Last news in Fakti

5 Август, 2019 16:55 43 636 131

Владо Береану пред ФАКТИ: На Бойко Борисов винаги някой друг му е виновен

  • бойко борисов-
  • румъния-
  • обвинения-
  • чума-
  • свине-
  • румънски туристи

Румънците си го знаят Борисов и като цяло не им се реагира особено

Владо Береану пред ФАКТИ: На Бойко Борисов винаги някой друг му е виновен - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди дни на среща с кметовете на протестиращите срещу чумата села в Пазарджишко, министър-председателят на България Бойко Борисов посочи румънските туристи като преносители и респективно като виновници за бума на чумата по свинете в България. Това му изказване доведе и до остра реакция от страна на Министерство на външните работи на Румъния. В свое изявления от министерството изразиха огорчението си от думите на Борисов. По този повод от ФАКТИ потърсихме мнението на българския журналист с румънски корени Владимир Береану, който е изключително добре запознат с всичко, което се случва в северната ни съседка и с оглед на това няма по-добър събеседник от него по тази гореща, но и неприятна тема.

- Българският министър-председател Бойко Борисов реши да оправдае неспособността на собственото си правителство, което не успя да овладее чумата по свинете в България, с румънските туристи. Защо според Вас той постъпи така?

- Отговорът е изключително прост. Господин Борисов винаги обяснява, каквото и да се случи, че някой друг е виновен. Или негови предшественици, които вече започват да става исторически в смисъла на това, че той управлява вече 10 години, или нещо друго, но то трябва да е отвън, трябва да няма връзка с него, да е неконтролируемо от него. Автоматично при сериозността на положението с чумата по свинете, ''естествено, че някой друг е виновен''. То е автоматично. Даже се забелязва колко е безсмислен този коментар. Ако случайно е верен, което със сигурност не е така, то вече се е случило. Няма нужда да обвиняваш някакви туристи за нещо, което отдавна се е случило. Не може непрекъснато да продължават да носят тези туристи заразата. Дори случайно да се е случило. Основното е, че има проблем. Има протести и не е много лесно да се справиш със ситуацията, с хората, на които вече им е писнало от подобни мерки и автоматично се появява сега, че румънските туристи били виновни за цялата ситуация. Няма нещо, исторически, ако погледнете, което да се е случило лошо в България и да не е виновен някой друг, по обясненията на господин Борисов. Негова лична вина или като цяло на правителството му - никога я няма.

- Министерството на външните работи на Румъния вече реагира остро на думите на нашия премиер. Каква обаче е реакцията в румънското общество и медии по този неприятен казус?

- Любопитното е, че реакцията е много слаба. Аз имам чувството, че в Румъния горе-долу го познават, господин Борисов. Някак си не им се реагира много. Основните новинарски сайтове, както и на Pro TV, която е най-голямата телевизия, други сайтове също, реагираха, че изказванията на Борисов може да влошат отношенията между Румъния и България. Заглавията са от типа, че чумата по свинете може да ''зарази'' българо-румънските отношения. Само отбелязват какво е казал Борисов и какво е отговорило Министерство на външните работи на Румъния. Отговорът на външното им министерство е много кратък, не поставя условия, не изисква. Осъжда думите на Борисов, като в отговора се намеква, че няма никакви научни основания за това нещо, което той казва. Любопитното е, че в момента в Румъния има изключително малко чума по свинете. Там големият проблем беше миналата година, а не тази.


- Как в Румъния се борят с тази толкова неприятна болест?

- Адски се учудвам и не мога да разбера българските медии, които нито един път не се поинтересуваха, каква е ситуацията в Румъния с чумата по свинете. Аз доста се поинтересувах и отговорът е, че в момента в Румъния чума по свинете - няма. Има отделни избухвания на някакви малки гнезда на зараза, но всъщност големият проблем с чумата по свинете в Румъния беше миналата година. Румънското правителство взе много силни мерки и всъщност успя донякъде да реши проблема. Премахна чумата по свинете.

Има една малка забележка и тя е, че в Румъния избиваха свине, както на свинекомплекси, така и на лични стопанства, задни дворове, както в България по засегнатите региони. Но там се плаща! Избитата свиня, независимо дали е на частен стопанин или на голямото стопанство, по 10 леи на живо тегло се плаща.Това е пазарна цена, а 10 леи са почти 5 лева. На всички се плаща и просто в Румъния хората не се противопоставиха, защото реално ти плащат прасето. Тук в България не знам какво плащат на свинекомплексите. Нямам представа, защото никога не излезе. На частните лица казаха, че нищо няма да плащат. Сега пък Борисов излезе с някакви 300 лева, но аз трябва да ви кажа, че от неговите думи не се разбра тези 300 лева на прасе ли са, на заден двор ли са, защото той каза за заден двор.

Тоест, ако си гледал пет прасета, пак получаваш 300 лева. Освен това, досега никой не е обяснил откъде идват тези пари? Кога ги получаваш, как ги получаваш? Това са само едни думи - ''Аз давам 300 лева''. Освен, че всички са му виновни, дава и 300 лева, все едно ги дава от джоба си. Хората вече не се залъгват, не са толкова наивни. Те му казаха да се спре с тези 300 лева. Ако ги дава от джоба си - хубаво. Ако обаче ги дава от нашите данъци е все тая. Връщайки се на Румъния, искам отново да подчертая, че като цяло в момента в Румъния - чума няма.

- За този случай с чумата по свинете, но и като цяло, хората в България демонстрират, че нямат никакво доверие в институциите. Каква е ситуацията в Румъния в това отношение?

- Разликата е огромна по отношение на доверието в институциите, когато сравняваме Румъния и България. В Румъния хората все още имат голямо доверие към институциите, въпреки че настоящото социалдемократическо правителство, то се опита да се бори срещу борбата с корупцията в страната, тоест да я омаловажи. Това правителство създаде доста голямо недоверие към себе си и може би от всички правителства, населението е най-недоверчиво сега, когато управляват социалдемократите. В Румъния държавността е на доста по-високо равнище, отколкото при нас, хората там имат уважение към институциите и вярват.

Гражданите на северната ни съседка имат голямо доверие в правосъдието, особено що се касае до борбата с корупцията. Там спадът в доверието към изпълнителната власт се засили с убийството на едни момичета от един сериен убиец, като проблемът идва от това, че убитото момиче е успяло да се обади три пъти на 112, а реакцията е била неадекватна. Това естествено създава проблеми с полицията, тоест с вътрешното министерство. Въпреки това, някак си се запази държавността в Румъния и това е голямо разлика между нас и тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 chernobyl

    420 8 Отговор
    - Заплатите в България наистина не са лоши! - каза шефката на финансовия надзор и се разписа на фиша за 13 146 лв. ;)

    Коментиран от #9, #30, #125

  • 2 123

    86 379 Отговор
    Тоя пък българин ли е, румънец ли, влах ли се води - какво се репчи и приплюва! От Търново до Русе поне на пет места ще видиш прехвалените му румънци какви биваци си правят около пътя! Половината боклуци са с румънски и турски етикети.

    Коментиран от #60, #116

  • 3 Миризлив пор

    55 314 Отговор
    Този от къде изплува? помня го кога превеждаше пиратските VHS-касетки едно време и целия филм беше с неговия глас. Това което разбрах е - и в Румъния всичко е изтребено за да се ограничи чумата. Колкото до "отделни огнища" - има и ще има докато има замразено месо или суджуци по фризерите, вади се употребява се и човек става приносител.

    Коментиран от #11, #106

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 onq s konq

    43 253 Отговор
    Показателна е МИМИКРИЯТА И ХАМЕЛЕОНЩИНАТА на българския русофил,който без проблем ФУНКЦИОНИРА ,прикрит като "Румънофил":)

    Коментиран от #26, #29, #37, #107, #117, #123

  • 6 май

    159 11 Отговор
    На кривата ракета космоса и пречи.
  • 7 Див селянин

    342 25 Отговор
    Гербавите троли са като стожери. Напишат ли нещо за неграмотният им лидер, който дори и български (да не говорим за други езици) не знае, къртят форумите с опорки, които и не разбират, защото правят copy - paste от пощите си 😂😆😂😁
  • 8 Behemoth

    226 18 Отговор
    Баце е икона ....на иконата само се молиш ....ако няма резултат значи не си се молил достатъчно.... хихихи ...
  • 9 Мамо мила

    222 9 Отговор

    До коментар #1 от "chernobyl":

    В първия момент ми стана смешно, ама на колко много хора им се плаче всеки.месец ксто си видят заплатата...

    Коментиран от #10

  • 10 chernobyl

    47 11 Отговор

    До коментар #9 от "Мамо мила":

    Ти от тези хора ли си :)
  • 11 Обективен

    97 6 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    А разбра ли по колко са плащали на убито животно или удобно го пропусна?

    Коментиран от #17, #105

  • 12 запознат

    63 54 Отговор
    Които не е видял и се е срещал с румънци по света и у нас тои ги защитава за тях няма правила да сте чули лафа Спира като румънски тираджия млади хора а правят животински номера

    Коментиран от #72

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 То май

    26 6 Отговор
    УСТАТА Е БЕЭ ВРЪЗКА С МОЭЪКА....
  • 17 Миризлив пор

    31 49 Отговор

    До коментар #11 от "Обективен":

    Въпроса тук е в начина на спиране на епидемията, тук се правят куп циркове за да се запазят животните. За парите си прав, но не мисля че дори и да се дадът такива цени стопаните ще са доволни или протестите ще спрат, просто сме преди избори и някой "трупа точки". Проблем обаче е, че сега да се запазят животни се разкарват и ако има зараза се разнася навсякъде, отделно ако има заразено месо и то се разнася и с него вируса. А появи ли се накъде - вече всичко наоколо трябва да се изтреби.

    Коментиран от #21, #66

  • 18 Гласувайте за Шайката ГЕрП Дебили

    194 21 Отговор
    Правителството на Шайката ГЕП прекрасно знаеше още преди 2 години, че чумата по прасетата в Румъния, може да се прехвърли и в България, но вместо да вземе спешни мерки, Откраднаха милионите, които уж отпуснаха за ограда със северната ни съседка. Сега отново Народа плаща поредното му Престъпление!

    Коментиран от #35

  • 19 РЕАЛ

    150 19 Отговор
    Не само че трябва да платят но и да платят всичко предварително както платиха на АМЕРИКАНЦИТЕ предварително за ненужните никому самолети и то ужасни безбожни пари с които щяха да оправят десетки такива проблеми като с чумата по свинете,и пенсийте можеха да вдигнат и заплати също но за жалост няма кой да мисли там горе !
  • 20 Иван

    116 15 Отговор
    Шамар за герб?
  • 21 Абе пор

    152 11 Отговор

    До коментар #17 от "Миризлив пор":

    Проблема е че БАБХ с миналогодишните си изцепки с козите и овцете, и дългогодишните си бездействия, доказа на хората че не мисли за тяхния интерес. Както и 10 г тиквата доказва на народа че е некадърен крадец. Хората вече не вярват на институциите.

    Коментиран от #23

  • 22 Иван

    78 11 Отговор
    Трябва да бием шута на всички политици или партий които несесправят с тези и други проблеми?

    Коментиран от #32

  • 23 Миризлив пор

    53 9 Отговор

    До коментар #21 от "Абе пор":

    Животните на хората - това е вид инвестиция, вид домашен любимец и част от семейството ако речете. Загубата на всяко едно животно е трагедия по един или друг начин. И миналата година и тази има болести при които в цял свят се процедира по един или същи начин за съжаление имате интернет пише си. Реално ако бяха си свършили работата от БАБХ и бяха ограничили заразата само до североизточната част загубите щяха да са едни, сега обаче е пламнала цялата страна. За съжаление тези само вземат заплати и си гледат работата вместо да я вършат. Сега очаквам тотална забрана за износ на свинско за 2 или 3 години и целия отрасъл, както и кланниците и преработватели да се сринат. Има си разписани правила - прочетете ги и тогава ми обяснявайте какво се прави и защо, или ги спазваш или ти забраняват износа т.е. няма къде да продаваш. Ако няма обаче чума - тогава вече това е геноцид.
  • 24 Гостилничаря

    26 66 Отговор
    Ма само на него ли!? Я да дойде Курчето на власт, па да видиш как поне 10 години Боко и управлението му няма да и слязат от устата! Червената касичка е празна, 10 години в опозиция са това, докато ве разчистят неудобни кметове, общински съвети, чиновници, закони и тем подобни, бая време си требе! Боко къткал към 4 милиарда, Курчето докато ги навакса, все той ще и бъде виновен.....

    Коментиран от #102

  • 25 Ддд

    26 76 Отговор
    Бернау,що лъжеш като мамалигарски с'ганин?

    Коментиран от #46

  • 26 873

    58 20 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    На герберастите само руснаци са им в главата.
  • 27 5987

    36 69 Отговор
    Береану, няма, няма и изплуваш отнякъде! Що стоиш в България, отивай си в Румъния - стига си ни давал примери!!
  • 28 ха ха ха

    116 21 Отговор
    Понеже чумата не дойде, решиха да си я направят сами... това е ГРОБ!

    Береану е изключително честен човек и не се страхува да говори каквото мисли! Пожелайте си повече такива съграждани!
  • 29 Герберска ТИКВО мАлОумнА

    72 10 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Смешки ами представи си,че утре пламне същата чума и в Гърция и южните ни съседи обвинят БЪЛГАРСКИТЕ ТОРИСТИ на тяхното бяло море за това КАК ЩЕ РЕАГИРА ТВОЯТА ЛЮБИМА ТИКВА БЕ палячооооо.....?!

    Коментиран от #70

  • 30 A 530лв.

    24 4 Отговор

    До коментар #1 от "chernobyl":

    Заплата че и по малко как и звучат на мен като геноцид. Какво да правя кой да попитам или да бегам не ще направя друго но ще застане ли народа зад мен или ще ме осъдят питам
  • 31 Радуилчо

    15 61 Отговор
    Беряну е румънска фамилия. Ето защо руснаците по време на войната пратиха в лагери всички с чужд корен. Американците също концетрираха гражданите си от японски произход, както и немски такъв. Ей го тоя, пише срещу собствения си министър председател защото казал нещо срещу сънародниците му. Какво ли ще направи ако сме във военни действия /не дай Боже / с Румъния. Не напразно хората казват: Кръвта вода не става.
  • 32 Мдааа

    19 0 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Хубаво си го казал, замо се научи, че няма дума в българския език и в множествено число, която да завършва на "й"
  • 33 Коко

    79 6 Отговор
    Бойко не отговори на въпроса на обществото вярно ли е че зет му има договор за внос на свинско месо и чумата да не се окаже финансова а не африканска

    Коментиран от #41, #49

  • 34 Аве Адолф Аве Фюрер

    53 8 Отговор
    Е ба Ти да видиш гербаджийска сволоч как квичи .......
  • 35 Ква ограда ве плувци ли са

    48 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гласувайте за Шайката ГЕрП Дебили":

    Ей чумата е у парламенто първо от тях да почнем....................
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Истина

    63 9 Отговор
    Винаги другите са му виновни. На Синия Комунист комунистите му виновни. Те били убили дядо му - кой, иззели имуществото му и т. н. Стига вече. Народа иска положително подобряване на живота му. Сега румънците му виновни и т. н.

    Коментиран от #43

  • 39 ББой

    59 10 Отговор
    Пари нема всичко дадохме за американски стари фърчила дето още са само на картинка,правете още дупки на коланите щото ва очакват големи чепове отзад ,тежко и горко на вашите деца които ще плащат те и тяхните деца милиярдите на най крадливата мафиотска сган ГРОБ начело с най долната тъпа мазна мутра
  • 40 Хасфалт

    52 8 Отговор
    Владо е много прав, но лошото е друго - не е само Бойко, на българинът по принцип все някой друг му виновен, руснаците за всички беди в миналото, американците за всички беди в настоящето, циганите за всички беди в държавата, турците за всички беди през онези 500 години и до днес, Брюксел за всичко останало, комшията, политиците, парламента, полицията... според случая... Просто българинът не обича да е свободен и да носи отговорност за постъпките и бездействието си
  • 41 Отговор

    16 4 Отговор

    До коментар #33 от "Коко":

    Нека ББ да отговори.
  • 42 Centurion

    34 5 Отговор
    Е как да няма научни обоснования,баце е чел Винету,ама не до края!Като я преключи започва Оцеола!!!
  • 43 Centurion

    32 8 Отговор

    До коментар #38 от "Истина":

    Те добре ,че са Румънците,че му спасяват бюджета от туризма!
  • 44 Румънски зет

    14 31 Отговор
    Владо, въпросът е от каде дойде чумата. Какво се правиш на умрела лисица? Дали туристи или илюзионисти са я пренесли - все тая. И какво им платиха - нищо, чакат да се съберат данъците. И румънците вярват на институциите, колкото и ние - да не мислиш, че те са по - различни от нас, или така ти се иска?
  • 45 Запознат

    24 17 Отговор
    ВЛАДО ОТИДИ ПО СЕВЕРНО ЧЕРНОМОРИЕ И САМ ЩЕ СЕ УБЕДИШ КАКВИ ГИ ВЪРШАТ ТВОИТЕ СЪНАРОДНИЦИ.С ЕДНА ДУМА ОСРАЛИ СА ВСИЧКО.
  • 46 Терминатор3.бунтът на машините

    28 5 Отговор

    До коментар #25 от "Ддд":

    Ами твоята ТИКВА защо лъже като сръбски циганин какъвто МОЖЕ БИ Е ???
  • 47 Давид

    41 6 Отговор
    Ами прав е Борисов , той не е виновен за нищо . Прави каквото му нареждат задкулисието и еврейските господари . Докато не изметем цялата пасмина в парламента и всички от ДС по добро няма да дойде .
  • 48 Павел

    13 40 Отговор
    Тихо, бе, вла'! На всички соросоиди и комуняги Борисов ви е виновен.
  • 49 Терминатор3.бунтът на машините

    33 9 Отговор

    До коментар #33 от "Коко":

    Няма и да отговори. До сега не разбра ли,че ТИКВАТА БЯГА ОТ НЕУДОБНИТЕ въпроси като дявола от тамяна. ПОВЕЧЕ И ОТ ВЯРНО е,че зет му ИМА ПРЪСТ в цялата тая епидемия. И най-големият задръстеняк може да ПРОУМЕЕ това,но не и ПРОСТАКА С КОНЯ!

    Коментиран от #53

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Тръмп

    11 42 Отговор
    Чумата дойде от Румъния,ФАКТ!!!:):):)А този комуноид прост от ерата на Чаушеску,Владимир Илич Береану освен за колхозник миризлив,за друго не става!!!:):):)
  • 53 Кукундрело

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "Терминатор3.бунтът на машините":

    Или чисто и просто може да НЕ ИСКА ДА ПРОУМЕЕ този факт защото ТАКА МУ ИЗНАСЯ.
  • 54 Петя

    10 15 Отговор
    Владо Беряно и той компетентен за чумата....
  • 55 Алфа Ромео

    21 4 Отговор
    Часовника тик-така безмилостно, времето им изтича...
  • 56 Георги Илиев Митев

    5 12 Отговор
    П-Е Е КАТО ДЯДО СИ МИЛ. ПРЕПЪНАТ В ГОРАТА ВЪРВИ ПО ТРЕВАТА.
    П-Е Е ПРИЗНАТ АКТИВИСТ: ТУРИСТ, КОМУНИСТ, СОЦИАЛИСТ. ДОКТОР НА ТОТАЛИТАРНИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ЗА ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ КОЯ ПАРТИЯ НЕ ГРЕШИ. НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ ВЕЧЕ СА В РЕДИЦИ. ТЕ ПРОБЛЕМИТЕ СИ ГИ РЕШАВАТ С ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА: "САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ".
  • 57 Тръмп

    11 33 Отговор
    Кой е Борисов,кой е Береану и трябва ли всеки дебил да се прави на съдник от ниво-плювалник и хейтър???:):):)Чак и интервюта взимат от смотльото,сякаш е важен или умен човек!!!:):):)

    Коментиран от #61

  • 58 Тръмп

    9 26 Отговор
    БНТ се оказа развъдник за комуноидна и дебилна чума,справка Береану и кака му Лара!!!:):):)Рогатите добитъци,какво разбират от свине???:):):)
  • 59 Кукундрело

    10 3 Отговор

    До коментар #50 от "Челмето":

    За голямо съжаление на всички мога да кажа,че МНОГО СИ ПРАВ!!!
  • 60 Димитър Кънев

    20 7 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Какво значение има.Той просто избра лошо време да се пресели в България.Но иначе е прав.Аз мога да кажа но не мога да го дакажа.Просто Бойко е платил на някого да има чума в България и той да си припише заслуги.Е не мога да го докажа но дали е истина това може да го каже комуниста Бойко Борисов.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Димитър Кънев

    8 5 Отговор
    Какво значение има.Той просто избра лошо време да се пресели в България.Но иначе е прав.Аз мога да кажа но не мога да го до кажа.Просто Бойко е платил на някого да има чума в България и той да си припише заслуги.Е не мога да го докажа но дали е истина това може да го каже комуниста Бойко Борисов.
  • 63 Фишер Мари Мартин

    32 4 Отговор
    Борисов да си ходи
  • 64 Поли

    29 7 Отговор
    Никога ГЕРБ ?Това само в България може да търпиш Тея ГЕРБ ? Цецо купи апартамент?.?
  • 65 Фил

    24 2 Отговор
    А миналата година овцете и козите кой ги разболя?
  • 66 Guest

    16 4 Отговор

    До коментар #17 от "Миризлив пор":

    Айде бе! Този човек от Крушари, където е решил да пали прасетата. Значи има 200 прасета (без да броим бременните) по 5 кинта живо тегло в момента са към 100-ина бона!!! До 300 лв. на двор разликата е доста малка... Дааа!
  • 67 666

    31 2 Отговор
    Бай Тошо не казваше Аз, явно тоя се е взел за по-голем от Байти Тошо
  • 68 И НИЕ И РУМЪНЦИТЕ НЕ СМЕ КУЛТУРНИ

    21 4 Отговор
    НО..БОРИСОВ ДА КАЗВА ЧЕ Е УБЕДЕН ЧЕ СА РУМЪНЦИТЕ Е МНОГО НЕПРАВИЛНО.. ЗАЩОТО И МОЛДОВЦИ И РУСНАЦИ И УКРАИНЦИ И МНОГО ДРУГИ ЧУЖДЕНЦИ ЯДАТ И ХВЪРЛЯТ ПО ОТБИВКИТЕ В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ КОШОВЕ ЗА БОКЛУК НАПРАВЕНИ ОТ БЕТОН БЕЗ КАПАЦИ..ГРОЗНИ ГНУСНИ ВСЕ ЕДНО НЕ СМЕ В ЕВРОПА..КОЙ ОДОБРИ ТАКИВА ГРОЗНИ И ГНУСНИ КОШОВЕ.. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ С
    ПОСТОЯННО С НАШАТА МИЗЕРИЯ И ХАОС..ТРЪГНАЛ ДА ОБВИНЯВА РУМЪНЦИТЕ СЕГА И С ТЯХ ДА СЕ КАРАМЕ..НА КАЛПАВА РАКЕТА КОСМОСА И КРИВ..НЕКАДЪРНИЦИ СА УПРАВЛЯВАЩИТЕ..
  • 69 План

    15 6 Отговор
    Сините комунисти на изборите, ще използват отново Слави Чалгаря, както винаги. Ще има маестро Чалга против БСП, сините брутално ще лъжат, подкупват и притискат народа да гласува на Сините Комунистически партии. И след изборите ще има ГЕРБ спечелиха и тези избори, Велики сме. Жалко. Народа може, но Господ няма да ви прости. Жалки сте.
  • 70 Yui

    9 20 Отговор

    До коментар #29 от "Герберска ТИКВО мАлОумнА":

    ТОРИСТИ, хахахаха. Това на Бузлуджа ли ви го казаха? Прости, неграмотни болшевики, аман от вас!

    Коментиран от #108

  • 71 Уеееее

    27 4 Отговор
    А някой помни ли как беше свалена комунистическата диктатура в Румъния, и как беше "свалена" в България?Ако помните, тогава ще си отговорите защо там е така,а тук иначе.
    И още нещо-всички партии тук, включително и герб,са наследници,на комунистите и който твърди друго,или е сляп,или е платен тирол.

    Коментиран от #74

  • 72 no name no face no number

    19 1 Отговор

    До коментар #12 от "запознат":

    Има хора и хора аз лично познавам повече читави румънци от колкото българи, разбирай серипзни хора и не се обиждайте истината просто е такава, жалко, че станахме такъв кофти народ, а бяхме други спомням си, но уви днес е кофти време и на никой не му дреме
  • 73 Соца

    21 5 Отговор
    И в Румъния и България по един начин свалиха лидерите. По заповед на Горбачов и американските служби, чрез военните свалиха и Чаушеску и Живков. Разликата е, че Чаушеску отказва да сдаде властта и бива убит с жена си. А в България Живков подаде оставка под натиск, сдаде властта и помоли да не убиват семейството му. Работя с румънци, молещи се сега Чаушеску да възкръсне.
  • 74 Същото

    5 4 Отговор

    До коментар #71 от "Уеееее":

    И в Румъние и България властта е в ръцета на комунистите които са били около лидерите си. Няма разлика.
  • 75 Хрд

    26 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На Бойко Борисов винаги някой друг му е виновен

    Демек е като жена ми.
  • 76 агент смит

    6 3 Отговор
    Вярно е ,и това е тайната за успеха на Борисов.
  • 77 Гост

    18 4 Отговор
    На крива ракета Космоса и пречи, на крив ... вълната му пречи, а на Боко всичко му пречи.
  • 78 Факт

    21 1 Отговор
    Българският еничар, човека с липса на граждански, човешки и интелектуален потенциял се изживява във ВЛАДЕТЕЛ, който дава или взима общите блага на България и чуждите пари за купуване на власт за собствено благоденствие, без оглед на това по колко трупове ходи...
    Той не рабооти за просперипета на страната ни и благоденствието и.
  • 79 Вера

    8 24 Отговор
    Владо Береану........ ей смешко отивай в лудницата !!!
  • 80 Давид

    9 8 Отговор
    ДС след 89 се продаде на запада . Сега чакат новия властелин на Балканите и Европа и затова ни пробутват елементи като чалгара Трифонов и мутрата Борисов , Корнелия и всички останали клоуни . За това и USA не ни дават най новите си самолети . Те знаят , че ние пак ще се върнем в руската орбита . Мача е свирен . Крайно време е ДС да покаже малко повече въображение или ще бъдат разформировани като в Русия при Путин .

    Коментиран от #82

  • 81 Това е

    8 2 Отговор
    Истината. Но и парите ни ще вземат без доставка. Жалко ние губим.
  • 82 Това е

    5 4 Отговор

    До коментар #80 от "Давид":

    Истината. Но и парите ни ще вземат без доставка. Жалко ние губим.

    Коментиран от #84

  • 83 Стани да си легнеш

    6 2 Отговор
    Казва се ,кой ми сра у гащите.
  • 84 Давид

    9 5 Отговор

    До коментар #82 от "Това е":

    Този , който губи , след това печели . Колелото се върти и вози баламите без пари . Няма БСП , АБВ , другаря вълк знае кой да изяде . Герб към пропастта всички ще ги поведе ;)
  • 85 Бивш пожарникар

    6 4 Отговор
    Марш под шлифера.
  • 86 Голям праз

    15 5 Отговор
    Еми той Бойко е зодия Близнаци, на тях вечно другите са им виновни!
  • 87 месара

    7 10 Отговор
    владо, бегай у румънеще да дигаш революция!
  • 88 vasik atanasova

    8 10 Отговор
    ха ха ха този пък празноглав бърборино от къде го изкарахте
  • 89 Случаен

    6 6 Отговор
    Добрият журналист е този, който пише това което трябва, а не това което чува.
    Т. Живков
    Този явно някои му е казал какво да говори и пише.
  • 90 Българина

    17 5 Отговор
    В Гърция са съобщили по Телевизията че България догодина ще внася 20-30 годишно месо от Държавният Резерв на САЩ.Бойко ни нареди добре.Ще го вземе по 1-2 долара килото и ще ни го продава по 10-15 лева защото ще поскъпне
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 безпартиен

    5 8 Отговор
    Този не беше ли агент на ДС?Ако имаше лустрация…...
  • 93 цвцв

    3 3 Отговор
    подлогите на евреьо-индианците след спирането на големия шлем ще унищожат и земеделието в нивите покрай пътищата табелите на сортоветерастения са на английски фирми хибрид ГМО,сега се хванаха в съседите,че те са виновни идиотите гадни и павлов и илиеви и другите съседите ги утрепаха
  • 94 ФЕН ВА БОЙКО

    4 11 Отговор
    РУМ
    ЪНЕЦА БЕРЯНЕУНЯ
    МА РАБОТА ТУК Е БЪЛГАРИЯ
  • 95 Чопърцила

    7 12 Отговор
    Кадър на Секуритате изградил кариера в България се опитва да бъде стожер в политика, култура, спорт и т. н.

    Коментиран от #96

  • 96 Митки

    5 3 Отговор

    До коментар #95 от "Чопърцила":

    Празнотиквеник.
  • 97 Бубу

    6 12 Отговор
    Хайде посмали малко бе манго, че то много хубаво в румънията бе чак да не повярваш. Платена статия, нищо ново.
  • 98 Осман

    5 2 Отговор
    Затуйсте на това дередже един друксе ядете само лаете просете местода излизате на улиците на стачки свилистесе като охлйови

    Коментиран от #122

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Libre comme air

    12 2 Отговор
    Разликата с румъния е огромна... просто там нямат терб
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Клиентът

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гостилничаря":

    Гостилничарю, явно имаш роднински връзки с Нострадамус, че знаеш какво ще се случи! Насерамус, когато човек е прост е прост за цял живот, когато е подлога, пак е за цял живот!
  • 103 Spravedliviq

    3 8 Отговор
    ДРУГАРЮ ПРОСТ,кой беше ти?РУМЪНСКИ ЦИГАНИН.
  • 104 "РУМЪНОФОБ"

    3 6 Отговор
    Този ВЛАДО Береану коментираше директно декември 89' та г.екзекуцията на Николае и Елена Чаушеску?! Носталгия за мамалигата...?
  • 105 Kur40

    3 2 Отговор

    До коментар #11 от "Обективен":

    4ovekat kaza 5 lv zivo teglo maloumnik
  • 106 Димитърдд

    4 12 Отговор

    До коментар #3 от "Миризлив пор":

    За журналиста Владо Беряну е излезнала официална информация, че бивш агент на тоталитарната и репресивна ДС служба. Така, че е нормално да плюе против всички с изключение на БСП и руснаците.
  • 107 Абрее КОННН

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Пак не си си пил лекарствата, гербероидиот....
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Георги Илиев Митев

    3 5 Отговор
    ОДА ЗА БОЙКО БОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА.ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА.ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ.НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ.БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ.ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ.НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ.ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД.ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ.ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ...В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.
  • 110 Георги Илиев Митев

    5 1 Отговор
    СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА.СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА.ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Незнайков.

    6 0 Отговор
    Във тази държава няманарод само пасмина педерастия лизачи смотаняци със дълги езици и си лижат осраните ЗАДНИЦИ.И тогава ставатписатели.Обяснението е че комшиите цигани плащат пет лева накилограм .А НАШИТЕ ЦИГАНИ За 1 3 5 10 Прасенца300лева.РАЗЛИКА има ЛИ.
  • 113 hinkel

    6 1 Отговор
    Този кабинет на Винету е „след дъжд качулка„ просто Въздухари!!!!
  • 114 ВАЗЕЛИНОВИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ

    7 1 Отговор
    И какво стана сега?
    Нашите пишман политици пак сложиха каруцата пред коня.
    На кой искат да угодят завалиите, та постоянно пикаят срещу вятъра?
    Какво ли е наред да ни сполети след африканската чума?
    То сценариите на сценаристите не спират.
    Верно нема такава домуз държава!
  • 115 Страхил

    9 1 Отговор
    Браво на Береану, крайно време беше на Тиквата да му се опънат част от журналистите. Лошото е, че именно пак старите кучета ще свършат работата, а не младите и напомпани глезльовци, които даже и като журналисти не бих оприличил, а по-скоро като допискари и тв лица.
  • 116 Грижовен

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Приятел, това е проблем на държавата ни и най-вече на правораздавателните органи. Я сложи една табела, че е забранено къмпингуването, я сложи една табела, че за изхвърлен боклук, глобата е 300 евро и ще видиш дали ще има подобни безобразия. Но, Ганьо също е свикнал да изхвърля фаса си от прозореца на колата, за да не си цапа. Бъди пример, пази си природата и държавата и тогава, който ти цапа и неспазва правилата, бъди строг и безкомпромисен. А, нашите са готови срещу 20 лева да продадат и майките си.
  • 117 Българче

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Те русофилите станаха туркофили, ти за румънофили пишеш.
  • 118 бате валдо пееаса

    2 8 Отговор
    Бате Владо педофила, любимеца на децата, агент на ДС отговарящ за детските предавания, обяснява, че в Румъния имали по голямо доверие в институциите!?
    Ами Бате Владо, ако те тикнат в затвора да те порят циганите, вместо да даваш "акъл" по медиите, ще имам по голямо доверие в нашите институции.
  • 119 Гадни Гербаджии

    5 2 Отговор
    Пари нема всичко дадохме за американски стари фърчила дето още са само на картинка,правете още дупки на коланите щото ва очакват големи чепове отзад ,тежко и горко на вашите деца които ще плащат те и тяхните деца милиярдите на най крадливата мафиотска сган ГРОБ начело с най долната тъпа мазна мутра
  • 120 Гадни Гербаджии

    5 1 Отговор
    Какво стана с убиеца Москов ?
  • 121 КОКО

    1 7 Отговор
    Защо давате трибуна на агент на ДС който явно си защитава интересите на партията майка.
  • 122 Айде бе !

    1 2 Отговор

    До коментар #98 от "Осман":

    Неграмотен ! Ходи си в Азия !
  • 123 !!!!!

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Коня ти е по умен от теб.
  • 124 Факт

    2 1 Отговор
    Я свинско не ручам оти е блажно!
  • 125 321

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "chernobyl":

    Какво общо има коментара ти със статията? Щото шефа на МВФ, който е нещо подобно в световен мащаб взема над 60-70 000 долара на месец. А знаеш ли, че шефовете на банки в БГ, които се контролират от КФН вземат поне по 50 - 100 000 месечно. А знаеш ли колко взема шеф на банка в чужбина? А знаеш ли, че немският работник с 2000 евро заплата е умрял от глад, също като българския с 56 0 лева заплата? Ама така е, кой за каквото е учил...
  • 126 вхбгмкл

    5 1 Отговор
    Не е само Бойко Борисов от този тип. Майка ми е същата - тя никога, ама никога не греши и винаги някой друг или нещо друго и е виновно. Знам за какво става дума и е много натоварващо да общуваш с такъв човек. Аз все гледам да съм по-настрани от нея и избягвам всякаква излишна комуникация. А такъв екземпляр да има власт над цяла една държава - това си е бедствие. Бедствие, което сами си докарахме и сега как ще се отървем от него... не знам?!
  • 127 ехоо

    7 1 Отговор
    Хаха. И с жената е така. Никога не е виновна! А Бат Бойко си е НАРЦИС. Той е толкова самовлюбен, че направо сам ще се разцелува. Мед му капе на сърцето, като се види в огледалото. Такъв пич! Пожарникат от класа, охранител на Бай Тошо, МВР бос, Министър председател! Брюксел оправи човека ей! А и "ТИГЪР" - от Бистришките и то! Разбирате вие, вятър ви вее! Еййй, Бай ви Ганя е велика работа! Цял свят го знае! И в Европата и в Америката еййй! И F16 ще ви купи, и чума по прасетата ще ви докара, и на избори всички ще пребие. И само един българин ще остави тука еййй. Бати ви Бойко е велика работа ейй! Забравих, може би двама. Себе си и драскача на тази статия!

    Коментиран от #128

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 МОЛИ

    1 4 Отговор
    СЕКУРИТАТЕ.....КАКВО ИСКАТЕ,КАКЪВ Е БИЛ БАЩА МУ,КЪДЕ Е РАБОТИЛА МАЙКА МУ И ЕТОЙ Е УЧИЛ???КОКВО ИСКАТЕ ОТ КОМУНИСТ ОБЛАЖИЛ СЕ ОТ ВСИЧКИ ЕКСТРИ НА ОНЗИ СТРОЙ
  • 130 Биолаборатория

    4 1 Отговор
    От къде дойде чумата в Румъния?! Дойде от Украйна. В Украйна дойде от една презокеанска биолаборатория, открита след 2014г., след Майдана. Но чумата сгреши посоката и не тръгна на изток! Същите биолаборатории има в Грузия и отскоро в Армения (пак презокеански). От там идват заразените кърлежи и комари.
  • 131 момомомо

    1 6 Отговор
    Владе,гледай си у канчето и си трай ! Рупай мамалига ,пич !