Last news in Fakti

4 Септември, 2019 16:01 24 630 88

Започват да глобяват всички, които карат електрически тротинетки

  • тротинетки-
  • глоби

Комисар Костадинов не отговори дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите

Започват да глобяват всички, които карат електрически тротинетки - 1

Пътна полиция започва да санкционира собствениците на електрически тротинетки, тъй като по закон те нямат право и регламент да се движат по пътната мрежа у нас, съобщи началникът на Пътна полиция-София комисар Любомир Костадинов.

Той допълни, че са регистрирани първите инциденти с тротинетки. И апелира към водачите да са много внимателни, информира БНР.

Комисар Костадинов не отговори дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите.

Заради инцидента от преди ден, когато мъж и жена загинаха при катастрофа с мотор, Пътна полиция е засилила и вниманието си към поведението на мотористите. Само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор 30 са били нарушители.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 criminal

    209 49 Отговор
    Хората по света за екология говорят нашите умници пак за глоби мислят.........

    Коментиран от #7, #8, #10

  • 2 1234

    169 28 Отговор
    Поредния тъпизъм на ГЕРБ!
  • 3 Само

    145 16 Отговор
    Да питам Фандъкова ще си прибере ли тротинетките. И ще я глобят ли, че предлага такъв транспорт на каращите ги без да имат свидетелство за управлението им.
  • 4 Гоуст

    163 18 Отговор
    Нямам думи. Вместо да седнат и да напишат закон, те почвали да глобяват. Гейбаристка му работа. Свещенна тъпотта

    Коментиран от #57

  • 5 Жената на Бойко Борисов

    115 11 Отговор
    следва еко такса, данък тротинетка, винетка за извън софия ако пътуват, червена, зелена, бимбяна и кирливо пенчесто лилава зона за тях

    Коментиран от #32, #47, #69, #85

  • 6 Глобете ги

    30 47 Отговор
    Ще се оплача. Ходя си по пътя и един ме удари с тротинетка и аз паднах на земята. Измърсих си хубавото ново яке и направо искам да пусна жалба да го осъдя за да спечеля делото и да си изчистя якето.

    Коментиран от #43

  • 7 s7un7

    64 84 Отговор

    До коментар #1 от "criminal":

    Ква екология бе тъпак, направата на батерии вреди много повече на околната среда отколкото бензина, прочети малко, кенеф

    Коментиран от #13, #53

  • 8 Ka al

    26 24 Отговор

    До коментар #1 от "criminal":

    Ами за какво да говорят бе охооо....с тия мотори са убийци на пътя. Ако искаш ела да те солжа всяка вечер на булеварда, и после ще говориш
  • 9 гоост

    58 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор 30 са били нарушители.
    Контрол му е майката
  • 10 Дидо

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "criminal":

    Кажи като сведущ къде е границата между МПС което не изисква регистрация и книжка и МПС което изисква регистрация и книжка. Виждам че го даваш много умен...

    Коментиран от #18, #34

  • 11 fjj

    35 11 Отговор
    Че те в Лондон отдавна са забранени за движение по пътното платно.
  • 12 ФАНДЪКОВА

    12 22 Отговор
    Тия да си ги карат в парка, как може да го карат на пътя, не са добре, тожа дори не са от БМВ произжедени, значи са боклик.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Трябва всичко електрическо

    9 15 Отговор
    В боклуча. И в морето. И водите на океана. Дано умрем. Краят на света идва. Хората ще умрат от батерии и нали е бъдещето 21 век. Движиш се с Ел тротинетка но после ще умреш. 21 век трябва да живеем в мир и в по духовен вид в душите си. А не да сме егоисти лоши злоба. И да буйстваме хора които не са направили нищо. Забелязал съм с всяко ново нещо на пазара все се злепоставя с хората и обществото.
  • 15 Borislav Popov

    61 8 Отговор
    Тя пътна полиция всичката я оправи по пътищата, та до тротинетките опря. Колко тежки катастрофи само отчитат ежедневно. Къде им е превенцията. неграмотно преписване от европейците. Типично за едно бавноразвиващо се правителство.
  • 16 И ония

    50 6 Отговор
    И тия с велосипедите не се научиха, че в насрещното не се кара, и че нощно време трябва да имат светлини
  • 17 малоумници

    63 13 Отговор
    Утре някой с патерица ако падне на тротоара, ще забранят и ходенето с патерици!
  • 18 gvdff

    38 6 Отговор

    До коментар #10 от "Дидо":

    Аз се чудя как ел скутер за М категория трябва да вдига до 45км/ч, а ел скутер-тротинетка ( нещо с широки и дебели гуми) може да се движи с 55км/ч без да трябва да се регистрира. Или тротинетка, отново вдигаща 45км/ч какво мпс е, и към коя категория съвпада. Или да си направя ел колело, което отново може да вдига 50 какво се води на пътя като не трябва рег. номер.
  • 19 Фандъкова да си

    19 5 Отговор
    Прибира тротинетките оставят ги из цяла София. По тротоари, сфетофари, спирки карат ги, и като им омръзне ги зарезват кадето им скимне.
  • 20 човек

    44 2 Отговор
    всички знаем за изключителния интелект, високите академични познания и невероятните морални устои на Софийските катаджии!!!!В този ред на мисли по кой член от Закона за движение по пътищата ще глобяват!!!Щото повярвайте ми - половината не го знаят!!!
  • 21 Ще измисля нещо

    6 3 Отговор
    Което вари на вода. Но после щелият океан ще се изпари. Водата в бъдещето ще е най скъпото нещо по скъпа от най блестящия диамант в света в днешно време. Водата е ценна. Затова съм жив.
  • 22 dsсса

    32 10 Отговор
    Излизам с колата от двора НА ПРЕДЕН ХОД. Вляво от вратата ми е спряла лека кола (така е 99,95% от случаите). Трудно забелязвам автомобилите, които идват отляво. Ако е спрял бус или джип, въобще излизам на късмет. Тази година поне три пъти ми се случва в последния момент някаква тротинетка да ми пресече пътя. По всички членове на Закона за движение по пътищата тя е с предимство, но аз нямам абсолютно никакъв шанс да я видя. Ами ако излизах на заден ход, както повечето хора? Виждал съм в Германия, онези ремаркенца за велосипеди, с които си возят децата имат знаме, на поне два метра дълъг прът и дори да не видиш велосипеда, ще разбереш, че има ремарке и пред него колело. Докато не се сътвори закон, който да гарантира безопасността на използване на тротинетки, те трябва да бъдат забранени! Не знам, доколко в планетарен мащаб електрическите ППС помагат или вредят на екологията, но толкова опасни ППС като тротинетките е престъпно нехайство да се пускат по едно трасе с останалите ППС. И е доказателство за тотална липса на разум, да решиш да се возиш на такова нещо сред останалите ППС!
  • 23 БОЙ

    30 7 Отговор
    ЧАКАЙ ТЕ И ЗА КОЛЕЛЕТАТА МИСЛЯТ ДАНЪК
  • 24 немя

    33 12 Отговор
    Регламент няма, но глоби има!
    Аре, кога излизаме на протести?

    Коментиран от #28

  • 25 Гост

    33 5 Отговор
    Фандъкова, която с присъсщата си глуповатост, елементарнщина, и дежурна усмивка на "сгодна женица" с която печели сърцата и гласовете на всички лелки от панелки в крайни Софийски квартали защо не бъде подведена сега под отговорност? То не че сме очаквали от толкова глупав човек като нея да провери дали застава зад легална инициатива.. но когато им надраска места в синя зона, сякаш там са в излишък нямаше ли кой да и даде акъл да не го прави?!
  • 26 TSV

    35 6 Отговор
    Не е въпрос до данъка. Въпроса е, че от всички тротинеткаджии и колоездачи само водачите на МПС са преминали изпит по ЗДП и само те носят наказателна отговорност. Затова и всички други си летят и казват, че са с предимство..

    Коментиран от #41

  • 27 Шофьор

    27 14 Отговор
    Това е ППС, като искаш по пътя го регистрираш в КАТ, слагат ти номера и плащаш данъци и гражданска ! Аман от тия самоубийци.

    Коментиран от #35, #78

  • 28 dsсса

    15 4 Отговор

    До коментар #24 от "немя":

    Чакай, чакай!
    Готов съм да протестирам за какво ли не, но в случая не си прав. Ако си направиш трипод като онези на марсианците от Война на световете на Хърбърт Уелс, ще можеш да се движиш с него както си искаш и където си искаш, защото няма регламент за движението му ли? Може протест за създаването на регламент, но докато такъв няма, няма да се използват!

    Коментиран от #31

  • 29 Фактите говорят

    40 6 Отговор
    Тротинетките имат двигатели, макар и електрически. Принципно не са по различни от електромобилите и реално са МПС. Високата скорост на движение ги прави опасни за пешеходците и водачите им. Нямат огледала за обратно виждане и маневрират на късмет.
  • 30 Васил

    20 9 Отговор
    Поредният глупав закон от партията с кръглите нули
  • 31 немя

    32 4 Отговор

    До коментар #28 от "dsсса":

    От 3 месеца мислят регламент, а какво измислиха - глоби. Като им е бавно и калпаво мисленето - да се махат.
  • 32 И сертификат че можеш да ги караш

    18 4 Отговор

    До коментар #5 от "Жената на Бойко Борисов":

    Подкупи и такси дорде извадиш сертификат че управлението им после валидност щот требва да се лапкат пари за издаване на нови номера прегледи застраховки😂😂😂😂така е в бегето
  • 33 гост

    23 2 Отговор
    Днес с изненада научих че , прехвърлянето на кола е минимум 300 лв ? Честито на печелившите .
  • 34 Топлата вода

    22 2 Отговор

    До коментар #10 от "Дидо":

    Скоростта е границата. В нормалните дъжави регулират използването им и движението им по макс. скорост, мин.възраст или ценз - шофьорска книжка. Нашите шибеци вместо да откриват топлата вода, да прочетат тук: https://timesofmalta.com/articles/view/how-maltas-new-e-scooter-laws-compare-with-other-countries. Аз не мисля, че е проблем да караш по улицата такава тротинетка без да имаш книжка, колелата също може да го караш без книжка, а някои са и по-бързи от ел. тротинетките. Въпрос на възпитание е, едно време в училище имахме часове по пътна безопасност, сега не ьнам дали има, ама и поколенията са все по-лигави.
  • 35 По-полечка

    12 4 Отговор

    До коментар #27 от "Шофьор":

    Колелата имат ли регистрационни табели или данъци? Има ел велосипеди, карат ги и хора без книжка. Прочети №26 - проблема ене в регистрацията и данъка, а в липсата на книжки у една част от участниците в движението по пътя.
  • 36 ссср

    13 4 Отговор
    А да ви е честита демокрацията кравари.
  • 37 ПЕНКО

    12 6 Отговор
    10 ПОЛИЦАЯ И ЩОМ НЯМАШ ДОКУМЕНТ И ПРАВА -ТИ КОНФИСКУВАТ ЕЛ.ТРОТОТО И ЕДНА "УАЗКА "ГИ СЪБИРА И РАЗТОВАРВА ВЪВ ВРАНЯ !!!
  • 38 Komapak

    24 4 Отговор
    Последните ми впечатления са, че тези с тротинетките са малко нагли и заслужават подобна мярка. Вчера щях да мина през един бързолет с буса. Така рязко сви, че времето ми за реакция бе под 1 секунда. Може би все пак трябва да се карат с шофьорски книжки. Чист късмет е че до момента няма жертва в България. Не защитавам пътна полиция, но все някак това явление трябва да се регулира и да се спазва ред.
  • 39 Джендъри на Тротопедки

    14 8 Отговор
    Джендъри напред !
  • 40 Тротинеткаджия

    9 7 Отговор
    Ме фанат за фуио мойта вдига 300!
  • 41 никой

    14 2 Отговор

    До коментар #26 от "TSV":

    тоа па що си мислиш,че като карам колело нямам книжка и не карам и кола
  • 42 Защо

    8 15 Отговор
    Само мъже ползват тези троринетки още не съм видяла жени да ги карат.

    Коментиран от #81, #88

  • 43 Стоян

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Глобете ги":

    Не се бъзикай, защото ако наистина те удари тротинетка с 40-50км/ч ако оживееш ще се придвижваш само с количка
  • 44 Учуден

    21 0 Отговор
    Как това нещо ще го караш по тротоарите? Една крива плочка и си във въздуха. За опасността спрямо пешеходците-деца не коментирам.
  • 45 дявола

    21 3 Отговор
    Тези карачки нямат място по пътя сега шофьорите ще се оглеждаме за още галфони
  • 46 дявола

    15 9 Отговор
    Как не се проумява че платното за движение е само за МПС-та и нищо друго.МВР-то да не следи само шофьорите а да следят строго и за другите преки нарушители заради които се предизвикват катастрофи било то каруци,велосипеди,пешеходци сега пак и тези тротинетки са за капак

    Коментиран от #52

  • 47 Сашо

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жената на Бойко Борисов":

    Забравил си Гражданската отговорност и ГТП.
  • 48 Anarhist

    12 2 Отговор
    И по кой закон ще глобявате.Повечето от катаджиите едвам са избутали средно и мама и тати са ги набутали с връзки в Полицията,трябва да им спуснете от горе как да глобяват,ама най добре да попитате българския съд възможно ли е защото и началниците в КАТ не са по различни от подчинените си
  • 49 Sochi

    12 8 Отговор
    Трябва генерално да ги забранят. Всякаква измет лети с тях по тротоари и между коли.
  • 50 Манипулация

    8 2 Отговор
    Важно е хазницата на държавата да се зарежда от всякъде , глоби , данъци ....
    Населенийцето плаща няма проблем
  • 51 Васил

    14 2 Отговор
    Предлагам участниците в движенението с велосипеди,педалетки ,ел.тротинетки и подобни на тях да преминават някакво обучение! Щом е участник в движението той трябва да носи точно толкова отговорност колкотото шофьор на мпс! Така е най справедливо не може да не знаеш законите за движение а да парадираш че си веросипедист и да си правиш каквото си поискаш!!
  • 52 El Torro

    4 1 Отговор

    До коментар #46 от "дявола":

    Прочети хубаво ЗДП и след като го проумееш пиши коментари от този род.
  • 53 Я пак

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "s7un7":

    Когато обиждаш, аргументите ти не стават автоматично валидни, точно обратното, ти си този който заприличва на глупак. Можеше съвсем спокойно без обиди да обясниш като нормален човек.
  • 54 Гост

    12 5 Отговор
    Трябва да ги забранят, защото не спазват никакви правила за движение. Минават на пешеходна пътека без да слизат от тротинетката и после се включват в лентите за движение на МПС, това важи и за велосипедисти.
  • 55 До всички

    13 4 Отговор
    Спрете колите карайте тротинетки тогова ще има повече коридор. По моргите по-малко трупове от катастрофи. Повече работа за травмотологията.най-лесно е така за кво се джафкате тук. Важните шоферчета 80% гола вода при градски условия. Ами ходете пеша за здравето. Аз ли да ви уча. Купете си коне чиста екология не е ППС; няма закон .има люцерна.
    .Работа за каруцари И улични чистачи. водачите на МПС не понасят велосипет и тротинетка .пречат на скороста. Виждат ги като мишки,пресякла му пътя..ОБЩЕСТВО НАЙ-ВАЖНОТА ЗА ЕДНА ДЪРЖАВА. Помислете как да пазим а не как да ги БУТНЕМ!!!
  • 56 Еи говорете

    12 3 Отговор
    Аз съм от борово зех си тротинедка под наем иотидох до захарна фабрика за 10 мин някой да каже по бърз превос с фрадския 1 час с кола 1час и 30 само по вео алеите спирах на светофара ако внимаваш с 25 км неможеш да се пребиеш стига да пазиш пешеходците не виждам проблем
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Тъпота

    5 2 Отговор
    Неземна тъпота
  • 59 Иванов

    3 1 Отговор
    А утре ще пуснем Ел кънки ама по кой закон?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 каффа

    4 3 Отговор
    Те нарочно ги пуснаха от общината :)...
    Да ги карат и да ги глобяват - пари в хазната...
    ей нищо случайно нема ... ей...
    пара, пара и пак пара - пуснете нещо и насам еййййй!!!
    иначе нема гласувам за вазе - обещавам!
    сакам и аз кинти!!!
  • 63 Щцелия свят ползват ел тротинедки

    6 2 Отговор
    Почнаха хората да ги оценяват и ползват и почнаха с глобите вместо като европеици да мислим в бъдвщето ние си седим на 1 място европа ползвът ел коли колела скутери и тротинедки а ние ги глобяваме то по тази глоба забранете и мотористите колко има загинали в бг за година и колко ще има от ел тротинедките освен че се предвижваш по бързо а скутерите и моторите кои ги глобява скутер до 50кобика без книжка а??
  • 64 Аман от идиоти

    5 3 Отговор
    Живея в борово улиците повечето са еднопосочни а никои неги спазва а вие глобявате ел тротинедки по малките улички с 60 в забранена зона това си е за линчуване вие идвате от село и си мислиш карм мерцедес бмв и такива марки що да не влезна тука даи гас наби музиката и накрая буташ някои пешеходец а с ел тротинедката с 25 го удряш и само сте се одрали маико не глоби а смърт за мпсвтата
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 гост

    8 4 Отговор
    Редно е да се изясни ,кой къде има право да се движи с тези тротинетки.Екология не означава анархия и беззаконие.Кой не е по правилата трябват санкции само от това разбира българина.И за колоездачите трябва да се погрижат.
  • 67 neksus

    6 8 Отговор
    тиа с тротонетките требва да имат гражданска отговорнорност и книжка за правоспособност иначе никакво каране опасни са околните

    Коментиран от #70

  • 68 Фернандо Алонсо

    16 4 Отговор
    Не мога да повярвам, ден след ден, дъно след дъно...Това е някакъв кошмар, от който не можеш да се събудиш, управляват ни идиоти, пълни, завършени идиоти. Мисля, че беше във Франция, нарочно разрешават и дори карат хората с тротинетки да карат по улицата, за да пречат на автомобилите и от там, за да не е удобно да шофираш и така да се замърсява по-малко. Много ми е интересно ако велосипед с подпомагащ ел. двигател се движи по шосето ще го глобят ли?!? Велосипеди също не можем да караме, тротинетки, има разни скутери на ток, подобни на велосипеди и тях явно... Ужас. Може би ще трябва да се регистрират и велосипедите, всички детски играчки на ток, защото ако вземе, че се докосне до пътната мрежа, някой на държавна хранилка(разбирай полицай) ще го глоби. Имало инциденти, тъпунгери, то и пеша хората може да се спъват или хвърлят под колите... Да ходят да хващат крадци, изнасилвачи, измамници, а не да се занимават с нормалните хора с тротинетки!
  • 69 Фоти

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Жената на Бойко Борисов":

    Добре де, нали говорят да сме екологични? Ел.тротинетки са ел. и за няколко километра стават. При тях проблема е, малките гуми....Вината не е на тротинетките, а на управляващите, защото построиха смесено велоалеи и пешеходци.... Лично не считам ел. велосипеда и тротинетката за проблем. Идете в Индия и юКитай да видите какво едвижение, София спрямо ХонгКонг е като горска спирка... Вина имат водачи на тротинетка, които не спазват ПДПътищата, нямат светлоотразителна жилетка, а нощем и фар и стоп. Вина имат и законодателите, които искат Гражданска отговорност, а това е престъпление, да плащаш солидарно с нарушител нейде. Вина имат и, че искат винетки на извън града, а в града асфалтирането е гратис за градското. Но вдигат нарочно цените на билетите в градския транспорт, за да го направят нежелан. Паранормална управленскаl мисъл, това е проблема. Фъндъкова купи тротинетки, а ги изпоокрадоха. Махнете Гражданска отговорност, една престъпна рекет наредба. Изкарват те съучастник в ПТП солидарно. Винетките за МПС, и лева в цена гориво ще покрият асфалта...ако махнете Калинките, на десетки звена за заплатки. Ако билетите в градския са ниски повече ще пътуват. Абе, България, 72 години научен демократиченфашизоиден комунистически шуроюаджо нихилизъм.
  • 70 Фоти

    6 3 Отговор

    До коментар #67 от "neksus":

    Нашите политици, ченгета и чиновници от десетилетия затънаха в комфорт, бюрокрация и от този комфорт взеха да раждат и тия бюрократични дивотии. Целта е да се изхранва системата на Калинките, а не да се оправят нещата. А се оправят лесно, но мерак няма. Инак Калинките ще сс на борсата. Вина има и онова Правешко мамалигарче Тошо, което създаде тая зКалинкизирана система и сега не искат да се оправи. Водачите на тротинетки имат нулева вина, те слддват идеята за екология.
  • 71 Голям прос

    8 4 Отговор
    Ние всичко наобратно правим. В цял свят карат електрически превозни средства, тук ги глобяват. Явно не си плащат тока
  • 72 И тока е опасен

    0 1 Отговор
    Ама не го спирате по жицата😂😂😂 я що извънземни си отидоха като почват да го берат😂😂
  • 73 Тротинетки те,

    3 7 Отговор
    Са конструктивно опасни, защото водачът им е принуден, поради тясната платформа , да държи краката си, един зад друг и лесно може да падне настрани.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 незнайко

    3 3 Отговор
    Тротинетките ще станат като хавърбордите да прахолясват по магазините.
  • 76 Любо

    4 5 Отговор
    Днес един пикльо на около 10 г. пресече диагонално кръстовище, сякаш мина през хола си. Късмет, че нямаше движение. Категорично тези МПС не са предназначени за пътищата, да ги карат по велоалеите.

    Коментиран от #79

  • 77 Османагич

    1 5 Отговор
    Да им се разреши само по павирани улици,трасето на трамваите и метрото.😭
  • 78 Като искаш

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Шофьор":

    Като искаш данъци и тей подобни за ППС, трябва да включим и двата ти крака. Те също са ППС. НЕ на всякъде има ТРОТОАРИ и пешеходни платна! Трябва да плащаш и данък за жилище, като караш кола, че хората не могат да се разминат от автомобили. Автомобилите са най-големите замърсители сред ППС И МПС!!!
  • 79 София, а и България ще се'пръсне'от вело

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Любо":

    Човешкото същество не се е развило достатъчно за велоалей. Тъжно но факт. ПС между другото имам книжка кат B но карам велосипед
  • 80 Цирк България ООД

    2 0 Отговор
    Чугунените глави от КАТ са се раздвижили - било то, че двама на мАтор се пребили, било, че някой лобира за бухалка по Лаймовете, било нещо друго - и айде сичкото под ножа. Щото изисква по-малко мисловни усилия от осъзнаването, че е парадоксално да изискваш регистрация, ама да не предлагаш такава. Още повече, че с електрическите велосипеди вече има прецедент неподлежащо на регистрация ППС с двигател да може да се движи по пътищата.

    Тъпото е, че със също толкова минимално мисловно усилие можеха временно, до изграждане на по-конкретен регламент, да ги третират като велосипеди, с които тротинетките имат многократно повече общи черти, отколкото с което и да е МПС. Обаче това са КАТ, очаквано е.

    Още по-тъпото: виждаме често двуколесни, които карат с всякакви нарушения. Нормално е обществото да изисква адекватни мерки - ще рече, контрол по прилагането на правилата за движение, които вече съществуват и осигуряват що-годе безпроблемно придвижване на всички, и за който контрол приравняването към велосипеди ще помогне. Ама вместо това, всичкото карач* реве за забрана. Били опасни, видиш ли, не били лицензирани, не познавали правилата, такива ми ти неща.

    Само дето, ако говорим от гледна точка на безопасност, правоспособност, познаване на правилата и прочие, всеки от нас е минал през безброй случки, когато лицензирани карачи*, с книжка, точки, ГО и т. н. , са вършили нарушения спрямо нас и са ни застрашавали здравето и живота. Не дай си Боже - дори наранявали
  • 81 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "Защо":

    Аз често виждам повече момичета да карат Ел. тротинетки.
  • 82 Алчност

    5 0 Отговор
    Понеже тук се пишат глупости, да ви кажа че когато карам колело или в случая ел. Тротинетката си. Правя път на колите? пешеходците по разбитата велоалея? Които също нямат право да ходят там, и да ме псуват. Направиха се хубави тротоари на места, но се продължава по велоалеите да се ходи? Никога не употребявам алкохол!!! И за капак и не за пръв път? оня ден на червено мина камион и говорещ по телефона? него кой ще го санкционира, че щеше да ме сгази? или поредния минаващ на велоалея и спрял затрудняващ движението ми. В парк, пазари, пешеходни зони и т. Н. Слизам и бутам то е до акъл? децата изкачат мигновенно, трябва да имаш предценка и мозък за тия неща а не газ. И тия глоби са от алчност на държавниците ни, утре може и глоби да измислят че ходите с вдигната глава а не наведен и гледащ в земята като офца.

    Коментиран от #84

  • 83 Анонимен

    6 0 Отговор
    Вместо да стимулират хората да използват "зелени" начини на придвижване, те се чудят каква поредна простотия да измислят
  • 84 123

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "Алчност":

    Поредната глупост на ГЕРБ... не знам защо хората продължават да гласуват за тях
  • 85 няма

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Жената на Бойко Борисов":

    Ами разбира се. Това си е моторно превозно средство. Не знам защо всички са толкова възмутени и учудени явно не се замисляте колко опасни са всъщност тези скутери. Това, че не е кола не значи, че не е участник в пътното движение (колоездачи това важи за вас също!!!). Надявам се на никой това да не се случва, но ако стане инцидент с вас или ваш близък съм сигурен, че ще пеете друга песен: "Еее как може никой да не регулира тези скутери. Нямат мигачи, колани, трудно е да се забележат, защо не са задължителни каските, защо се движат по трилентови пътища, защо се движат по тротоара..." Или предлагате всеки да се движи където и както си иска щом е екологично няма проблеми.
  • 86 Zakonoliubec

    1 0 Отговор
    Очаквам скоро-данък,ходене по тротоар или данък дишане.
  • 87 Пет

    0 1 Отговор
    Ай стига с глупостите на всичкии платени помияри!!! Вървете да дъвчите ч-ката на Боко! Да каже колко пари иска пед-ла и да приклюваме!... Фашисти безмозъчни!
  • 88 5472

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Защо":

    Имам тротинетка от две години. Жена съм! 😡
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове