Last news in Fakti

17 Май, 2019 10:11 27 926 40

Пловдивчанин вече трета година се мъчи да бракува колата си, но...

  • палка-
  • полиция

Човекът се принудил да подаде жалба до началника на РУ на МВР в Ихтиман

Пловдивчанин вече трета година се мъчи да бракува колата си, но... - 1

Пловдивчанин не може да бракува автомобил в КАТ трета година, тъй като не разполага с регистрационните номера, пише в. "Марица". Те се връщат задължително, за да се прекрати регистрацията на колата, респективно плащането на данък. Проблемът е, че потърпевшият Николай Атанасов е продал колата си, но тя все още се води на негово име, тъй като не е прехвърлена нотариално на друго лице. Поради тази причина той не само че е принуден да плаща годишен данък, но ще бъде подведен под отговорност при евентуално ПТП.

Другият проблем е, че не знае кой разполага с колата, тъй като след продажбата през 2016 г. тя е прехвърлена през още няколко ръце. Имах неблагоразумието ​да продам лекия си автомобил на съсед, който заминаваше на гурбет в Германия. Той ме помоли да не го прехвърляме на негово име, а на братовчед му, който ще го ползва. Съгласих се, но запазих големия талон.

Въпросният братовчед го прехвърлил към друг, който уж щял да кара колата, и оттам започна голямото издирване по телефона на цялата рода. Всички живеят в село Семчиново, община Септември. Те си прехвърляха топката, че колата не била при единия, а при другия, а аз продължавам да съм ​собственик на нещо, което не притежавам отдавна. Трета година не само че плащам данък на колата, която на практика не карам, но ако стане беля на пътя с нея, мен ще изкарат виновен, ядосва се Николай Атанасов.

Негов приятел, пенсиониран полицай, направил разследване и установил, че автомобилът на Николай - „Форд Ескорт“, с рег. № РВ 67-32 КВ, се намира в ромската махала в кв. „Мътни вир“ в гр. Ихтиман. Въпреки това „въртележката“ с братовчедите продължила и не може да се разбере каква е съдбата на колата. Човекът се принудил да подаде жалба до началника на РУ на МВР в Ихтиман. В нея посочил адресите и GSM-ите на всички, които го разигравали през годините, с надежда, че така ще улесни полицаите и проблемът най-после ще се разреши. От подаването на жалбата на 12 март 2019 г. до момента Атанасов не е получил отговор, нито е призован на разпит.

От КАТ-Пловдив ​коментираха, че в тази ситуация, за да се бракува автомобил​, трябва след жалбата ​от полицията да заведат преписка. ​После да се издаде удостоверение за кражба, което да се представи в КАТ. Съответното РУ на МВР, където е подадена жалбата, бил​о длъжно да обяви регистрационните табели за издирване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боби

    127 35 Отговор
    ...И кой му е виновен на тоя дебил, че не си е прехвърлил колата през нотариус!?
  • 2 Шансу Имамов

    32 51 Отговор
    Ама тя не е открадната а продадена,невинен човек ще влезе в затвора заради тоя мухльо.

    Коментиран от #4

  • 3 АУУУУУ

    100 9 Отговор
    Нека всички ТАРИКАТИ които си продават колата :БЕЗ ПРЕХВЪРЛЯНЕ. Да си опичат акълите че утре и те ще реват така жално....
  • 4 683

    70 4 Отговор

    До коментар #2 от "Шансу Имамов":

    Като не искат да я прехвърлят и се крият я обявява за открадната и да го д.....

    Коментиран от #12

  • 5 мда

    40 5 Отговор
    Аз съм в същата ситуация. При мен като пуснах в районото че нямам номерата понеже мойта кола изгоря и направо отиде за скраб с номерата преди 15г. Ми върнаха че не виждат извършено престъпление и прекратяват преписката. А в КАТ ми казаха че не мога да я бракувам при такова обсотятелство. След това отидох пак в районото и от там / под ушенце / ми казаха да отида във съседното управление и да кажа че там са ми откраднали номерата. На всяко районно май им се води някаква статистика на разкрите и неразкрити случаи и явно си подливат вода.
    Така в крайна сметка си седя с колата регистрирана в КАТ и няма сила на света с която да ги накарам да я бракуват.
  • 6 Без име

    33 6 Отговор
    На мен ми се случи същата случка в Германия. Продадох колата си регистрирана, защото беше Неделя и циганина, който я взе нямал друг ден възможност да дойде и обеща че на следващия ден ще я отпише. Ден два три нищо не се случи, от Полицията нищо не правят като имаме покупко-продажба договор и не е открадната. След като разбрах, че ми е дал грешен Адрес и лични данни се свързах със застраховката си и се опитаха да достигнат до новия собственик. След неуспешния опит прекратиха застрахоеката и така автоматично ми отписаха колата в рамките на Седмица.
  • 7 onq s konq

    11 25 Отговор
    Язе па навремето си купих беенвето от инвалит и не съм го префръгал!Па тоа не ме е търсил оште!
  • 8 koko

    51 3 Отговор
    Като знае къде е колата да я обяви за крадена и да видиш как сами ще дойдат да искат да се прехвърли.
  • 9 NikNay

    37 2 Отговор
    И как тогава колата минава на преглед и кой плаща застраховка
  • 10 ИВО

    30 5 Отговор
    ПА МАТЕРИЯЛА НЕ БИЛ ЛОШ У БЪЛГАРИЯ ПОСЛЕ
  • 11 гост

    44 2 Отговор
    Циганска работа. Никога не си продавайте колата без прехвърляне при нотариус и отчисляване на колата в данъчно и кат. Инак във всеки един момент рискувате да ви изненадат, а най-малкото са дължимите данъци.
  • 12 гост

    13 24 Отговор

    До коментар #4 от "683":

    Няма как да обявиш нещо за откраднато след като си го продал. Проблема си е негов ,че не я е прехвърлил. Новия собственик може да заведе ответно дело за клевета , това съм го чувал от адвокат.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    50 2 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Не си наядно. Колата не е продадена,защото той се води по документи ,собственик. Даже има и големия талон. Циганите които са купили колата не искат да я прехвърлят,ок,няма проблем. Обявява я за открадната и нека циганите докажат,че са я купили. Ако случайно по някакъв начин докажат,че са я купили,то тогава им се налага глоба,защо не са я прехвърлили в КАТ и данъчното в рамките на 1МЕСЕЦ. ТАКЪВ Е ЗАКОНА !
  • 15 незнайко

    36 3 Отговор
    Този е поредния лапнишаран ! Защо не е отишъл в полицията и да каже че е открадната колата му след като големия талон е в него ? Досега щеше да си я върне даже !!! Табелите явно са си на колата. Как е минавала преглед без големия талон е друга работа за разследване !!!
  • 16 НАШЕНСКА РАБОТА

    11 4 Отговор
    Параграф 22 , или ако няма гражданска и пропуснати ГТП да се бракува .
    Или как стоят нещата в европейските държави незнам, но може по същият начин и тук.
    Просто имаш преглед и гражданска о-т значи управляваш .
  • 17 Тънки казуси

    15 3 Отговор
    Ми то и като ти откраднат колата две години плащаш данъци,докато трае съдебното производство и накрая пиеш една студена вода,след като колата не е открита

    Коментиран от #19

  • 18 Баю Заю

    17 0 Отговор
    Аз мойта кола я дадох на един братовчед, понеже нямаше пари накуп се разбрахме на няколко пъти да ми я плати и му казах, взимаш, караш, подържаш, плащаш застраховки данъци и птрегледи, но колата зи е моя и ако вноските спрат или нещо стане я обявявам за открадната и си я взимам и няма да ти върна нищо, колкото си ми дал остава за мен все едно си я карал под наем. Още плаща.....
  • 19 Баю Заю

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Тънки казуси":

    Да де ама ако кажеш, кой ти е откраднал колата и къде се намира положението вече е друго.
  • 20 стоян

    22 0 Отговор
    На такива дето си продават колата без прехвърляне от нотариус =минава ли им през акъла че с тяхната кола могат да убият човек или да извършат кражби и после влизат в обяснителен режим до доказване
  • 21 Driving pleasure

    18 0 Отговор
    Не се прави така бе Кольо! 1во колегите са написали вече, че колата се обявява за крадена и новия сбственик търчи да се оправите. 2ро като знаеш къде е колата иди си дръпни номерата и занеси в КАТ
  • 22 дришлю

    13 9 Отговор
    Прибрал тариката бързите пари, оттървал се и се нахилил, ама сега да му е як гъзЪТ и да си сърба попарата - циганска работа. И плаче на всичкото отгоре. Ти сам си сра в гащите - никой друг, дришлю такъв.
  • 23 Антонн

    10 5 Отговор
    Защо ни занимавате,или показвате колко прости хора има.
    Чак се оплаква че трета година не може да я бракува.

    Коментиран от #35

  • 24 На въпросния господин мога да кажа

    10 4 Отговор
    Едно нещо дето сам си го направи човек никой друг не може да му го направи.
  • 25 Бунара

    11 3 Отговор
    Е.ати тъпака! Ами обявия за открадната бе ще ти я върнат милиционерите после на НАДИН за 300 кинта и чао!
  • 26 ЧИЧЕ

    14 0 Отговор
    Продадох си колата на познат и на следващия ден щяхме да я прехвърляме, но той я продал на друг с който имах гопеми ядиве. Добре че имах резервен ключ, издебнах го и явзех Тогава той на раз дойде ия прехвърлихме
  • 27 Случаен

    23 0 Отговор
    В нормалните страни колите не се прехвърлят чрез нотариус. Вземаш си номерата, онзи да си слага негови. Нищо не се плаща, сделката става за няколко минути.
    Само в България колата се води недвижима собственост и се плаща данък като такава.
  • 28 Страцимир

    4 0 Отговор
    Във Европа ги бракуват без табели само собственика отива ги описва от съвета без да дава документи там. Бракуват се без документи директно от компютъра собственика на колата .
  • 29 ДАРАБАРА

    13 0 Отговор
    Имах подобен проблем с една кола която я прехвърлихме пред нотариус,но до ден днешен новия собственик не я е прехвърлил на негово име всяка година ходя до данъчното и кат за да представям договора и всяка година едно и също питам ги там ма нямали да се свършат тия мъке вдигат ръце идват ми снимки и ходя с договора пак пращат се по общини където са снимки търся номера на общини за да пращам копия по еконт на договора и последния дебил полицай от пловдив ми каза еми така е като не се гонят нещата по прегвърлянето аз му викам какво да гоня бе да ходя с новия собственик до неговия град за да му вися да си прехвърли колата ли идват ми и писма от гражданската,че не е плащана е какво да кажа повече не е виновен човека толкова колкото скапаната ни държава егати и маймуните ни оправляват и правят законите
  • 30 ДАРАБАРА

    15 0 Отговор
    По другите държави няма толкова неща като нотариуси и т.н. всичко става между копувача и продавача и една институция тука са нотариуси кат мат данъчни Мизерници нещастници прошляцииииииии
  • 31 666

    8 1 Отговор
    Ганя си е виновен, сега ще си сърба попарата!!!
  • 32 666

    2 0 Отговор
    Сърбал съм тази попара, продадох кола на приятел, вика да не я прехвърляме за да е на софийски номера, блъска я и продава регистрацията и аз го духам!!!
  • 33 Сандо

    10 0 Отговор
    За тия неща е виновна държавната администрация, а не човека. Вище как стават тия неща в Англия или Германия например. Няма нотариуси, няма хиляда глупости и таксички, и едва ли при проблем, няма да можеш да го решиш 3 години. Тука навсякъде е параграф 22, от личен опит го казвам.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Кварталния

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антонн":

    Не те занимават, а ни показват колко е тъп и безсилен закона и регламента за ГТП най вече
  • 36 Тодор Живков

    1 2 Отговор
    Ей добре съм ги научил МИЛИЦИОНЕРИТЕ, още изпълняват моите нареждания за да държат стадото послушно..
  • 37 Бобо

    3 0 Отговор
    Плащам данъци и такси за кола която е на повече от 20г и, не мога да я бракувсм, защото нямам номерата, имам само големият талон, това ще продължи още 50год. После спирам да плащам, ха ха нашите закони са от малоумници, зашо не се научите от другите държави. Там бракуваш колата си само с едно обаждане до агенците който се занимават с това Ние сме смешници...
  • 38 Цървул

    1 0 Отговор
    Духайте попарата,другари...
  • 39 Krasi

    1 1 Отговор
    Намери колата и си открадни номерата и си търси те немогат да извадят нови без теб или провери в нета дали и плащат гражданска ако не е платена обявявани номерата за откраднати и с бележката която ти дадат бракуваха успех
  • 40 Бай Ганю

    4 0 Отговор
    От КАТ казали че трябва да се подаде жалба , да се заведе преписка и да се издаде удостоверение за кражба... Хахаха. Е кво става в тая КОЧИНА бе- значи държавна институция УЧИ хората да лъжат и да се издават документи с невярно съдържание. Човека им казва че я е продал ,те НЕ - откраднали са ти я. И даже са готови да разследват , установят и докажат КРАЖБАТА. И ще я узаконят с документ УДОСТОВЕРЕНИЕ.. УЖАС. Алооооо... Бойко .... Кво става бе?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове