Last news in Fakti

30 Април, 2019 10:58 12 259 73

Строим булевард за 20 млн. лв. до новия завод на Volkswagen в Божурище

  • завод-
  • volkswagen-
  • божурище

Сърбия не се отказва от конкуренцията, обещава на автогиганта 40 км подземна железница

От държавния бюджет ще бъдат осигурени парите за построяването на продължението на булевард „Царица Йоанна“ от столичния жилищен комплекс „Люлин“ до индустриалната зона с Божурище. Необходимата сума е около 19,7 млн. лева, но именно новата пътна връзка е част от инфраструктурни проекти, обещани на емисарите на Volkswagen, които са оглеждали зоната за евентуалния завод у нас, съобщава в. „Монитор“.

Изграждането на новото шосе ще бъде предоставено на Столична община още тази година, като по план парите трябва да бъда осигурени от бюджет 2019.

Отделно ще се използва и съществуващата гара, както и евентуално метро, но ако в зоната наетите хора достигнат 20 000. В момента връзката на подземната с надземната железница за Божурище се осъществява на метростанция „Обеля“, работещите в зоната използват и маршрутна линия от и до София. По примера на Пловдив все още се планира да се построи и интермодален терминал в индустриалната зона край София.

Неофициално от седмици се говори, че възможните терени за новия завод за автомобили с марката Škoda са около София или Пловдив. Консултантите по сделката са били учудени от предложените им локации, защото такива терени до толкова големи градове не са им предлагани никъде другаде. Емисарите, които са били у нас, не са правили анализ на терените, а са останали по няколко дни в двата града, за да усетят начина на живот, коментираха запознати с преговорите пред в. „Монитор“.

Очакваният оборот на бъдещото производство е между 6 и 7 млрд. евро годишно, а в държавата ни ще влизат след облагането с данък печалба до 700 млн. евро. В новия завод се очаква да бъдат наети между 4 и 5 хил. работници.

По-рано през месеца немски медии съобщиха, че Сърбия отпада от състезанието за бъдещия завод на Vоlkѕwаgеn в Източна Европа. Двете държави, които продължават преговорите, са България и Турция. Информацията беше потвърдена от високите етажи на БГ властта пред „Монитор“. Въпреки това говорител на немския автомобилен гигант отрече съобщенията, заявявайки, че все още не е взето решение.

Сърбия запази мълчание по темата, но стана ясно, че страната се е ангажирала да построи 40-километрова метролиния, която да свърже Белград с град Инджия, в опит да привлече инвестицията от 1,4 милиарда евро на Volkswagen, съобщиха местните медии миналата седмица. Сръбското правителството е посочило Инджия като потенциално място за новата фабрика, тъй като е разположен по средата между Белград и Нови Сад, което улеснява достъпа до квалифициран персонал. Алтернативно място за фабриката е град Ягодина, пише вестник "Вечерне Новости".

Миналия ноември шефът на Vоlkѕwаgеn Хърбърт Дийс заяви, че компанията търси място за завод в Източна Европа, който се очаква да заработи след 2022 г. Компанията планира да премести производството на Škoda Karoq и Seat Ateca. По информация на „Монитор“ съвсем скоро, до края на април, ръководството на автомобилния гигант трябва да определи къде ще бъде новият завод. Сръбските медии твърдят, че това ще стане ясно до края на ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    107 25 Отговор
    Ако направят завода в България веднага ще си купя една Шкода Карок - нашите могат да го включат официално в предложението до Фолксваген. И да наблегнат на факта че в две войни сме съюзници и заради тях после търпяхме орките 45 години. Да не забравят да звъннат и на Меркел и да и припомнят ГДР и Слънчев бряг от преди 89г. Всичко трябва да се използва за да дойде завода в България - 700 млн евро са си 700 000 000 евро...

    Коментиран от #3, #5, #11, #73

  • 2 Дано имаме късмет...

    22 39 Отговор
    Че трябва да храним и руския народ...
  • 3 Пръч

    44 8 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Дано не ни извъртят фесовете..иначе само си викаме "Дано"..

    Коментиран от #13

  • 4 гост

    117 13 Отговор
    Според мен локация до Пловдив е по-адекватна, за да развие Пловдив, Асеновград и Пазарджик. Има много подходящи терени там, има технически грамотни работници, обособена индустриална зона. София е достатъчно развита, сега трябва да се чисти и да се подрежда производството и да се уреди транспорта. Предлагайки София реално се стимулира изселването на другите райони в посока столицата, което хич не е добре. Защо искат един град да стане над 1/3 от цялата държава? Абсурдно е.
  • 5 Borislav Popov

    51 55 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    А по един кавал да им направим ли на тия от Фолксваген че да дойдат у нас ? Или вечно наведени напред ще ходим ? Какво ме топли мене че пак ще ги набутат в София или Пловдив ??

    Коментиран от #7, #15, #35, #53

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Начо

    35 24 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Кавала остава за теб на село от селското магаре

    Коментиран от #10

  • 8 Като домакин

    59 4 Отговор
    И що не го направят този булевард във Видин? Нали северозапада щяхме да развиваме?
  • 9 Шкода

    59 5 Отговор
    Предизборни фишеци е май всичкото!!!
  • 10 Borislav Popov

    24 10 Отговор

    До коментар #7 от "Начо":

    А тебе магарето да ти изтърка гърба в градската баня !!
  • 11 тоя с магарето

    25 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Какви 700 000 000 евро те гонят бе. 6-7 млрд. евро годишно ще е прихода, според теб няма да има разходи и затова на тези пари ще се плащат 10 % печалба, т.е. 700 млн. евро. Ама сте умни и Ентелигентни бе....

    Коментиран от #52

  • 12 може би

    21 10 Отговор
    ЗАВОД ЛИ,ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН.
  • 13 ВСИЧКИТЕ ЖЕЛАЕМ ДАЖСЕ СЛУЧИ ТОВА

    38 15 Отговор

    До коментар #3 от "Пръч":

    При фесовете има пазар ефенди, тук можем да си позволим само коли втора ръка.
    А от турция целия азиатски пазар ще е достъпен , а при нас тромовата бюрокрация , бумащина,празни приказки и неадекватни хора които сме 80% дебили.
    Имаме проблем в мисленето си, накой щял да дойде да ни храни и управлява,.
    Представятели си колко сме деградирали като мислещ индивид.
    Бат Бойко трябва да направи всичко възможно за да привлече тази фирма. ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО . Ей сега имаме за първи път да произвеждаме автомобили като държава.
    Това ако се случи ОТИВАМ ДА ЦЕЛУВАМ ДВЕТЕ РЪЦЕ НА БАТ БОЙКО И ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО.
    Втори шанс близките 50 години няма да имаме.
  • 14 Сера Стата

    45 15 Отговор
    А дано, ама надали. кой ще строи при крадливите Герберасти? Кой ще дойде в нашата прекрасна страна ,дето я ошушкаха до дупка? Оставка и съд за крадците от ГРОБ, стига предизборни лъжи!
  • 15 ти го каза

    35 8 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Пич,много си късоглед.Предполагам че и сега правиш кавали за щяло и нещяло.Това са най малко 5000 работника които ще изхранват семейства и ще влиза свежа пара и по магазини ,заведения и театри.Нямаш си на идея колко добре ще се отрази това на стандарта на живот на хиляди хора.Жалко ,че корупцията и кражбите по високите етажи на властта може да изгонят инвеститорите и да предпочетат Турция.

    Коментиран от #19

  • 16 Васил

    31 13 Отговор
    Поредната Пунта Мара още не е решено къде ще бъде даже и от VAG не са решили а те пътища вече замислят. А и кой ще прави завод в умираща държава това е все едно да наливаш пари в 30 годишен изгнил Москвич
  • 17 софиянец

    37 2 Отговор
    Няма лошо, но в София вече няма да може да се диша! А другите градове ще се обезлюдят още повече. Откъде ще се намерят 20 хил грамотни и сравнително квалифицирани? Смятам, че мястото на подобен завод е в Северозападна България, за да живне малко този район.

    Коментиран от #72

  • 18 Пук

    25 3 Отговор
    Бойко да пали гумите и при мути Меркел и без договор да не се връща!
  • 19 Borislav Popov

    30 7 Отговор

    До коментар #15 от "ти го каза":

    Аз ли съм късоглед ?! Що не го направят завода в Северна България ? До 10-15 години няма остане трудоспособно население там ! Насила се откъсва една територия от държавата ! Или по правилно казано - държавата насила се разделя на две !! И процеса май вече е необратим !!!!!
  • 20 Сметки

    33 3 Отговор
    в Турция за 2018 г са продадени 120 000 автомобила Фолксваген, а при нас едва 5 000 …. долу горе 24 пъти и при това без да строят булевард....
    Пак омайват софиянци, в тях им е надеждата да се крепи личната партия на Боко
  • 21 Баш Гост

    24 6 Отговор
    Преди години ЕС си изрина вредните производства в Китай. Обаче, сега работната ръка там вече не е толкова евтина, както преди. И сега с Божията - грешка Бойковата помощ, софиянци ще станат китайци. Честито на печелившите.
    P.S. Къде ли са сега екоорганизациите, които с голи гърди защитаваха бездомните кучета, отрязаните борчета и козичките на баба С.
  • 22 Африканец

    31 2 Отговор
    Браво, пак София и Пловдив. Правете само там- после ще се чудите ли защо другите градове се обезлюдяват и всичко се тъпче в София и Пловдив?
    Ще се чудите ли що София е пълна със "селяни"?
    Ще се чудите ,че тия 2 града са препълнени от коли и хора и живота в тях е вече мъка?
    Чудете се, аз от много време знам отговора.
  • 23 Африканец

    26 0 Отговор
    Това изказване на емисарите ,че до сега не са им предлагали место до толкова големи градове, трябва да ви наведе на много мисли, защо никъде в Европа не правят като нас? Аз знам - щото ние сме най- умните, всички други в Европа са тъпи на галош
  • 24 onq s konq

    21 15 Отговор
    Има хора огромен брой хора "БЕЗОБИДНИ" които или не могат,или ги мързи да мислят по "въпросите" и точно ТЕ са основната мишена на ХИБРИДНАТА РУСОФИЛИЯ.А целта на Русия е ДА СЕ МАЧКА НАЦ. ИМ САМОЧУВСТВИЕ,да им се внушава нон-стоп че Българинът не става за нищо и единственият правилен ход е "вечна дружба с Русия" и скъсване на всякакви отношения с ЕС и НАТО.Затова и е належащо да се осъзнае ПОВСЕМЕСТНО че е ДОШЛО ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО за Света,което на практика значи,че както Покупката на американски самолети,така и строежът на Завода на VW ще бъде ПОЛИТИЧЕСКО РЕШЕНИЕ!А може ли здравомислещ индивид да си представи,че огромен Германски завод ще бъде подарен на Турската икономика при положение,че Турция след заиграването с Русия се превърна в най-недолюбваната Натовска държава в Европа и Америка?А какво да кажем за нестабилна Сърбия,в която всеки момент Русия може да построи свои военни бази с насочени ракети към цяла Европа?Затова и Русия и верните й зли войничета по Форумите да си знаят:"Не будем ебатся още 45 год. товарищи-НИКОГДА"!

    Коментиран от #38, #39

  • 25 мани мани

    17 13 Отговор
    идват, за да завземат земя и да си увеличат капитала! да ни поробят! евтина работна ръка сме и то най-евтината в европа, а и в света сме на челни позиции! ще изберат нас и защото сме воювали заедно в две световни войни! абсурд да изберат друга страна! тук им даваме абсолютно всичко - огромна земя, която им излиза евтино и е прекрасна; евтино е всичко в сравнение с другите държави; у нас има сума други заводи, които бълват продукция за коли и т'ва е супер за тях; българите са добре изучени и знаят немски и английски и т.н. ... няма кой да изпусне всичко това! ама за нас обикновените българите като цяло такива инвеститори не ни трябват! високи заплати няма да видим, а ще буфкаме на 2 смени... само разни тъпи мениджърчета и други в администрациите им ще получават повече, а тези, които изнасят на плещите си продукцията вземат стинки!
  • 26 jambazina

    16 1 Отговор
    Сега е момента да видим нашите европейски приятели колко са европейски. Както ние безусловно изпълняваме всичко, защо те изобщо се колебаят между член на ЕС и техен съюзник и васал и две други страни?

    Коментиран от #30

  • 27 Западните Балкани

    8 8 Отговор
    Поредно унищожение на земя в София. Кому е нужен този нов булевард. Само на 300-400 метра от Царица Йоана има булевард с два изхода от Люлин - по околовръстното и по Сливница. Т.е. този булевард е необходим за да се вземат от 19 милиона 10 за нашите хора. Има други проблемни места в София, които имат много повече нужда от разширение и нови улици. За този завод може да се пусне наземно метро покрай жепелинията, което да обслужва: Люлин, Обеля, Надежда, Волуяк, Божурище, Банкя. Много по-разумно ми се струва.
  • 28 Batushka

    19 0 Отговор
    Хемус дига икономиката с 20% Голфа с още 20% и ей гу Швейцария на Балканите!
  • 29 мани мани

    20 2 Отговор
    турция не е в ес, сърбия не е в ес, румънците вземат по-високи заплати, турците няма да бачкат евтино, сърбите и те! останахме ние :) а и тук климата е супер и затова е нормално да изберат нас, ама хич не ми пука :) все ще намерят няколко стотин балъка тук у нас! и т'ва за хиляди раб. места са лъжи! т'ва е текучеството на хора, които ще влизат и излизат в/от завода им! инак обявите им ще са нон-стоп в джобса, но това не означава, че търсят хора на хубавите позиции... понеже все хубаво изглеждат обявите и топ позиции :) всъщност им трябват балъци за долу производството и само там ще търсят... справка - язаки! вижте им обявите! непрекъснато публикуват, а изобщо не търсят, понеже си имат няколко човека в администрацията, но им трябват долу хора да буфкат понеже бързо се отказват :) текучество на евтина работна ръка! оттам и многото хора, които им трябвали - хиляди хахахаха мани мани мани ... такова работно място с к'р да го сочиш! :)
  • 30 Западните Балкани

    12 6 Отговор

    До коментар #26 от "jambazina":

    Не бъркай приятелството със сиренето. Фолксваген е частна компания и тя на първо място ще си гледа частния интерес. Сърбия може да не е в ЕС, да бомбандирана от НАТО (и индиректно от нас), но е овладяла в по-голяма степен кражбите и е по-добре и може би е по-атрактивна. Ние крадем по 20-30 % а може би 50 %, изгонихме всички големи фирми от България и сега искаме друга да дойде. С кое сме привликателни.

    Коментиран от #36

  • 31 Трънчев

    9 1 Отговор
    1-во, заводът не може да е в един град. Сградите ще са дълги километри. 2-ро, от къде толкова работна ръка? Другите заводи от къде ще вземат хора? 3-то, изборът за терен на завода ще се вземе през ноември. Дотогава всичко друго е спекулации и жълтини.

    Коментиран от #33

  • 32 мани мани

    9 7 Отговор
    защо не строят в германия? защото няма място и е хипер скъпо, а и бълват замърсявания и няма кой да им позволи да си вдигнат завода! защо не го построят в другите европейски държави? - пак същите причини! идват тука и всичко им е позволено, че и чак се радваме хахаххахахаха виждате ли се к'ви сте роби?! в китай ли да идат? - че те там взимат от 20г. по-високи заплати, отколкото са имали и на капиталистите им стана нерентабилно, а и не са в ес китайчулята... а и крадат нау-хау кат' невидяли... ще се изтрепете да кликате на бутона Кандидатствай :) тоя зеления :) 'щот' сте роби с робско мислене! дори и ще сте щастливи като ви наемат хахаха
  • 33 мани мани

    7 4 Отговор

    До коментар #31 от "Трънчев":

    ще се изтрепят да натискат бутона Кандидатствай, ти не се съмнявай! а и с лекота могат да се внесат китайци тук да бачкат! не си се занимавал с едри капиталисти :) и от космоса ще домъкнат извънземни да им бачкат... тях ги интересува да завземат земя, евтин човеко ресурс, ресурсите от завзеетата земя, да пикаят и серат на тая земя и да я съсипват без да бъдат санкционирани! простичко е! време е за минусчета :) тия минуси си ги пишете на вас си!

    Коментиран от #41

  • 34 ТтТ

    7 9 Отговор
    Чакам с нетърпение да стане сделка та ФАКТ, русофилите ще са ми много и интересни какви жаби ще дъвчат!Анти ГЕРБ- стите ще го глт.... яко!
  • 35 Да да

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Теб явно ще те стопли ако го направят в турция или пРосия? Толкова можете с двете гънки!

    Коментиран от #37

  • 36 Да да

    6 3 Отговор

    До коментар #30 от "Западните Балкани":

    Факта че ни разглеждат, явни говори че с нещо сме привлекателни. Дали ще изберат нас предстои да видим.
  • 37 Borislav Popov

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "Да да":

    Много бавно стопляш!
  • 38 Куц кух катъре,

    7 6 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Какво политическо решение те тупалка по празната тиква? Че чак НАТО и Русия набърка. Съвсем си изтрещял щом пишеш такива глупости.

    Коментиран от #45

  • 39 стоян

    3 4 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    До 24 ком=Браво за описващия ситуацията с путинофилите и комунягите отговор
  • 40 Факт!

    6 5 Отговор
    Фолксваген фалират до 5 години.
  • 41 стоян

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "мани мани":

    До 33 ком -А па ти сигурно си дърт комунис=все още не узрял и не разбрал че твоите комунисти станаха олигарх капиталисти управлявани от Москва защото са по умни от такива гласоподаватели като теб
  • 42 Росен

    3 0 Отговор
    Защо от държавния бюджет а не от шопския. Ако беше край Пловдив сигурно Пловдив Щрелер да си плати.
  • 43 Диамантената ръка

    10 0 Отговор
    Заводът трябва да е в Северна България, примерно Ловеч, Севлиево, Търново.
  • 44 Факт!

    10 4 Отговор
    Ако стане в София другите градове трябва масово да бойкотират тези автомобили.Не може всичко да е в София.
  • 45 onq s konq

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "Куц кух катъре,":

    Със колкото и различни никове да си премениш,винаги ще си останеш "Пременил се Илия-погледнал се-пак в тия".Ти дори и не се поглеждаш,защото си знаеш че вехтата ти премяна е по рождение и до гроб,но все пак...надеждата умира последна:)А след като според тебе съм "празна тиква" и "изтрещял",ЗАЩО ТОЧНО МОЯТ ПОСТ КОМЕНТИРАШ а не си се насочил към "по-умните и възвишени"?!Всъщност що ли не ти тегля една ""Слава Русии",ами съм седнал да те отразявам...
  • 46 Plovdiv

    5 1 Отговор
    И как решихте, че ще е до София, че и булевард построихте?!
  • 47 Зелен бетон

    2 0 Отговор
    С грешка са,завода за капачки ще е или в Опака или в Исперих заради топ инфраструктура и локация
  • 48 пепи

    1 0 Отговор
    Хайде да обръщаме къртицата и напред към Божурище.....
  • 49 паляци

    3 5 Отговор
    Ще открият нов работни места но заплатите да не мислите че ще са като в германия БАЙ ГАНьОвци.Най ироничното е да се построи пътя за 20 милиона и да не дойдат в София и тогава ще има 20 милиона на вятъра.Лакомо дупе кръв сере дано в нашия случай не се окаже така.

    Коментиран от #50

  • 50 стоян

    5 2 Отговор

    До коментар #49 от "паляци":

    До 49 ком=Значи според теб че ще са ниски заплатите да не го строят този завод-Това от Позитано ли ви лъжат
  • 51 Густо Майна

    7 0 Отговор
    А не! У Филибето го неща. Ако и ша дават по 800-900 лв., като "градските" си от Либхер напр. да вървят на швайне си майне! Отгоре на тва строителството на общежития тип Оазис секна. Къде ще се доизнесат от Х, СМ, К, РА, СН и др.? В града е гмеж. Така че - мерси! Е по Видин да ги пращат. И инфраструктура всякаква на изход от страната има. И бивши площадки и автоскладове на Видахим, бившия ферибот, Вили Бец. А и наблизо има друг автозавод - Форд в Крайова. Таман по-стикована работа за спедиции и превозвачи. И главното - района ще по-поживне!
  • 52 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "тоя с магарето":

    Публикувано във факти.бг: а в държавата ни ще влизат след облагането с данък печалба до 700 млн. евро.
  • 53 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Попооооооов, пак ли си в депресия бе пенсионер? Какво значение има къде ще ги сложат като завод - важното е те да са доволни и да има работа за БЪЛГАРИТЕ. Я свали сабята от стената и седни отгоре и да се накефиш на нещо руско днес. Оная дето са я подарили ху$лесосите на $$ибаната ви фамилия...

    Коментиран от #54, #55

  • 54 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    След като няма значение къде ще е завода - що пак го ашладисват в София ? Що не го направят в Северна България ??? Нали пак българи ще работят ??....П.П - ако много желаеш - можеш ти да седнеш на дядо на сабята !

    Коментиран от #69

  • 55 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "Реалист":

    Па ако много желаеш - може и на внук му на сабята да седнеш !
  • 56 Тото

    5 2 Отговор
    Хайде на бас, че фолксваген меджу България и Турция, и тя ще избере Виетнам! Кой ще работи в България бе? Народа избяга, останаха само от 50 годишни нагоре, циганните ли ще работят във Фолксваген хахаха Бойко борисов в затвора за унищожаване на държавата. точка
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Borislav Popov

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Объкан":

    Тогава говорихме за БМВ !
  • 59 Васил

    4 5 Отговор
    У нас няма читав проект всичко е провал даже Китайците от Great Wall избягаха а сега строят завод в Русия за 1,5 милиарда долара. След Бай Тошо всичко е разруха ако не беше направил пътища и АЕЦ щяхме да сме като Венесуела.
  • 60 данко хайрсъзина

    3 1 Отговор
    Блажени са верующите...Завод на VW в България нема да има.Шефовете на VW само като се сетят кой е премиер на Б-я започват да я заобикалят.Преди една година същия този премиер ходи при Путин да се мазни за газова тръба.Беше му показано ясно,че преговори нема да има.Още същия ден се върна като ударен с мокър парцал.
  • 61 някой

    3 2 Отговор
    Според мен ще изберат Турция по много проста причина - много по-голям пазар и от Турция ще могат да продават на всички арабухи надолу. Ако го направят тук ще крадат половината от тия 700 милиона тъпите герберасти
  • 62 488

    5 0 Отговор
    Не се палете. Завод няма да има в България. Дори Бойко да е издухан.
    В страна с разрушена икономика никой не строи.
  • 63 Рошко

    3 1 Отговор
    Мн ми е интересно,кой ше работи е този завод?хора имаме ли ,щот всичко живо бега ,в турция павета бол може да е криза ама държавата там се грижи за поданиците си
  • 64 чиче

    2 0 Отговор
    Какьв завод какви 5 лева.Стига приказки от 1001 нощ.Има ли наивници да верват
  • 65 Поп Кръстьо

    3 2 Отговор
    За порден път се убеждавам,че русофилите сте най-продажното племе! От къде се пръкнахте толкова много Поп Кръстьовци?
    Ако се случи,ще е уникално постижение за България,а нашите Кръстьовци едно си знаят.Важни са опорните точки от Москва!
    Нали другари?
  • 66 Nazi

    6 0 Отговор
    Най-добре ще да е във Видин на мястото на соц.гиганта"ВИДАХИМ".5(пет)км.терен готов-ТЕЦ,асфалт,жп.трасе.газ и др.абе точното място.

    Коментиран от #70

  • 67 Смеят ни се

    3 0 Отговор
    С право са учудени експертите, защо им се предлага място в непосредствена близост до толкова големи градове. Така е, защото нашите крадливи мутро-политици бутат всичко до София и Пловдив, за да спестят от изграждането на инфраструктура, а това е пагубно за развитието на страната. Този завод с нужната инфраструктура трябва да бъде направен в Северозападна България - някъде по средата в триъгълника между Враца, Монтана и Видин.
  • 68 Няма да е у нас

    2 1 Отговор
    Готов съм да се обзаложа, че този завод няма да е у нас. Дори и само поради причина на лошата инфраструктура. Къде е магистралата до Калотина? Сърбите, въпреки войните и въпреки липсата на европейски фондове, отдавна направиха своята магистрала до Калотина. У нас това, което наричаме "магистрали", е с качество на второкласен път, а така наречените първокласни пътища са с качеството на третокласни и четвъртокласни. Да не говорим за корупцията и упадъка във всички икономически и институционални сфери.
  • 69 Реалист

    1 2 Отговор

    До коментар #54 от "Borislav Popov":

    И преди ти писах - мислиииии попоооооов, мислииииии - какво е най важното за един завод като тоя и защо германците търсят друга държава??? РАБОТНАТА РЪКА попоооооов... КВАЛИФИЦИРАНАТА РЪБОТНА РЪКААА, а не пенсионирани старшини от запаса със зелени чорапи. А в София са вече 20% от БЪЛГАРИТЕ попооооов. А рашките ни накараха да затворим завода за РЕНО попооооов. ДА ЗАТВОРИМЕ ПОСТРОЕН ОТ НАС ЗАВОД. А сабята ти не струва попоооов, предпочитам си моя зиг-зауер. На зиг-заг научиха ли те да бягаш попоооов? Аз мога да те науча, хахахахахаха.....
  • 70 Реалист

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Nazi":

    И работна ръка откъде? От Румъния и Сърбия ли?
  • 71 kong bez onq

    1 0 Отговор
    Абе що нещо съсипахме колко му е да дернем и швабите! Иначе мястото му е в Монтанско, Плевенско, Враца баце...... само да не е в София, че ще се се окажем с 20000 селяка отгоре без жените и чоретата!
  • 72 Ти да видиш

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "софиянец":

    Прав си. В Северозападна България са най грамотните. Почти винаги печели БСП.Така беше преди.
  • 73 Пехливанов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    700-те милиона евро са за германците, които ще си ги отнасят всяка година от България. За България я останат 10% данък печалба, я не. По-скоро -не, както напр. от Лукойл, от Аурубис, енерго дружествата, ГСМ операторите и т.н.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове