3 891 11

Иманяри търсят 30 римски банки у нас

Нападат манастири заради оставени указания за съкровища в тях, разкопават всичко покрай старите пътища, пазят се от „вечна отрова“

Иманяри търсят 30 римски банки у нас

Иманярите у нас търсят богатства, намирали се в древността в съществувалите тогава 30 римски банки. Те смятат, че несметните съкровища са закопани покрай трите основни пътни артерии, които римляните са изградили у нас. Намирали се на определени разстояния и в определени райони, разкрива в. „Монитор“.

Картите на античния свят показват, че павираните трасета минавали през Родопите, Тракия и Мизия

и водели към всички краища и посоки в Европа. Най-интересни за иманярите са отсечките през запуснати села, където имало малко полиция и копачите действали необезпокоявано.

Според данни на историци и златотърсачи легионите са закопавали златото си в близост до пътищата. Така не се е налагало да носят постоянно стотици килограми скъпоценности, когато тръгнат на поход. Просто минавали по изграденото трасе и според указанията изравяли закопаното имане. Преданията сочат обаче то най-често било пазено от „вечна отрова“. Това била смес от различни химикали, които с годините не изветрявали и дори само да се пробва някой незапознат да влезне, без да има „нишан“, както се казва на указанията за намирането на закопаното съкровище, то той моментално умирал.

Преди векове това се смятало за проклятие,

но с времето се установило, че просто става въпрос за отрова, която е във въздуха в кухината, където е заровено златото. От МВР дори регистрирали през годините няколко случая на загинали хора, за чиято кончина обаче не ставали ясни причините. В повечето случаи патоанатомите констатирали, че става въпрос за натравяне с неизвестен източник.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ловеца
  Отговор
  1 08:52  23.05.19
  Иманярите трябва да бъдат отстрелвани, изключително вредна сган са.

  Коментиран от #3, #9

 • Batushka
  Отговор
  2 08:56  23.05.19
  Страшно е ....ТИКВАТА ПАК ША БИИ....
 • 3 09:01  23.05.19
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Императора
  Отговор
  4 09:10  23.05.19
  Знам къде е сухия кладенец но иска яко копане.
 • Ловеца
  Отговор
  5 09:23  23.05.19

  До коментар #3 от "Иманяр":

  Те нанасят изключителна вреда на археологията и историческата наука, унищожават места и предмети от които може да се извлече изключително ценна информация, като се интересуват единствено от материалната стойност. Поразяват се неща, които не биха могли да бъдат измерени с пари, но такива като теб едва ли могат да го разберат. Да не говорим и за легалната страна на въпроса.

  Коментиран от #8, #11

 • Радо
  Отговор
  6 09:30  23.05.19
  Иманярите вместо да копат кат улави по баирите, ако вземат да копат с тая енергия домати и компири - милионери ще станат, ама не го знаят.
 • Банков превод
  Отговор
  7 09:40  23.05.19
  УниКредит, но там трябва да питат Костя. Banko di Roma internationale.
 • Кратун
  Отговор
  8 10:05  23.05.19

  До коментар #5 от "Ловеца":

  Я питай веждичката от къде се е сдобил с колекцията която има.792
 • Манаф
  Отговор
  9 11:07  23.05.19

  До коментар #1 от "Ловеца":

  А пък ти обесен на площада дето отстрелваш животни. На всеки му е в кръвта да търси имане
 • Лъжат ни ката ден
  Отговор
  10 22:23  23.05.19
  Иманярството не е престъпление ! Като такова го нарочиха нелепи закони които целят да се отклонява вниманието на хората от истинския грабеж !
 • търсача
  Отговор
  11 07:58  24.05.19

  До коментар #5 от "Ловеца":

  А археолозите какво правят? Откъде накъде те ще развалят с и събарят с булдозери, могили стояли с хиляди векове? Каква е разлика с това което вършат иманярите? А какви престъпници са тези търсачи, които изминават по десетки километри на ден, търсейки из изорани ниви някакви дребни останки от древността, откривайки по две три монети ,без почти никаква стойност, така наречените ахчета, или подобни изтъркани до неознаваемост, само заа да задоволят страстта от хобито си..нима те са по страшни престъпници от излизащите всяка събота и неделя въоръжени до зъби с най модерни оръжия ловци, избивайки всичко каквото им се мерне пред погледа, уж че ще трепят само свине,но и тях откъде накъде тези убийци са узаконени и регламентирани, а търсачите с металотърсачи, ще са престъпници?

Напиши коментар:


Публикувай