Last news in Fakti

9 Юни, 2019 19:10 20 386 118

Анатолий Карпов: Докато България спеше, Турция пое инициативата

  • анатолий карпов-
  • турски поток

Световният шампион по шахмат се срещна с председателя на БСП – София Калоян Паргов

Анатолий Карпов: Докато България спеше, Турция пое инициативата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Докато България маневрираше и "спеше" за „Турски поток“, Турция пое инициативата. Това каза световният шампион по шахмат Анатолий Карпов след среща с председателя на БСП – София Калоян Паргов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Лидерът на столичните социалисти изигра партия шах със световния шампион.

„Сега зависи от България. Ако България не иска да получава печалба от транзита на газ към Западна Европа, значи ще бъде намерено друго решение, макар и България да бъде най-бързото и най-разумно такова“, каза още Карпов. На въпрос как да бъде тълкувана визитата му на Балканите и дали е специален пратеник на президента Владимир Путин и дали има връзка с „Турски поток“, Карпов посочи: „Нямам никакви поръчения и моето пътуване не е с официален характер“.

Потвърдих желанието на БСП, че „Турски поток“ трябва да мине през България и че АЕЦ „Белене“ е необратим проект, каза председателят на Градския съвет на БСП – София Калоян Паргов след срещата с Анатолий Карпов. „Обсъдихме различни области, най-вече културното сътрудничество, възможностите за по-отчетливо присъствие на руската култура и изкуство в България, по-специално в София", заяви той.

"Знаете, че това е една стара идея, която в последните години се опитваме да реализираме. София има нужда от руска книжарница, руско кино. Място, където да се задоволи гладът за руска култура", коментира Паргов.

"Не пропуснахме да потвърдим една наша позиция след 2014 г. на БСП, която и нашите представители от Градската организация изразяват, а именно отмяна на санкциите срещу Русия, защото както и той се изрази докато Европа е объркана от тези санкции, скована, а Русия плаче, Америка се смее“, посочи Калоян Паргов.

Според него държави като България, които са на опашката на ЕС, най-тежко понасят тези санкции.

„Говорихме, че трябва да се започне от програмата „Еразъм“, която заради санкциите не позволява на учени и културни дейци от двете държави да имат засилен обмен и комуникация, което само по себе си е загуба“, допълни председателят на Градския съвет на БСП – София. „Може би една важна позиция, която все повече ни вълнува – Европа без ядрени оръжия, Черно море – зона на мир и сигурност, демилитализирана зона“, допълни още той.

„Поговорихме малко за икономика, за търговия, санкциите се отразяват с отрицателен знак на всички. Ако погледнем стокообмена между Русия и Европа, или в частност между Русия и България ще видим разликите с предишни години“, заяви Калоян Паргов. Той допълни, че са засегнати области, в които България традиционно е присъствала на руския пазар.

Във връзка със ситуацията в БСП, Паргов посочи: „Тъй като сме на шахматна вълна, мога да кажа, че сегашната партия шах, дали ще има шах с топа, шах с пешката, то тя ще продължи в рамките на по-дълъг период, отколкото някой може да си представи. Като един своеобразен вътрешнопартиен турнир. Единственото, на което се надявам на 16 юни да не сме в ситуация цугцванг“, допълни още той.

Анатолий Карпов коментира и отношенията си с балканските страни и допълни, че за първи път е станал световен шампион през 1972 г. в Скопие. „На Балканите ме познават във всяка страна, при това ме познават много добре. Много добре познавам Балканите, защото през първото ми пътуване до Скопие през 1972 г. посетих стотици градове във всички балкански страни. Що се касае до икономическите отношения, в момента, в който политическите отношения престанат да бъдат спирачка, то те ще вземат своето“, каза още Анатолий Карпов.

„Тъй като преди два дни бях в Сърбия, вчера в Северна Македония, днес пристигнахме с кола от Скопие в София, а утре вече на дневен ред е Турция, където имаме намерение да открием дом на мира и дружбата на Егейско море. В рамките на този дом на мира и дружбата по всяка вероятност ще възникне шахматната академия „Анатолий Карпов“, посочи Карпов.

Според него на първо място се вижда необходимостта от активизация на сътрудничеството в културната област, а след това в икономическата. "За съжаление, санкциите представляват една много сериозна спирачка на нашите връзки и контакти. В отговор на тези санкции Русия беше принудена да отговори с контрасанкции и това много сериозно се отрази на стокообмена. Като цяло има много големи перспективи за развитието на сътрудничеството, особено в областта на енергетиката", заяви той.

"Имаме огромен териториален общ интерес – това е Черно море. Ние сме длъжни да защитим екологията на нашето общо море. Надяваме се също така да се възстанови морската връзка между България и Русия“, посочи Анатолий Карпов.

Той подчерта, че вече няколко години от руска страна се говори, че трябва да бъде възстановен и пуснат фериботът от Варна или Бургас за Русия, което е от взаимен интерес. „С един ферибот руските граждани биха достигали България по-лесно, за да могат да прекарат тук лятната си почивка. Това е икономически интерес за България“, допълни още Карпов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надам се

    108 62 Отговор
    Нищо. На нас пък краварите ни го карат с кораби. А ние ще им лижем патките.

    Коментиран от #14, #17, #46

  • 2 Реалист

    107 114 Отговор
    Кого блъфираш бе карпуз - айде намери друго решение без да плащаш на България за транзита. През гръцките, македонските планини и покрай базата на САЩ в Косово, МОЖЕ БИ??? Може и да си БИЛ шахматист ама сега си едно изкукало старче дето се прави на ПОКЕРДЖИЯ. Чужда ти е материята на географията орка татаро-монголска. Ще плащате като попове за всеки литър газ доставен на марионетките ви в Сърбия. А ние ще си поръчваме по-евтина газ от Гърция, Хахахахаха....

    Коментиран от #12, #22, #52, #100

  • 3 когато си глупак

    42 31 Отговор
    дори и призово място в конкурс за глупаци не можеш да спечелиш.
  • 4 Ю Кортес

    76 84 Отговор
    Белене е бомба като Чернобил само луди хора могат да го направят,а всички руски проекти са мафиотски

    Коментиран от #26, #75

  • 5 На Бойко

    124 52 Отговор
    На Бойко му наредиха да го спре. Не помня кой сенатор дойдев София и Бойко каза, че спира потока. Бойко е анти-българин.

    Коментиран от #10

  • 6 моля, моля

    55 51 Отговор
    Няма руска култура, няма българска, нещо или е култура или антикултура. Ако ще гледаме манифестации с детски колички-танкове, филми, в които задължително двама от героите са с мундири и фуражки, паметника на автомата калашник, тв предавания с изкривени от омраза крещящи разбирачи на световната политика, новини за поредната руска новост за унищожение на хора, мерси, да си стоят там.
  • 7 Бесен Язовец

    53 53 Отговор
    Е, ми много ясно, че в такъв дух ще се изкаже другаря Карпов, една от многобройните джобни болонки на другаря Путен ! Пристигнал е тук да ни агитира да си дадем земицата, че да си прокарат тръбите през нашата територия, та да правят после олигарсите на Путен, пачки.

    Коментиран от #36

  • 8 месара

    34 27 Отговор
    шахматиста ли ше е рекламното лице на бсп_то?! паргов не му ли се е оплакал от гей парада 🤣❓
  • 9 Божкейййъйй6767

    44 16 Отговор
    Ние разговаряме както казва Б.Б,ние мислим и анализираме/но как и какво/.Не бе просто чакаме да ни кажат дали-чичо Сам или от EU какво да рраим и кажем.....Нали сме независими защото нищо независи от нас.......
  • 10 херодот

    38 23 Отговор

    До коментар #5 от "На Бойко":

    Не Бойко ,а Орешарски . Помнете повече бе хора.

    Коментиран от #15, #105, #107

  • 11 Нео

    46 30 Отговор
    Поредният пропагандатор на Кремъл дойде да ни кастри и поучава. Пореден епизод от хибридната война!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Западните Балкани

    50 33 Отговор
    Докато Русия не си промени политиката на окупатор към съседните държави, трябва да се внимава с техните проекти в България. Някой да ми припомни кои са техните проекти в България, които наистина са печеливши за България? Примерно Нефтохим Бургас е тотална издънка. Държи бензина по-скъп от Белгия (например) и не плаща данъци. С Козлодуй май сме извадили късмет, т.к. е правен по соц времето, но няма да се учудя, ако сме го платили доста солено. Въобще трябва внимателно да се пипа. За Южен поток нямам информация, но няма да се учудя, ако там сме си продали интересите. В последните години знаем за договорките на редица страни от ЕС за по-ниска цена на газа от Русия. Нашите прасета се услушват и по този въпрос. За съжаление винаги ние се минаваме сами. Така че на такива руски емисари не вярвам

    Коментиран от #16, #23, #25

  • 14 Роло

    45 25 Отговор

    До коментар #1 от "Надам се":

    Задължително ли трябва да е руска газта? Нали уж сме братя а ни продават 1000 куб. М на цена от 380 долара. Това е световен рекорд като цена на газта в светът в момента. След като Америка ни я продава с 30 % по - евтино какво трябва да направим според теб? Нека в Кремъл се осетят, че балами няма и свалят цената иначе да я продават на белите мечки. Защо на Китай я продават на 100 долара а нас ни правят на прости?

    Коментиран от #20

  • 15 Centurion

    35 6 Отговор

    До коментар #10 от "херодот":

    Все същата работа,Орешарски е Депесарска подлога,както и Б.Б.Няма нормален човек който следи процесите в страната да не сложи занак на равенство.Правителстеото на Орешарски беше правителство на ДПС.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Давид

    41 4 Отговор
    Истината е че някой от нас българите трябва да избере страна . Не можем да играем с всички . Всеки един един от вас би ли пуснал жена си на басейн с най добрите си няколко приятели ако държи на нея . Докато всеки знае , че ръководството ни е оглавено от Мара общата ще сме на това дередже . Никой не иска за партньор лека жена . Време е да се събудим и да спрем да си играем на демокрация . Време е да покажем кой сме ние българите и да изрежем гнилото от нас . Всички партий са създадени да ни разделят .
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ОлигУфрен

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "Роло":

    Пишеш глупости!

    Коментиран от #76

  • 21 до джендърите

    33 14 Отговор
    Мишоци, знаете ли поне кой е Карпов? Ами един от двамата големи шахматисти в последните 50 г. Другият е Каспаров. Преди тях-Фишер. Разните му там Крамник, Ананд, Топалов са плюнки спрямо него.

    Коментиран от #66, #94

  • 22 IDIL

    33 20 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ще получиш евтина газ от Гърция когато влезнеш отам откъдето си излезнал,баш от тия долни византийци които гледат винаги да ни прецакат

    Коментиран от #27, #84

  • 23 Оня

    43 7 Отговор

    До коментар #13 от "Западните Балкани":

    Не са виновни Руснаците, че нашите управляващи са продали Нефтохим, срещу далавери и комисионни. Въобще има ли правителство, което да е помислило за народа си. Всичко правят за лични облаги и интереси. Като гледам в народното събрание са си все същите хрантутници-неграмотници, тук там подновени лица. Където и да се бутне само далавери излизат а простия народ да го духа. Нищо не се е променило от Петко Славейково време. По младите сигурно не знаят за него, но в нета има всичко, за да проумее някои неща. Цитат: "Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша".
  • 24 Ататюрк

    21 12 Отговор
    докато България лижеше американските задници .......,...!
  • 25 Кирил

    17 23 Отговор

    До коментар #13 от "Западните Балкани":

    Абсолютно,горивата им са пълен боклук и скапват двигателя.това са горива за автомобили произведени преди 1998-2000 година .почнат ли Белене,бягайте или поне изкарвайте децата навънка ще е втори чернобил
  • 26 пишман български политици

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ю Кортес":

    Ами моделът управляващ територията у нас?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 нервен ( разбивача на тролове )

    24 16 Отговор
    Ние българите не искаме да ползваме руски газ нито да минава през страната ни !!! заобиколете ни ако щете през космоса ние не желаем да плащаме за руската пръдня и точка
  • 29 Руските свине

    21 15 Отговор
    Продължават с хибридната си война срещу България. Целта на Карпов е да вдигне духа на петоколонниците от БСП и да им даде инструкции от първа ръка.
  • 30 Тръмп

    22 14 Отговор
    Марш обратно в комуноидна Русия заедно с БСП и кирливата енергия!!!:):):) България не е Венецуела,да крадете на воля!!:):):)
  • 31 Барчо

    23 10 Отговор
    Социалист=национален предател =българофоб

    Коментиран от #42

  • 32 onq s konq

    31 16 Отговор
    Карпов:"Ако България не иска да получава печалба от транзита на газ,значи ще бъде намерено друго решение,макар и България да е най-бързото и умно такова".НЕДОПУСТИМО НАХАЛНО е в днешно време Русия да се опитва да ни пробутва подобни ПСИХООБРАБОТКИ,представяйки нагло СВОИТЕ ИКОН. ИНТЕРЕСИ ЗА "НАШИ"!Естествено че НЕ ЗА НАШАТА ПЕЧАЛБА са загрижени Руснаците,а за ДРАСТИЧНИТЕ ЗАГУБИ КОИТО ТЪРПЯТ от стопиране на газта им на нашата Граница,но за тяхно съжаление ДРУГ ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗДЪРЖАН ГАЗОВ ПЪТ - НЯМА!Разбираема е носталгията на Руските управници по "доброто старо време",когато Москва просто НАРЕЖДАШЕ ПО ТЕЛЕФОНА на Живков че "това и това" трябва да се свърши "немедлено" и всякакво Умуване по въпроса беше ИЗКЛЮЧЕНО.Сега обаче дойде време за ОТРЕЗНЯВАНЕ и РАВНОСМЕТКА в руско-българските отношения ,както и гласно изказване на истината ЧЕ НИТО РУСНАЦИТЕ СА БРЪТУШКИ,НИТО ПЪК НИЕ - БАЛЪЦИ!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Потоци

    27 13 Отговор

    До коментар #33 от "А БЕ":

    Ти наистина ли вярваш че газта докарана с кораб от 10 000 км. е по -евтина от тази идваща от Русия по тръба .Не слушайте БТВ как ви сапунисват пропагандно.Ако газта докарана с кораби от Америка е евтина Германия нямаше да подпише договори с Русия за 30 години и да се скара с американските си съюзници.

    Коментиран от #35, #71

  • 35 Альоша Гърневски

    17 16 Отговор

    До коментар #34 от "Потоци":

    Не обяснявай на чугунени глави. Няма смисъл. Това са зомбирани джендъри.
  • 36 Болонка

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Е, ми много ясно! Който яде баницата ли е виновен, или който я дава? Те, нашите политици и олигарси отдавна продадоха държавата, срещу тлъсти комисионни, а народът - беден! Той и руският не е богат, но поне имат въоръжение за още няколко световни войни. А пък ние ще сме от обслужващия персонал!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    20 13 Отговор
    Защо всичко руско е боклук и става само за СКРАП ?????
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 България е във НАТО и ЕС

    17 15 Отговор
    Сган пияна руска не сте приети в България !!!!!
  • 41 Голем смях

    21 12 Отговор
    Този боклук е путинист и в червата.Стана светевен шампион без да играе ,а по-късно Каспаров му разказа играта.А този гъзолизец Паргов го гласят на мястото на Курнелия.Свиня до свиня.

    Коментиран от #111

  • 42 Голям прос

    12 14 Отговор

    До коментар #31 от "Барчо":

    Плащай ти скъпата газ от корабите, умник, аз не искам
  • 43 Голям прос

    16 8 Отговор
    България не спеше, управниците и бяха заети да ближат всевъзможни бузи, затова обикновените хора ще плащат излишно скъпа газ и самолети и втора ръка стоки
  • 44 Ердоган 100% чука путин

    6 8 Отговор
    Ердоганя удари патока на путя хо хо хо
  • 45 моряк

    17 5 Отговор
    Карпов е чист комуняга , да бяха изпратили неофициално Гари Каспаров който е противоположната страна,да чуем той какво ще каже?
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Антисоциалист

    20 7 Отговор
    Господа, г-н другарят от компартията на Зюганов - съдружнник на пУТИН и да е един от световните шампиони в шаха, лъже. Мнението му за "турски поток" в България, за необратимо нелепия проект "Белене" е повече от съмнително - той никога не е бил от отговорните изпълнители в проекта и няма как да знае нещо съществено за него. Да е шахматист е едно, а технически или икономически специалист в ядрената енергетика е друго. Лъжа е твърдението му: "... много добре познавам Балканите, защото през първото ми пътуване до Скопие през 1972 г. посетих стотици градове във всички балкански страни." Доказвам това. 1. Г-н другарят не е бил стотици градове. Невъзможно е дори за цялата 1972 г. да е посетил стотици градове. Най-много да е прелетял над тях. 2. Не е бил във всички балкански държави и няма как да докаже това. 3. Не е възможно да познава "много добре" Балканите, посещавайки като гост балкански стотици градове за една година. Колкото и да са били самолетните прелети над градовете или кьорсофрите в тях, с това много добро познание няма как да се постигне. 4. Знанията му от посещенията му на Балканите са от преди 47 години, а сегашните му от "шахматна" уж угра с г-н Паргов, не могат да ги опреснят. Друга игра играе г-нът - не на шах, а на лъжата.

    Коментиран от #74

  • 49 ПТХБ

    14 18 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Анатолий Карпов: Докато България спеше, Турция пое инициативата.Това е самата истина, четете ли годпода управляващи и наричащи се политици?

    Коментиран от #55, #83

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    15 11 Отговор
    Боклук руски пиян марш от родината ни !!!!!!
  • 52 Хаджи хаджи Българин

    5 14 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Ех много експерти! Ти си един от тях! Спечели едно биг меню в МкДоналдс! А на това нещо му казват МаКДоналдс култура! Ядеш като овца и мислиш като такава!

    Коментиран от #82

  • 53 Бия путкинофили безплатно !!!

    14 8 Отговор
    Защо продажните путкинофили за една шепа рубли продават интереса на България ?????

    Коментиран от #60

  • 54 Българин-родолюбец

    22 7 Отговор
    Най мразя пиян и прост руски боклук дс ни поучава кое е добро за България !!!!

    Коментиран от #61

  • 55 От село

    10 5 Отговор

    До коментар #49 от "ПТХБ":

    Да четем - " Винету" вече 13 години!
  • 56 Кочината русия е на дъното !!!!

    15 8 Отговор
    Да живее България никога никога вече пиян руски ботушда ни мачка !!!!!

    Коментиран от #67

  • 57 Парговица

    15 8 Отговор
    Не Паргов,България няма нужда от руско кино и руска книжарница.
  • 58 Кочината русия е на дъното !!!!

    13 7 Отговор
    Да живее България никога никога вече пиян руски ботушда ни мачка !!!!!
  • 59 москвич-ГОЛЯМА БРАКМА

    9 7 Отговор
    Защо българите не искат нищо руско ??????
  • 60 Рубла

    4 9 Отговор

    До коментар #53 от "Бия путкинофили безплатно !!!":

    А българският златен лев( сега е мишка)! Една парична еденица се крепи, на стокообмена с друга! Имаш картофи, но нямаш чушки- много просто! Но имаш много чушки и евтини, всеки иска от теб да го закупи! Конвертируемост на стока да си чувал! А знаеш ли, че всяко бъркане в банкомата, ти автоматично носиш 10 цента на SWIFT! Система за глобален/ на печалба! Ех, дядото Каспаров ги знае тези неща! А ти?

    Коментиран от #62, #68

  • 61 Кико

    13 2 Отговор

    До коментар #54 от "Българин-родолюбец":

    Той еи така минавал и видял че спиме! Тъпа селска политика, затова и народите се отдръпват от тях!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 се се се ре УМРЕ урааааааааааааа

    18 5 Отговор
    Най големия враг на България е руската кочина миризлива !!!!!
  • 64 Българин

    11 5 Отговор
    Марш наглецо болшевишки!
  • 65 Много жалък

    15 4 Отговор
    Беше, Карпов, когато Каспаров му развинти главата на шах! Как може ,не руснак, да е победител?! На шах! Преживя дълго възстановяване, Карпов и се прилепи към Цар Путин! Припомнете си! Факт.
  • 66 ОН не у себя,

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "до джендърите":

    Дорогой, мой! Понимаеш?
  • 67 ОOД

    8 12 Отговор

    До коментар #56 от "Кочината русия е на дъното !!!!":

    Руски ботуш не ни е мачкал. В България не е имало нито руско присъствие нито руски военни бази-. Сега знаеш ли кой ни ползва полиганите и базите безплатно? не са руснаците със сигурност.

    Коментиран от #69, #81, #85

  • 68 Всяка услуга се заплаща

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "Рубла":

    Ако ти е скъпо, ходи в банката, да ти излезе още по- скъпо, или стой на опашка за да си вземеш пенсията! Но сигурно ти е 1200 , лева и хората ще те изгледат мръсно!
  • 69 Кои се подвизаваха,

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "ОOД":

    До последно, в Американският колеж, в София?! Защо лъжеш?!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 А БЕ

    16 5 Отговор

    До коментар #34 от "Потоци":

    Вярвам защото братовчед ми живее от 17 години в Полша и цената на американския газ е с 30%по евтин от Руския, аз вярвам на фактите , а не на ПРИСТРАСТИЯТА !
  • 72 русофоб

    7 3 Отговор
    и двамата -червен боклук!
  • 73 Минаваща

    3 0 Отговор
    Ще ни натискат, докато се надупим за пореден път, то е ясно. Бедна държава не може да има самостоятелна политика. А продажните политици пак ще си приберат тлъстите комисионни! Дреме им за България - важно е офшорните сметки да са пълни!

    Коментиран от #78

  • 74 Антисоциалист

    10 5 Отговор

    До коментар #48 от "Антисоциалист":

    Господа писачи на минуси, нито едно от доказателствата ми, че г-н другарят Карпов лъже, не можете да отречете. Няма как - твърденията му са нелепи лъжи. Сега по тая тема Ви напомням убийствени за дивотията и незнанието Ви факти. Докато комунистът и световен шампион по шах Роберт Фишер беше в японски затвор с конфискувани имущества и запорирани банкови сметки и нито една компартия не го защити и не му помогна с поне цент, "комунистът" и световен шампион по шах г-н Карпов беше депутат на комунистическата партия на СССР на кьорсофрите в СССР и социалистическия лагер. Не прати на "другаря" си поне едно писмо за солидарност и морална подкрепа! Докато сега в Русия комунисти, поискали референдум за отговорност на властта пред народа са политзатворници в пУТИНСКИТЕ затвори и лагери, комунистът Карпов се развлича на шах със г-н Паргов, който старателно избягва думата "другар". Помислете за разликите и приликите, г-да другари някому (кому ли)?! Да е една, да е както в Одеса... Ха сега ми пишете още минуси!
  • 75 Симо

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Ю Кортес":

    Белене е толкова бомба колкото и Гонда вода в Румъния . Разбирам тъпаците които мечтаят България да е зависима от Турция или Румъния , само че това няма да стане , колкото и да квичите по команда от Вашингтон. Накрая заради подобни напъни ще си го получите отзад.

    Коментиран от #80

  • 76 Роло

    16 3 Отговор

    До коментар #20 от "ОлигУфрен":

    Пиша абсолютната истина. Провери на каква цена ни продават газта братята руси. Това е пладнешки грабеж който няма аналог. Цяла Западна Европа купува на на цени от 190 до 230 долара за 1000 куб. М а ние купуваме на 380 долара. Сега сравни 380 долара с 100 долара за 1000 куб. М които плащат китайците в момента. Как ти се струва, много ли ни обичат нашите братя в Москва?

    Коментиран от #95

  • 77 Русонефил

    8 3 Отговор
    Айде петата колона пак се активизира. Явно американските доставки ги изплашиха. Една трета от тях, една трета от Шах Дениз и ето как монополът се пропуква. Затова сега пищят русолизците на умряло . Дори се опитват да създадат в Русия някаква патриотична легенда на пРезидента Радев, сякъш сме забравили, че Решетников го избра.
  • 78 Русонефил

    5 2 Отговор

    До коментар #73 от "Минаваща":

    По-голямо надупване от това да се откажеш сам от изгоден договор и да подпишеш по-неизгоден няма. Но това си го забравила минаващата, нали? Или ЕГН-то ти те извинява да склерозата? Сега пък искате да изоставим съществуващ газопровод, платен вече с народни пари и вместо да искаме неустойка за него, да строим с наши пари нов на руснаците. Това какво е, освен национално предателство?

    Коментиран от #90

  • 79 ВАГ

    9 6 Отговор
    Карпов е шампион по шахмат благодарение на КПСС ,Каспаров го мелеше където го хване но не беше комунист и му отнеха титлите и ги присъдиха на пиянката Карпов по партийна линия . Защо не покажат мнението на Каспаров за АЕЦ Белене и турски паток. С нетърпение чакам американски или каквито и да е качествени горива за да се оттърва от руските лай.а.
  • 80 Гражданин

    8 5 Отговор

    До коментар #75 от "Симо":

    Белене е най-вече излишно, защото нямаме потребление, което да го изисква. Всички наоколо строят атомни централи, така че и да го изнасяме няма да можем. Единсвеният интерес е на посредниците, които ще лапнат комисионните и които са свързани с ДС и комунистическите фамилии.
  • 81 Питащ

    11 6 Отговор

    До коментар #67 от "ОOД":

    Ти тая история дето си я чел сам ли си я писал? Как е нямало руско присъствие у нас? Така нареченият "Народен" съд изцяло е ръководен от Москва. В армията и полицията е бъкало от съветски "инструктори". През петдесетте години във всяко министерство е имало кабинет с емисар на КГБ. Повечето руснаци. Имало е и българи-руски поданици. Като си невежа по родната си история, поне не се изказвай така гръмко.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Голем смях

    7 5 Отговор

    До коментар #49 от "ПТХБ":

    Да,но Турция трябваше да свали един руски самолет ,за да си извоюва тази позиция.И ние ли трябва да опукаме някое руско хвърчило или корито,че да имаме паток.Бий за да те уважават.Путин голям го вади ама мноооого мек.Ердоган го напраска в малкото дупе и нещата потръгнаха.Нашите политици не са ебачи.Те са духачи.Руски духачи.

    Коментиран от #98

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Термоядрен фишек от Очуша

    5 5 Отговор

    До коментар #67 от "ОOД":

    Не лъжете децата, драги другарю! В НРБ имаше ни повече, ни по-малко от три съветски бази с ядрени бойни глави. Изпразнените им бункери все още могат да се видят.
  • 86 ПО ДОБРЕ НИ Е

    8 3 Отговор
    Не ни трябва да храним повече комунистите ! Не искаме да получавт комисионни на наш гръб . БОГ НЕ ДАДЕ И СВИНЯ НЕ ИЗЯДЕ !
  • 87 Бай Шиле

    6 1 Отговор
    А бе защо я нямаше тази олигофренска омраза към Русия,когато президент им беше Елцин.За един приятел питам.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Опа тролчо сам си го набиваш

    2 3 Отговор

    До коментар #84 от "Реалист":

    Цена никъде не се видя, няма и да се види. Нали цената на газа се формирабв зависимост от тази на петрола. Значи не е фиксирана и няма как един трол за 800лв на.месец да знае колко излиза кубика. Ти даже руската цена не знаеш, дето го има и се продава, кво остава за американския, дето го няма. Скоро ще гръмне.и тая.бомба, да те яидя кога.ще изпълзиш от пещерата.

    Коментиран от #103

  • 90 Минаваща

    4 3 Отговор

    До коментар #78 от "Русонефил":

    Нещо не си разбрал, мен или статията. Надупването е да се съгласим с "Турски поток", при условията на руснаците. Искат да изградим за наша сметка ново трасе до Сърбия- само за около 3 милиарда - а на сърбите ще им го платят?! Освен това, понеже сме много богати, няма да ни платят неустойки за спрения транзит през Украйна! Ползите, със сигурност, са за Русия, а ние ще се надяваме след 40 год. да си изплатим инвестицията???

    Коментиран от #91

  • 91 Ало минаващата

    4 9 Отговор

    До коментар #90 от "Минаваща":

    Не Русия ни кара да се дупим, а САЩ. Русия все още ни предлага варианти. А Боко тиквуня по команда на САЩ първо спря Южен Поток - сам си го призна и изрева че американците не пускат фандък; и сега пак сам се слага да си строим ние тръбите, щото уж ще сме независими, диверсифицирани и т.н. вероятно го прави щото пак ще има поръчки, усвояване и крадене когато ние си го строим. Нищо че газа е един и същи и няма как да купуваш руски газ от Гърция и да си независим. Поразгледай новините по темата от преди 1-2 месеца да видиш как тиквта се бие в гърдите че строял тръба за връзка с незнам си кои съседи. Ако е по нареждане на Русия, значи е тяхен агент и всички тролове, дето лаете по Русия не би трябвало да защитавате тиквата.

    Коментиран от #92

  • 92 Минаваща

    5 2 Отговор

    До коментар #91 от "Ало минаващата":

    Поразгледай новините ти! САЩ са против " Турски поток " и против "Северен поток-2", даже предвиждат специални санкции за това.

    Коментиран от #99

  • 93 ТтТ

    9 1 Отговор
    Руски номера от гледан филм!!!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Тъпан

    0 1 Отговор

    До коментар #76 от "Роло":

    Цената на газа на дребно в България е 456 лв за 1000 км. Айде сега сметни колко е в долари...ако можеш да смяташ.
  • 96 гост

    2 0 Отговор
    защо не се коментира или не се знае гръцката оферта до Путин,която е изцяло проблематична за нашите енергийни интереси.Между Гърция и Турция има интерконекторна връзка още от 2007 година и се довършва проекта Посейдон за газова връзка между Гърция и Италия.Игуменица-Отранто.А от Италия доставките за Австрия-Баумгартен и оттам за Чехия,Словения,Унгария,Хърватско и Сърбия.Ако не предпочетат да се снабдяват като Словакия през Северен поток,както обяви вчера словашкия премиер.Никакво преминаване през Северна Македония или Албания.Това е предложението на гърците и Русия може да избира и да притиска България за съжаление,защото изграждането на газпровода през наша територия сега е за наша сметка и струва 2,6 милиарда долара,докато Гърция -Италия е 650 милиона долара..
    Това е реалността за сведение на писалия се Реалист,а не мераците за про или руски писаници.

    Коментиран от #104

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Ало минаващата

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "Минаваща":

    Ти, като един типичен трол, се опитваш да смениш темата, а аз коментирам изказването ти че Русия ни.натискала да е за наша сметка. Не ни натиска Русия, а боко тиквата иска да се бие в гърдите какво строи, вероятно за да може пак да краде. Същото беше и когато се говореше за Южен поток и колко скъпо щяло да бъде трасето.
  • 100 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    ++++++++++++++++++++++++!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Обективен

    9 3 Отговор
    Ех Карпов, Карпов а докато Русия спи, Западният свят непрекъснато подобрява качеството на живот на своите граждани, подобрява инфраструктурата и комуналните и социални услуги.
    Интересното в случая е когато Русия се събуди, ако въобще се събуди, колко десетилетия или може би столетие е изостанала от цивилизацията.
  • 103 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #89 от "Опа тролчо сам си го набиваш":

    Тролик забравил си една нула в заплатата ми преди десетичната запетая, Хахахахаха... А цената на газта за всеки хъб може да се прочете в борсовата информация на АНГЛИЙСКИ, ама то на пути троликите само с малко руски се оправяте и то както циганите говорят български.
  • 104 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "гост":

    Удобно забравяш така наречените "политически рискове" и географските особености ако тръбата тръгне от Гърция към Сърбия. Яяяяя погледни мапса на Гугъл за да се ориентираш какъв че го ядат орките ако тръгнат от там. И НА КОЛКО СТРАНИ ТРЯБВА ДА ПЛАЩАТ ТРАНЗИТНИ ТАКСИ АКО ТРЪГНАТ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ??? Отговора е ясен и еднозначен - най-изгодно и евтино И СИГУРНО Е ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ!!! ПЛААААААЩААААААЙ ТВОЙТА …….!!!!
  • 105 Грешиш

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "херодот":

    Грешиш точно Бойко беше ще намеря видеото и ще го пусна тука. Точно след Орешарски стана това ама какво значение има хвани единия идеи другия.
  • 106 Вагабонто

    3 1 Отговор
    За коя Западна Европа ще изнасяме? Вече има Северен поток 1 и Северен поток 2 е на завършване та едва ли ще опрат до газ от Турски поток, а и доколкото ми е известно там тръбата е с размери да задоволява потреблението на Турция и за транзит няма да има чак такива количества, че и ние да транзитираме и да печелим.
  • 107 Греша

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "херодот":

    Греша обърках се с Южен поток. Извинявам се
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Баба Вуна

    3 1 Отговор
    Като прочетох коментарите и се съгласих с Иво Христов за 80%. В Румъния пада цената на тока, а при нас? 3,5 % покачване! Честито!
  • 110 Иванова

    3 1 Отговор
    Да питаме гросмайстор Каспаров! Той е на друго мнение!
  • 111 msc

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Голем смях":

    Партиите между Каспаров и Карпов са изключително оспорвани. Не изкривявайте поне това. А за това, че Боби Фишер не се явява да защити титлатата, си понеже не било изпълнено едно от 50 -те му условия - Карпов вина не носи... А За газовите доставки положението е ясно и за Форест Гъмп.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Националист

    2 0 Отговор
    Русофоб=Българофоб!
    Бог да Благослови България!
  • 114 Националист

    1 3 Отговор
    На много хора не им са ясни някои стратегически неща от които зависи съществуването на България.
    Имало е племена и държави изчезнали от картата, и логически за в бъдеще ще има такива, които ще изчезнат ако не вземат мерки да се защитят.
    Лондон преди няколко десетилетия си е бил почти 100% бял град, сега белите в Лондон са МАЛЦИНСТВО!
    Има ли сме в България 100% Български села, сега някои от тях са превзети от циганите.
    Ако ние не направим нищо в България да се увеличи бялата имиграция, и по специално на Славяни нас или циганите ще ни затрият или разни други, я араби, пакистанци, афганистанци, я негри , а може и всички те заедно вкупом.
    Колкото и да не им се харесва на Русофобите, Руснаците, Украинците, Белорусите са спасителния пояс за България да остане бяла държава.
  • 115 Различни

    1 0 Отговор

    До коментар #94 от "Ханко от село Осеня":

    ли?И Карпов и Вайнщейн са били членове на КПСС.Имат голям шахматен талант,но за успехите им заслуга имат цели екипи,докато Фишер е бил сам.А и като човек е бил симпатичен с честна позиция и възгледи-винаги против властимащите.Умира преследван и болен в Исландия.Друг е и въпроса,че от шахмата няма особена обществена полза-просто игра,кой нае защо превърната в професионален спорт.Но и от професионалния спорт няма особен смисъл-просто перачница на пари по максимата "хляб и зрелища".Виж аматьорски спорт-да.Спортувай за здраве,но си изкарвай хляба с нешо обществено полезно.
  • 116 ФАКТ -до 114-

    3 0 Отговор
    Нас, българите за съжаление ,отдавна ни ЗАТРИХА !!! Защо не насърчаваха раждаемостта през 90-години ???? БСП извърши ГЕНОЦИД срещу нас българите !!! Най-ниски заплати,най-ниски пенсии, най-малка раждаемост,най-много избягали българи !!!! Всички от БСП -в ЗАТВОРА и да се закрие тази партия !!!
  • 117 Docenta

    0 0 Отговор
    Този пиян руски табладжия от кгб,да не дава много акъл.Прокуратурата трябва да се самосезира за всяване на омраза и разделение на наши и ваши от страна на пияницата карпов и да го изритат като кирливо куче от България
  • 118 Карпов

    0 0 Отговор
    Никога не съм гласувал за Герб, но няма начин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове