Last news in Fakti

7 Май, 2024 07:39 1 301 5

Израелски танкове влязоха в Рафах! Йерусалим: Това е операция с ограничен обхват

  • израел-
  • газа-
  • рафах-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Вчера вечерта израелският военновременен кабинет единодушно реши да продължи с военна операция в Рафах, като това стана малко след като "Хамас" каза, че приема предложението на посредниците в преговорите Катар и Египет за прекратяване на огъня

Израелски танкове влязоха в Рафах! Йерусалим: Това е операция с ограничен обхват - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представител на палестинските служби за сигурност и египетски представител заявиха, че израелски танкове са влезли в град Рафах в южната част на ивицата Газа и са стигнали на 200 метра от пропускателния пункт Рафах на границата с Египет, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Египетският представител заяви, че операцията, както изглежда, има ограничен обхват. Той заяви, че израелските представители са информирали египетските си колеги, че израелските военни ще се изтеглят от Рафах, след като приключат тази операция.

Засега израелските военни не са коментирали информацията.

Асошиейтед прес не може да потвърди по независим път обхвата на операцията.

Вчера вечерта израелският военновременен кабинет единодушно реши да продължи с военна операция в Рафах, като това стана малко след като "Хамас" каза, че приема предложението на посредниците в преговорите Катар и Египет за прекратяване на огъня. Израел обаче заяви, че предложението е далеч от израелските изисквания.

След това израелски военни казаха, че извършват удари срещу определени обекти, свързани с "Хамас" в Рафах, без да навлизат в подробности.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    19 7 Отговор
    Ограничена операция в галактиката. Тия са много долно племе
  • 2 Сравнително

    17 7 Отговор
    Ционизмът може и да е по-лош от нацизма. Всъщност при нацизма, за един убит нацист в окупираните територии са убивали по 10-на цивилни (10 към 1) Днес в Газа, това отношение това отношение е 40 към 1
  • 3 Д. Димитров

    23 8 Отговор
    Терор, геноцид, евреите безнаказано извършват военни престъпления..... А в "цивилизования" свят е тишина, чува се само за бедните омерзени украинци. За Палестина никой не казва нищо, а тези които казват са заглушени от "свободните" медии. Дори се стига до там, политиците чиито маски все повече падат, и се саморазкриват чии слуги са, да ни набиват денонощно, че хората които не са съгласни с това което се случва в Газа са антисемити. Ама евреите не са свещени крави, те са хора като всички други, и трябва да плащат за престъпленията си като всички други народи! До кога?

    Коментиран от #4

  • 4 Порно

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Д. Димитров":

    Кое е престъпление определят хората с власт?
  • 5 Да живее Фашистка Русия

    1 3 Отговор
    и нейните терористи4ни проксита по целият свят, и кой знае защо вси4ките Ислямисти, като самата Русия!