Last news in Fakti

12 Март, 2019 16:42 2 539 22

От БСП зоват ОП: Не се регистрирайте, за да не опростят парите на мюфтийството!

  • бсп-
  • оп-
  • обединени патриоти-
  • мюфтийство-
  • вероизповедания-
  • мустафа хаджи

Георги Свиленски пита каква е политическата цена на това решение

От БСП зоват ОП: Не се регистрирайте, за да не опростят парите на мюфтийството! - 1
Снимка: БСП

"В законопроекта, който засяга опрощаването на над 12 млн. лв. на Главно мюфтийство, въобще не става въпрос за етническия мир или някакво потивопоставяне на общности. Призоваваме управляващите да не злоупотребяват с тази тема". Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски на пресконференция в централата на БСП, цитиран от партийния пресцентър.

Свиленски коментира ,че българските граждани са достатъчно грамотни, за да разберат за какво става въпрос. Той добави, че мотивите на този законопроект и анализът за въздействие се състоят точно от три реда, в които не се дава отговор- какви са задълженията, колко са и на кого точно са.

Свиленски призова представителите на мнозинството да излязат и да обяснят- за колко пари става въпрос, на кого ще бъдат опростени и под каква форма. Той припомни, че през месец декември 2018 г. законопроектът е гледан в комисията по вероизповедания и там народен представител от ГЕРБ е заявил, че това е политическо решение.

Свиленски попита - каква е политическата цена на това решение. Той коментира още, че тази стенограма е била укривана повече от три месеца и след като представителите на левицата са обявили, че тя се крие, е качена на сайта на парламента. Той коментира и думите на Валери Симеонов, който заяви, че когато има непочтена сделка, тя винаги бива определяна или като въпрос от национална сигурност или като секретна. "Такава непочтена и корупционна сделка ли беше случаят с оградата по границата", попита Свиленски.

"Колеги от ОП, ако не искате законопроектът за опрощаването на дълговете на Главно мюфтийство да бъде приет, просто не се регистрирайте в деня, в който се приема", призова Георги Свиленски.

За призивите на патриотите БСП да се върне в пленарна зала, Свиленски коментира, че няма как да си част от управляващата коалиция, да играеш ролята на опозиция и в същото време да твърдиш, че БСП е виновна.

"БСП има ясно решение за напускането на Народното събрание и сме решили и кога ще се върнем", заяви Георги Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сельоооооо

    23 3 Отговор
    У ПАРЛАМЕНТА СТАВА ЗАБАВНО

    Коментиран от #15

  • 2 ПЕЕВ

    16 24 Отговор
    ТОЯ ШОПАР МНОГО БЪРЗО ЗАБРАВИ КАК СТАНИШЕВ И ДОГАН СЕ ЦЕЛУВАХА.
  • 3 Петър

    24 3 Отговор
    Правилно,защо се регистрират?Явно имат златен среден пръст-наследен от Волен Сидеров.

    Коментиран от #14

  • 4 Alpha_Lone_Wolf

    6 11 Отговор
    ОП не са достатъчни за тая работа, ГЕРБ с ДПС си правят мнозинство. Лаят си кучетата, кервана си върви.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Реалист

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "bbb":

    Хахахахахаха - знаеш ли че си прав - но липсват и вагинин и станигей. Масата е била късичка, хахахахаха
  • 7 onq s konq

    9 17 Отговор
    След като БСП в ролята си на "Опозиция" НЕ СЕ ОБРЪЩА ЗА ПОМОЩ към колегите си Опозиционери/ДПС/ ,а към Партия УЧАСТВАЩА ВЪВ ВЛАСТТА,значи че са готови И С ДЯВОЛА ДА СКЛЮЧАТ СДЕЛКА в името на домогване до властта!А посоката на Управление при една евентуална коалиция "Дявол-БСП" за България ще е само една...Е не се надявайте че е към Ада,а доста по-на ИЗТОК:)
  • 8 560

    6 13 Отговор
    СОЦИАЛИСТИТЕ И ДПС ИМАТ ОБЩ БИЗНЕС - ФОТОВОЛТАИЦИ, ВЕЦОВЕ, НЕКОЙ-ДРУГ ТЕЦ . . . СЕГА ИГРАЯТ ТЕАТРО ДА НЕ СЕ РАЗЛАЕ НАРОДА ЧЕ И КОЗЛОДУЙ МУ ОТНЕХА/ ОТ НЕГО Е САМО 8% ОТ ТОКА ВЪВ ФАКТУРАТА, 50% СА ВЪГЛИЩА И ДРУГОТО "ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ" А ДОКОЛКО Е ЗЕЛЕНА И НЕ СЪЩИЯТ КОЗЛОДУЙСКИ ТОК САМО ТЕ ЗНАЯТ
  • 9 Загрижен

    6 1 Отговор
    Патриотите се ошашавиха,чудят се какво да правят,гледат как кучетата си траят,а керванат с пари си върви и е на път да ги отмине.От два,три стола,та на земята.Долу ще сте поне още 4,5години.Който няма топки крепи топките на тоя,който има.
  • 10 Кало

    3 3 Отговор
    Позорно е да се облага и вярата в господ с данък.Тази държава се управлява от скотове.
  • 11 Гост

    3 4 Отговор
    Тези нали се махнаха от парламента,защо се обаждат тогава? Кой ги бръснене за слива?
  • 12 Пост

    2 3 Отговор
    Ей няма ден в който да не изръсят по някоя глупост,ей така просто да кажат и те нещо и да ги дават по новините. Да не ги забрави основния им електорат- пенсионери и цигани!
  • 13 Булшитс

    6 1 Отговор
    Ако не се регистрират Боко ще ги сгълчи
  • 14 мда да

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Изпревари ме, но си прав ! Мекия Воленчо е отзадноподатлив към Догана и това отдавна се знае и дори по медиите разкриха за неговите рандевута с райбер в сараите, но бързо покриха този срам !
  • 15 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сельоооооо":

    Да ти кажа хич не ми е забавно да гледам на снимката зарков, убиеца на бабички, с тая малоумна физиономия. На какво друго ще ме научи тоя освен на това че е син на майка си. Половината им група е такава - наследствени и пробутани с връзки партийци.

    Коментиран от #16

  • 16 Уомбев

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    Този в дясно не е Зарков а новият, младото провинциалистче дето предизвика спречкване на "Тракия" - извадили му пистолет ама той първи им извадил някаква карта или визитка

    Коментиран от #19

  • 17 Лален

    3 1 Отговор
    Ами те нали вече го гласуваха и им опростиха задълженията. Патриоти, защо продължавате да крепите това правителство??? Това оправдание- Да не плащат на имамите от ДИАНЕТ звучи несериозно. Вървете си с добро
  • 18 Лален

    3 1 Отговор
    България вън от ЕС и НАТО!!! Нашите политици, журналисти и НПО- та ни убеждават че нямаме друг път. Дали наистина е така?
  • 19 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Уомбев":

    Обърках го тогава! Но написаното си важи.
  • 20 789

    1 5 Отговор
    Скапани провокатори,няма как да ви минат номерата,стойте кротко навън и чакайте изборите,след тях и да не сте кротки,пак ще седите навън,макар и в залата!

    Коментиран от #21

  • 21 ОлигУфрен

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "789":

    ти изплати ли си вноската за опрощаване на дълга на мюфтийството? Ако не, какво се моташ тука?
  • 22 769

    3 5 Отговор
    Другарката Нинова разбира,че пасианса й не излиза.Та затова...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове