дебелосерци до Сингапур например. Да пушат цигара, да хвърлят фаса където искат и като дойде за четвърт минута полицай, не да посегнат на него да го ударят , само да му се озъбят .......
  • 22 На мен тези тримата

    7 5 Отговор
    Ми приличат на бандити в униформи,не на ченгета.
  • 23 Citizen X

    8 0 Отговор
    За да бъдем нормална държава трябва законово и на практика да има защита на личността и собствеността, без значение от професията. Това е основата на правовата държава!!!

    Коментиран от #24

  • 24 гост шофер

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Citizen X":

    Прав си,ама в нашата мила родина искат да живеем в страх.
  • 25 580

    6 1 Отговор
    Абе пичове правата ви са в кобурите !!! Ако сте мъже действате-вадите и стреляте на месо па ако ли не....продължавате да си хленчите пред камерите !!!
  • 26 гост

    4 2 Отговор
    Ако ви е страх да стреляте то значи ,че сте объркали професията !!!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Голям прос

    7 2 Отговор
    В САЩ доколкото съм чувал, за неизпълнение на разпореждане, полицаите осъществяват контакт с 38-ми калибър.

    Коментиран от #32

  • 29 незнайко

    4 0 Отговор
    ТОВА ИСКАМ ДА НЕ Е ИСТИНА. Оръжие, наркотици и на СВОБОДА !!! САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА Е ТОВА !!! Просто нямам думи . ЗАТОВА ПОЛИЦАИТЕ ЯДАТ БОЙ .
  • 30 незнайко

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "азаз":

    Донякъде сте прав ! Щом са в униформа трябва да се държат като военни а не като тях с ръце в джобовите. Но не се чудете, ТЕ НЕ СА ХОДИЛИ В КАЗАРМА !!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Citizen X

    3 0 Отговор
    Точно за това става въпрос. Тези две неща ако не са уредени могат да тормозят всеки когато, където и за каквото си искат.
  • 34 Лупи

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Не е вярно това. Вярно е, че имаше ред, но нито са ходели в Белене, нито са ги давали на прасетата сигурно над 95% от престъпниците. В Белене е било само и единствено за изключително тежки случаи такива келеши, като тия първо щяха да бъдат бити в полицията, после щяха да са си в обикновен затвор за по някой друга годинка и да бачкат. Стига с това Белене бе мама му стара, ще го изкарате, че половината държава е минала от там. Аман вече.
  • 35 Валери

    3 0 Отговор
    Повечето дето говорите за едното време по снимки и фантазии, аз ще ви кажа един случай разказан ми от очевидец. Един циганин откраднал кокошките на една баба "по онова време", заловен е разбира се бързо и ефективно. След няколко часа бой и поучения тоя се пуска на свобода и никой не му търси повече сметка с уговорката, че ако го направи втори път тоя бой дето е ял сега ще му се стори, като потупване по рамото. О чудо и кокошките върнати и циганина не прави повече проблеми! Без Белене, без растрели и т.н. Боя изгражда ред и дисциплина. Някой защо не попита как може в САЩ да бият и разстрелват всеки подозрителен направил по-рязко движение пред полицай, а в другите държави НПО-та спонсорирани от САЩ правят проблем ако някой посегне на амуджата или престъпника? Първия признак за липсата на държавност е неуважението към органите на реда!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Adolf

    2 0 Отговор
    чуми долни
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове