20 Юни, 2019 12:18 10 807 88

Ген. Съби Събев пред ФАКТИ: Някои партии ще са твърдо против сделката за F-16

  • ген. съби събев-
  • f-16-
  • сделка-
  • стъпки-
  • противници-
  • армия-
  • модернизация

Сделката е в доста напреднал стадий, няма как да има връщане назад

Ген. Съби Събев пред ФАКТИ: Някои партии ще са твърдо против сделката за F-16 - 1
Източник: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди дни отделът за военно сътрудничество към Посолството на САЩ в София официално представи на българското Министерство на отбраната офертата за осемте изтребителя F-16 Block 70. Какво следва оттук нататък? По този и други въпроси от ФАКТИ разговаряхме с ген. Съби Събев, който е първият представител на България в главната квартира на НАТО и член на Атлантическия съвет.

''Това, което следва на основата на предложената оферта от американската страна е българският преговорен екип да предложи окончателния пакет, по който България е готова да сключи договора. Това означава, или американското предложение да се допълни, там където ние искаме да имаме повече елементи от това, което се предлага, или някои неща да бъдат намалени по отношение на броя. В резултат на това ще се формира окончателната цена на проектодоговора, който ще се внесе в правителството за приемане, след което да се уведоми американската страна, че това е окончателният пакет, който ние желаем, подписва се договорът и се внася за ратификация в Народното събрание. Това е най-краткият път. Трябва да се уточни и схемата за плащане, в договора трябва да има има и времето за доставка на първите изтребители'', заяви за ФАКТИ ген. Съби Събев.

Очаква ли ген. Събев противниците на сделката да се опитат да попречат на осъществяването ѝ?

''Разбира се! Разбира се, че очаквам и това е видимо от обществените реакции. При ратификацията на договора в парламента, ще има партии, които ще бъдат твърдо против, няма да гласуват, но предполагам, че в крайна сметка националните интереси в областта на сигурността и отбраната ще надделеят, тоест ще се събере необходимото мнозинство за ратификация на договора. Добре е това да стане до края на юли, преди излизането на парламента в лятна ваканция, за да може и самият договор да влезе по-рано в сила и в резултат на това да получим първите изтребители сравнително навреме'', коментира ген. Събев.

Оптимист ли членът на Атлантическия съвет ген. Събев за успешното финализиране на сделката?

''Мисля, че сделката е в такъв напреднал стадий, че няма връщане назад. Да, считам, че договорът ще бъде подписан, като дано това стане по-бързо, както споменах, до към края на юли или най-късно началото на август'', отговори той на въпроса на ФАКТИ.

Закупуването на осемте самолета F-16 е само една стъпка по пътя на модернизацията на Българската армия. Какво трябва да продължи да прави Министерство на отбраната, за да бъдат успешни българската интеграция в НАТО и модернизацията на армията ни?

''Това, което предстои да направи Министерство на отбраната, то в определен смисъл е в ход. Става въпрос за другите модернизационни проекти за бойните машини на сухопътните войски и за корабите. Същевременно трябва да се отбележи, че това е в съвсем начален етап, каза ген. Събев.

Министерството на отбраната трябва да направи един дългосрочен план за модернизация и превъоръжаване на въоръжените сили, съответно той да бъде приет на най-високо равнище и да му бъде осигурено финансиране през годините, заяви още атлантикът.

''Ние имаме спешна нужда от подмяна на радиолокационните станции във Военновъздушните сили, на зенитно-ракетните средства също, нужда имаме и от втори етап за закупуване на още средства за сухопътните войски и за военноморските сили. Въобще един организационен план с един хоризонт от например 20 години, за да може действително да кажем, че след 20 години ще имаме напълно модерна армия. Такава армия, която отговаря, както на нашите национални потребности, така и на приноса ни към колективната отбрана в НАТО'', добави ген. Съби Събев.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    148 47 Отговор
    Типично краварска подлога! :(

    Коментиран от #4

  • 2 БКП ТВ HD

    89 55 Отговор
    СЛАВА ЗА РУСИЯ! ;)

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Съби кажи къде те сърби

    103 28 Отговор
    Ах, тези комисионни, много са сладки....

    Коментиран от #22

  • 7 ГЕРБЕРАСтИ

    36 22 Отговор
    партийте които не могат да намажат винаги са против
  • 8 Jek

    53 29 Отговор
    Купуват Опел Капитан 1,4i но произведен 2020 г. Пълен майтап.

    Коментиран от #32

  • 9 ьгажоюж

    91 32 Отговор
    Ф16 е супер престарял модел самолет. В експлоатация е от 1978г. 41 години за технологията в един самолет е супер престаряла. Ок сменилиса километражите с монитори, вероятно и нови радари ама колкото и да го кичат пак си е стария Ф16. 2 милиарда като го разделиш на 8 самолета излиза, че ти пробутват тая стариния за 250 милиона на бройка.!!! Цялата сделка смърди, защо не избрахме два пъти по евтини Грипени, последен модел? някой май ще прибере тлъста комисионна, за това толкова натискат за тази сделка.

    Коментиран от #14, #18, #29, #31

  • 10 грух

    70 21 Отговор
    Ами естествено ще са против някои партии, драги ми господине, а даже и някои хора от народа ще са против.Ето например, аз съм против.
    Драги ми генералски господине, не забравяйте, че сме демокрация и че ще има хора, които ще искат България да е независима държава и няма да са съгласни с вашето мазно предателско подлизурстване пред ФАЩ.
  • 11 грух

    20 13 Отговор

    До коментар #4 от "El chochone":

    слава, слава, е колко да е слава - нали се вижда каква е слава !

    кикикики съвсем изпаднахте укропитеците !
  • 12 грух

    61 20 Отговор
    този мазник не изпуска случай да се наведе за сврка на ФАЩ - много е амбициозен.
    но ще дойде ден, да отговаря пред закона за делата си !
  • 13 грух

    1 11 Отговор

    До коментар #5 от "БКП ТВ HD":

    има, има, ето ме - затварям гз и отвеждам пленници !
  • 14 стоян

    23 41 Отговор

    До коментар #9 от "ьгажоюж":

    До 9 ком =Тия тъпотии за старите самолети вече сме ги чели бе другари от Позитано =няма ли да смените плочата че е изтъркана и повтаря

    Коментиран от #20, #33, #34

  • 15 Крадци сте всички

    57 11 Отговор
    За няколко милиона не само майките си, но и децата си продавате, точно както го правят циганите за 5 лева. Срам и позор. Ония горе да ви прощава, ние ви искаме по дърветата
  • 16 флипп

    46 9 Отговор
    Доста български подлоги мислят да се пенсионират покрай тази сделка
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГазЛиШистЛи

    39 12 Отговор
    Като се провалиха с шистовия газ, като се провалиха с втечнения (заради цената) ... задъжлиха да купуваме оръжия. Рекета си е рекет, няма значение какво ще ти продадат, просто трябва да се наливат парите при новия голям брат !

    Коментиран от #70

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Аноним

    34 9 Отговор
    Този откъде го изкопаха от нафталина. Къде беше досега мръсна подлого? Марш у лево продажник.
  • 22 Въшо

    15 18 Отговор

    До коментар #6 от "Съби кажи къде те сърби":

    Ти не взе ли бе ? Онзи ден раздаваха в ОФ клуба. Такива като теб, дето не искат ги бият. Колко трябва да си ненормален за да помислиш , че при такава сделка има комисионни ? Явно живееш с представите от преди 50 години. Става дума за държавите САЩ и България, ако още не си разбрал.

    Коментиран от #53

  • 23 ДЖОТО

    18 7 Отговор
    Тоя ли беше,който маршируваше дясна ръка десен крак и лява ръка ляв крак?

    Коментиран от #39

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван

    29 17 Отговор
    ЗАЩО ТРЯБВА БЪЛГАРИЯ ДА КУПУВА СТАРИ АМЕРИКАНСКИ БАРАКИ(САМОЛЕТИ)ЗА 2МИЛИАРДА ЛЕВА ...Като новия су57недостежим звяр е към 70 мл.д или 8 броя са към 600мл.×1.7 грубо към 1милиард и 200мл..ЗЗАЩО?

    Коментиран от #50, #52

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 мнение

    31 10 Отговор
    Генерал Събев, посочете поне една друга държава в света, която да е закупила този модел самолет на такава висока цена! Цената обикновено варира от 70 до 100 милиона долара. Но, 150 милона $ за Ф-16, извинете! Далаверата е прекалено явна!
  • 28 Иван

    24 14 Отговор
    НАРОДЕ СПИШШ..ПИШЕТЕ В ТЕЗ СОЦ.МРЕЖИ.пак ни мушкат със залежала стока..Те даже старите ни Мигове ако се рециклират са по яки от тез Ф16- клозети
  • 29 Казуар

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "ьгажоюж":

    Су 35 е надграден Су 27, това означава ли, че е супер остарял.

    Коментиран от #57, #83

  • 30 букова глава

    15 4 Отговор
    Само да напомня една стара истина която всички знаем, нищо не плащаш,нищо не получаваш! Що се отнася до су-57 дали са добри или не никой не знае и по добре да не узнаваме!
  • 31 букова глава

    9 7 Отговор

    До коментар #9 от "ьгажоюж":

    Ми то по твята логика и Wolksvagen Golf трябваше отдавна да е в историята!!!!!
  • 32 букова глава

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Jek":

    И пак ще е по добър от Москвич!!!!

    Коментиран от #58, #72

  • 33 калинка

    15 6 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    Това,че някой може да спре да казва истината за стария модел самолети, не ги прави по-нови!
  • 34 калинка

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    Това,че някой може да спре да казва истината за стария модел самолети, не ги прави по-нови!
  • 35 дядо ти

    13 2 Отговор
    Не ни трябват самолети,ние сме ликвидирани по всички направления.Нима са толко ослепели.

    Коментиран от #69

  • 36 Глупава

    7 12 Отговор
    Опорна точка е, че били стари! То и колелото, ръчните инструменти са измислени преди хилядолетия, но ги ползваме!
  • 37 fermera

    7 4 Отговор
    Честито на Руснаците.Ще им платим 400 милиона за подръжка на МИГ29 до 2029г. и ще имаме самолети който не ги плашат.Крайно време е Държавата да почне да плаща осугуровки на служителите си за знаем реално колко ни струват.Тогава да не се окаже че покриваме 2%от БВП. за военен бюджет като прибавим и пенсиите на рано пенсионирани генерали.
  • 38 букова глава

    3 1 Отговор

    До коментар #20 от "Реалист":

    Извинявай не прочетох коментара ти и написах горе долу същото, но явно сме на едно мнение!
  • 39 ddd

    16 5 Отговор

    До коментар #23 от "ДЖОТО":

    Оня беше ген.Попов,ама тоя марширува дирекно по краварската тръба.
  • 40 Пешо

    15 2 Отговор
    Това което купуваме е винаги под натиск,а не най- доброто.
    П.П. И защо тогава господа и вие не си купувате автомобили разработени през седемдесетте,ами предпочитате нови,по модерни,със всичките му екстри,и все пак на добра цена.
  • 41 хахаха

    9 17 Отговор
    Керосин ли пропикахте вече, долни руски подлоги:) България бавно, но сигурно къса и последните върви, с които я оплита любимата ви кочина! Дерзайте ребята:)
  • 42 Тодоров

    25 7 Отговор
    Не само партии ще са против. Аз не съм член на никоя партия и съм твърдо против сделката за изтребителите F-16. Много граждани като мен са също против. Това е сделка, която прави американците малко по-богати, а БЪЛГАРИТЕ ОЩЕ ПО-БЕДНИ. 8 изтребителя не решават никакви стратегически или отбранителни цели на Република България. И този пореден ГЕНЕРАЛ, ако явно не съзнава тази истина, мястото му не е в БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ (говоря за ОНАЗИ, ИСТИНСКАТА АРМИЯ, а не за сегашната пародия).
  • 43 хахаха

    13 13 Отговор
    До 2 (две) години Република България - достоен член на НАТО и ЕС, ще бъде с една стъпка напред в атлантическата си и съюзническа интеграция, независимо какво и срещу колко деньги дращете тук!!!

    Коментиран от #61

  • 44 Една майна

    18 9 Отговор
    F16 е грешка.А членството в НАТО още по голяма.А този генерал вероятно платена подлога.Подлога като Паси.Защо да не дадем 5 милиарда без да изкаме самолети.Така ще бъдете добре отценени в САЩ. Ще бъдете по верни както се вика.

    Коментиран от #60

  • 45 ивчо

    13 6 Отговор
    абе тоз събчо се смля от двадеСетина дни да брише по медиите и да ни проповядва Натовски псалми. Аде нема нужда или Баце ще го прави министър на отбраната...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 zezar16

    8 3 Отговор
    приятелю не е пародия армията, не смесвай войска и управление на войската, мн стойнистни хора са там , зимата като закъсаш из преспите кой те вади от тях, като те залее потопа кой те спасява ,мвр ли, дето има 10 верижни машини подарени от войската...

    Коментиран от #62

  • 48 Овен

    12 5 Отговор
    Долни мръсни продажници,гледат си техния интерес ще вземат голямите комисиони а бедния глупав народ да плаща
  • 49 Цар Вул

    15 6 Отговор
    Щом е с еврейчето Паси и крадлата Поптодорова:На съда е ясно!Да влиза убития!Оная нощ не можах да мигна в Пловдив от тъпите им учения в Чешнегирово!Е,било за отбрана!И накрая ЧЕТИРИ жертви !!!!В мирно време?!?!Ами ако беше война??Ама от кого бе джанъм?Ако е от Турция теа ще ни прегазат:Като прасе дрисливи потури!!За Русия не смея и да помисля!!Турците произвеждат!Тъпунгерите български купуват!Предатели!С една неочегарена сеченица!
    Па отгоре!Па отдолу!Без да им кажеш защо!И накрая АК 47!Като Чаушеску!
  • 50 Кузя

    7 5 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Защото ти е празна главата Ванчо, затова..... Съветцки летящи москвичи няма да се купят никога повече. ПОНЯЛ......

    Коментиран от #64

  • 51 Hdvv

    7 3 Отговор
    На този, само като му видя физиономията и спирам да чета.
  • 52 Той

    5 7 Отговор

    До коментар #25 от "Иван":

    Щото, СУ 57 скоро няма да има. Сега го рекламират и на АВИО ШОУТО в Бурже, белкем, някой се излъже да даде поръчка и да влезне някой кинт в хазната, ама-тцъ!! Страхотен самолет, ама само на думи!! Всичките машини с които го произвеждат, материалите и дори софтуера им се прави в Тайван! Тъпите руснаци не стават за нищо! Каква е тая носталгия по геноцида наречен комунизъм и тая любов към гладните ватенки!! Що си мислите, че Миг 29нни е подарък!!
  • 53 Най добре е

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Въшо":

    ти да се потопиш в реалността на новият свят. Излез от виртуалния,и в двете страни грабенето от народа е на най-високо ниво.
  • 54 България ЕС Нато

    6 10 Отговор
    Болшевиките да си ебът майката Самолета на Българските ВВС е Ф16

    Коментиран от #79

  • 55 Каунь

    5 4 Отговор
    Колко ли доларакис е гушнал тоя да се върти кат грамофонна плоча?
  • 56 Каунь

    5 2 Отговор
    Колко ли доларакис е гушнал тоя да се върти кат грамофонна плоча?

    Коментиран от #78

  • 57 Не сравнявай

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    не сравними неша. Су 35 е различен от Су 27,както и МиГ 35 е различен от МиГ 29, и не можеш МиГ 29 да го доведеш до 35-ца,може само до СМ,което е в пъти по-добро от Фи 16 блок,къща и най-вече още апартаменти 70.

    Коментиран от #74

  • 58 Едва ли

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "букова глава":

    едва лиима доста модели на Москвич,които не отстъпват на този Опел.
  • 59 тото

    5 4 Отговор
    не мога да разбера кой ще ни напада
    я да помислим турция с над 550 изтребители
    или пък Русия с над 800 изтребителя .....
    смени политици какво НАТО к'ви 5 лева.......
  • 60 хахаха

    3 4 Отговор

    До коментар #44 от "Една майна":

    Грешка си ти ушанка, ама на природата, впрочем като всички останали твои събратя - русофилистици и путинопитеци червендалести:)!
  • 61 Да да изключително

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "хахаха":

    достоен,но да знаеш и да си го набиете в главата провиснал член сме на еврогейци и натовци. Срам и позор за нас и славното ни минало. По добре да си по-малко достоен,но гордо изправен член,отколкото достоен,но увиснал и за нищо не ставаш.
  • 62 Да прав си няма

    3 0 Отговор

    До коментар #47 от "zezar16":

    спор по въпроса,да уточнението е за управленският състав на армията,за тези като този,които са целували преди10.11.89г. бълтгарско знаме и са се клели във вярност на Майка България,същите тези сега я предават с пълна сила. Срам и позор за такива,за какво са ги обучавали едно време,явно за предателство. Такива са недостойни да са военни.
  • 63 Николай

    3 5 Отговор
    Само Ф-16 Блок 70 Вайпър. Като начало 8, след първата доставка поръчваме още 8. Ние сме член на НАТО и поетапно трябва да се превъоръжаваме.
  • 64 Ами то и

    2 1 Отговор

    До коментар #50 от "Кузя":

    краварските фордове са същата гнилоч стока бе "мен" ръкохватков.
  • 65 Я ти отворко

    4 3 Отговор
    заедно с краварите духайте таратора без да клатитет краставиците тъпунгери предателски такива. Фи 16 ще стои,като Кугарите в гаража.

    Коментиран от #66

  • 66 Става въпрос за

    0 1 Отговор

    До коментар #65 от "Я ти отворко":

    коментиралия под №54
  • 67 fermera

    5 4 Отговор
    Ха-Ха.За първите 8 Ф-ки има предвидени 16 ракети за далечен бой.Ако изтрелят някоя и няма с какво да го заредят.Пари за пътища в провинцията няма и си караме през дупките,ама ще се намерят за ремонт на воените летища още догодина.И това при платени 2 200 000 000 лева.Пари за детска болница пак няма да има и родителите ще ходят да ги лекуват в чужбина.Унгарците плащат 20 години на СААБ и получиха работни места.При нашия случай работните места са в САЩ.
  • 68 Бесен

    5 3 Отговор
    И точно в момента слушам, че докато Горанката, тоя бандит с министерски пост обясняваше, че можем да платим 2 млрд на куп изведнъж се оказва, че ще вземем заем за да ги платим... Кво излиза, взимаме от ригновците заем, за да платим ДОПОТОПНИ гринговски самолети, които ни пробутват на цената на модерен Ф35. Другарю генерал вие сте не за трубунал ми за директен разстрел с цялата паплач замесена в тая мръсна сделка!
  • 69 Бъз

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "дядо ти":

    Дядо не се впрягай !
    При преминаване на държавен глава със самолет над чужда територия му се полага почетен екскорт.
    То тези само за това стават. Даже не им трябва и въоръжение.
    Аз бих предпочел F 35 и 22 които освен че са нови са и по евтини. Поне така казват.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Западните Балкани

    2 2 Отговор
    За този генерал има ли значение каква е цената? В крайна сметка купуваме Москвич 413 на цената на Мерцедес.
  • 72 А,де ...

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "букова глава":

    Ех, ако бяха и произведени :-)
  • 73 Тупангюро

    0 1 Отговор
    До коментар 25 . Много добре знаеш цените и качествата на руските самолети.КОЙ ти даде ценоразписа?
  • 74 Казуар

    2 3 Отговор

    До коментар #57 от "Не сравнявай":

    Ф 16 блок 70 е различен от ф 16 от преди 40 години.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Иво

    2 0 Отговор
    Този "генерал" Събев е едно отчайващо менте!
  • 77 Бай Хой

    2 0 Отговор
    Тоя зъбчо зъбев е мнооооого гнуууусен......!
  • 78 Груз 200

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Каунь":

    Ееехей. Голям кеф.... Всички шумкари и русороби са в потрес. Повтарят като зомбирани едни и същи дивотийй. F16 бил стар... Хахааах. Вижте бойната статистика на самолета. Колко руски тенекии е свалил, какъв безотказен боец е. Колко държави го ползват и имат намерение да го модернизират до последния стандарт, който ние ще имаме. Лъжи пилат, че F35 бил по-евтин хахах. Не разбират разликата между цена самолет и цена на обслужване, резервни двигатели, авионика, гарантиран сервиз и съвместимост с нашите съюзници... Продължават да пишат глупости за Су 57, който има 4 произведени броя и 0 свалени самолети хахах... Или за римейка Миг 35, който е модернизирана верси на Миг 29, който НЯМА победа във въздушен бой срещу F16 или F15... После плачат за немощните Грипени без въоръжение хахах... Този плач показва, че сме направили ПРАВИЛНИЯ избор... Далеч от руската кочина, степните варвари и заедно с цивилизования свят... Голяяям кеффф. И голям смях като чета коментарите на разни безродници каруцари от децата на онзи пролетариат, който изпълзя от шумата скрит зад щиковете на съветския окупатор. Тези, които унищожиха българското патриотично царско офицерство и го замениха с неграмотни полуидиоти с каскети, за които се разказват вицове... Пукайте от яд плебеи... Българският пилот е управлявал Месершмит и отново ще се качи в качествена машина. Дано купим още 8 броя. Искам пак да чета рев и коментари на тази утайка на обществото, която желае пак да върши престъпления ср
  • 79 До герберската подлога 💩

    1 1 Отговор

    До коментар #54 от "България ЕС Нато":

    Продажен герберски отпадък! Плужек! 🥴
  • 80 Чайнамайна

    1 1 Отговор
    До Груз 200! Нали се сещаш, че след 5 год. няма да има Ф, Меф, Су, му и т.н. Ще има самолети Huawei :-). САЩ са пътници и ние след тях, по скоро преди тях. Нали се сещаш през 1940г. коя страна заехме.... на вечно губещите.
  • 81 Иваил

    2 3 Отговор
    Дано част по-скоро се сключи сделката, че вече за смях станхме с тези болшевишко-съветски глупости. Имаме нужда от самолети и F-16 е перфектният самолет за нуждите и моментните ни възможности. Сделката е добра! Точка на въпроса. А Нинова да поведе болшевишките орки към Русия или Северна Корея и никога повече да не се връщат. За льотчика, който се прави на президент да му подарим една полулетяща руска щайга миг29 и да отлети и той натам. Ние българите и вие болшевиките сме различни народи, това е горчивата истина. Това е и истинското ни деление.
  • 82 Националист

    1 2 Отговор
    Предатели във властта и сред военните ще потрошат $1млрд за морално остарял самолет. За тези пари, можеха да се купят по-добрите СУ-35 и то 12 на брой! Китай купува 24 СУ-35 за $2млрд.
    Един СУ-35 ще се справи с поне два Ф-16 едновременно!
    "... China has ordered twenty-four Su-35s at a cost of $2 billion,... https://nationalinterest.org/blog/buzz/airwar-russias-dangerous-su-35-vs-americas-f-22-or-f-35-who-wins-44337 "
  • 83 Светослав

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Казуар":

    Умора на материалите, връзките... Амортизация...
  • 84 Грипен

    1 1 Отговор
    Какви ли скапани сделки, още ще видим да се прокарват, само и само да не бият шута в задника на Бойко Борисов, защото крадливата
    политическа напаст е проказата на България и винаги с гол задник добре насочен към изнасилвача...срам позор за България...
    Огладнелия политически и Атлантически ,"Паси- съвет" , ще се даврандиса сега...корема много му се остърга!
  • 85 България ЕС Нато

    1 0 Отговор
    Партиите да си гледат електората а Армията държавата
  • 86 Бо75

    0 0 Отговор
    Аче след 20 години ще имаме напълно модерна армиясе изцепи някакво жалко лобистче! Ф-16 са от 1974 г. след указиния период на колко ще бъдат, че нещо не мога да смятам с големите числа!
  • 87 ruytryruy

    1 0 Отговор
    Ще ни заставят и негри да вкарваме в България!
    Съществуването на България е застрашено от гей и мултикулти пропаганда!
  • 88 Факт е

    1 0 Отговор
    Факт е, че бандата на Борисов работи за себе си и често е срещу нас! Въпроса е да се събудим и излезем на улицата във всеки град на протест срещу предателите във властта!