Last news in Fakti

2 Август, 2019 20:59 5 374 49

Борисов: И аз не понасям тъжни гледки, сърце нямам ВИДЕО

  • чума-
  • прасе-
  • бойко борисов

Бизнесът се задължава догодина да даде прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор

Борисов: И аз не понасям тъжни гледки, сърце нямам ВИДЕО - 1

Темата на днешната среща беше африканската чума. През много проблеми сме минали през годините и винаги държавата се е справяла. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с министъра на земеделието Десислава Танева бе на срещата с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишка община.

Свиневъдите ще бъдат компенсирани. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата с кметовете от област Пазарджик. 75% от компенсацията ще дойде от Брюксел, а останалото от държавата. Субсидията ще бъде в размер на 300 лева на двор.

"На картата се вижда как се разпространява чумата. Борим се от две години с нея. Огромна маса от животни, огромни комбинати", заяви Борисов.

"Разбираме какво искат малките кметове, но не мога да слушам някой да ме обвинява, едва ли не, че искаме да убием на някого прасетата. На никого не е приятно това - чума. По-страшно от чума няма. Завладя от Виетнам до Белгия.

16 хиляди километра се пренася вируса", заяви още премиерът.

"Като излязат и кажат: "Убиват здрави животни". Те са здрави днес. Искате 31 декември, оставям ви 31 декември. Всички тези хора, с толкова много работници, ще бъдат компенсирани", каза Борисов.

Министър-председателят се обърна към ветеринарите и свиневъдите и попита има ли друг начин, освен настоящият, за справяне с африканската чума.

“На никой не му е приятно. Това е все едно да протестираме срещу рак. Две години успявахме да я овладеем, но сега не. Всички тези хора, 30 години всички институти не могат да намерят ваксина”, каза Борисов.

Умъртвяването на животните остава до 11 август в граничните области.

"Аз също не понасям тъжни гледки. И това, което медиите показват, тъжни гледки с малки прасенца. Сърце нямам. Полагаме огромни усилия да действаме така, както казва науката. Разбрахме се, че срокът се удължава с една седмица.

Бизнесът се задължава догодина да даде прасета, а ние сме задължени да дадем по 300 лева на двор, за да се възстановят щетите. Каквото си решат", каза още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    27 10 Отговор
    Българска му простотия....

    Коментиран от #10

  • 2 Ние женките

    14 18 Отговор
    Много го обичаме тоз Бойко бееее...

    Коментиран от #42, #44

  • 3 Боко

    24 7 Отговор
    Като изколим прасетата че ми ядете зуека.
  • 4 Коментар📝

    51 7 Отговор
    Егати ЛИЦЕМЕРИЕТО
  • 5 Фейсал

    60 8 Отговор
    Бойко, ще ни обясниш ли как се разпространява ,,Африканска чума,,? Тя е бактериален вирус от 2 категория, заразата се предава при пряк досег в среда между здраво и заразено животно. Как ще се заразят домашно затворени прасета, ще ни кажеш ли? Ами кози, овце? Нека твоите доктори да разяснят версията ви по телевизията! Вие се гаврите с хората.

    Коментиран от #23, #38

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Спасов

    48 5 Отговор
    Съсипахте България!

    Коментиран от #17

  • 8 гост

    29 3 Отговор
    Гоуемо театро .... ))))))))
  • 9 Не можел да гледа

    43 4 Отговор
    А ние трябва да гледаме 10години имитации на управление. Винаги вървите след събитията!! Затова ли са Ви избрали? Някои успяват да се научат, но и това не можете. Само пилеете пари. Този порожанов , защо не е в затвора?

    Коментиран от #34

  • 10 българин

    25 7 Отговор

    До коментар #1 от "Ердоган":

    Неговата простотия не е българска, а бай Ганьо всяка. Българин и бай Ганьо не са синоними, само понякога. БорисоФФ как ли се бръсне? Тоя толкова лъготи, че ако имаше съвест щеше да е умрял от срам 1000 пъти досега. Когато един ден го опандизят, трябва да е пастир или свинар в затвора, за да опознае свинете, сега приказва блябля... Не се гордея че съм българин, гордостта е порок, но се срамувам, че такива като ББ ги им на света и се водят българи. Те позорят понятието българин.
  • 11 Молба народна

    37 5 Отговор
    ББ, какво сърце. Ти не знаеш какво е сърце. Купил си си убежището в САЩ, молим те върви си в САЩ и остави БГ на спокойствие. Там хората не са от лош биологичен материал, като нас Българите, там са евреи хубави хора Върви бе...
  • 12 11111111

    15 4 Отговор
    Идиот.

    Коментиран от #18

  • 13 Меркел

    26 5 Отговор
    За сърце, не знам, но мозък липсва.
  • 14 Тиквени глави са на мода

    4 2 Отговор
    Харбзар те ли.
  • 15 боцмана

    24 2 Отговор
    Отдавна сме разбрали , че нямаш сърце , съвест и акъл!
  • 16 Behemoth

    13 3 Отговор
    Ти нямаш сърцеееееееее....... хахахххххх
  • 17 Коментар📝

    24 2 Отговор

    До коментар #7 от "Спасов":

    За СЪЖАЛЕНИЕ МАФИЯТА НАДДЕЛЯ.
  • 18 101010

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "11111111":

    Пидирюг

    Коментиран от #21

  • 19 Све

    13 2 Отговор
    Цялата шайка е без сърце.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Све

    18 1 Отговор
    Де да имаше в България мъже, па да вземат по една тояга… ..за всички гадни мутри във властта……… Стадо. Гледайте пресконференцията за чумата в БТА. Нито лев за тази държава докато мутрите престъпници са на власт и докато стадото спи
  • 23 Све

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фейсал":

    От грузинска лаборатория , под цру-контрол до Румъния, България…… ..славянския свят
  • 24 Гнида

    7 2 Отговор
    По делата им ще ги познаете !
  • 25 Onq s konq

    14 1 Отговор
    Ахх милия той. Даже и мисо не яде:-)
  • 26 Bulba

    16 1 Отговор
    Не,, две години" ,а десет и колко епидении минаха през Татковината Ни. Защо бяха допуснати на територията ни ШАП, Нодуларен дерматит , Чумата по дребните преживни , Шарката, АЧС!Защо почти затрихте ветеринарните служби защо бяха занемарени ваксинациите, сероваксинациите, ДДД, защо премахнахме ,,дезифекционните" полета по КПП! Защо в съседна ( неевропейска) Сърбия почти няма епизотий?
  • 27 копи пейст

    2 1 Отговор
    Зa първи път бoлecттa прoниквa в Eврoпa прeз 1960 г. Тoвa ce cлучвa в Пoртугaлия при внoc нa cвинcкo мeco oт Aнгoлa. Тя бързo нaмирa гocтoприeмници cрeд ибeрийcкaтa cвиня – пoрoдa, пoдoбнa нa пoлудивaтa изтoчнo-бaлкaнcкa cвиня. Някoлкo мeceцa пo-къcнo бoлecттa e рeгиcтрирaнa в Иcпaния oтнoвo cрeд прeдcтaвитeлитe нa пoлудивaтa ибeрийcкa пoрoдa прaceтa. Прeз 1967 г. зaбoлявaнeтo e рeгиcтрирaнo в И тaлия, cлeд кaтo прaceтa ca изхрaнвaни c кухнeнcки oтпaдъци, cъбирaни oт лeтищeтo в Рим. Прeз 1978 г. AЧC e уcтaнoвeнa нa ocтрoв Мaлтa. Първичнoтo oгнищe e причинeнo в рeзултaт нa изхрaнвaнeтo c кухнeнcки oтпaдъци oт кoрaбитe. Пoрaди ширoкoтo рaзпрocтрaнeниe нa бoлecттa ce нaлaгa унищoжaвaнe нa цялoтo пoгoлoвиe oт cвинe нa ocтрoвa. Прeз 1978 г. AЧC e уcтaнoвeнa нa ocтрoв Caрдиния cрeд пoлудиви cвинe, oтглeждaни при пacищни уcлoвия. Изтoчник нa вируca ca хрaнитeлни oтпaдъци, кoнcумирaни oт прeдcтaвитeли нa тeзи cвинe нa пaркинги пo прoтeжeниe нa мaгиcтрaлaтa, cвързвaщa Кaляри cъc Cacaри. AЧC и дo днec e eнзooтичнo зaбoлявaнe нa тeритoриятa нa ocтрoвa. Прeз 1986 г. AЧC e рeгиcтрирaнa и в Нидeрлaндия. Зaбoлявaт cвинe oт двe cтaдa, изхрaнвaни c кухнeнcки oтпaдъци oт бoлници и рecтoрaнти. Бoлecттa e ликвидирaнa, cлeд кaтo ca унищoжeни 6641 живoтни. Eднa гoдинa пo-къcнo бoлecттa e рeгиcтрирaнa и в Бeлгия. Прeдпoлaгa ce, чe зaбoлявaнeтo e прoникнaлo в cтрaнaтa пocрeдcтвoм кoлбacи, зaкупeни oт бeлгийcки туриcт в Пoртугaлия. Зaрaзeни ca 12 фeрми c 33 763 cвинe. ..........AЧ
  • 28 Усмивката

    9 2 Отговор
    Ако науката каже че пръскачките пред Народното събрание са хакнати, ти ще повярваш ли бе Борисов. Е.... наистина си повелител на простотията
  • 29 Дедо Вангьо

    20 1 Отговор
    Историята помни гъските спасили Рим. Е, ще запомни и свинете, унищожили България. Двукраките свине!
  • 30 В името на справедливостта

    8 2 Отговор
    След като има решение да се трепят свинете на хората, може ли ... тъй де .....и на " Дондуков 1". Само питам!
  • 31 Marinov

    6 2 Отговор
    Пази БОЖЕ от "ПРЕСТИЛКАДЖИИ" и ПИШМАН Началници и ВЛАСТВАЩИ ШВЕСТАРЕ и БЮРОКЕРАТИ !
    НЯМА ДОКАЗАНИ случай Болеста да се е Предала от Нормални Фуражи , Местни Отпадъци, и от "заден двор" . Тя се разнася от Хора, Животни и Транспорни средства. НЯМА Доказателств и че СЕ РАЗНАСЯ от Преработени и Изконсумирани от Хора Храни!!! Това дали са били Законно отглеждани или НЕ Свинете , Също НЯМА АБСИЛЮТНО НИКАКВО Значение и Престилкаджиите Лаят само за да си крепят Интересите и оправдават Службиците!
    Нито оградата която гледахме с Румъния, нито каквото и да е може да спре дивите свине?
    Най-добрите държавни "капацитети" които я поставиха тая ограда бе най добре да ги увият в нея и да ги пуснат по Дунава.
    За Случая Възможност за спасение за големите ферми а и всички останали бе и е ПЪЛНАТА им изолация от външни среди ???
    Това Не БЕ НАПРАВЕНО и Затова в Промишлените Ферми е Внесена Заразата ??? НО за Това Не са Виновни свинете от т.н. " Задни дворове" а Собствемиците на Фермите които са допуснали внасяне на болеста във фермите им ! Определено смятам че ПОГОЛОВНОТО Унищожаване на Свинете в километровите зони на Констатирани Заболявания е ПЪЛНА Глупост и ПРЕСТАПЛЕНИЕ !

    Само НЕЗАБАВНИ мерки за ПАЛНА ИЗОЛАЦИЯ на стопанствата където се отглеждат свине и АБСИЛЮТНО ОГРНАНИЧАВАНЕ контакта на външни лица с тях е СПАСЕНИЕТО!
    Отглеждал съм в личното си стопанство свине до към 320 броя.
    ПРЕЖИВЯЛ съм много периоди на Чума по свинете. От нея на
    с
  • 32 Marinov

    6 2 Отговор
    +++ Prodalgenie
    ПРЕЖИВЯЛ съм много периоди на Чума по свинете. От нея на
    съседите и дори на ветеринарните лекари от района измряха свинете. Но такова нещо при нас никога нямаше. Не съм ги ваксинирал, НЕ съм и допускал местни ДОКТОРИ и ВЪНШНИ лица до тях !!! БИЛИ са ВИНАГИ в тези периоди в ПАЛНА ИЗОЛАЦИЯ! Били са през три самостойтелни огради а през последните две никои външен човек включително и Доктори не Допускахме да влиза!!! Влизали са само ограничени членове на Семейството ни и то с предпазни външни дрехи . Смятам че това е един Доказан вариант за Спасяване от това заболяване !!! Това е ! Докторете и т.п. Професорчета и Властващи за това Заболяване са ПЪЛНО КАПО и само Плямпат Фасмагории и Тероризират Хората ! По добре е и те да се Затворат в Офисите си и да не помагат на разнасяне на Заболяването ! Ако Фермите бяха ги ТОТАЛНО ИЗОЛИРАЛИ за 2- 4 месеца със Задаржане в тях на Обслужващия Персонал и БЕЗ АБСИЛЮТНО НИКАКВИ Влизания и Движения на Хора във Фермите и Около Фермите, на такова Чудо НЯМАШЕ да ИМА ??? Дано сте ме Вразумели! Просто искам да ви Кажа една ДОКАЗАНА ПРАКТИКА срещи тези Заболявания и Предпазя от тези трагеди. С Уважение Маринов
  • 33 Георги Илиев Митев

    10 1 Отговор
    СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА.
    СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА.
    ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО
    И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Цветан

    15 1 Отговор
    Да ви светнем само, Маджо и Баце са се ангажирали да уженят 45 тона бразилско замразено свинско с изтекъл срок, или горят за белото дето изплува до Калиакра. А сега се сетете кой ще го папка по Коледа?!

    Коментиран от #45

  • 36 тея без IQ

    5 1 Отговор
    ЕДНО ПРАСЕ Е ПО УМНО ОТ ВСИЧКИ ТЕЯ НА СНИМКАТА ВЗЕТИ НАКУП
  • 37 едва живи

    6 1 Отговор
    И на мен ми се е стъжнил живота откакто прост човек командва държавата
  • 38 Да го обърнем по корем

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Фейсал":

    Абе Фейсал, ти не виждаш ли колко депутати ходят по предизборни мероприятия в най- модерните и представителни свинеферми. Ами сега идва предизборна кампания! Кандидатите къде да ходят - по каменоломни и мини за въглища? Те трябва да убеждават, да убеждават! С винце, месце...тъй, ами! Няма гладни да стоят!
  • 39 Той няма

    6 1 Отговор
    сърце щото мрази народа и не му пука за прасетата. За него и за шайката му винаги ще има, а нас ще ни лекува с праз.
  • 40 223

    5 2 Отговор
    Тъжно гледка.... - Умират хора защото нямат пари за лекарства. Не могат да си платят консумативите и упойките. - Там явно гледката не е тъжна! Но свинската чума според този тъпанар е тъжна гледка!
  • 41 SAAB

    4 1 Отговор
    ' сърце нямям " ......и топки намаш ! Само мазоли по коленете ....от лазене !........И акъл нямаш .....то си трябва / както се казва / Господари имаш Кръстю Никифоров :)
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 кубадински

    4 1 Отговор
    Ами изчезвай тогава
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 фики

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "Цветан":

    Абе да неса 4500 тона .щот за 45 тона няма си мръднат пръста.
  • 46 Xa xa xa

    4 1 Отговор
    Пеевски и Фидоската заклани ли са вече примерно тогава?
  • 47 Хан Крум

    3 1 Отговор
    Тиква,какъв бизнес бре,ти всичко унищожаваш.Учиш се от турските общини .При създаване на 10-12-15 работни места ,не плащаш никакви данъци ,освободен си.Всички са на страната на предприемача,при теб ще те удавят в капка вода от бумащина и рекет .
  • 48 Хан Крум

    3 1 Отговор
    Бойко ,виж коментарите след всяка статия за теб.Подлога си на външни интереси.
  • 49 Истината2

    1 0 Отговор
    Какво лицемерие,каква безочлиВост,каква наглост и свинщина?......?.........?.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове