Last news in Fakti

4 Юни, 2012 08:37 1 004 0

Опашки за социални помощи в Перник

  • перник-
  • трус-
  • социални помощи
Опашки за социални помощи в Перник - 1
Снимка: БГНЕС

 

Огромни опашки и изнервени хора – така изглежда ситуацията пред социалната служба в Перник. Хората продължават да се редят за подаване за молби и за получаване на помощи от 325 лева, които държавата обеща да им отпусне след земетресението, което разлюля района със сила 5,8 по Рихтер на 22 май, съобщава бТВ.

Хората се оплакват, че им се налага да се редят на три опашки. Първата е за получаване на бланка, втората – за попълването й, а на третата се нареждат, за да получат помощите, ако бъдат одобрени за тях.

Нещата обаче се случват по доста сложен начин, а хората се оплакват от обидно отношение от страна на служителите на социалната служба.

Въпреки че социалният министър Тотю Младенов беше обещал "Социално подпомагане" - Перник да работи и през събота и неделя, нуждаещите се твърдят, че това не е било точно така. Служителите само са давали помощи, а на тези с молбите са казали да дойдат в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА