Last news in Fakti

19 Май, 2012 14:29 1 618 0

Незаконно придобито имущество за над 6 млн. лв. отнето

  • незаконно имущество-
  • куипд-
  • отнето

ВАС постанови конфискуване на имот на проститутка

Над 6 млн. лева незаконно придобито имущество е отнето от началото на годината, съобщават от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД). За четири месеца държавата е отнела имущество на 12 лица, като най-ниската сума за едно лице е 143 100 лв., а най-високата  - 1 797 835 лв.

Имуществото, придобито от престъпна дейност, е отнето след окончателно влезли в сила съдебни решения, след като Комисията е спечелила общо 32 дела, съответно на първа, втора и трета инстанция. Отнетото имущество в полза на държавата включва над 60 недвижими имота (апартаменти, земеделски земи, къщи, офиси, търговски обекти, сред които бар и сладкарница) и 49 моторни превозни средства - автомобили, камиони, мотоциклети и др.

Също така са отнети и наличности по банкови сметки, дялове от търговски дружества, както и левовата равностойност от продажната цена на недвижими имоти, леки автомобили и други ценности, посочват от комисията.

Според Дарик е конфискувана триетажна къща на проститутка. Триетажна къща със застроена площ 97 кв.м в центъра на Пловдив тя ще бъде конфискувана в полза на държавата, тъй като е била закупена с нетрудови доходи. Това постановил пък  Върховният касационен съд, който потвърди решението на окръжните и апелативните магистрати под тепетата.

Имотът е собственост на жена, която в продължение на пет години си изкарвала хляба като проститутка в Ница. Там пребивавала по няколко месеца, като обслужвала клиенти и помагала на новопристигнали сънароднички да заработват като секструженички. Според събраните доказателства тя успяла да спести 184 690 евро, които превела на дъщеря си по сметка в Пловдив.

С част от парите дамата придобила апартамент от 90 кв.м в града, 372 кв.м дворно място и имот в близко село. Освен конфискацията на къщата ВКС е потвърдил и 3-годишната условната присъда на бившата проститутка, както и 5000 лева глоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА