Last news in Fakti

1 Юни, 2019 19:01 6 990 16

Гражданин писал до Борисов за Ральо Ралев

  • ральо ралев-
  • кмет-
  • корупция

Кметът и неговият помагач са задържани заради искане на подкуп срещу разрешително за строеж, разкри Гешев

Гражданин писал до Борисов за Ральо Ралев - 1

Ральо Ралев - кметът на пловдивския район „Северен“ и неговият помагач са задържани заради искане на подкуп срещу разрешително за строеж. Това каза заместник главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг.

„Гражданин - строител депозира сигнал до министър-председателя, който сочи, че от него се искат пари, за да бъдат одобрени строителни книжа за строеж на обект в район „Северен“ град Пловдив“, отбеляза Гешев, цитиран от „Фокус“.

„След това тази жалба е изпратена от г-н Борисов към КПКОНПИ. В рамките на ден беше докладвана тази жалба. Беше докладвано и на главния прокурор Сотир Цацаров. Образувано е досъдебно производство“, отбеляза той.

„Това е дело, което следва да се разследва от следователи. Започват да се събират доказателства, за тези неща, които твърди строителният предприемач“, обясни Гешев.

Той добави, че от страна на КПКОНПИ се извършват отделни мероприятия, за да подпомогнат дейността.

По думите му в рамките на няколко часа се е организирала успешна сработка.

„С тези служби българските граждани трябва да се гордеят, твърдя го съвсем сериозно. За мен това е голям успех“, заяви той.

„В резултат от събраните доказателства в четвъртък беше решено да се задържат определени лица в град Пловдив. Беше задържан кметът на район „Северен“ и още едно лице „посредник“ при получаване на парична сума. Това са кметът и лице, което прокуратурата смята, че е „помагач-посредник“, добави Гешев.

След многобройните разговори и мотаене станала връзка между строителния предприемач и много близък приятел на Ралев - бизнесмен с кабелна телевизия в Карлово и бизнес в Пловдив, който изиграл ролята на посредник. Той уверил, че ще се свърши работата, тоест получаването на разрешителното, като самият посредник, който също е задържан и обвинен, бил известен с това, че всички кметове на Пловдив ходели на почивка в неговата къща в Гърция.

Той обясни, че ситуацията се развива от началото на миналата година. Строителят има имот, които възнамерява да направи блок и през декември 2018г. внася документи в район „Северен“ за издаване на разрешително за строеж. От администрацията са констатирани забележки, но те са били отстранени са в срок. Според Гешев обаче въпреки, че документите са изрядни, строителят не е получил полагащото му се разрешително за строеж.

„Кметът, мотириван по една или друга причина взима проекта в собствения си кабинет, което по закон не съответства на негови правомощия“, посочи зам. главният прокурор.

Според Гешев забавянето на разрешителното е водело до финансови загуби за строителя.

„Започва да се чувства притиснат в ъгъла. Изправен е пред реалната възможност да фалира“, уточни той.

Вследствие на това строителят е извършвал разговори с различни хора от Общината, като от тях е получавал отговор, че ще получи нужните документи срещу 60 хил. лв.

„При разговор с поредния човек му се казва, че изключително близко лице на кмета може да му помогне и да изчака. Това лице се оказва един от обвиняемите, в качеството на помагач. От всички източници съвпада една и съща оферта“, добави Гешев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123456789

    4 1 Отговор
    С пет статии за един човек си дигнахте рейтинга яко хахахахахаахахахаххахаха
  • 2 Лудия касапин

    16 1 Отговор
    Трябвало да се гордеем с българските служби, викаш. А защо трябва някой да подаде сигнал, че да се раздвижат тези служби, а?
  • 3 Без бой не става

    11 3 Отговор
    И аз писах до Борисов,че до като мафиотското-руско движение за"права и свободи"/ДПС/ съществува, България никога няма да тръгне в правилната посока........Колко години минаха от 10.11.1989 ? а тази престъпна структура винаги е във властта?......ДО КОГА?

    Коментиран от #14

  • 4 Пародията наречена “Бюрокращина”

    13 0 Отговор
    Като краен резултат, обвиненият ще бъде оневинен, а на този който е пуснал жалбата живота унищожен(в преносния смисъл)! Естествено всичко ще се направи по тънкия начин...да изглежда социално и етично, но задължително “правата” на властимащите ще се защитят! Законите за кокошкари не работят в БГ, те са за богатите! “Ти немаш право да решаваш(говориш), ако немаш пари” - Живков.
  • 5 Bahti

    6 1 Отговор
    Ма тиквата може да чете?
  • 6 Малко плоско

    7 1 Отговор
    Струва ми се , че това е Иванчева в пловдивски вариант. Не знам , дали заради рейтинг,дали да покажат борба с корупцията, но почва да нагарча. Усвоили сме една схема , и давай да даваме..

    Коментиран от #8

  • 7 Бачо от Бабачково

    9 1 Отговор
    Да бе да.... Риба, ама цаца!!!! Еееее, цаца, цаца, ама риба! А големите рибоци си плуват спокойно във водите Герберски...
  • 8 Е де...

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Малко плоско":

    Копи, пейст бе майна! Що да се напънат да мислят нови схеми, като и така става!
  • 9 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Аз непрекъснато пиша, пиша и модераторите постоянно ми блокират фейсбук. Последно е за 1 месец. До кога, истината която ние пишем ще бъде блокирана. Ами, като ме блокират ще започна позиви да пиша, и дано този народ проумее най после за какво иде реч. Акция на полицията как се задържат престъпници, показно в детска градина. Има пострадали деца, не мога да го променя. То на тях да има някой да им покаже как да ги ловят, щото май все им бягат. Стратегии, конвенция, нямаш право да си възпитава децата, а ги учат как се ловят престъпници и какво, децата ли ще ги ловят престъпниците, ужас..........

    Коментиран от #12

  • 10 Лален

    3 0 Отговор
    Давайте към затвора, ако Борисов беше разширил затворите или трудовите лагери или центрове за трудово възпитание както искате го наречете за по- демократично, България щеше да процъфтява и магистралите на Борисов нямаше да струват толкова много. Но ние сме по американци и демократи от самите американци и на края какво едно голямо ако. Въпросът е ще намеят ли сили да си го признаят или вече нямат изход. Ние имаме изход за тях - на уличната лампа има здраво желязо ще понесе тежеста им
  • 11 Обикновен човек

    4 2 Отговор
    Гражданин строител депозира сигнал??????? Абе брадат урунгел що мъчиш българският език бе, що не го кажеш по нормалному :гражданин доносник се оплака и Борисов реши да се възползва от доноса за да си вдигне рейтинга .Ето така се печелят бъдещи избори като си вържеш отдалеч гащите!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Guest

    4 0 Отговор
    Ральо, Ральоооо, на кой оставяш всички яки каки от кметството Ральооо?! Как ги навъди Ральоооо. Човек като влезе в кметството на Северен, след две минути е на Пинокио от гледки какини...
  • 14 Само с бой неа стане

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Без бой не става":

    Треа си и гръцка музика, и другите там ишерети, да е на хаир.
  • 15 1944

    2 1 Отговор
    ако районен кмет в провинцията си иска 60 хиляди, колко е мизата на тиквоч от банкя?

    Коментиран от #16

  • 16 ИСТИНАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "1944":

    Когато се пусне жалба, ЗАЩО? Когато не се депозира жалба, отново ЗАЩО? Как нещо положително не написахте? Само обиди, прякори и т.н. Защо никой не публикува истината за фалита на Б-Я, банките, пенсионният фонд, разграбването на 100 млрд. $ от б.доносници от ДС,от Манол Велев (В. Лечева), Г. Гергов, изнесените 55-60 млрд.евро по времето на у-нието на Станишев и Тройната коалиция, братя Велеви (бивш м-р на МФ), милионите на Г. Първанов; 25 000млн.евро на Е. Милийончева и имотите й, имотите на Станишев, Импексова; 2-мата социолози А. РАЙЧЕВ И КОЛЬО ЧЕРВЕНИЯ, Кирил Добрев, ОЛИГАРСИТЕ ИМ и т.н. Лично видях къщите за гости на Е. Милийончева. Или това според вас не е важно. То е минало. ИСТИНАТА е, че се страх у да поискате отговорност от наследниците на ком.партията БКП/БСП. Когато си горд наследникнаследяваш пасиви и активи. ВРЕМЕ Е ДА понесат отговорност. Стига сте се оплаквали. Животът е такъв, какъвто си го направиш. Ако не умееш, си негоден. Грилата продукция се бракува и изхвърля, мрънкащи плазмодеи !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове