Last news in Fakti

13 Юни, 2019 18:17 1 370 15

ДПС иска по-ниско ДДС за всички храни

  • ддс-
  • храни-
  • дпс

Така ефектът, който ние целяхме, ще е много по-голям, но за това трябва малко по-задълбочен анализ, каза Мустафа Карадайъ

ДПС иска по-ниско ДДС за всички храни - 1

Ние не се отказваме от намаляване на ДДС не само на хляба, но и за целия хранителен сектор. Така ефектът, който ние целяхме, ще е много по-голям, но за това трябва малко по-задълбочен анализ“, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Днес депутати от партията проведоха среща в парламента с представители на хлебопроизводителите, която е част от поредицата разговори, инициирани от ДПС с различни браншови организации заради предложението им за въвеждането на диференцирано ДДС за книги, хляб и лекарства. От движението искат уверението на представителите на различните браншове, че по-ниският данък действително ще доведе до по-ниски крайни цени, с което тези стоки ще станат по-достъпни до потребителите.

"Най-високото ДДС в хранителния сектор, спрямо съседните страните и страни и тези от ЕС, е в България. Това води до предпоставки за развитие на „сивия“ сектор и намаляването на конкурентоспособността на нашите производители“, подчерта Карадайъ.

Той увери, че ДПС ще продължи да търси широк обществен дебат по темата. По същия повод от партията вече разговаряха и с представителите на фармацевтичния сектор, който изрази принципната си подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как да разберете популизъма

    5 4 Отговор
    ДПС ако ги беше грижа за ДДСто, то те щяха да предлагат и лекарствата да са в списъка с намалено ДДС. Още щяха да предложат хазартът да отиде над 20% ДДС, а не да не плаща почти нищо. Но поне храните е нещо
  • 2 ПРостото е най ефективно

    10 3 Отговор
    10% ДДС на всичко без право на възстановяване така ще увиснат сички тарикати .....
  • 3 Иво666

    5 1 Отговор
    ДДС да е различно за стоките.Различно облагане на заплатите/според размера и/.Да се премахне здравната каса-в този си вид как е конструирана генерира постоянно загуби и корупция като с нищо непомага на хората и болниците..Да се стимулира родното..Вижте Хърватия...Модела го има.
  • 4 Мишел от съпротивата

    8 6 Отговор
    Чист популизъм. Никаква полза от по-ниското ДДС. Да не си мислите, че цените на стоките ще паднат? Ха-ха-хаааааа, веднага ще измислят 20 причини като суша, дъжд, международно положение, пясъчна буря на Марс и т.н...Просто фирмите ще си приберат по-голяма печалба, цените ще останат същите, а в бюджета ще се отвори голяма дупка. И тази дупка ще я запълнят от нашия джоб с увеличение на другите данъци.
  • 5 Том Круз

    6 4 Отговор
    Първо Делян Пеевски искаше да се намали ДДС- то на хляба, защото хлебозавод СИМИТ е на Ахмет Доган, а сега взеха да увъртат!
    Миналата година СИМИТ увеличиха хляба за три месеца два пъти, без основателна причина! Сега като свалят ДДС- то на хляба ще могат пак да го увеличат, и Доган да стане мулти милионер! Такива са ни управниците, МАФИЯ!

    Коментиран от #10

  • 6 onq s konq

    6 4 Отговор
    ДПС то иска да фалира Държавата/също като БСП/.А има и една немаловажна подробност-че намали ли се ДДС-то на нещо и ако не поевтинее стоката реално,връщане назад няма!Естествено че цените няма да намалеят - или ако все пак намалеят,то ще е ПЪРВОНАЧАЛНО със смешните 1-2 процента като в последствие пак ще тръгнат нагоре."Най-високото ДДС в хран. сектор спрямо страните в ЕС" твърди ДПС....ама не казва че в една ГЕРМАНИЯ,ФРАНЦИЯ и т.н. другите данъци не са 10% като у нас,а 40%!!!А истината е,че ХАЗНА С ПОПУЛИЗЪМ НЕ СЕ ПЪЛНИ,защото на точната дата пенсионерите си искат пенсиите,соц слабите-помощите и т.н.

    Коментиран от #15

  • 7 Драйвър

    6 4 Отговор
    Типично за ДПС,имат идеи как да орежат чуждите пари,но техните-в никакъв случай!Предлагат да намалят ставките по ддс които са НАЙ важни за държавата,но са твърдо против каквото и да е намаление на безотчетното разхищение на държавни пари наречено "субсидии за партиите"!Типично поведение на АНТИБЪЛГАРСКА ПРЕСТЪПНА ОРГАРНИЗАЦИЯ!Чието единствено цел на съществуване е за да ПРЕЧИ на развитието на нашата родина!
  • 8 Ха ха

    2 1 Отговор
    Наближава време за избори и почнаха с рекламите че мислели за бедния народ.Революция, гражданско неподчинение и равносметка за последните 20 години от политиците.

    Коментиран от #9

  • 9 Да да

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ха ха":

    И истински разстрел за Доган, този път без засечки!
  • 10 Един

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Том Круз":

    Той Доганя сега е мулти милиардер,заедно със оная свиня майка!!!
  • 11 Т-34

    0 1 Отговор
    Като влезете в управлението го направете
  • 12 Големите търговци

    1 1 Отговор
    Ще спечелят, разбирай и производителите, защото няма да внасят толкова, като сега, ДДС! За своите фирми, го правят!
  • 13 Nik

    2 1 Отговор
    Щом ДПС предлага нещо,то в никакъв случей няма да бъде от полза на хората и държавата!Целта им е да разбалансират бюджета и икономиката за своите мръсни политически амбиции.
  • 14 Тъп

    0 1 Отговор
    Анадолските глигани и техните пророци се активириха с популизъм заради поредните избори.
  • 15 674

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Таблица на ДДС ставките в държавите членки

    Държава членка Стандартна ставка Намалени ставки
    Белгия 21% 0%, 6%, 12%
    Чехия 19% 5%
    Дания 25% 0%
    Германия 16% 7%
    Естония 18% 0%, 5%
    Гърция 19% 4.5%, 9%
    Испания 16% 4%, 7%
    Франция 19.60% 2.1%, 5.5%
    Ирландия 21% 0%, 4.4% 13.5%
    Италия 20% 4%, 10%
    Кипър 15% 0%, 5%, 8%
    Латвия 18% 0%, 5%
    Литва 18% 5%, 9%
    Люксембург 15% 3%, 6%, 12%
    Унгария 20% 5%, 15%
    Малта 18% 5%
    Холандия 19% 6%
    Австрия 20% 10%, 12%
    Полша 22% 0%, 3%, 7%
    Португалия 21% 5%, 12%
    Словения 20% 8.50%
    Словакия 19% -
    Финландия 22% 0%, 8%, 17%
    Швеция 25% 6%, 12%
    Румъния 19% 9%
    България 20% 7%
    Великобритания 17.50% 0%,
    Що не четеш преди да пишеш глупости!(справката е от НАП.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове