Last news in Fakti

7 Май, 2012 12:51 3 219 4

Бойко Борисов: Пилци бавят магистрала "Хемус" (обновена)

  • магистрала-
  • бойко борисов

„Пилци, който гнездят в горичката”, бавят връзката на магистрала "Хемус" със софийския околовръстен път и пътен възел "Яна". Виновниците за забавянето на проекта бяха разкрити пред журналисти от премиера Бойко Борисов. Той изненадващо се появи на инспекцията на строителните работи в района. Заради зоо проблема в момента се строи само в едната част на трасето, предаде бТВ.

„Бавим се в този участък и не строим, защото в горичката гнездят пилци. Има няколко щъркела в далечината, но другият трафик не ни пречи. Ние сме изключително коректни с всички еколози. В горната част сме много напред със строителството, а тук до юни да се излюпят и малките щъркелчета и да почваме този участък”, обясни министър-председателят.

Не за първи път фауната около магистралите поставя препятствия пред „мисията” на сегашното правителството да строи пътища и магистрали. На управляващите им се наложи да разпоредят изграждането на специални тунели по трасето на АМ „Струма”, за да могат костенурките в района да преминават необезпокоявано. „Зоопаркът” стана пълен, когато по европейски образец бе наредено да се появят огради за зайци и надлези за мечки.

Борисов все пак изрази надежда, че пътят ще бъде пуснат в експлоатация по-рано от крайния срок – през май догодина вместо през септември.

Строителите на ЛОТ 3 на магистрала „Тракия” си позволили да положат около километър асфалт, спестявайки си „половината от рецептата”. Излизането им от правия път обаче било санкционирано веднага от управляващите и сега ще им се наложи да положат асфалта отново, но за своя сметка, информира Бойко Борисов. „Но така, както съм разпоредил на Лиляна Павлова, лабораторията е там. Мина машината, замери и установихме, че съставът, който „Актор” полага, е със спестени половината добавки. След няколко години това ще започне да поддава и ще стане както другите пътища на България. Сега сме им възложили да си махнат всичко, което са положили като асфалт досега, и да го положат отново за сметка на фирмата”.

Българските градове са в ожесточена битка кой да приеме държавните институции, разкри още премиерът Бойко Борисов. Намерението на правителството да разпръсне администрацията по провинцията беше обявено официално преди малко повече от седмица лично от министър-председателя.

"Конкуренцията между градовете е страховита. Аз не съм очаквал такъв огромен интерес от всички партии, кметове, депутати, съветници. В момента Варна и Бургас са във война за Агенцията за рибарство и аквакултури. Донесли са ми списъци, подписки. Например, между Плевен и Хасково за виното. Едните викат - най-големите масиви са в Хасково, другите викат - ама ние пием повече”, разкри Борисов.

Миграцията на институциите от София към страната ще приключи след 4-5 години, уточни премиерът. Единственото сигурно преместване в момента е на заместник-министъра с ресор „Туризъм” в Пловдив. Многото неизвестни обаче се превърнаха в повод за доказване на местната власт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОшО

    0 1 Отговор
    Ей, хасфалтирайте здраво! Нема се плашите за околната среда и животинското разнообразие. Има зоо-та, ще напрвят и музеий на зеленината и тогава може с чиста съвест да се бетонира сичкото зелено дето го има в нашата родина.
  • 2 Кажи луд

    0 2 Отговор
    кво пишат некви глупости. искат да го изкарат и природозащитник..ама докато има кинти да си плаща на медийте 90% от Българите ще го мислят за добрър човек

    Коментиран от #3

  • 3 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кажи луд":

    @2 ti mai si za medikamenti
  • 4 тапака

    0 0 Отговор
    ГЕНЕРАЛА ТАКА ДОЛНО ИЗПОЛЗВА МЕДИИТЕ И ПЛАЩА ,ЧЕ СКОРО МОЖЕ ДА ГО НАРИЧАТ СВЕТЕЦ ,А ИНАЧЕ СИ Е МУТРА КРАДЛИВА,ЗА НЕЩАСТИЕ ВЕЧЕ СМАЗА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА СЛЕД НЕГО НЯМА ДА ИМА ДОРИ НАДЕЖДА ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ