Last news in Fakti

3 Юли, 2019 08:06 13 750 82

Хотелът по морето колкото 2 шезлонга

  • хотел-
  • море-
  • плаж

Пикът идва през август-септември, чакаме 5 млн. чужденци това лято

Хотелът по морето колкото 2 шезлонга - 1

Една нощ в хотел в Черноморец излиза колкото 2 шезлонга на плажа в курортното селище, показа проверка на в. “Монитор“. Цената на човек в стая с три легла е 51 лв., а на шезлонгите – 40 лева. Според концесионера на плажа тази цена даже била ниска, защото за да излезе на печалба, трябвало да взима по 80 лева. Той обаче се оправда, че по 40 лева за сянка взимали само за малък участък от плажа. На практика тази тарифа е равна на парите за ВИП-зона с балдахинова шатра, оборудвана с меки възглавници и легла на плажовете край Слънчев бряг, Созопол и Лозенец.

Плажът на къмпинг „Нестинарка” край Царево пък е на първо място по евтиния, но само на хартия. Официално чадърите и шезлонгите там струват по 36 стотинки бройката, но реално туристите плащат по 5 лева за всяка от екстрите. Уловката бе пусната в ход още преди два сезона. Шезлонгът наистина е 36 ст., но върви в комплект с шалте, за което плащаш петачка.

С народни цени и без никакви хватки почиват летовниците в Обзор, където сянката струва 3 лева за цял ден. На популярния плаж пред ММЦ-то в Приморско сянката чадър и шезлонг се наемат за по 5 лева. Същите са цените на “Каваците - Юг”, “Смокините” и на къмпинг „Градина”.

По петачка за чадър и шезлонг вземат на Аркутино, Приморско, Лозенец и Арапя, централния в Царево, северния в Ахтопол. Толкова струваха доскоро и плажните екстри и на ивицата Стамопуло до бившата резиденция “Перла”, но от няколко дни комплект от чадър с два шезлонга се харчи за трийсетачка, а само сянката е оценена на 25 лв.

На централния плаж в Созопол и на "Харманите" чадър и шезлонг се предлагат за 12 лв. в комплект. На северната ивица на Каваците и на Буната в Поморие екстрите ще струват по 4 лева. Без промяна остават цените на Централния в Бургас - 5 лева за чадър и 7 лева за шезлонг.

На екзотичния плаж на къмпинг „Оазис“ в община Царево, двете екстри струват по 6 лева.

Във високия ценови клас по южното черноморие се нареждат трите плажа в Слънчев бряг. Централната и южната ивица запазват миналогодишните цени от 10 лв. за чадър и още толкова за шезлонг, а на северния екстрите са по 9 лв. С левче по-малко - по 8 лева за сянка и шезлонг ще броят туристите и на Южния плаж в Несебър. Същите са цените и на ивиците в Св. Влас.

На плаж „Река – Вая”, в местността Иракли чадър и шезлонг ще се наемат срещу 6 лв. за брой, а цената на комплект екстри с включена храна и напитки е 36 лева. По 30 лева излиза комплект чадър с два шезлонга във ВИП-зоната на Централния плаж в Лозенец. Останалите екстри обаче са по 6 лева.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорж Ганчев

    116 7 Отговор
    Българският народ е малък но много прост. Ярко доказателство за това са както мутрите хотелиери концесионери и обслужващия персонал на Лайноморието, така и дебилите които ходят там на "почивка".

    Коментиран от #10, #16, #25

  • 2 El chochone

    64 11 Отговор
    С Мария днес ще ходим на Моренце в Гърция! ;)
  • 3 Лекар БГ

    99 5 Отговор
    Е нали сега се пръкна един фискален бон от Албена.11 лева за 1.5л.вода и 29 лв.за пица.....Това обяснява всичко-най-вече задръстванията към Гърция. Мутроподобна история-добре дошли на Бетономорието!
  • 4 Очаквайте

    77 4 Отговор
    Скоро фалиралите хотелиери по морето ще са повече и от туристите.Не след дълго отчаянието им ще ги накара да обявят невиждани промоции от които ще се възползват само онези които пълнят багажника от Лидъл и плащат само за евтина нощувка.Това е началото на края на летния туризъм у нас,а зимния ще го последва по същия начин.
  • 5 Аз и Ти

    52 1 Отговор
    Миналата седмица в Обзор въобще не беше 3 лв. сянката.
    7 лв. чадър + 7 лв. шезлонг

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДОКО

    43 5 Отговор
    БЪЛГАРИНО ПЛУВАЙ В ГОВНАТА СИ И СЕ КЕФИ..И ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ШМУКВАЙ ПО МАЛКО МОРСКА ВОДА..ОПИ РАЗ ДВА ТРИ И ПОЧИВКАТА ВЪРВИ..А ГЕНЕРАЛ БОКО ПРАИ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ..

    Коментиран от #27

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Аз и Ти

    28 5 Отговор

    До коментар #8 от "Посейдон":

    Фалшива новинка, също като туризма ни.
  • 10 Антон

    19 60 Отговор

    До коментар #1 от "Жорж Ганчев":

    Всеки има право на мнение. Твойто е такова, мойто е малко по-различно. Никой не е длъжен да ви осигурява евтина почивка, нощувка, плаж, спасител, медицинска служба. Селата по които ходите из Гърция са евтини, но и в българско село е евтино. Не може да сравняваш скъпи български курорти със села в Гърция. Сравни ги със скъпите груцки курорти и една семейна почивка за 2 седмици ще трябва жилището да си продадеш. На марината на влас добра вечеря без тънка сметка но и без разхишщение за 2 възрастни и две деца е от порядъка на 300-400 лв. в един от добрите рибни ресторанти. Представи си сега като седнат група платежоспособни българи или руснаци. Знаеш ли че пет пари не дават че ги нямало бпджетните туристи от България. Проблема е друг и това ви пречи, за вас всеки човек със скъп автомобил и самочувстивие е мутра. Е не е така. Като лежиш на плажа от едната ти страна може да е човек който дава работа на 100-200 такива като тебе, а от другата ти страна да е някой средностатистически турист. И последния започва да глвори само мутри и подобни клишета. Ако си мисшиш че момчета на по 20-23 год с татуси и диагоналки, или подобни позьори с 10 лева в джоба правещи се на велики си в жестока заблуда. Вчера говорих с мои близли, оше в 10 сутринта на плажа на слънчев бряг от невебър до бедрум става лудница и няма къде да легнеш. Не знам кой ви я пуска тази мантра за празните плажове, да някъде в девета глухха, на плаж с мръсотив и спринцовки, хипари и разни джендъри на палатк

    Коментиран от #13, #14, #15, #18, #42, #56, #74, #79

  • 11 гост

    53 4 Отговор
    А като отидим до Гърция на плажа към хотела си има шезлонги и чадъри без пари, на отделни плажове с бар ползването на тези екстри е обвързано само с консумация на нормални цени каквито са по заведенията. У нас ще ми излиза мутрата и ще казва, че трябвало да взима по 80лв на шезлонг, иначе бил вътре?!? Немерна наглост.

    Коментиран от #31

  • 12 Поручик Балканец

    39 3 Отговор
    Ей, много хубави чехкини и полякини тая година по плажовете на Халкидики! И им играят очичките!
  • 13 JEEP

    12 32 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Браво, много точно казано! Имало и нормални хора.Дали ще те разберат обаче не знам. Вчера за подобно изказване отнесох минусите.

    Коментиран от #52

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Шопо

    30 6 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Тепърва ще ревете! Кански ще ревете! А после ще продавате краденото за "кой к'во даде"!
  • 16 Boxer

    18 19 Отговор

    До коментар #1 от "Жорж Ганчев":

    И това е вярно, но има и друго. Върви целенасочена атака срещу туризмът по българското черноморие, което равносилно на предателство. По БТВ, новините от 0700ч днес, водещият завърши с думите : " Днес температурите са подходящи за почивка в ГЪРЦИЯ." ?!!! Представете си водещ от Румъния, Македония, Гърция или Турция, по национална телевизия, да каже че температурите са подходящи за почивка в България! Мислите ли че изобщо някой от съседите ни, би казал подобно нещо? После ми кажете че не върви антибългарска пропаганда по медиите!

    Коментиран от #17, #29

  • 17 Шопо

    15 4 Отговор

    До коментар #16 от "Boxer":

    На крива "ракета" - Космосът й много космат!

    Коментиран от #66

  • 18 Тошко

    26 3 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Да де, ти не си мутра, ти си честен бизнесмен, нали, хаха
  • 19 Фейк нюз

    6 12 Отговор
    Поредната платена антиреклама
  • 20 Цигани

    25 1 Отговор
    Ала Бала...И хотелиери и управители и управници..Всичко е леш
    До 1-2г.само циганчета ще обслужват утайчния контингент от цигани и проститутки
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 355

    30 2 Отговор
    ПИсах на друго място, че го копна и тука: Хора знам, че тука повечето мразят турците но не бъдете дребнави идете на МОРЕ в Турция да се почуствате като ВИП персони, на тия не им дреме какви сте и не мразят българите просто искат да ви вземат парите и го правят по най добрия начин и ВИЕ сте доволни а не като тука даваш пари а те ти се цупят, че им отваряш работа. Ходя Гърция или Турция зависи но не и в БГ последно бях преди 4 години и КРАЙ никога повече в БГ, ще бягам аз след бармана а той да ми се цупи и да давам 280 лв на вечер.
  • 24 ДО ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ ТУК И ЛЮБИТЕЛИ НА ГЪР

    18 24 Отговор
    НИКОЙ НЕ ВИ Е ПИТАЛ КЪДЕ ЩЕ ХОДИТЕ НА ПОЧИВКА.ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ И ДА ЗЛОРАДСТВАТЕ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ТУРИЗМА В МОМЕНТА.ВИНОВНО Е ПРАВИТЕЛСТВОТО И АНГЕЛКОВА НО И НИЕ СЪЩО..НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ РАДВАМЕ ЗА НЕУСПЕХИТЕ НА ДРУГИТЕ БЪЛГАРИ ЗАЩОТО ПОЧТИ ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е ЗАВИСЛИВА АЛЧНА И ЗЛОНАМЕРЕНА..НИЕ НЕ СЕ ПОДКРЕПЯМЕ КАТО БЪЛГАРИ..ВИЖТЕ РУМЪНЦИТЕ КЪДЕТО ГИ ПОДЦЕНЯВАМЕ. НО НИЕ СМЕ НАЙ- ЛОШИ ОТ ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНОСТИ. И ДА ОТИДЕТЕ И ДА НЕ ОТИДЕТЕ НА БЪЛГАРСКОТО МОРЕ УТРЕ И БЕЗ ВАС ЩЕ СЪМНЕ.. НЕ СЕ УЧУДВАМ ЧЕ ЛЕВСКИ Е БИЛ ПРЕДАДЕН ОТ БЪЛГАРИ ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС СА НАСЛЕДНИЦИ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ЛЕВСКИ.ХОДЕТЕ И БЛИЖЕТЕ ЗАДНИЦИТЕ НА ГЪРЦИТЕ И НА ДРУГИТЕ НАЦИИ...ТОВА СЪС СИГУРНОСТ ГО МОЖЕТЕ ПРЕДАТЕЛИ..

    Коментиран от #54, #60

  • 25 Българин

    14 22 Отговор

    До коментар #1 от "Жорж Ганчев":

    Престанете да плюете,безродници нещастни,ходете където искате,но защо трябва да мразите собствената си родина?Кой грък чухте да плюе по страната си,и там не е идеално,но няма да ги чуете да плюят,дано се задавите в собствената си жлъч безродници,завистливи.

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Пак казвам и безплатно да е беге морето

    7 9 Отговор
    Няма да ида там предпочитам да давам парите си на Ердоган силен лидер човек и политик
  • 27 А ТИ ПЛУВАЙ В СОБСТВЕНИТЕ СИ

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "ДОКО":

    ИЗПРАЖНЕНИЯ ПРЕДАТЕЛ ДОЛЕН
  • 28 Те и робите са раждани в рим

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Ама дали са обичали родината си а😂😂😂😂
  • 29 Антон

    13 6 Отговор

    До коментар #16 от "Boxer":

    Абсолютно вярно! Същото го гледаме и зимата по планинските ни курорти. Целта е една - все по-малко пари в бюджета и от там все по-нисък стандарт и все повече на колене към чуждите държави. Ходетв където искате но не плюйте по нашето, защото не е никак лошо!
  • 30 Шопо

    35 3 Отговор

    До коментар #25 от "Българин":

    Ние не плюеме по България, идиото! Ти не си България! Ние плюеме по крадците, мутрите, мошениците и тарикатите, които с мръсни номера приватизираха крайбрежието, бетонираха го и сега седят на капан: "Дано некой се мине да дойде, ние веднъж да му вземеме парите, па после куче влачи...!".
    Ама НААААААА!!!! Мъжко дупе, нали знаеш!
  • 31 Ми на мутрата разходите са големи😂😂

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    За любовници за бело за зелено😂😂😂лъскави коли татуси яхти😂😂 и парите от шезлонги все не стигат че метресите искат лукс живот и те милите😂😂
  • 32 боки

    41 2 Отговор
    Проблемите идват отгоре,защото държавата се е сраснала с мафията.Например:Мафиотски бос взима обширен плаж на концесия. Той обаче от своя страна, го раздробява и отдава под наем на няколко човека на по-сериозна цена и от там цената скача. Заведенията са по същата схема.Дават се сезонно на цени по-високи от тези в Гърция и Испания.Е как да стане евтино? А държавата дори не се опитва да сложи някаква регулация на цените,а може да го направи понеже плажа е държавен.Но тогава интересите ма мафията ще бъдат накърнени!
  • 33 Само да ви кажа че мутрите по морето

    25 3 Отговор
    Се надпреварват кои повече ше ви одере и обере😂😂и после се хвалят помежду си и според рекета от туристите израстват във очите на останалите мутрички 😂😂😂
  • 34 Петър Волгин

    8 5 Отговор
    40% от българите имат надежда да почиват на курорт. Но само 12% са почивали миналата година. Следователно 60% нямат надежда за почивка, 28% имат гола надежда, и само 12% ходят на почивка.медии: "7 % или 511 000 души. От седемте процента българи със спестявания пък едва 13 на сто имат депозити над 5 000 лв. или това са приблизително 66 000 души. Преобладаващата част – 46% от хората със спестявания имат спестени суми до 1000 лева, тоест това е 3,22% от населението." "90% от населението обеднява или поне спестяванията му не растат и около 10% или по-малко имат растящи спестявания. 75-76% от депозитите са с размер под 1000 лв. . В най-ниската категория, до 1000 лв, средната сума е около 114 лева, в следващата, сума недостатъчна за покриване на месечните разходи за ток, телефон, вода и централно отопление в големите градове. За такава ситуация свидетелстват и нароилите се напоследък небанкови кредитни институции" В България има най-много собственици на жилища. Едно жилище е собственост на баба, дядо, татко, мама, чичо, и аз. Но е писано по документи на дядо. Медиите също така промиват ? мозъците на българите, че в България има най-много собственици на жилища, а малко живеят под наем. Колкото повече жилища и жилищна площ има на глава, толкова повече ще се отдава и под наем. През 2012 г. 17,2% от населението на ЕС-28 е живял в пренаселени жилища - най-високите нива пренаселеност са регистрирани в Румъния (51.6%), Унгария (47,2%), Полша (46,3%), България (44.5%)
  • 35 гост

    4 13 Отговор

    До коментар #21 от "До Антон":

    Никой не ти е виновен за житейското статукво,което много прилича на живуркане,завистник комплексиран,а и обиждащ на всичкото отгоре!Има и друг тип хора,учили,реализирани в професиите си,които ходим на Българското ЧЕРНОМОРИЕ и го обичаме и ни харесва,и можем да си го позволим за разлика от теб комплексарче евтино.Където искате ходете,тук има достатъчно хора в момента и нямаме нужда от хора като теб,които мажат лютеница зад скалите.

    Коментиран от #40

  • 36 Стефан

    11 3 Отговор
    Аз не плащам чадъри и шезлонги в моя хотел Afrodite Rooms на Паралия Врасна. Безплатни са. Шезлонгите са на купчина на плажа. А чадърите са струпани в коридора на хотела и свеки си взима.

    Коментиран от #65

  • 37 ФАКТ

    8 5 Отговор
    Ми нали държавата е лош стопанин, нали частното щеше да оправи всичко. За к`ва държава говорите!? К`во да направи Ангелкова!? Има свобода на частната инициатива и тя инициативства, е това е! Без да защитавам соца, четете и класиците, нищо ново! Що да дават повече, като може и по-малко!? К`ви безплатни чадъри и шезлонги, айде чупка, слагайте си ги у вас в двора, ако имате двор! Тука пари се вадят! Къмпинги, защитени зони, дюни, искате да минете тънко, ама няма вече да има тънко, нито с морето, нито с тока и водата, нито с болниците! Кихане и духане ви чака до дупка! Ай, скачайте пак по площадите като не сте червени!.. Ама сте цървули, да знаете!...

    Коментиран от #44

  • 38 Шаран БГ

    17 1 Отговор
    Добре поне, че четиридесгодишните помнят, как са ходили на почивка/разни детски лагери/ на море. Сега, ако изкарват парички, ще водят децата си в Гърция. Те да видят море - до българското трудно се достига. Приватизирано е по"капиталистически" ! Господи, как допусна на власт у България, най-лошите и неграмотни хора ?Че и не искат да се учат !? Не виждат ли какво сториха испанците? Какво патят другите народи ,дето имат море и плажове? Как може да обикаляш целия свят за сметка на народа си , и........и като се върнеш тук, да правиш всичко лошо против него, против собствения си народ ?????
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Триацетат

    22 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    И ние нямаме нужда от чалга, цигания, децибели, фадроми, плочкаджии, помия и опашки в ресторанта, диария, мръсна вода, опашки за шезлонг на басейна. Пък и защо да плащаме за чадър, шезлонг и паркинг, след като в Гърция можем и да не плащаме??!! За да пълним гушата на една проста мутра ли?? Бе айде нема нужда!
  • 41 468

    4 14 Отговор

    До коментар #39 от "Жоро":

    ПО добре че правиш така, вие сте от тоя тип персони дето по добре да не идват в хотела тип селски тарикат с кола до Евро 1 с данък 40 лв на година, такива по далече от хотелите :))))))))))))))) а и нагли и от всичко рабират и ако бяха те, щяха да оправят България за 100 дни :))))))))))

    Коментиран от #43, #55

  • 42 978

    17 1 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Всички концесии трябва да бъдат развалени и плажовете да бъдат безплатни, спонисвайки се от държавата!
  • 43 Георги Любенов

    14 3 Отговор

    До коментар #41 от "468":

    Ясен си ми! Критерият - каква е колата. Аз имам 5 (пет) коли и при такъв селяндур като тебе няма да стъпя!
    Понеже след 'почивката" при теб ще трябва да си почина от "почивката".
  • 44 газ53

    19 1 Отговор

    До коментар #37 от "ФАКТ":

    В номалните европейски държави ролята на държавата е да следи и регулира пазара.За това са министерствата!!У нас обаче основното им занимание е вземане на рушвети и прокарване на лобистки закони а народа да го ду-а!

    Коментиран от #47

  • 45 Хайде Стига

    16 0 Отговор
    Какво само се пените! На който му харесва да ходи на родното черноморие, на който му харесва другаде. Всеки си решава, границите са отворени и това е. Някой подхваща бизнес знаещ, не знаещ как и си следва последствията. Разбира се винаги има балами, винаги ще има и затова ще ги има тези цени и обслужване. Ясно е едно, пазара ще се саморегулира и това вече се случва - по трудния начин !

    Коментиран от #75

  • 46 фицко

    18 2 Отговор
    Аз не разбирам логиката на мутро-комуниста драскач тука. Значи, ако не му платим на него, а на гърците, значи не сме патриоти. Демек той не е мошеник, лъжец и тарикат, който те прецаква, а ти си "предател" и държавата му е крива. Логика на егоцентричен арогантен идиот.
  • 47 Петър Волгин

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "газ53":

    България за правителство не-електронно дава под 3% от БВП, а Естония за електронно дава над 4% от БВП. България държавни разходи 16% от БВП, Естония 20,30%. Студената война е спечелена от Червената олигархия - днес капиталистическа върхушка. Източна Европа беше буфер срещу западно нападение срещу СССР. Сега пак сме буфер срещу Русия обаче. Само територията свързана пряко с началниците се държи с доволно население, пак буфер, но за лична сигурност.
  • 48 40 лв на загуба

    8 0 Отговор
    Значи концесионерите работят за полза роду! Какви благородни българи! Те и бензиностанциите бяха така когато ги разследваха защо около марешки цените им са с20% по-ниски в сравнение с другите им обекти.
  • 49 Петър Волгин

    3 3 Отговор
    Един милион глупаци се обръщат с молба към Путин да им реши проблемите, а той 20 години им ги създава.Тодор Живков за преходът - след НРБ: .. Един другар ... ми вика: Другарю Живков,
    не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме
    вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво,
    то ще остане .…БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален ! БСП е антикомунистическа партия ! Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато
  • 50 Петър Волгин

    3 3 Отговор
    …БСП не е лява партия – тя не защищава интересите на наемния труд. Не като такава е замислена и не като такава съществува. БСП като такава е най-успешния проект на прогнилата социалистическа партокрация и на световното задкулисие. Тя не съществува за да се бори срещу капитализма – каза го бившия председател на партията Сергей Станишев. Нейната задача е, от една страна, много изтънчена и подла, а от друга – в известен смисъл – хумана. Тя е създадена за да помогне на една голяма прослойка българи със социалистически убеждения, да се адаптират към установения капитализъм и да го преживеят като бедни до момента на изчезванито на прослойката поради биологически причини. Паралелно с това БСП тушира и амортизира народното недоволство до степен, да не влияе отрицателно върху установяването на капитализма и вписването в него на мизерно малка част от социалистическата партокрация. Трябва да се признае, че замислът е гениален ! БСП е антикомунистическа партия ! Затова левите хора не трябва да очакват някакъв ляв завой в БСП, връщане към корените си или ясно изразена лява политика – това е химера. Тя ще съществува то тогава, докато БСП напълно изчерпи своето предназначение и след това доволна отиде в небитието. От социалдемокрация друго не може да се очаква, освен да бъде „честен” партньор на големите пари, на Глобалния проект, на Новия световен ред…
  • 51 плажуващият

    9 0 Отговор
    имам 1 стар чадър... лежа си винаги на пясъка и хавлия не ползвам... кога ще вземат от мен пари тия - незнам :)
  • 52 robin

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "JEEP":

    И днес ще ги отнесеш.

    Коментиран от #59

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 robin

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "ДО ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ ТУК И ЛЮБИТЕЛИ НА ГЪР":

    ...и Ботев
  • 55 Жоро

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "468":

    Човек трябва да бъде практичен .
  • 56 ALFER

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Кажи честно !!!! Я, една аритметика да те светна, щот се праиш на ущипан! Една мин.вода от 1,5 литра струва на едро 0,40 лв. Ако я продаваш за 11 лв. колко ти е печалбата? Ами, ако пуснеш 1000 касови бона за по една вода днес, без да си я купил и продал реално, колко парета от сака местиш в чекмеджето, ? Примера е образен. Същото с шезлонгите. На БГ "хотелиерите" туристите са им само за парлама. Кой разбрал, разбрал.
  • 57 Хотелиера

    1 11 Отговор
    ЕЕЕЕЙ ЧЪШШШ,, БАРОВЦИ" НИКОЙ НЕБВИ ЗАДЪЛЦАВА, ДА ПКАЩАТЕ ШЕЗЛОН И ЧАДЪР ИМА СВОБОДНИ ЗОНИ ЗА ПЛАЖ, ПОСЛЕ ОБАЧЕ ЩЕ ИСКАТЕ И ОТСТЪПКА В РЕСТОРАНТА. В ГЪРЦИЯ АКО ИЗОБЩО ЗА 7 ДНЕВНАТА ВИ ВАКАНЦИЯ СЛУЧАЙНО ХОДИТЕ ВЕДНЪЖ НА ТАВЕРНА ПОД 100€ ЗА ДВАМА ВЕЧЕРЯ НЯМА!

    Коментиран от #62

  • 58 ФАКТ

    2 1 Отговор
    Ми нали държавата е лош стопанин, нали частното щеше да оправи всичко. За к`ва държава говорите!? К`во да направи Ангелкова!? Има свобода на частната инициатива и тя инициативства, е това е! Без да защитавам соца, четете и класиците, нищо ново! Що да дават повече, като може и по-малко!? К`ви безплатни чадъри и шезлонги, айде чупка, слагайте си ги у вас в двора, ако имате двор! Тука пари се вадят! Къмпинги, защитени зони, дюни, искате да минете тънко, ама няма вече да има тънко, нито с морето, нито с тока и водата, нито с болниците! Кихане и духане ви чака до дупка! Ай, скачайте пак по площадите като не сте червени!.. Ама сте цървули, да знаете!...
  • 59 JEEP

    2 4 Отговор

    До коментар #52 от "robin":

    Нали се сещаш през кое ми е? Лошото е, че заради такива промити мозъци после го отнасяме и в живота.

    Коментиран от #64

  • 60 ALFER

    13 3 Отговор

    До коментар #24 от "ДО ВСИЧКИ ДРАСКАЧИ ТУК И ЛЮБИТЕЛИ НА ГЪР":

    Знаеш ли защо злорадстваме? Защото ни отнехте морето и най-вече безцените мигове и преживявания, спомените, към които никога няма да можем да се върнем.... Никой не мрази успелите и не им завижда, споко. Българина може да е всякакъв, но не е прост! Запиши си го някъде!

    Коментиран от #63

  • 61 джи пи

    10 0 Отговор
    Очакваше се да се скапе и морето ни Нищо не остана неразграбено приватизирано откраднато незастроено небетонирано Мрьсотия лошо обслужване скапани цени После ние сме виновни че не ходим Че не си и помислям да ходя на тази китаиска бетонна стена Да ходя на море а да лежа до басеин сьс сьмнителна чистота Трябва които хотел фалира да се унищожи и да се вьзвьрне земятя както е била преди застрояването за сметкап на собственика
  • 62 JEEP

    4 12 Отговор

    До коментар #57 от "Хотелиера":

    Ганя иска чадърче на първа линия, да му носят водата на крак и да е по-евтина от тази в Метро. Иска 5*, но цената да е като за квартира в Ахтопол с обща баня.Ама що реши, че някой му е длъжен, не е ясно. Реве се за скъпи курорти и се сравняват с някви села в Гърция, като ония от вчера с "михуевакиса". Още не мога да спра да се хиля.
  • 63 Froid

    3 0 Отговор

    До коментар #60 от "ALFER":

    Прав си,Българинът не е прост!Той е мега прост!!

    Коментиран от #68

  • 64 robin

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "JEEP":

    Е,кат не ти пука,защо ми сложи минус?!Отмъстителен и суетен си ти!Олицетворение на тези,където ги критикуваш...
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Boxer

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Шопо":

    Вместо БТВ и подобни, да ближат г..овете на гърците и турците, ако искат да са обективни, да покажат карта на пречиствателните станции по морето. Така ще е много по-коректно, вместо да правят открита и прикрита реклама на нашите конкуренти.
  • 67 Гледач

    6 6 Отговор
    В Гърция ИМА места шезлонг и чадър е 60 евро на там българи не ходят.Те БЪЛГАРИТЕ ходят по селата в гърция а там е 6 лева
  • 68 ALFER

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Froid":

    Ако, говориш за "новобългарите", да.
  • 69 Сервитьор

    10 3 Отговор
    До тия дето слагат минуси.Ами какво ще каж ете че собствениците карат персонала да реже салфетките на две !
  • 70 писна ми

    8 1 Отговор
    от тъпи провинциалисчета,с остатъчен мутренско селски тоталитарен манталитет.Има АНТАЛИЯ ИМА ЛЕВКАДА.Тая година ще го д...те алчни ко....та.
  • 71 vanIken

    5 7 Отговор
    Абе, къде в Гърция има стая в хотел за 20 евро ?!?!
    Аре бегом при византийците, те ще ви оправят...хехехе
    Тъкмо тук ще е по-спокойно от хейтъри...
  • 72 Простосмъртен

    8 0 Отговор
    Пикът идва през август-септември, чакаме 5 млн. чужденци това лято,
    Август-септември,що така ,сигурно сега пътуват насам по море към нас,ха смех
  • 73 Ставрю

    8 1 Отговор
    И черно море с златна вода да беше няма да стъпя като знам че всичко е на депутати и мутри. Всичко заграбено със мръсни сделки и приватизирано с това е наш човек. Пикая ви на хотелите и на всичко откраднато от народа. Кръвопиици.
  • 74 Малько

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    се отнесе колега с преувеличаването на ценит. Чак пък къщите да си продаваме. Нали идеята когато отиваш на море е морето а неколко бетон и скъп е хотела. От спокоиствието и свободата по добро нема нека да е в Гръцко село.

    Коментиран от #80

  • 75 Чудо на чудесата

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Хайде Стига":

    Много е гадно в Гърция! Не ходете, че вече много станахте там. На Китен си е най-хубаво!
  • 76 айде

    4 0 Отговор
    Чакаме 5 милиона, ама колко ще дойдат не се знае.

    Коментиран от #77

  • 77 Ами

    5 0 Отговор

    До коментар #76 от "айде":

    Повече от 30 милиона туристи всяка година избират Гърция за море, а не България. Има обяснение за това.. Има обяснение защо И българите избират Гърция.
  • 78 Давам квартира

    0 5 Отговор
    МИ КУПЕТЕ СИ ЧАДЪРИ БЕ ТЪПАЦИ
  • 79 Нищо не разбиращ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Антон":

    Г-н бизнесмен,ако ги няма тези хора които лежат до теб Богоизбрания кой ще ти работи за да имаш ти?
  • 80 Така е

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Малько":

    Няма да те разбере чалгара
  • 81 Ццц

    0 0 Отговор
    Последно ходих на морето в БГ през далечната 1998г. Не беше чак толкова застрояването. Сега не знам как е.
  • 82 чочо

    0 0 Отговор
    Бил съм на много места по Европата, даже и във Африка в Мароко,но такава простотия като в България няма.Почти всичко ме дразни.95 процента живеещите в България ги оприличявам с образа на БАЙ ГАНЬО
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове