Last news in Fakti

27 Март, 2024 22:27 1 697 4

Важните новини във ФАКТИ на 27.03.2024 г.

  • румен радев-
  • слави трифонов-
  • ам струма-
  • завод-
  • военно разузнаване-
  • иван брегов-
  • мирослав иванов-
  • борислав цеков-
  • атанас пеканов-
  • христо иванов-
  • софия-
  • европрокуратура-
  • президент-
  • топлофикация-
  • пп-дб-
  • георги харизанов

Цялата им съдебна реформа на шарлатаните е такава

Важните новини във ФАКТИ на 27.03.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Георги Кадиев: Между тези 2 имена трябва да избере Румен Радев за служебен кабинет

"Ако правилно съм информиран, управителят на БНБ е питал ЕЦБ дали може да стане служебен премиер и отговорът е бил категоричен- само след оставка от поста. Което никой с акъла си няма да направи, разбира се, когато пред него е цял мандат като управител или под-управител.

И партията на Слави Трифонов получи апетитен държавен имот в центъра на София

Правителството в оставка предостави на политическа партия „Има такъв народ" (ИТН) правото да използва безвъзмездно държавен имот в столицата за административните нужди на партията. Това се посочва в решение на Министерския съвет (МС) от днес.

АПИ обяви обществена поръчка за АМ „Струма“ към Кулата извън Кресненското дефиле

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за изработване на прединвестиционно проучване и проектиране на трасе на автомагистрала „Струма“ в посока София - Кулата, което преминава извън Кресненското дефиле. Срокът за подаване на офертите е 29 април т. г. Прогнозната стойност на поръчката е 1 млн. лв. без ДДС и средствата са от републиканския бюджет. Предметът на обществената поръчка е обсъден и консултиран с Европейската комисия.

Жители на костинбродски села са против строеж на завод за зелен водород

Против строеж на завод за зелен водород в землището на село Богьовци се обявиха жители на костинбродските села Беледие хан и Богьовци. Това съобщи БНР.

Официална позиция: Служба "Военно разузнаване" не разработва български граждани, дори и ген. Атанас Атанасов

Във връзка с твърденията на господин ген. Атанас Атанасов по национална медия от 27.03.2024 г., че е разработван от военното разузнаване, считаме за целесъобразно да отбележим, че по закон Служба „Военно разузнаване“ не разработва български граждани в смисъла, който влага в интервюто си господин Атанасов.

Юрист разкри можем ли да изпаднем в конституционна криза

Конституционна криза би настъпила, ако Конституционният съд се произнесе по дела номер 1 и 2 в този момент. Това едва ли ще се случи обаче, защото си има срокове.

Мирослав Иванов: ГЕРБ искаха да върнат стария модел на Бойко Борисов

Не мога да кажа, че ние сбъркахме някъде. Ние започнахме целия този процес преди 10 месеца, с ясното съзнание, че България трябва да излезе от поредицата от избори и да излезе от политическата криза. Това се случи с кабинет, който трябваше да следва ясно очертани цели – еврозоната, Шенген и съдебната реформа. Бяха положени изключителни усилия и тези цели бяха постигнати. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Мирослав Иванов в предаването „Още от деня” по БНТ.

Борислав Цеков срещу Румен Радев: Ако има конституционна криза, тя ще бъде изкуствена

Промените в Конституцията са лоши като редакция и недобри като цялостна философия. Христо Иванов и останалите от ПП-ДБ, но и от ГЕРБ носят отговорност за тази юридическа посредственост, която направиха с основния закон на страната. Такова мнение изказа конституционалистът доц. Борислав Цеков в ефира на NOVA NEWS.

Атанас Пеканов: Заради Асен Василев ще загубим милиарди европейско финансиране, а Кирил Петков "реве" за едни 100 млн.

Най-вероятно ще загубим милиарди европейско финансиране, а си говорим за 100 милиона за избори. По линия на Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) – по-малко от сега няма как да свършим. Първият транш бе получен по време на служебния кабинет, оттогава не сме получавали повече плащания. За това предупреди в интервю за „Лице в лице“ по бТВ бившият вицепремиер по управление на европейските средства в два служебни кабинета Атанас Пеканов.

Христо Иванов: Не воювахме срещу президента, а срещу корупцията и задкулисието

Ротацията се провали, защото ГЕРБ и ДПС решиха, че не са готови да се разделят със 100-процентното влияние, което имат в регулаторите. Преди време тогавашната председателка на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова каза - 2/3 за ГЕРБ-ДПС. Когато сложихме този въпрос на масата, това беше първият момент, когато имаше много остри реакции от ГЕРБ и ДПС. Това беше моментът, в който стана ясно, че те няма да допуснат да има ротация при тези условия. Нататък целият процес беше пунт и пластика. Те четири пъти взривиха преговорния процес, пет пъти даваха различни ултиматуми. Това даваше ясни знаци, че се търсят поводи този процес да не стигне до успешен край.

Иван Таков: Общински жилища, здравна инфраструктура и запазване на зелените площи са приоритетите на БСП-София

Общинските жилища, здравната инфраструктура и запазване на зелените площи са основните наши приоритети в доклада ни за Бюджет 2024 на Столична община. Това заяви Иван Таков, лидер на БСП - София и председател на групата на Местна коалиция "БСП за България" в СОС.

Президентът Румен Радев намекна, че българите ще ходят два пъти до урните през месец юни

Президентът Румен Радев намекна, че българите ще ходят два пъти до урните през месец юни. Това стана ясно при връчването на втория мандат на ПП-ДБ.

За 190 000 евро: Европейската прокуратура повдигна обвинения срещу български производител на зеленчуци

Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу един заподозрян за измама с евросубсидии, съобщиха от базираната в Люксембург институция.

Румен Радев се издаде кой е бил неговият фаворит за служебен премиер

Тесният кръг от възможности за служебен министър-председател се стесниха още повече днес с оставката на заместник-омбудсмана Елена Чернева – Маркова, а тя беше единствената фигура, която не е и косвено, и директно близка с никоя политическа партия. Това каза президентът Румен Радев при връчването на втория мандат за съставяне на правителство на "Продължаваме промяната - Демократична България", цитиран от БТА.

Правителството пак спасява "Топлофикация" София като изкупува дълговете ѝ в размер на близо 1.6 милиарда лева

С проект на постановление на Министерския съвет се предлага одобряване на промени в бюджета на Министерството на енергетиката за 2024 г., бидейки министерството дофинансирано с бюджетно салдо за сметка на централния бюджет в размер на 1 580 315 352 лева. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет министърът на енергетиката в оставка Румен Радев, цитиран от БТА.

ПП-ДБ върнаха и втория мандат ВИДЕО

Президентът връчи на ПП-ДБ втория мандат за съставяне на правителство.

Харизанов: Те провалиха първия мандат и това беше едностранно тяхно действие, започнато лично от Кирил Петков

Първият мандат приключи, провален е, бих казал, преди два месеца, защото беше ясно, след като се разкри от ваши колеги-журналисти срещата на г-н Петков с г-н Спас Русев, след като на следващия ден г-н Петков започна да издава нареждания ва банк на независимия регулатор КЗК (Комисия за защита на конкуренцията) какви решения да взима. И след като КЗК не се съобрази, което е съвсем нормално с нарежданията на един партиен лидер за това какви решения трябва да взима, г-н Петков стигна до определението, че ние сме държавата на регулаторите и противно на първоначално подписаното споразумение от преди 9 месеца, започна да поставя ултиматуми и да чертае червени линии. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева - политическият анализатор Георги Харизанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХиХи

    2 1 Отговор
    Бацо ги натаквози с 200, ся си има домова книга, а кокорците ша подскачат
  • 2 бай Спас

    1 1 Отговор
    Радев,Народа иска от сърце да го туриш на сглобката подобаващо ако трябва и с Ала Бала народа няма да ти се расърди
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ОТ КЪДЕ ГИ НАМЕРИ ТИЯ ОТ КЛОПКАТА .......................
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол