Last news in Fakti

4 Май, 2012 17:59 1 036 7

ГЕРБ удължавал живота

  • герб-
  • здраве-
  • продължителност на живота-
  • бойко борисов-
  • десислава атанасова
ГЕРБ удължавал живота - 1
Снимка: БГНЕС

За трите години наше управление с една година средно се е вдигнала продължителността на живота в България. Това споделя на правителственото заседание в сряда премиерът Бойко Борисов, става ясно от стенограмата.

„Да, точно така е и аз се радвам, че от сектор „Здравеопазване” има с нещо, с което да се похвалим. Действително статистиката на ЕВРОСТАТ е положителна. През 2006-2007-2008 г. са били съвсем различни тенденциите. От 2009 г. насам се увеличава продължителността на живота“, разяснява здравният министър Десислава Атанасова, който представя проект на решение за приемане на Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата.

Преди това премиерът насърчава Атанасова да разясни ситуацията с т.нар. Палмово масло. „От тези добавки всичко се отделя директно като шлака на сърцето. Обяснете го хубаво. Нямаме против, но на продукта да пише, както на цигарите – „вредно за вашето здраве”, а който иска – да си го купи. Но там да пише кое е чисто – сирене, мляко, да си го има. Който иска да си купи по-евтино, да знае до какво води това. Също да е написано“, препоръчва Борисов.

Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата. Нейната основна цел е да намали разпространението на туберкулозните инфекции и да се ограничи развитието на лекарствената резистентност. Проектът на националната програма се състои от девет оперативни цели. Първата е осигуряване на ефективно управление и координация на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата, своевременна диагностика и контрол на туберкулозата, успешно лечение на туберкулозата в България и успешно лечение и контрол на мултирезистентната и екстензиворезистентната туберкулоза, контрол на туберкулозата при децата, намаляване на трансмисията на туберкулозата в местата за лишаване от свобода в България, ограничаване разпространението на туберкулозата в ромската общност и групите в риск, диагноза и лечение на лицата с латентна туберкулозна инфекция и повишаване на осведомеността на широката общественост.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sas

    1 1 Отговор
    Този човек наистина е болен
  • 2 николай маринов

    0 0 Отговор
    Тоя и...т съвсем изперка Да идват по–скоро изборите и да го забравим .
  • 3 жерав

    0 0 Отговор
    абе не е болен. просто толкова му е акъла!
  • 4 Камен

    0 0 Отговор
    Предлагам незабавно г-н Министър-Председателят да бъде титулуван Доктор и преназначен като лектор в катедра "медицина" на някой университет! Не бива да хабим българските таланти - всеки би се справил с като Бойко Борисов, но само ТОЙ може да ни направи безсмъртни... Той вероятно може и други неща да удължава...
  • 5 Акага

    0 0 Отговор
    Това е позитивната версия на комунистическото - има човек, има проблем - няма човек, няма проблем. Вече е има ГЕРБ, има човек - няма ГЕРБ, няма човек
  • 6 цеденевист

    0 0 Отговор
    На стълба срещу жилището в което живея вече няма свободо място за лепене на некролози.Да не говорим за Бакърена фабрика?
  • 7 123

    0 0 Отговор
    Каквото и да си говорите герб е най-голямата политическа партия.Тоест има много брусове които вярват на тоя ръб ББ.