Last news in Fakti

17 Април, 2019 09:42 5 720 28

Прокурор Гешев за Иванчева: Тя използва едно готово ноу-хау от "Килърите"

  • десислава иванчева-
  • иван гешев-
  • младост-
  • корупция-
  • биляна иванова

Има манипулация, зад която стоят олигархически сили, политически интереси и журналисти, обясни магистратът

Прокурор Гешев за Иванчева: Тя използва едно готово ноу-хау от "Килърите" - 1

Последните 1-2 дни се появи нова сюжетна линия за това колко тежки и несправедливи са присъдите на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Това заяви в сутрешния блок „Денят започва“ на БНТ заместник -главният прокурор Иван Гешев.

"В случая те са привлечени по най-тежките обвинения, подобно нещо може да се случи и с някое тежко убийство. Но за убийство и за подкуп са предвидени еднакви наказания, защото те са еднакво тежки опасни престъпления", поясни той.

Гешев допълни, че за двете са определени около средни присъди, а за другите двама около минималните.

"Досега Законът не се прилагаше и Законът за корупцията не се прилагаше. А сега започна и идват негодувания. Това е една война, а когато започнаха първите стъпки някои хора се уплашиха, че и с тях може да се случи същото и че няма да може да крадат без последици", категоричен бе Гешев.

Той поясни, че негови колеги с по 30-годишен опит са му споделили, че никога не са виждали толкова много събрани доказателства.

"Има манипулация, зад която стоят олигархически сили, политически интереси и журналисти", категоричен бе заместник - главният прокурор.

"И циганите се отказват от показанията си, както и Петко Дюлгеров. Той не даде обяснение пред нас, а пред журналистите. Това се прави пред съда обаче бих го посъветвал да даде обяснения, но пред съда", каза още Гешев.

"Това дело се използва медийно и се преекспонира, за да се "удари" прокуратурата и Спецпрокуратурата. Искаме публичност за всяко знаково дело, защото не се страхуваме от истината и искаме хората да четат и да знаят какво става", поясни заместник - главният прокурор.

"Това, което Иванчева прави не е ново. Тя използва едно готово ноу-хау. То започна още с делото Килърите, а после го приложи и Крокодила. Хора, които са откраднали милиони, сега лежат в затвора. Логично е да има жалби и дела срещу нас, но от нищо не се притеснявам", сподели още той.

Заместник - главният прокурор коментира и какво се случва с Ветко и Маринела Арабаджиеви, които бяха задържани в Испания: "На първа инстанция екстрадицията им е допусната. Предстои и решение на втора инстанция. По моя информация те трябва да бъдат върнати в началото на май месец. Изследвахме и шест от телефоните им, които бяха намерени в къщата, в която се криеха. В тях се намериха интересни неща. Дори е имало анализ на служители от НАП - с кой може да се разберат и с кой не, с кой са близки и с кой не. Дори са търсили информация за мен".

По думите му са открити и доказателства, че семейство Арабаджиеви са правили опит да се укрият още и да избягат, преди да бъдат заловени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    49 5 Отговор
    Как за 1 ден съдебната система заработи ефективно?

    Коментиран от #4

  • 2 Не удар разпад

    57 6 Отговор
    Не удар разпад на прокуратурата

    Наякой ги удрял...
    Те в лицето на народа се самоубиха.
    Къде са Маргини, Брендовци, .. къде са подкупните политици?
    Два дена порицание из медиите и после си спят спокойно в мезонетите, вилите, палатите...
    А тези две жени на кладата биха изгорили, защото нарушиха правилото - не се бъркай в бизнеса на мафията.
  • 3 Максим

    62 10 Отговор
    Гешев, ще гориш на бавен огън за злодеянията, на които си се отдал в угодничене на властта! Тези жени може би са виновни, но вие ги съсипвате целенасочено и демонстративно, като внушавате страх за всеки, който е неудобен на шайката и обръча от фирми до нея! За 70 000 лева подкуп - 20 години и постоянни арести, а за присвояване на 2 млн. лева от гербав кмет - отстраняване от длъжност!!! Това е проблем и ще си платите скоро високата цена, която българите ще ви наложат!

    Коментиран от #13

  • 4 бббббб

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "Странно":

    Има още апартаменти на ниски цени,директно от строител
  • 5 Наивен

    19 5 Отговор
    Този пак изпълзя от дупката, прави финална василка за към номинацията си
  • 6 ПЕЕВ

    14 9 Отговор
    КОЙТО КРАДЕ Е ЗА ЗАТВОРА.

    Коментиран от #7, #15

  • 7 точно така

    37 5 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕЕВ":

    Правилно другарю Пеев, затова ... хайде всички под строй бегом в панделата - Борисов, Цветанов, Компира, леля Цецка, Добрия Делянчо ... и да не ги изброявам всички от шайката ... ти също, като всеки "достоен" герберастин!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Гост2

    25 6 Отговор
    Това е публична разправа с неудобните.това е публичен линч от самозабравили се изроди.тези трябва да бъдат отстрелвани поединично, защото обърнаха правосъдието на търговия.колко пачки се вляха в банковите сметки на съдията и гл.прокурор преди присъдата.журналисти,проследете парите,не занимавайте народа с Нотр дам.тук става въпрос за нарушаване на човешките права,за несправедливост в огромни размери.за присъда по подозрение без доказателства.за отвратителна постановка.НАРОДЕ,СТИГА СИ СПАЛ,ИЗЛЕЗ НАЙ ПОСЛЕ ОТ ЛЕТАРГИЯТА!
  • 9 ПЕЕВ

    12 27 Отговор

    До коментар #7 от "точно така":

    АКО ГИ БЯХА ОПРАВДАЛИ ЩЯХТЕ ДА КВИЧИТЕ ЧЕ НЯМА СЪД И ПРАВОСЪДИЕ. Е ТОВА Е ДА СИ КОМУНИСТ ВСЕ НЕЩО ТИ ПРЕЧИ.

    Коментиран от #23

  • 10 Ало Банов съм

    21 3 Отговор
    Само от КПКОНПИ не разбраха кои са играчите при Мишо Бирата, купуване на безнаказаност на Офшорните им с покупката на ф16, концесиики за милиарди........... Браво на МУТРИТЕ-МАГИСТРАТИ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Byg

    8 14 Отговор
    Браво. Никакво шикаклкавене вече , време е да си платят всички рязко забогатели , сервитьори , шофьори каква ли не още паплач. И тия нови бързащи към паричките корумпирани фризьорки , най накрая читава и нахъсана съдебна система и служби които си вършат работата , все така , хората са с вас.

    Коментиран от #25

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Така ли?

    24 1 Отговор
    А Делян Пеевски и останалите бандити са чисти, нали? Там манипулация не виждаш, нали? България процъфтява при 13 годишното управление на мутрата, нали? Там няма манипулации, нали? Кой ще ти вярва на теб вече? Народа ви вижда ежедневно какви крадци и убийци сте. Всичко се знае навсякъде. Питайте хората във всеки град и всяко село ще ви посочат кой коли и беси и на кого от властимащите в парламента е човек. Отвратен съм от евтините театри на властта, отвратен съм, че се превърнахме в страна с политическо преследване на хората, а най-вече съм отвратен от бездействието на народа, че досега не се се вдигнали масово да изметем тая политическа сган и да я натикаме по затворите, за да има достойно бъдеще всеки българин в България. НАРОДЕ СЪБУДИ СЕ!
  • 15 Сера Стата

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "ПЕЕВ":

    Който пише за пари по форумите е за затвора!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ТОЧКАТА

    9 1 Отговор
    Системата е толкова гнусна,егоистична , безжалостна, свирепа и НЕЕТИЧНА,че дори НЕ си цени и помощниците, слугите, идеолозите АКО НЕ СА много!!! егоисти,напористи , силни, безпощадни и агресивни!!!!!Само така може да си обясним тази ескалация на мрака....СТРАХ ГИ Е БОКЛУЦИТЕ,СТРАХ ГИ Е.....
  • 19 Бончо от Банки

    11 1 Отговор
    Гражданското общество спи...до кога бе българи ?. Станахме за смях в целия свят, че в България винаги е спокойно. Имаше Унгарска антисъветска революция, имаше Пражка Пролет, в Румъния тираните Чаушеску бяха убити като прасета, а ний дремем през цялото време и се крием на топличко...българи юнаци..? Не ви ли е срам...да крещите по мачовете и да се кълчете под звуците на чалгата. Такъв народ заслужава, това което става в момента.

    Коментиран от #22

  • 20 ТОЧКАТА

    12 0 Отговор
    Сега вече ПРЕСТЪПНИЦИТЕ са спокойни...ОПРЕДЕЛЕН Е КРИТЕРИЯТ ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ!!!И той няма нищо общо с общоприетата дума ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.....
  • 21 ГЕШЕВ

    11 0 Отговор
    Идва време да даваш обяснения за случилото се в КТБ......Като наблюдаващ прокурор ти вкара баретите в банката и я уби не с вестник , а с ПОКАЗНИ АКЦИИ и открите чували със СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА!!!! Къде са тези чували с над 200 милиона емра Гечев ??? Как се случи така, че АКТИВИТЕ НА ФАЛИРАЛАТА БАНКА КОИТО БЯХА ВЪЗБРАНЕНИ , попаднаха в собствениците й , какъвто бе случаят с ВИВАКОМ И ВТБ ?!! Ти защо спа когато братята Милен и Георги Велчеви чрез измама придобиха акциите на ВЪЗБРАНЕНИЯТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ОПЕРАТОР БЕ ГЕШЕВ ??? ЩЕ БЪДЕШ СЪДЕН И ТО СЪС СИГУРНОСТ !!!
  • 22 ПРАВ СИ

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "Бончо от Банки":

    ОБЩЕСТВОТО СПИ ЗАЩОТО СЕ СТРАХУВА.......Дай БОЖЕ когато остане само в изборната стаичка да се престраши и даде гласа си за ИВАНЧЕВА!!!! Ако и това няма смелост да направи то тогава не сме народ , а мърша!!!!
  • 23 натовец

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕЕВ":

    Пречи ми и комуниста Цветанов и комунистката Цачева и комунистическото чедо Павлова, но най-много пречат такива дупелизци като теб, готови за сто лева да си оплюват народа.
  • 24 А за тебе, боклук

    2 0 Отговор
    и цялото ви котило, иде Видов ден!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този нагъл тип Гешев

    1 0 Отговор
    потъпквайки Конституцията и закони пряко и грубо се намесва в политиката и изборите! Днес пациентите от ДПБ - Карлуково единодушно подкрепиха кандидатурата му за главен прокурор.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове